واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مكانيسم و مولفههاي موثر در تعيين قيمت نان اعلام شد
معاون وزير بازرگاني ضمن اشاره به مكانيسم تعيين قيمت نان در استانهاي مختلف و همچنين مولفههاي موثر در تعيين اين قيمت گفت: قيمت نان در قالب يك بسته كه شامل خريد تضميني تا حلقه آخر كه توليد نان است، پيشنهاد شده و اجراي آن به شكل تدريجي خواهد بود كه در نهايت نحوه تخصيص يارانه به اين حوزه را ساماندهي ميكند.
وي همچنين گفت: سهم آرد يارانهاي 75 ريالي در قيمت تمام شده نان به سمت صفر ميل مي كند و ديگر جايي از اين حوزه براي كمك به قيمت نان نمانده است.
مجيد پارسانيا - معاون وزير بازرگاني و مديرعامل شركت بازرگاني دولتي - در گفتوگو با ايسنا درباره مكانيسم تعيين قيمت نان توضيح داد: عليرغم اينكه چهار هزار ميليارد تومان به طور مستقيم براي گندم و نان يارانه اختصاص مييابد و اين يارانه در بخش نهادههاي توليد، انرژي، كشاورزي، توليد و عرضه گندم و آرد و نان به مصرف ميرسد اما باز مشاهده ميكنيم كه در عرضه توليد نان با مشكلات بسياري مواجهايم كه يك ضلع آن كيفيت است.
به گفته او، اخيراً با اقدامات انجام شده گندم توليدي كيفيت بهتري يافته و با افزايش تعداد سيلوهاي استاندارد و نيز نوسازي و بهسازي و تجهيز كارخانجات آرد، نگهداري و توليد آرد نيز با رشد كيفيت مواجه شده است.
پارسانيا افزود: براي حل بسياري از اين مشكلات بايد تاكيد را در افزايش كيفيت پخت نان قرار دهيم تا نان كيفي بهداشتي و مورد نظر ذائقه مصرف كننده توليد شده و با هر نگاهي توجيه پذير باشد.
پارسانيا اظهار كرد: در هزاره سوم پذيرش و توجيه اينكه اصليترين غذاي مردم را هنوز از طريق تنور و ساختار توليدي سنتي تامين كنيم، موضوع قابل دفاعي نيست و البته نظارت نيز يك امر انكارناپذير محسوب ميشود لذا بايد سرمايهگذاري در اين زمينه بيشتر شده و حمايتهاي موثرتري انجام گيرد تا مصرفكننده با اطلاعاتي كه دريافت ميكند با طريقه مصرف درست آشنا شود.
معاون وزير بازرگاني در ادامه خاطرنشان كرد: با وجود اينكه دولت چهار هزار ميليارد تومان در بخش گندم و آرد و نان يارانه ميپردازد اما چون به كيفيت لازم نميرسد بنابراين از اين سرمايهگذاري راضي نيست چرا كه به رفاه و رضايت مردم منجر نشده واز سويي نانوا هم همواره توقع دارد كه با افزايش قيمتهايي كه احساس ميكند بايد قيمت نهايي محصول داشته باشد، از اين يارانه بهرهاي نميبرد، البته دستمزدها هم نقش عمدهتري در قيمت نان بازي ميكند.
وي افزود: در حال حاضر براي مكانيسم تعيين قيمت نان در استانهاي مختلف اقدام شده و از سال 85 مكانيسم تعيين قيمت نان به اين روش انجام ميشود البته يك كارگروه براساس بررسي تعداد فاكتورهايي كه در قيمت نان ايفاي نقش ميكند، در استانها فعال شده و قيمت را تعيين ميكنند كه اين اتفاق ساليانه و يا يك سال در ميان رخ ميدهد.
وي گفت: در حال حاضر اين كارگروهها بررسيهاي كارشناسي را به انجام رسانده و قطعاً با تاييد دولت تغييراتي را در اين حوزه شاهد خواهيم بود اما پافشاري در بحث اصلاح ساختار توليد نان از محورهاي اصلي نتايج كارشناسي اين كارگروه است.
وي با بيان اينكه با اصلاح ساختار توليد نان شاهد شكلگيري رقابت واقعي در حوزه توليد نان خواهيم بود افزود: با ايجاد رقابت واقعي، نانهايي كه داراي برند تجاري باشند مورد حمايت قرار خواهند گرفت.
معاون وزير بازرگاني درباره مولفههاي موثر در تعيين قيمت نان هم توضيح داد: يكي از استدلالهايي كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه قيمت نان در چه وضعيتي قرار ميگيرد و يا اگر بخواهيم نان صنعتي را با نان سنتي مقايسه كنيم اين امر چه نقشي در قيمت نان ايفا ميكند؟ واقعيت اين است كه رقابتي بين نان صنعتي و سنتي نيست چرا كه نانهاي سنتي با يارانه آرد و تخفيف مالياتي حمايت ميشوند در حالي كه حمايت از نانهاي صنعتي در حد حمايت از احداث و پشتيباني تامين بازار براي مصارف عمده مطرح است. لذا در جنبه قضاوت فارغ از كيفيت، بررسيها نشان ميدهد مطلوبيت در حوزه نان صنعتي وجود دارد چرا كه اطمينان و تضمين در حوزه بهداشت و كيفيت تحقق يافته است.
مديرعامل شركت بازرگاني دولتي همچنين در زمينه بحث آزادسازي و ادامه پروژه آزادسازي آرد براي صنعت نان كشور توضيح داد: در حال حاضر انواع مختلفي از سناريوها را براي شرايط مختلف آماده كردهايم كه برحسب مورد اجرايي ميشود.
وي در مورد آزادسازي آرد هم اظهار كرد: بايد بگويم چند سالي است كه دستاورد خوبي از اين محل داشتهايم چرا كه واگذاري آرد به بخش خصوصي موجب افزايش سرمايهگذاري، تجهيز و نوسازي و ساخت سيلوهاي استاندارد شده و بخش خصوصي در حال حاضر در بازارهاي جهاني به دنبال خريد گندم و صادرات آن است كه معتقدم دستاورد كمي در اين حوزه محسوب نميشود.
پارسانيا درباره تصميم نهايي براي تعيين قيمت نان گفت: پارامترهايي تعيين شده و جمعبندي كارشناسي انجام گرفته كه در قالب كار كارشناسي قابل ارائه به تصميمگيران است البته اينكه موضوع تعيين قيمت نان سياسي شده يك واقعيت است و يكي از دلايل و عيوب آن اين است كه نان كالاي غذايي حساس است كه بايد با دقت و نظر در مورد آن تصميمگيري شود.
وي تاكيد كرد: واقعيت اين است كه چنين يارانهاي با حجم بالا و سطح ضايعات بسيار پرداخت نميشود لذا اين شرايط گوشزد ميكند كه اين حوزه نيازمند تصميمات درست و بجايي است.
معاون وزير بازرگاني با بيان اينكه بهرهوري در حوزه آرد و نان در برنامه پنج ساله 5/2 درصد پيشبيني شده است عنوان كرد: راهكار رسيدن به اين ميزان بهرهوري آن است كه بخشي از اين هدف در مكانيسم كاهش يارانهها دنبال شود.
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]