واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: علي احمدي: برخي سازمانها از مسئوليت خود در حوزه آموزش و پرورش شانه خالي كردند
وزير آموزش و پرورش اعلام كرد:در طول تاريخ آموزش و پرورش، برخي دستگاه ها از مسووليت هاي خود در حوزه آموزش و پرورش شانه خالي كردند و امروز همه اين مسووليت ها را بر دوش آموزش و پرورش گذاشتند.
![](http://www4.irna.ir/NewsMedia/Photo/Smal_Pic/2009/2/14/img633702362039531250.jpg)
"عليرضا علي احمدي" روز شنبه در گفتگو با خبرنگار اجتماعي ايرنا با بيان اينكه بايد اين مسووليت ها به دستگاه هاي مربوط يادآوري شود، فراهم ساختن زيرساخت براي آموزش و پرورش را از جمله اين مسئوليت ها برشمرد و گفت: در صورتي كه اگر اين زيرساخت ها توسط دستگاه هاي مرتبط تامين شود، آموزش و پرورش به وظيفه اصلي خود كه فقط تعليم و تربيت است، مي پردازد.
وي اضافه كرد: اين ساختارها بايد در طول زمان و به تدريج اصلاح شود تا در منابع پايداري كه در اختيار خواهيم گرفت، صرفه جويي شود.
علي احمدي گفت: متاسفانه از تعهد و نجابت مسوولان آموزش و پرورش سوء استفاده شده و دستگاه هاي ديگر از بار مسووليت شانه خالي كرده اند.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: به عنوان مثال چرا موضوع آموزش هاي فني و حرفه اي فقط بايد به دوش آموزش و پرورش باشد؟ چرا همه مشكلات كودكان استثنايي بايد در تعهد آموزش و پرورش باشد؟ چرا فقط آموزش و پرورش بايد مدارس شبانه روزي تشكيل دهد و در عين حال همزمان به فعاليت تعليم و تربيت بپردازد؟
به گفته علي احمدي، موارد متعددي از اين دست وجود دارد كه بخش هاي ديگر نظام بايد مقدمات را فراهم كنند و پس از فراهم ساختن مقدمات موضوع تعليم و تربيت را به آموزش و پرورش واگذار كنند.
وي افزود: در شرايطي كه شهرداري ها در بسياري از كشورها مدارس را مي سازند و مسووليت نگهداري از آن را به عهده دارند، اما در ايران، برخي شهرداري ها از مدارس حتي عوارض نصب تابلو مي گيرند.
علي احمدي اظهار داشت: آموزش و پرورش نبايد مسووليت ساخت مدارس شبانه روزي را به عهده داشته باشد، نهاد آموزش و پروش بايد معلم خوب و فعاليت هاي خوب فوق برنامه داشته باشد و فقط به تعليم و تربيت بپردازد.
وي تصريح كرد: اين در حالي است كه اكنون آموزش و پرورش سرگرم ساخت سقف مدارس است، در اين شرايط نمي توان به كار تعليم و تربيت پرداخت.
وزير آموزش و پرورش، با اشاره به اينكه فعاليت هاي توانبخشي دانش آموزان استثنايي بر دوش آموزش و پرورش است، گفت: اين فعاليت ها را بايد نهادهاي ديگر انجام دهند، اما آموزش و پرورش هم بايد مدرسه استثنايي بسازد، هم كار توانبخشي آنها به سرانجام برساند و هم به تعليم و تربيت توانجويان مشغول باشد، حتي طرح هايي براي آينده توانجو ارائه دهد.
علي احمدي در خصوص حفظ نيروي انساني مازاد در آموزش و پرورش، تصريح كرد: هر چند حذف نيروي انساني مازاد، آموزش و پرورش را با مشكل مواجه نمي كند، اما نمي توان ساختارهايي را كه در طول زمان ايجاد شد، به هم ريخت، بايد اين نيروها حفظ شوند و همزمان از جذب نيروي انساني جديد تا رسيدن به وضعيت ايده آل پرهيز كرد.
وي با اشاره به اينكه آموزش و پرورش در طول تاريخ يكصد ساله خود با كسري بودجه مواجه بوده است، تاكيد كرد: يك بار براي هميشه بايد اين موضوع را واكاوي كرد، راه حل دولتي در اين زمينه مطرح است كه نتيجه آن قابل مشاهده است، راه حل ديگر مشاركت ضابطه مند و شفاف مردم است، اما راه حلي كه ما ارائه كرده ايم، پيش بيني منابع پايدار براي آموزش و پرورش است.
