تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روز قيامت محبوب‏ترين آدميان نزد خداوند فرمان‏برترينِ آنها از او است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827984761




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك حزب و 4 رؤيا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: يك حزب و 4 رؤيا
گروه سياسي- اعضاء حزب كارگزاران براي بار اول نيست كه در آستانه يك انتخابات، هركدام يك طرف مي‌روند و مأموريتي جداگانه براي نزديك شدن و حمايت از يك كانديدا را بر عهده مي‌گيرند اين تشتت البته فقط در ظاهر است و در اصل ماجرا، يك تقسيم مأموريت براي تقسيم مديريت‌ها است.

نگاهي به رويكرد اعضاي شوراي مركزي و چهره هاي شاخص حزب كارگزاران هرچند اختلاف دروني اين حزب را نشان مي دهد اما با نگاهي ژرف تر به پيشينه رفتارهاي سياسي اين تشكل مي توان دريافت كه جمعي كه به نام كارگزاران شناخته مي شوند، چندان هم نمي توان نام حزب بر آنها نهاد و البته هر كدام به تنهايي سياسي‌كاري‌هاي خاص خود را داشته و از سوي جمع هم اين فردگرايي پذيرفته شده، مهم اين است كه در نتيجه مطلوب همه با هم سهيم مي شوند و سر يك سفره مي نشينند.

در انتخابات دهم رياست جمهوري نيز هر يك با گرايش به سمت يكي از كانديداهاي جريان دوم خرداد سعي دارد وفاداري به شيوه پيشين را حفظ كرده و در واقع صحنه گرداني را در هر ميداني تا رسيدن به قدرت به دست گيرند، حتي اخيراً نيز با طرح احتمال كانديداتوري دبيركل حزب، وارد بازي تازه اي شده اند.

در شرايطي كه غلامحسين كرباسچي، تمام‌قد جامه حمايت از كروبي به تن كرده، حسين مرعشي از مصوبه اين حزب براي حمايت از كانديداتوري خاتمي مي گويد، در مقابل جلسات برخي از چهره هاي شاخص اين جمع با مير حسين موسوي هم برگزار مي شود تا آنها از هيچ كانديدايي در طيف خود غافل نمانند و يك پازل دلالي سياسي كامل داشته باشند.

البته مرعشي خود درباره اين تناقض رفتاري در اعضاي حزب متبوعش مي‌گويد: «اعضاي حزب كارگزاران همواره مورد مشورت بزرگان نظام قرار گرفته‌اند و هر جا از هر كدام از اعضاي حزب براي مشاوره دعوت شود، اعضاي حزب مشورت مي‌دهند.» شايد همين ويژگي است كه در يك انتخابات اين قابليت را ايجاد مي كند كه دبير كل، رئيس ستاد يك كانديدا و هر يك از اعضا، رؤساي كميته هاي كانديداهاي ديگر شوند.

طنابي كه كرباسچي و طيف اصفهان كارگزارن براي كروبي بافته اند اما در حال رنگ به رنگ شدن هم هست چون در شرايطي كه كروبي چشم به حمايت كرباسچي دوخته و اميد دارد كه با حمايت او، جمع حاميانش جمع‌تر شود، خبر مي رسد در روزهاي گذشته تعدادي از هنرمندان و برخي سينما گران به ديدار كرباسچي آمده اند و از او تقاضا كرده اند در انتخابات رياست جمهوري شركت كند. البته كرباسچي هم با تأييد اين درخواست ها مي‌افزايد: «درحال بررسي شرايط و موضوع انتخابات هستم و فعلاً در باره آمدن يا نيامدن خود قضاوتي نمي كنم. همانگونه كه نامزدهاي ديگر مدتها براي فكر كردن به اين موضوع، زمان را سپري كردند، من نيز تا روز ثبت نام، فرصت فكر كردن به اين موضوع را دارم.»

كرباسچي در جريان اولين چرخش‌هايي كه به سمت كروبي داشت، در گفتگويي با ضميمه روزنامه اعتماد ملي انتقادات بي‌سابقه‌اي هم نسبت به خاتمي (كانديداي مورد حمايت حزبش) بيان كرد و در پاسخ به اينكه ممكن است به طول كشيدن اعلام نظر خاتمي يك تاكتيك سياسي آگاهانه باشد، گفته بود: «اصلاً حرف من اين است كه نبايد مردم و افراد را در وضعيت صبر و انتظار نگه داشت و اين رفتار با سياست‌ورزي مدرن همخوان نيست. بالاخره ديگران هم مي‌خواهند برنامه ريزي كنند كه كانديدا بشوند يا نشوند يا از فلان فرد حمايت كنند يا نكنند. نبايد اينقدر فرد محور بود و به ديگران اهميت نداد. آيا اگرخداي نكرده به هر دليل آقاي خاتمي كانديدا نشود، نبايد اين فرصت باقي باشد كه جايگزيني به‌جاي ايشان به عنوان كانديداي اصلاح طلبان مطرح شود؟»

در سوي ديگر، مرعشي همزمان كه از مصوبه حزبش براي حمايت از خاتمي خبر داد، گفته بود: «ما نمي‌توانيم در اين انتخابات ريسك بكنيم؛ بنابراين بايد از نامزدي حمايت كنيم كه بتواند پيروزي ائتلاف اصلاح‌طلبان را رقم بزند. مزيت آقاي خاتمي هم در همين است كه بيشترين احتمال پيروزي در انتخابات را داراست. علاوه بر اين، ايشان از حمايت بيشتر احزاب اصلاح‌طلب و حتي ميانه‌رو برخوردار است.»

شايد همين ريسك‌گريزي هم هست كه هر يك از اعضا را روانه يك ستاد انتخاباتي مي كند و درست در نقطه مقابل اين مصداق براي حمايت، مصداق ديگري نيز مي‌يابد؛ كرباسچي در شوراي مشاوران كروبي قرار مي‌گيرد و مي گويد: «اگر خاتمي و كروبي با هم در انتخابات شركت كنند، قطعاً از كروبي حمايت مي كنم. آزموده را آزمودن خطاست.» وي البته براي اينكه متهم به تكروي هم نشود، ادامه مي‌دهد: «رقيب ما جريان مقابل است، ما نبايد در جريان خودمان به دنبال رقيب بگرديم.»

محمد عطريانفر، عضو ديگر كارگزاران نيز مأموريتي مشابه كرباسچي دارد و اين روزها به كروبي نزديك شده، هرچند مواضع متفاوتي نيز اتخاذ كرده است. همچنين تيم رسانه‌اي او در همشهري، شرق، هم‌ميهن و شهروند نيز اين‌روزها، ساختمان روزنامه اعتمادملي را به‌عنوان خانه جديد خود انتخاب كرده‌اند. عطريانفر، گاه حمايت اصلاح طلبان از كروبي را محتمل الوقع دانسته و در جاي ديگر اعلام كرده بود كه آنها در صورت انصراف خاتمي از ميرحسين موسوي حمايت مي كنند. عطريانفر هرچند كه سعي دارد به مصوبه حزبش پايبند باشد اما نمي تواند از موسوي هم غافل بماند و زمين بازي او را از دست بدهد و به همين دليل چندي پيش گفته بود: «چنان‌چه آقاي خاتمي در انتخابات حضور پيدا كنند، حتماً از ظرفيت آقاي مهندس موسوي در جهت تقويت و همبستگي بيشتر و اثرگذاري بهتر حول محور ايشان استفاده خواهد شد و بالعكس، چنان‌چه آقاي خاتمي از حضور در عرصه انتخابات انصراف دهند، در صحنه رقابت‌هاي انتخاباتي به طور قطع آقاي مهندس موسوي را به عنوان كانديداي نهايي خود خواهيم داشت و طبعاً مي‌توانيم از ظرفيت‌هاي جريان اصلاحات در طول 8 سال مديريت آقاي خاتمي و نيز 8 سال دولت سازندگي آقاي هاشمي در جهت تقويت و ضرورت حضور آقاي مهندس موسوي استفاده كنيم.»

اما در كنار مرعشي سخنگوي حزب، برخي اعضا از جمله محمدعلي نجفي و اسحاق جهانگيري به جمع گردانندگان ستاد خاتمي پيوسته و در حالي كه چندي پيش خبري مبني بر انتخاب نجفي يا كرباسچي به عنوان رييس ستاد كروبي عنوان شد، محمد علي نجفي اعلام كرد كه رياست كميته‌هاي اقتصادي و آموزش ستاد مركزي خاتمي ‌را پذيرفته است.

نجفي هم هرچند كه كرباسچي معتقد است اصلاً 5 سال است از اين حزب استعفا كرده، اما مي‌گويد: «موضوع رسمي حزب كارگزاران اين است كه اگر خاتمي وارد عرصه رقابتها شود، از ايشان حمايت كند. ولي اگر خاتمي كانديداي انتخابات رياست جمهوري نشد، حزب كارگزاران همه كانديداهاي موجود از جمله كروبي و چهره‌‌هاي معتدل اصولگرا مانند ولايتي و روحاني را مورد بررسي قرار خواهد داد.»

در اين ميان، برخي از اعضاي اين حزب از جمله بيژن زنگنه و عباس آخوندي به موسوي چراغ سبز نشان داده و ترجيح مي دهند در اين مجموعه تعريف شوند تا مكملي براي سفره سياسي رنگين كارگزاران باشند.

قابليت حمايت از كانديداهاي انتخاباتي از هر جريان و با هر تفاوتي، تنها محدود به كروبي، خاتمي و موسوي نمي شود، آنها از هر كسي كه اندكي نزديكي به آنها داشته و احتمال نامزدي او در انتخابات مي‌رود، حمايت كرده‌اند و گاه از عبدالله نوري، گاه حسن روحاني يا علي اكبر ولايتي و ناطق نوري سخن به ميان آورده اند و به اين ترتيب بازي در تمام زمين ها را آزموده اند.

شيوه اي كه اكنون كارگزاران براي رفتار سياسي خود در انتخابات دهم رياست جمهوري برگزيده، شيوه اي مسبوق به سابقه است؛ به طوري كه در انتخابات مجلس پنجم كه اولين نشانه‌ي ظهور اين حزب روشن شد، در فهرستي با عنوان "جمعي از كارگزاران سازندگي ايران" و در حالي كه نام عبدالله نوري را در صدر قرار داده بودند، در عين حال نام افرادي از جمله موحدي كرماني، دري نجف آبادي، ناطق نوري، مرحوم ابوترابي و... را نيز گنجاندند كه البته مرحوم ابوترابي واكنش درخوري به اين بازي چند نبش نشان داده و كارگزاراني‌ها را مجبور به حذف نام خود از اين ليست كرد.

گويا گدانندگان كارگزاران به علم آمار و احتمالات علاقه ويژه اي دارند و از آنجا كه مي دانند احتمال بهره‌برداري در يك بازي چند نبش هميشه بيش از يكسويه رفتن است، از به‌كارگيري اين رفتار سياسي مضايقه نمي‌كنند.

نظرات كاربران:

شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن