واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رئيس دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر: نخستين آسماننماي كشور بهرهبرداري ميشود 87 درصد دانشجويان ما در رشتههاي علوم دريايي را خواهران تشكيل ميدهند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: صنفي - آموزشي
رئيس دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر گفت: نخستين آسماننماي كشور و جنوب ايران در آيندهاي نزديك، در دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر بهرهبرداري ميشود.
دكتر پرويز باورصاد در حاشيه نمايشگاه سيمرغ خوزستان در گفت و گو با خبرنگار صنفي ـ آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: به وسيله آسمان نما كه شبيه يك نيمكره است 120 هزار ستاره و سياره رويت ميشود. همچنين روزها، شبها، سالهاي آينده و حتي گذشته را به صورت خيلي خلاصه در اين آسماننما ميتوان ديد.
وي افزود: اين دستگاه كه در دريانوردي نجومي كاربرد دارد در نوع خود بينظير است. اين آسماننما هم براي دانشجويان، مخصوصا دانشجويان رشتههاي علوم سياسي و هم براي بالا بردن فرهنگ عمومي مردم استانهاي ساحلي مفيد است. چرا كه مردم استانهاي ساحلي عمدتا هدايت كشتيها را با ماه، خورشيد و سيارههاي مريخ و مشتري انجام ميدهند.
باورصاد با اشاره به پيشرفت حوزه علوم و فنون دريايي همانند ساير حوزهها در زمان بعد از انقلاب نسبت به قبل از آن، گفت: در حال حاضر دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر به عنوان بزرگترين دانشگاه علوم و فنون دريايي كشور در تمامي مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا نيروي متخصص تربيت ميكند. آموزش اين تخصصها قبل از انقلاب در خارج از كشور انجام ميشد.
رئيس دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر بزرگترين موفقيت دانشگاه دريايي را پس از انقلاب در تربيت نيروي متخصص عنوان كرد و ادامه داد: اگر چه ما هنوز هم در بخش آموزش دريايي به خارج از كشور وابسته هستيم و اين وابستگي به دليل پيچيدگيها، سختيها و ناشناختگيهاي دريا است.
باورصاد گفت: ما به عنوان يك دانشگاه پويا برنامهريزيهاي جامع و دراز مدتي را انجام دادهايم تا بتوانيم به تدريج به اهداف و رسالتهاي خودمان كه در حقيقت محور توسعه 10 سال آينده دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر است، برسيم. ما معتقد هستيم كه پيشرفت استان خوزستان نميتواند اصولي باشد، مگر اين كه در زمينه دريا پيشرفت كند. چرا كه خوزستان يك استان ساحلي است و ابتدا بايد مسائل دريايي و آموزشهاي درياياش توسعه پيدا كند و بعد ساير مسائل در مسير توسعه قرار بگيرند.
او مشاركت زنان در رشتههاي علوم دريايي را در قبل و بعد از انقلاب بسيار متفاوت عنوان كرد و افزود: در حال حاضر حدود 87 درصد از دانشجويان ما در رشتههاي علوم دريايي را خواهران تشكيل ميدهند. اين رقم نسبت به قبل از انقلاب بسيار تغيير كرده است. اين حركت در مقابل ادعاهاي بعضي از افراد كه ميگويند زنان در جامعه آزاد نيستند و در فعاليتهاي اجتماعي حضور ندارند، قرار دارد.
باورصاد افزود: تاسيس اين دانشگاه به سال 1355 يعني قبل از انقلاب بر ميگردد كه شاخه جنوبي دانشگاه جنديشاپور با 2 دانشكده در خرمشهر تاسيس شد و 2 دوره دانشجو در دانشكدههاي علوم دريايي و علوم انساني دريايي تربيت كرد. اما در حال حاضر اين دانشگاه داراي حدود 1500 دانشجو در رشتههاي علوم دريايي و اقيانوسي، منابع طبيعي دريا، اقتصاد و مديريت دريا و مهندسي دريا در چهار دانشكده است. همچنين بيش از 50 نفر، عضو هيئت علمي اين دانشگاه هستند.
رئيس دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر از دانشگاهها به عنوان مهمترين ركن و شعلههاي انقلابي ياد كرد و افزود: دانشگاهها قبل از انقلاب مهمترين بانك تجمع نيروي جوان بودند. جايي كه دانشگاه و دانشجو است، هميشه فكر و انديشه نو و خواستههاي ملي است؛ چرا كه دانشجو روحيه لطيف و وجدان پاكي دارد. ما دانشجويان گذشته انقلاب را به اين جا رساندهايم و از اين به بعد حفظ و هدايت آن به عهده نسل جوان و نسل چهارميهاست.
وي در مورد نخستين نمايشگاه سيمرغ گفت: برپايي چنين نمايشگاههايي براي آگاهي مردم از فعاليت سازمانهاي خصوصي و دولتي نياز است. مردم از اين طريق انگيزه پيدا ميكند كه بدانند فعاليتهايي كه در ردههاي مختلف انجام ميشود، چگونه است و اين در بالا بردن فرهنگ عمومي مردم موثر است.
انتهاي پيام
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]