واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هشدار محرمانه مقامات آمريكايي به اسرائيل
گزارش وال استريت ژورنال حاكي از آن است كه مقامات آمريكايي در وزارت دفاع نگرانند كه اسرائيل با وجود مخالفت آمريكا طرح ريزي براي حمله به تاسيسات هسته اي ايران را تقويت كند.
ديپلماسي ايراني: در حالي كه بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل در تازه ترين اظهارات خود تحريم ها عليه ايران را موثر توصيف كرده و ادعا كرده است در صورتي كه اين تحريم ها به تهديد حمله نظامي از سوي آمريكا همراه شود، كارآمد تر خواهد بود، مقامات وزارت دفاع آمريكا از احتمال حمله اسرائيل به ايران ابراز نگراني مي كنند.
گزارش وال استريت ژورنال حاكي از آن است كه مقامات آمريكايي در وزارت دفاع نگرانند كه اسرائيل با وجود مخالفت آمريكا طرح ريزي براي حمله به تاسيسات هسته اي ايران را تقويت كند.
اين در حالي است كه در هفته گذشته يك دانشمند هسته اي ديگر نيز در ايران با انفجار بمب در خودرو اش جان باخته است و مقامات تهران آمريكا و اسرائيل را برنامه ريز طرح هاي سوء قصد به دانشمندان هسته اي جمهوري توصيف مي كنند. تهران تاكيد كرده است كه با عاملان اين ترور ها به شدت برخورد مي كند. هرچند آمريكا اين اتهام را تكذيب كرده اما مقامات اسرائيلي طبق رويه معمول واكنشي نشان نداده اند.
بنابر گزارش اين روزنامه آمريكايي باراك اوباما، لئون پانه تا وزير دفاع آمريكا و ديگر مقامات عالي رتبه كاخ سفيد به طور خصوصي پيام هاي هشدار دهنده اي را به مقامات اسرائيلي داده اند تا آنها را از عواقب حمله به ايران آگاه كنند. آمريكا از اسرائيل مي خواهد كه زمان بيشتري را براي ثمربخشي تحريم ها عليه ايران و ديگر اقداماتي كه به منظور بازداشتن جمهوري اسلامي از توليد سلاح هسته اي طراحي شده، در نظر بگيرد.
به همين منظور باراك اوباما روز پنجشنبه با نتانياهو از طريق تلفن صحبت كرد و ژنرال مارتين دمپسي، فرمانده ستاد مشترك آمريكا در هفته آينده با مقامات نظامي اسرائيل در تل آويو ملاقات خواهد كرد.از سوي ديگر مقامات آمريكايي به طور مستقيم به ايران در مورد اقدامات تحريك آميز هشدار داده اند. جمهوري اسلامي كه بارها تهديد بستن تنگه هرمز را مطرح كرده و اخيرا مانور نظامي در تنگه هرمز برگزار كرد و گفته مي شود كه قصد دارد مانور ديگري نيز در اين منطقه برگزار كند.
تهديد هاي متقابل ايران و اسرائيل
31 اكتبر 2011 : نتانياهو تاكيد كرد كه امنيت تنها به معني دفاع نيست و بايد از توانايي حمله نيز برخوردار بود.
5 نوامبر 2011 : شيمون پرز ، رئيس جمهور اسرائيل در مصاحبه اي تلويزيوني مدعي شد كه احتمال حمله اسرائيل و ديگر كشور ها به ايران بيشتر و بيشتر شده است.
18 نوامبر 2011: علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت در صورتي كه اسرائيلي ها مي خواهند فلج شوند، مي توانند به ايران حمل كنند.
21 نوامبر: سرلشگر علي حاجي زاده در واكنش به تهديد اسرائيل براي حمله به ايران اظهار داشت كه اين آرزوي ماست زيرا در اين صورت دشمن اسلام و مسلمين به زباله دان تاريخ مي پيوندد.
2 ژانويه 2012 : محمود احمدي نژاد ، رئيس جمهور ايران گفت كه ايران بايد روابط خود را با همه كشور ها به جز رژيم هاي غير مشروع آمريكا و اسرائيل گسترش دهد.
10 ژانويه 2012 : فرمانده ستاد مشترك وزارت دفاع اسرائيل اعلام كرد كه سال 2012 سال حساسي براي پرونده هسته اي ايران، تغييرات در حكومت، ادامه فشار جامعه بين المللي و ديگر رويداد هايي غير معمول است.