علي احمدي با بيان اينكه اكنون بخشي عمده از پرداخت حقوق در آموزش و پرورش توسط خودمان تامين مي شود، در حالي كه پرداخت حقوق بايد توسط خزانه پرداخت شود، گفت: اين در حالي است كه آموزش و پرورش بايد فقط به تعليم و تربيت بپردازد.
وي افزود: اكنون در آموزش و پرورش بيش از يك ميليون نيروي استخدامي تمام وقت داريم و بيش از 500 هزار نفر نيز وجود دارند كه به صورت غيررسمي از آموزش و پرورش ارتزاق مي كنند، پرداخت حقوق اين عده با خزانه نيست و به شكلي در آموزش و پرورش پرداخت مي شود از طرفي اين افراد را نمي توان از آموزش و پرورش حذف كرد زيرا پديده هاي متعدد اجتماعي را ايجاد مي كند.
علي احمدي به طرح مجلس شوراي اسلامي در خصوص استخدام بيش از 50 هزار نيروي جديد در آموزش و پرورش واكنش نشان داد و گفت: به عنوان خدمتگزار آموزش و پرورش مي گويم نيروي جديد نمي خواهم و استخدام جديد نبايد در آموزش و پرورش صورت گيرد چرا كه نه بودجه آن را داريم و نه نيازي به استخدام وجود دارد.
وزير آموزش و پرورش اظهار داشت: گرچه شدت نيازهاي مالي آموزش و پرورش نسبت به گذشته كاهش يافته است، اما مدارس زيادي وجود دارد كه بايد تخريب و بازسازي شود، مدارسي داريم كه فضاهاي آموزشي آن كم است، هنوز مدارس دو نوبته وجود دارد و به همين دليل بودجه عمراني بيشتري مي خواهيم تا به حالت عادي برگرديم.
علي احمدي گفت: بودجه عمراني آموزش و پرورش از ابتداي دولت نهم تاكنون بيش از سه برابر افزايش يافته است و بودجه جاري اين وزارتخانه نيز 5/2 برابر شده است، اما آموزش و پرورش همچنان نيازمند بودجه است.
وي با تاكيد بر اينكه بايد سهم بيشتري از توليد ناخالص ملي به آموزش و پرورش كشور اختصاص يابد، اظهار داشت: اگر در آموزش و پرورش بازنشستگي پيش از موعود انجام نمي شد، با 20 هزار ميليارد ريال كسري و كمبود منابع مواجه نبوديم چرا كه پاداش بازنشستگان آموزش و پرورش از اين منبع تامين شد.
علي احمدي گفت: اگر سال آينده نيز بازنشستگي پيش از موعد اجرا شود، نيازمند بودجه خواهيم بود.
وزير آموزش و پرورش در خصوص دفاعيات خود براي تامين نيازهاي بودجه وزارت آموزش و پرورش،گفت: در دولت و مجلس شوراي اسلامي تلاش شد تا نظرات اين دو نهاد براي افزايش بودجه هاي آموزش و پرورش جلب شود، احكام بودجه اي در اين وزارتخانه رفع خواهد شد.
علي احمدي اين احكام را "دستيابي به منابع پايدار" دانست و گفت: چنانچه دستگاهي كسري بودجه نداشته باشد، مي تواند به صورت طبيعي به فعاليت خود ادامه دهد و از روزمرگي فاصله بگيرد.
وي ادامه داد: چه اشكالي دارد نظام، تصميم بگيرد يك بار براي هميشه مشكل بودجه آموزش و پرورش را حل كند و به عنوان نمونه درآمدهاي بزرگترين طرح صنعتي كشور را به آموزش و پرورش واگذار كند.
وي از كسري بودجه مستمر در طول تاريخ آموزش و پرورش گلايه كرد و گفت: در هر دوره اي كسري بودجه گريبان مسوولان آموزش و پرورش را گرفته است و باعث شده است تا آموزش و پرورش نتواند به وظيفه اصلي خود كه تعليم و تربيت است، بپردازد.
1569//9105//1348
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 420]