واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: مدرسه موشها در جويهاي تهران!
ميليونها موش ريز و درشت در جويها و معابر شهر در حال جولان دادن هستند. موشها حيوانات باهوشي هستند و سريع از كانونهاي خطر مطلع ميشوند.
به گزارش فارس، بر اساس آمار موجود تعداد موشها در شهر بسيار زياد است. در برخي از موارد به ازاي هر شهروند حدود 4 موش در تهران در حال جولان دادن هستند.
موش حيوان زيركي است همه چيز را ميخورد؛ او به همه جا ميجهد و هر جا گرم و تاريك باشد براي زندگي انتخاب ميكند.
موشها به صورت گروهي زندگي ميكنند ريشه، ساقه، برگ درختان و محصولات غذايي داخل انبارها را ميخورند.
موشها بيشتر در شب فعاليت ميكند؛ هر جفت موش سالانه حدود 5 بار توليد مثل ميكند و بچه موشها از هفته سوم شروع به جويدن غذاهاي سخت ميكنند و بچه موشها از 3 ماهگي ميتوانند توليد مثل كنند.
موشها حيوانات باهوشي هستند و كانون خطر را يكديگر اطلاع ميدهند.
موشهاي بزرگ معمولاً لانه خود را در محيطهاي وسيع نميسازند و همواره سعي در پنهان شدن دارند تا بتوانند به راحتي نوزادان خود را توليد و پرورش دهند. موشهاي نر معمولاً حداقل يكبار در روز محيط اطراف خود را بازرسي ميكنند و چنانچه تغييراتي در محيط مشاهده كنند بلافاصله لانه خود را معدوم و جاي ديگري را براي خود آماده ميكنند.
موشها معمولاً 35 نوع بيماري مختلف مانند طاعون، لپتوسپيروز، حصبه، تيفوس سالك و غيره را به انسان منتقل ميكند.
طبق آمار سازمان بهداشت جهاني موشها سالانه 33 مليون تن مواد غذايي را از بين ميبرند، كه براي تغذيه 130 مليون نفر كافي است.
از آن گذشته بعلت رشد شديد دندانها موجب خرابي مواد و تجهيزات در انبارها، كارخانهها و... ميشوند.
موشها عموماً در بخشهاي سطحي و پايين ساختمانها فاضلابها انبارهاي مواد غذايي و جويهاي آب زندگي ميكنند و به زبالههاي شهر به شدت علاقمند هستند و شبانه در كنار آنها بزمي برپا ميكنند.
مسدود كردن سوراخهاي كنار ديوار، تعويض شيشه ودرهاي شكسته، نصب توري بر روي سوراخها و منافذ فاضلاب، غيرقابل نفوذ كردن درهاي ورودي، قراردادن زباله در كيسههاي دربسته، استفاده از طعمههاي مسموم محتوي جونده كشهاي ضد انعقادي،استفاده از تلههاي از جمله راههاي مبارزه با اين جانوز موذي باهوش است.
ميليونها موش در جدولها و آبراههاي فاضلاب و لولهها و كانالهاي شهر تهران در حال جولان دادن هستند و اين حيوان موذي خطرات زيادي براي شهروندان دارد.
درتمامي كلان شهرهاي دنيا مانند لندن و نيويورك مشكل موش وجود دارد، براي مبارزه با موش بايد روشهاي بيولوژيكي، شيميايي و مكانيكي همزمان با هم انجام شود تا بتوان ميزان اين موشها را به حداقل رساند.
متاسفان در تهران شبكه مناسب فاضلاب نداريم و ضايعات و زباله وارد انهار ميشوند. انهار نيز سر پوشيده نيستند وبه همين دليل شهروندان بسياري از زبالههاي خود را درون آنها ميريزند و همين امر باعث ميشود شرايط رشد موشها فراهم شود.
جست و خيز موشها در شهر و رفت و آمد بدون ترس آنها در خيابانها و معابر شهر عادي و به بخشي از زندگي شهري تبديل شده به گونهاي كه ديگر موشهاي خارجي(به گفته مسئولان شهري) ترسي از رهگذران ندارند و در برخي از موارد به دنبال آنها حركت ميكند و وقتي با ترس مردم روبه رو ميشوند باز هم به كار خود ادامه ميدهند.
البته مسئولان شهري معتقدند كه جمعيت موشها هيچ وقت در شهر صفر نميشود و فقط ميتوان تعداد موشهاي پيتزا خور و كاهو خور را در شهر كاهش داد.
بر اساس اين گزارش، با وجود هزينههاي هنگفت كه سالانه براي معدوم كردن موشها و ساير حيوانات در نظر گرفته ميشود اما همچنان شاهد جولان اين حيوانات در شهر هستيم.
يكي از وظايف پيمانكاران خدمات شهري جمعآوري زباله، لايروبي انهار است و برخي پيمانكاران نيز وظيفه مهار و معدوم كردن حيوانات موذي را دارند.
در برخي كشورهاي پيشرفته دنيا تعداد موشهاي بسياربيشتر است اما با گذاشتن اعتبارات يك بار براي هميشه مشكل را برطرف كردند. د را ين كشورها با ايجاد كانالهاي مشترك اين جانوران موذي را به زيرزمين منتقل و براي آنها زندگي مسالمت آميزي ايجاد كردند. و از هر گونه تردد اين جانور موذي در روي شهر جلوگيري كردند.
اگر كارهاي عمراني مانند كانالكشي به خوبي انجام شود و پيمانكاران خدمات شهري هم فقط در سطح كار نكنند و لايروبيها به خوبي انجام شود تعداد اين حيوان موذي در شهر كمتر ميشود.
دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]