12 ژانويه 2012 : سپاه پاسداران انقلاب اسلامي سوء قصد به جان مصطفي احمدي روشن، دانشمند هسته اي ايران را برگ سياه ديگري در دفتر جنايات اسرائيل توصيف كرد.
تحولات در مثلث آمريكا – ايران - اسرائيل
هر چند ايران در هفته هاي اخير براي از سرگيري مذاكرات هسته اي با غرب اعلام آمادگي كرده است و نيروي دريايي آمريكا نيز ملوانان و ماهيگيران ايراني را نجات داده است اما تحرك هاي اسرائيل احتمال حمله هوايي به تاسيسات هسته اي ايران را افزايش داده و اين در حالي است كه مقامات اسرائيلي اين احتمال را رد نمي كنند. مايكل اورن، سفير اسرائيل در آمريكا مي گويد كه سياست اسرائيل بر اين است كه گزينه نظامي را همواره روي ميز نگه دارد و مقامات تهران نيز بايد اين سياست را جدي بگيرند.
اين در حالي است كه به گفته مقامات آمريكايي، ارتش آمريكا در حال آماده سازي خود براي واكنش هاي احتمالي به حمله اسرائيل عليه ايران، شامل اقدامات گروه هاي تندرو نظامي در عراق عليه سفارت آمريكا در بغداد است. آمريكا بر اين باور است كه سفارتخانه و ديگر مقر هاي ديپلماتيك اش در عراق پس از خروج نيرو هاي آمريكايي از اين كشور در موقعيت حساسي قرار گرفته اند.
ايالات متحده در اقدامي براي بازدارندگي عليه جمهوري اسلامي، 15 هزار نيرو را در كويت حفظ كرده و ناو هواپيمابر دوم خود را نيز به خليج فارس وارد كرده است.
از سوي ديگر ايران نيز موقعيت تجهيزات نظامي خود را تغيير داده است. مقامات مي گويند، انتقال سلاح به متحدان كليدي در منطقه شامل امارات متحده عربي و عربستان سعودي از سوي آمريكا نيز شدت بيشتري گرفته است.
به گفته اورن، اسرائيل همچنان همكاري خود را با آمريكا در مورد ايران ادامه مي دهد اما نتانياهو بر اين باور است كه هر چند تحريم ها عليه ايران ثمربخش بوده اند اما براي موفقيت آميز بودن تحربم ها بايد آنها را با تهديد حمله نظامي از سوي مقامات آمريكايي تركيب كرد.
اما در مقابل پانه تا و ديگر مقامات آمريكايي اميدوارند كه اطمينان يابند رهبران اسرائيل نمي خواهند به ايران حمله كنند. هرچند كه به گفته مقامات آمريكايي پاسخ اسرائيل چندان اطمينان بخش نبوده است.مقامات آمريكايي مي گويند كه از دو سال پيش در مورد احتمال حمله احتمالي اسرائيل به ايران نگران بوده اند اما در ماه هاي اخير با توجه به افزايش تنش ها و تحولات در پرونده هسته اي ايران، زنگ خطر ها در واشبنگتن در مورد اين حمله احتمالي به صدا در آمده است.
يك ديپلمات عالي رتبه آمريكايي با اشاره به احتمال حمله نظامي اسرائيل به ايران تاكيد مي كند كه نگراني ها در كاخ سفيد رو به افزايش است. از سوي ديگر ايران در ماه اخير دست كم از يكي از خطوط قرمز اسرائيل عبور كرده كه آن آغاز عمليات غني سازي اورانيوم در سايت زيرزميني فردو است. همچنين تصميم گيري براي بستن يكي از تاسيسات هسته اي نزديك ديمونا در اسرائيل كه اخيرا در رسانه هاي اسرائيل مطرح شده براي واشينگتن زنگ خطري به شمار مي رود كه نشان مي دهد شايد تل آويو به دنبال تغيير موقعيت تاسيسات هسته اي خود است تا آنها را از حمله احتمالي متقابل تهران در امان نگاه دارد.
يك مقام سابق آمريكايي اظهار داشت كه باوجود روابط نزديك آمريكا و اسرائيل، مقامات كاخ سفيد در مورد اهداف اسرائيل سردرگم هستند.
تهيه كننده:تحريريه ديپلماسي ايراني
دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]