تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه  الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837112837




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشست عملكرد خبرگزاري‌ها در ادبيات داستاني دفاع مقدس


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست عملكرد خبرگزاري‌ها در ادبيات داستاني دفاع مقدس
خبرگزاري فارس: احمد شاكري گفت: رويكرد مناسبتي به ادبيات داستاني دفاع مقدس؛ عدم قابليت ريسك‌پذيري علمي، عموم خبرگزاري‌ها براساس قالب فكري كه بر مشهورات ادبي بنا شده آسيب عملكرد خبرگزار‌ي‌ها است.


به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات خبرگزاري فارس، دوازدهمين نشست ادبيات داستاني دفاع مقدس با موضوع «بررسي عملكرد خبرگزاري‌ها در حوزه ادبيات داستاني در سال گذشته» شامگاه گذشته با حضور احمد شاكري، حسن رسولي و احمد جعفري چمازكتي در ساختمان راهيان نور برگزار شد.

* شاكري: جنگ، موضوعات و مضامين بي‌شماري را دراختيار ادبيات داستاني قرار داد

بر اساس اين گزارش در ابتداي اين نشست احمد شاكري نويسنده و منتقد ادبيات داستاني و داور چندين جايزه ادبي درباره نقش خبرگزاري‌ها توضيحاتي‌ داد و درباره دستور جلسه هفته آينده اينگونه گفت: شانزدهمين نشست ادبيات داستاني دفاع مقدس با موضوع نقد و بررسي كتاب «سرد سفيد» نوشته بهمن كاوه روز يكشنبه 9 بهمن‌ماه ساعت 15 در ساختمان راهيان نور برگزار مي‌شود.
وي درباره ادبيات داستاني دفاع مقدس، افزود: در آغاز دفاع مقدس اندكي پس از سروده شدن نخستين اشعار در اين باره، پديد آمد. در طول هشت سال دفاع مقدس، ادبيات داستاني كاركرد مشخص خود را در كنار ديگر قالب‌هاي ادبي و هنري به اثبات رساند.
اين منتقد ادبيات داستاني ابراز داشت: در طول اين دوران، شرايط زماني به كمك ادبيات داستاني دفاع مقدس آمد. جنگ، موضوعات و مضامين بي‌شماري را دراختيار ادبيات داستاني قرار داد و تجربه بي‌واسطه جنگ، طيفي از نويسندگان ناشناخته يا كمتر شناخته‌شده را وارد حوزه روايت‌گري خلاقه از جنگ نكرد؛ در اين فضا، نفس جنگ، از روايت جنگ، از اهميت بيشتري برخوردار بود.

به گفته شاكري، واقعيت خيره‌كننده جنگ و حضور انسان‌هايي كه خود گرماگرم شهادت و ايثار را تجربه كرده بودند، از ادبيات، كه تجربه با واسطه‌اي از جنگ را ـ نه براي شركت‌كننده در آن كه براي غايبان آن ـ روايت مي‌كرد در حاشيه قرار مي‌داد؛ اما از سويي، تبليغ و معرفي ادبيات داستاني جنگ، به چيزي جز نفس جنگ نياز نداشت، زيرا جامعه‌اي كه به تمامه درگير جنگ يامتأثر از آن بود، طبعاً به گزارش از اين واقعه و سرگذشت شركت‌كنندگان و سربازان آن اهميت مي‌داد. اين دو مقوله تا حدودي، تبليغ براي ادبيات جنگ را مرتفع مي‌ساخت و البته، توجه به مقوله‌اي به نام ادبيات دفاع مقدس را در ذيل توجه به اصل واقعه جنگ به حاشيه مي‌برد.

