واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرمانده نيروي انتظامي: شاخصهاي امنيتي در جنوب شرق كشور طبيعي است
زاهدان _ فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران گفت: با تلاششاي انجام گرفته از سوي دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي سيستان و بلوچستان هم اكنون شاخصهاي امنيتي در جنوب شرق كشور طبيعي مي باشد و آمار جرايم در اين منطقه به مراتب از استانهاي ديگر كمتر است.
سردار "اسماعيل احمدي مقدم" روز دوشنبه در مراسم صبحگاه مشترك نيروهاي بسيجي، سپاه و انتظامي سيستان و بلوچستان در زاهدان افزود: طي 30 سال گذشته در سيستان و بلوچستان توطئه هايي براي ايجاد تفرقه بين شيعه و سني، فارس و بلوچ و همچنين رواج قاچاق و ترانزيت مواد مخدر از اين استان شكل گرفت تا شيريني انقلاب را به كام مردم تلخ كنند.
وي بيان كرد: دشمنان تلاش كردند مردم سيستان و بلوچستان را عقب نگه دارند بگونه اي كه با ناامن كردن منطقه، اقتصاد را ضعيف كنند و باعث شوند كه جوانان به جاي كسب تحصيل، به قاچاق كالا و غيره روي آورند.
فرمانده نيروي انتظامي اظهار داشت: عمده كساني كه اكنون به جرم قاچاق كالا و مواد مخدر در زندانهاي سيستان و بلوچستان به سر مي برند جوان و داراي تحصيلات زير ديپلم يا بيسواد هستند.
وي گفت: خوشبختانه با هوشياري مردم، مسوولان و علماي دين وحدت و برادري بين شيعه و سني حفظ و تقويت شد و باوجود همه سختيها جهاد اقتصادي، عمراني و فرهنگي در سيستان و بلوچستان ادامه يافت.
سردار احمدي مقدم افزود: هر روز كه مي گذرد سطح رفاه، امنيت و آرامش در منطقه بهبود پيدا مي كند و ديگر راهي تا تثبيت كامل امنيت و رسيدن به شرايط امنيت پايدار باقي نمانده است.
وي ادامه داد: البته طبيعت مرزي مشكلاتي را براي سيستان و بلوچستان ايجاد مي كند بطوري كه بخشي از اين مشكلات ناشي از وجود مرزهاي همجوار با مناطق كم ثبات امنيتي در كشورهاي همسايه است.
فرمانده نيروي انتظامي گفت: مسوولان پاكستان و افغانستان اقرار مي كنند كه توانايي لازم براي تامين امنيت مرزهايشان را ندارند و امنيت مرزها را برعهده ايران گذاشته اند.
وي افزود: اكنون همه مشكلات مرزهاي شرقي كشور يك جانبه است و نمي توان اقدامات كشورهاي همجوار را براي تامين امنيت با اقدامات نيروي انتظامي هماهنگ كرد و شرايط براي نيروهاي امنيتي كشور سخت مي شود اما پيروي از مكتب امام حسين(ع) در اين منطقه صبر و پايداري و استقامت نيروهاي انتظامي را افزون كرده است.
سردار احمدي مقدم گفت: امروز تلاش و همكاري مرزنشينان و مسوولان امنيتي و مردم، سيستان و بلوچستان را به شرايطي رسانده كه مي توان گفت اين استان ديگر منطقه امنيتي نيست بلكه منطقه اي مرزي است كه تبعات حاصل از مرز گريبانگير استان شده است.
وي بيان كرد: عوارض مرزي در سيستان و بلوچستان مي توانست اين استان را در بسياري از شاخصها پايين تر از استانهاي ديگر نگه دارد اما با توجه به شرايط امنيتي فعلي در اين خطه ديگر نمي توان گفت اين منطقه استاني ناامن است.
او اظهار داشت: همين قاچاقچياني كه با زور سلاح اقدام به قاچاق، گروگانگيري، آدم ربايي، قتل و راه بندي در سيستان و بلوچستان مي كردند امروز دزدانه و مخفيانه دست به قاچاق مي زنند و اين در شرايطي است كه بسياري از مسيرهاي مرزي نيز بر روي آنان بسته شده است.
وي افزود: امسال در مقايسه با دو سال گذشته جرايم در سيستان و بلوچستان نصف و كشفيات قاچاق كالا و موادمخدر، دستگيري و طرد اتباع بيگانه، كشف آدم ربايي و راه بندي دو برابر شده و حتي شرايط انضباط اجتماعي و قانونگرايي بهتر و آمار تصادفات نيز كمتر شده است.
فرمانده نيروي انتظامي گفت: سيستان و بلوچستان منطقه اي كويري و سخت با مرزهاي طولاني و پيچيده است و هنوز كارهاي زيادي باقي مانده اما شاخصهاي امنيتي آن طبيعي است.
وي افزود: خوشبختانه طرحهاي نيروي انتظامي براي تامين امنيت مرزهاي سيستان و بلوچستان، از وضعيت بسيار مطلوبي برخوردار و بسياري از آنها به بار نشسته است.
او بيان كرد: امروز شاهد هستيم كه راههاي مرزي در سيستان و بلوچستان كه غيرقابل دسترس بود با ايجاد پايگاههاي مرزي امن شده و تا پايان امسال طبق وعده اي كه داده بوديم ديگر هيچ منطقه مرزي نخواهد بود كه خودرويي حامل قاچاق انسان و كالا از آن عبور كند.
وي افزود: اينكه راههاي صعب العبور را در سيستان و بلوچستان ببنديم كه حتي انسان هم از آن عبور نكند مستلزم امكانات زيادي است.
او بيان كرد: حدود 200 كيلومتر از مرز سيستان و بلوچستان سخت گذر است و هيچ راهي براي ورود وجود ندارد و البته متجاوزان هم كمتر مي توانند از اين راهها استفاده كنند.
سردار احمدي مقدم اظهار داشت: تمهيداتي انديشيده شد كه گلوگاهها نيز در اين مناطق به كنترل درآيد و از تمام امكانات مرزي، مراقبتها اعم از الكترونيكي و اطلاعاتي براي پايان دادن به گذر كاروان سوخت و قاچاق انسان استفاده شود.
وي گفت: تا رسيدن به شرايط مطلوب، امنيت در راهها، ايجاد موانع فيزيكي، استقرار نيرو و ديگر زيرساختها در مرزباني هنوز قدري زمان مانده است و بايد دولت و مجلس هم اهتمامشان را بيشتر كنند تا بتوانيم موانع را رفع كنيم و طرحهاي امنيتي را به نتيجه برسانيم.
فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه منافع اقتصادي طرحهاي انتظامي در سيستان و بلوچستان بسيار است ادامه داد: طبيعي است كه با شرايط موجود و اجراي طرحهاي انسداد مرز مشكلاتي براي مرزنشيناني كه معيشتشان وابسته به مرز بوده بوجود آيد اما دولت هم با فعاليتهاي عمراني تلاش خواهد كرد ضمن ايجاد امنيت لازم براي مردم مرزنشين زمينه امرار معاش آنان را نيز فراهم كند.
وي افزود: تامين زيرساختهاي امنيتي در سيستان و بلوچستان باعث خواهد شد سرمايه گذاران به اين منطقه وارد و موجب رونق اقتصاد و اشتغال شوند.ك/2
7315/653
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30766973
دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]