تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 24 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1865155996




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صفارهرندي: « اپراي عاشورا» يكي از آثار فاخر در حوزه تئاتر مذهبي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: صفارهرندي: « اپراي عاشورا» يكي از آثار فاخر در حوزه تئاتر مذهبي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي شامگاه گذشته، جمعه 25 بهمن‌ماه با حضور در تالار فردوسي به تماشاي نمايش « اپراي عاشورا» بهروز غريب‌پور نشست.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدحسين صفارهرندي پس از اجراي اين نمايش با حضور در پشت‌صحنه با عوامل اين نمايش به گفت‌وگو نشست.

او با تقدير از اجراي خوب اين نمايش اين اثر را يكي از آثار فاخر در حوزه‌ي تئاتر مذهبي دانست و گفت: بايد تدارك اجراي اين نمايش در ديگر شهرستان‌ها و همين‌طور در قالب يك تور بين‌المللي ديده شود.

صفارهرندي ادامه داد: خوشبختانه رويكردي كه در تئاتر آغاز شده است، موجب شده تا دايره مخاطبان اين هنر گسترده‌تر شود و اين موضوع حتي در حوزه‌ي هنرهاي تجسمي هم اثر‌گذار بوده است.

او با ابراز خرسندي از اجراي اين نمايش حتي در ايام سوگواري اربعين توضيح داد: جامعه تعطيلي‌بردار نيست و بايد متناسب با روزهاي گوناگون برنامه‌هاي مختلفي را داشته باشيم. باعث خرسندي است كه با اجراي اين نمايش روز اربعين هم تئاتر ما برنامه دارد.

او عرسك‌هاي اين نمايش را بسيار فاخر توصيف كرد و گفت: فضاي خيال‌انگيز كار عروسكي به خوبي از عهده تصوير‌كردن شخصيت‌هاي ستوده مذهبي و حادثه بزرگ عاشورا بر مي‌آيد. علاوه بر آن صداها بسيار روان است و به‌خوبي هم بر شخصيت‌ها مي‌نشيند.

صفارهرندي ادامه داد: يكي از امتيازات نمايش در قياس با اپراي «رستم و سهراب» اين است كه اگر تماشاگر سابقه ذهني در مورد رويداد‌ها نداشته باشد، نمايش برايش كاملا قابل درك و فهم است.

به گزارش ايسنا، علي‌ نصيريان ديگر مهمان ويژه اين نمايش نيز طي سخناني با ابراز خرسندي از اجراي اين اثر فاخر گفت: مطرح‌كردن واقعه‌ي عاشورا به اين روش و با اين نگاه نو بسيار بديع و مدرن است، به‌ويژه براي نسل جوان كه شايد آشنايي چندان با تعزيه نداشته باشد، اين اثر نمايشي بسيار اثر‌گذار است.

نصيريان اين نمايش را نمونه موفقي از تئاتر ملي دانست و گفت: اين اثر هم در زمينه‌ي مذهبي و هم حماسي بسيار درخشان است و از همين حالا به آقاي غريب‌پور پيشنهاد مي‌دهم كه نمايش «رستم و اسفنديار» را به‌عنوان پروژه‌ي بعدي خود در دستور كار قرار دهد.

اين بازيگر پيشكسوت تئاتر متذكر شد: حماسه را نمي‌توان از طريق اجراي تئاتر زنده باور كرد، اما با عروسك بسيار باور‌پذير است و اين اثر يكي از آثار بسيار ارزشمند نمايش ملي ايراني است.

بهروز غريب‌پور توضيحاتي درباره‌ي ابعاد عروسك‌ها و نسبت فاصله آنها با تماشاگر ارايه كرد و پس از معرفي اعضاي گروه توضيح داد: توليد اين نمايش يك‌سال و نيم زمان برد و براي اجراي اين اثر علاوه بر متون تعزيه از مرثيه‌هاي دوره‌ي صفوي و قاجاريه نيز استفاده كرديم، چرا كه متون تعزيه گاه خرافه دارند. بنابراين از اشعار 5 شاعر در كنار بهترين نسخ تعزيه‌هاي دوره‌ي قاجاريه استفاده كرديم تا به متني نسبتا يك‌دست برسيم.

غريب‌پور با اشاره به اجراي اين اپرا به وسيله دستگاه‌هاي موسيقي ايراني گفت: پيش از اين، اين اعتماد به نفس را نداشتيم، اما خوشبختانه براي اجراي اين نمايش توانستيم از دستگاه‌هاي موسيقي ايراني استفاده كنيم.

او با تاكيد بر لزوم گسترش مخاطبان تئاتر ادامه داد: متاسفانه نگاه‌هاي نادرستي در زمينه‌ي آثار مذهبي وجود دارد كه كليت آثار هنري را در بر مي‌گيرد. بسياري از هنرمندان زماني كه به آثار مذهبي گرايش پيدا مي‌كنند يا نان به نرخ روز مي‌شوند يا آثار ضعيفي ارائه مي‌دهند، اما زماني كه مديران تئاتر اروپايي اين اثر را ديدند و تاييد كردند اين ديدگاه به‌وجود آمد كه هنرمند متوسط ايراني ديگر نمي‌تواند از اين انگ‌ها به گروه ما بزند.

او ادامه داد: تا به امروز حتي ديناري براي اجراي اين نمايش نگرفته‌ايم، بنابراين نان به نرخ روزخور نيستيم. علاوه بر اين 30 سال در مورد تعزيه كار كرده‌ام تا به اين نقطه رسيده‌ام.

بهروز غريب‌پور تنها نگراني خود را توقف فعاليت گروه عروسكي «آران» دانست و خطاب به وزير ارشاد گفت: ما امروز به بلوغ رسيده‌ايم در آسيا و همين‌طور غرب بي‌نظيريم، اما اين روند زماني مي‌تواند رشد داشته باشد كه فعاليت ما مداوم باشد. البته اين نيت را داريم كه نمايش «اپراي عاشورا» هرسال دهه‌ي اول محرم اجرا كنيم، اما بايد شرايط اجراي آن فراهم شود.

او در پايان اين ديدار از وزير ارشاد خواست كه حسين شريعتمداري _ مدير مسوول روزنامه كيهان _ را به ديدن اين نمايش دعوت كند.

در پاسخ به او وزير ارشاد گفت: اگر او را ببينم حتما اين خواسته را از جانب شما و خودم عنوان و او را به ديدن نمايش دعوت مي‌كنم.

انتهاي پيام

شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن