واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در سال جاري؛صادرات كالا از همدان 71 درصد رشد داشته است
همدان - خبرگزاري مهر: با سپري شدن 9 ماه از سال جاري به رغم بحران مالي كه جهان را فرا گرفته صادرات استان همدان روند صعودي خود را از سر گرفته و ميزان صادرات در سال جاري به 93 ميليون و 804 هزار و 397 كيلوگرم رسيده است.
رئيس سازمان بازرگاني استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان ا ينكه ارزش اين كالاها 59 ميليون و 277 هزار و 49 دلار بوده است، گفت: ميزان صادرات امسال در مقايسه با مدت مشابه پارسال با افزايش 71 درصدي روبرو بوده است و صادرات انجام شده به لحاظ ارزشي نيز 34 درصد رشد دارد.
وي با اشاره به ميزان صادرات كل كشور در اين مدت، تصريح كرد: صادرات انجام شده در كشور 14 ميليارد دلار و 23 و نيم ميليون تن بوده است.
به گفته اين مسئول، بررسي آمار ارائه شده بيانگر ا ين امر است كه بخش كشاورزي استان همدان همچنان با سهم 45 درصدي و دارا بودن كمترين تنوع اقلام صادراتي (پنج قلم)، مهمترين بخش صادرات استان همدان به شمار مي آيد و در اين بخش صادرات كشمش به وزن 8 هزار و 646 تن و به ارزش 13 ميليون و 717 هزار دلار، سهم 23 درصدي از كل صادرات، همچنان مهمترين كالاي صادراتي استان همدان به شمار مي آ يد.
فيصل مرداسي ادامه داد: صادرات سيب زميني نيز با رشد 105 درصدي نسبت به ماه قبل دوباره خود را به عنوان يكي از مهمترين كالاهاي صادراتي معرفي كرده و با مقدار 47 هزار و 546 تن و ارزش يك ميليون و 202 هزار دلاري و سهم 22 درصدي از صادرات در رتبه ي دوم مهمترن اقلام صادراتي استان همدان قرار دارد.
رئيس سازمان بازرگاني استان همدان با بيان ا ينكه رشد صادرات سيب زميني به علت افزايش تقاضاي فصلي و يارانه صادراتي بابت حمل اين محصول بود، خاطرنشان كرد: بخش صنعت نيز همچنان با سهم 33 درصدي در رتبه دوم قرار دارد.
وي گفت: در حالي كه صادرات نوشابه گاز دار غير الكلي دوباره از سر گرفته شده، صادرات سالامبور به عنوان يكي از اقلام مهم اين بخش متوقف و شايد بتوان گفت جاي خود را به صادرات چرم گوسفندي داده است.
مرداسي گفت: كاشي با سهم هفت درصدي، چيني آلات بهداشتي با سهم شش و 9 دهم درصدي، سالامبور با سهم چهار و هفت دهم درصدي و نوشابه گازدار غير الكلي با سهم سه و هفت دهم درصدي، مهمترين اقلام صادراتي اين بخش را شامل مي شود.
وي به صادرات بخش صنايع دستي اشاره كرد و يادآور شد: بخش صنايع دستي با صادرات 11 ميليون و 863 هزار دلار در رتبه سوم است و فرش دستبافت با سهم 12 درصدي از كل صادرات استان همدان به ارزش هفت ميليون و 213 هزار دلار بعد از كشمش و سيب زميني مهمترين كالاي صادراتي استان است.
مرداسي علت افزايش صادرات فرش را در افزايش قيمت پايه فرش و تغيير تقاضا به سمت خريد فرش هايي با قيمت پايين تر ناشي از بحران مالي دانست.
اين مسئول ادامه داد: مواد شيميايي با صادرات يك ميليون و 162 هزار دلار در رتبه چهارم بخش هاي صادراتي استان همدان قرار دارد و در اين بخش صادرات بيوفسفات طلايي با ارزش 943 هزار دلار و سهم يك و 59 صدم درصدي از مهمترين اقلام اين بخش به حساب مي آيد.
صادرات اين بخش همچنان روند نزولي دارد و نسبت به ماه قبل از رشد منفي 48 درصدي بر خوردار است و تنوع صادرات در اين بخش رو به كاهش است.
كشمش، سيب زميني، فرش دستبافت، كاشي، چيني آلات بهداشتي، سالامبور گوسفندي، نوشابه گازدار غيرالكلي، شيشه دست ساز، سفال و جار و بطري شيشه اي ده قلم عمده ارزش كالاهاي صادراتي استان همدان از گمرك در 9 ماه سال جاري بوده است.
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]