وي عنوان كرد: مسئله مهم جامعه در اين دوران، دفاع مقدس، حمايت از آن و آينده آن بود، بنابراين دغدغه ادبيات داستاني دفاع مقدس، به دغدغه‌اي ثانوي بدل مي‌شد، اما با پايان يافتن جنگ، ضرورت روايت از دفاع مقدس بيشتر به چشم مي‌خورد. اكنون با پايان يافتن جنگ، بار دفاع مقدس بر دوش قالب‌هاي هنري و به خصوص ادبيات نهاده شده بود؛ ضمن آنكه، ادبيات داستاني در مقطع پس از جنگ، به ابزارهايي براي حفظ اولويت خود نيازمند بود، در حالي كه گمان مي‌رفت موضوع جنگ خاتمه يافته است، ادبيات داستاني تلاش داشت اين موضوع را به عنوان واقعه مهم تاريخي و بلكه بالاتر از آن، محمل فرهنگي حركت‌هاي آتي انقلاب در هر دوره معرفي نمايد. بخشي از اين بار گران‌سنگ برعهده جنبه‌هاي ادبي و روايي قرار گرفت، از اين رو، حوزه جديدي از ارتباطات و تعاملات هنري در دوره پس از جنگ به عنوان حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس شكل گرفت. اركان اساسي‌اي حوزه را «تجربه دفاع مقدس» و «تجربه روايت درباره دفاع مقدس» تشكيل مي‌داد.

داور چندين جايزه ادبي درباره تجربه روايت درباره دفاع مقدس، تاكيد كرد: تجربه روايت درباره دفاع مقدس، برخلاف تجربه دفاع مقدس، از استقبال كمتري برخوردار بود. در تجربه دفاع مقدس، سيل بي‌شماري از داوطلبان جنگ به صورت مستقيم در صحنه‌هاي نبرد شركت كردند و عموم مردم نيز با حاضران در صحنه‌هاي نبرد همراهي داشتند، اين در حالي است كه تجربه «روايت از جنگ» نتوانست طيف وسيعي از خوانندگان را در شمار همدلان و شركت‌كنندگان در جنگ با خود همراه سازد، از اين رو، ادبيات داستاني دفاع مقدس با سه آسيب به صورت توأمان همراه بود.

شاكري به اين سه آسيب اشاره و بيان كرد: حفظ ارزش‌هاي موضوعي و مضموني و تاريخي دفاع مقدس، توجه مخاطبان به ادبيات داستاني دفاع مقدس، صورت‌بندي داستاني و ساختاري روايت از جنگ.
وي نقش رسانه‌ها را رصد مداوم، جهت‌دهي، جريان‌سازي، نقد و تحليل علمي اين سه محور انكارناپذير دانست.

به گفته اين نويسنده، در طول دوران پس از دفاع مقدس اين تأثير به صورت مشخصي در خبرگزاري‌ها متمركز شد، دلايل اين امر را مي‌توان به اختصار برشمرد:

1ـ ضعف جريان نقد ادبي: تعداد آثاري در حوزه نقد ادبيات داستاني دفاع مقدس اندك بوده، شمارگان اين آثار نيز تناسبي با شمارگان آثار داستاني ندارد. از اين رو، اين آثار عملاً ارتباط معني‌دار و جريان‌سازي را در حوزه مخاطبان عام و حتي خاص ادبيات داستاني ايجاد نمي‌كنند.

2ـ كم‌شماري جلسات نقد ادبي در كشور، به خصوص جلساتي كه به صورت خاص به نقد داستان‌هاي دفاع‌مقدس بپردازد.
3ـ غلبه تأثير فضاي خبري در كم‌رونقي مجموعه مراسم و برنامه‌هاي حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس، از جمله رونمايي كتاب، جشنواره‌هاي ادبي.
4ـ انحصار كانال ارتباطي ميان نويسندگان با مخاطبان از طريق اخبار خبرگزاري‌ها.
5ـ كم‌كاري نسبي روزنامه‌ها در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس.
6ـ كم‌شماري و ضعف محتواي مطبوعات تخصصي داستاني، در طول دوران پس از انقلاب تنها نشريه ادبيات داستاني به صورت تخصصي در حوزه داستان‌نويسي و نقد ادبي منتشر مي‌شده است.
7ـ رونق نسبي نشر در حوزه ادبيات داستاني و توجه به مقوله معرفي كتاب.
8ـ سياست‌هاي داستاني در حوزه ادبيات دفاع مقدس ـ و به صورت كلي‌تر در حوزه داستان‌نويسي ـ مبني بر تأثيرگذاري‌هاي آني و فوري و رغبت براي انجام كارهاي زود بازده و با كاركرد بالاي خبري.

شاكري در ادامه ابراز داشت: از اين رو، خبرگزاري‌ها در اين دوره، عرصه بي‌رقيبي براي تأثيرگذاري در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس در برابر خود يافتند.

وي گفت: مهم‌ترين ابعاد نفوذ خبرگزاري‌ها در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس از اين قرارند:
1ـ چهره‌سازي از نويسندگان دفاع مقدس.
2ـ معرفي آثار برتر داستاني دفاع مقدس و ايجاد شهرت ادبي براي برخي آثار. اين شهرت در طي مدتي قريب به بيست سال، نوعي اتفاق جمعي را به عنوان اعتقادي مشهور در برجسته بودن برخي آثار به ارمغان آورد.
3ـ گونه‌شناسي ادبيات داستاني دفاع مقدس.
4ـ جهاني شدن ادبيات داستاني دفاع مقدس.
5ـ سياست‌هاي راهبردي ادبيات داستاني دفاع مقدس. خبرگزاري‌ها در جنبه اثبات و نفي تأثيري محسوسي بر سياست‌هاي راهبردي ادبيات داستاني ايفا كردند. در وجه اثباتي، رونق بخشي به جشنواره‌ها، رونمايي‌هاي ادبي مي‌توان اشاره كرد و در بخش سلبي به مقابله با ادبيات سفارشي.
6ـ جريان‌سازي ادبي براي طيف‌هاي موجود در ادبيات داستاني دفاع مقدس. به خصوص در اين دوره طيف سياه‌نويس دفاع مقدس، فضاي بازتري براي فعاليت يافتند. در نقطه مقابل طيفي معتقد به ارزش‌ها و آرمان‌هاي معنوي و مقدس جنگ قرار داشت. خبرگزاري‌ها با طرح نويسندگان و منتقدان شاخص اين دو جريان، به جريان‌سازي در اين باره پرداختند.
7ـ جريان‌هاي حمايتي و هدايتي ادبيات داستاني دفاع مقدس در طول اين دو دهه از موضوعات مورد علاقه خبرگزاري‌ها بوده‌اند. به خصوص جرياني كه توسط نهادهاي دولتي و شبه‌دولتي اداره مي‌شد و جرياني كه به عنوان جريان مستقل شناخته مي‌شد مورد توجه خبرگزاري‌ها قرار گرفت. خبرگزاري‌ها با دامن زدن به تقسيم‌بندي ادبيات دولتي و غيردولتي يا مستقل در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس، عموماً به نقد و تحليل عملكرد نهادهاي دولتي در بخش هدايتي، حمايتي و برنامه‌ريزي براي ادبيات داستاني دفاع مقدس پرداختند.
8ـ قالب‌هاي روايي ادبيات داستاني دفاع مقدس، در ميان قالب‌هاي رمان، داستان بلند، داستان كوتاه، داستان كوتاه كوتاه، زندگينامه داستاني، خاطرات، برخي قالب‌ها بيشتر مورد توجه قرار گرفتند.
9ـ فضاسازي خبري براي نقد ادبي، اعم از جلسات نقد داستان‌هاي دفاع مقدس، ميرگردهاي بررسي ادبيات داستاني دفاع مقدس و جلسات نظري داستان دفاع مقدس.
10ـ ايجاد پرسش در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس. خبرگزاري‌ها به عنوان رسانه‌هاي پرمخاطب و تأثيرگذار، عملاً با طرح و ترتيب‌بندي پرسش‌هايي در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس، اذهان عموم مخاطبان داستان دفاع مقدس (مسئولان، نويسندگان، مخاطبان عام، منتقدين، ناشران، شركت‌كنندگان در جنگ و حتي مراكز علمي) را با انتخاب سؤالات و اولويت‌بخشي به آنها به سمت مشخصي هدايت كردند.
11ـ تعامل بين حوزه داستان با حوزه‌هاي ديگر روايي دفاع مقدس. اعم از خاطرات و سرگذشت نامه‌ها و... .

شاكري درباره مهم‌ترين آسيب‌هاي عملكرد خبرگزاري‌ها در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس تصريح كرد: عدم برخورداري از راهبرد مشخص در مقطع زماني ساليانه و دوره‌هاي بلندمدت ده ساله. به خصوص با توجه به سند چشم‌انداز ايران 1404؛ ضعف جريان‌شناسي ادبي در كشور، با توجه به آنكه در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس شاهد جريان‌هاي متفاوت با بن‌مايه‌هاي فكري و سلايق هنري متفاوت بوده‌ايم، ضعف جريان‌شناسي از مهم‌ترين آسيب‌هايي است كه تأثير خود را بر نقد، معرفي شخصيت و تعيين مسئله نيز بر جاي مي‌گذارد؛ رويكرد مناسبتي به ادبيات داستاني دفاع مقدس؛ عدم قابليت ريسك‌پذيري علمي، عموم خبرگزاري‌ها براساس قالب فكري كه بر مشهورات ادبي بنا شده است حركت مي‌كنند و قادر به خروج از اين قالب نيستند. خبرگزاري‌هاي شبه روشنفكري، با تعاريف محدود قدرت تحليل نو را بر خود مي‌بندند. غلبه مشهورات در تعريف ادبيات دفاع مقدس، نويسندگان آن و آثار توليدشده قابل تأمل است؛ غيرمتخصص بودن دبيران بخش ادبي برخي خبرگزاري‌ها در حوزه داستان و به خصوص حوزه داستان دفاع مقدس؛ غلبه كاركرد خبري بر كاركرد تحليلي مطالب؛ پرداخت به مسائل تكراري و فرعي و غفلت از پرداخت به مسائل مبنايي و پايه در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس؛ ديدگاه علمي بسته. ضعف در برقراري گفتمان ميان افكار و رويكردهاي مختلف فكري در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس و استقبال كم از تقابل آراء و افكار در اين حوزه؛ نويسنده محوري.
10ـ عدم توجه به بخش پژوهش در حوزه ادبيات دفاع مقدس به عنوان يك ضرورت راهبردي؛ پوشش محدود برنامه‌ها و به خصوص نشست‌هاي داستان دفاع مقدس؛ موازي‌كاري خبرگزاري‌ها در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس.

وي درباره برخي محورهاي تخصصي كه مي‌توان بر آنها مانور داد اشاره و بيان كرد:

1ـ كليات؛ مباني و چارچوب نظري
ـ بيان مسئله و ضرورت آن
ـ بررسي و نقد و تعريف و تحديد ادبيات داستاني دفاع مقدس و تفاوت آن با ساير گونه‌ها
ـ ابعاد نظري و مفهومي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ جايگاه اهميت و كاركرد ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ اهداف انتظارات و ضرورت توجه به ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ پيشينه‌شناسي ادبيات دفاعي در تاريخ ادبيات فارسي
ـ پيشينه‌شناسي و زمينه‌هاي ادبيات داستاني دفاع مقدس (كتاب، مقاله، رساله، جريان‌ها، ...)
ـ ادبيات داستاني دفاع مقدس و انسان امروز

2ـ نقد ادبي
ـ نقد اسطوره‌اي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ نقد جامعه‌شناختي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ نقد روانشناختي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ نقد اخلاقي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ نقد تكنيكي ادبيات داستاني دفاع مقدس

3ـ عناصر داستاني انواع و گونه‌هاي ادبي
ـ انواع روايت و روايت‌پردازي در عرصه ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ شخصيت‌پردازي در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ شيوه‌ها و شاخصه‌هاي پررنگ در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ نمادپردازي در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ سبك و نوع نگارش ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ زبان لحن و گفت‌وگو در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ انواع درونمايه‌ها در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ ساير عناصر زيباشناسي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ گونه‌هاي ادبي و ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ رسانه‌ها و ادبيات داستاني دفاع مقدس

4ـ ادبيات مقايسه‌اي ـ تطبيقي
ـ مقايسه ادبيات داستاني پايداري در ايران و ساير ملل
ـ ادبيات استاني دفاع مقدس و مرزهاي ادبيات جهان
ـ ابعاد فراوطني ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ ادبيات مهاجرت و ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ مكتب‌هاي ادبي و ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ تأثير نويسندگان ادبيات داستاني دفاع مقدس از نمونه‌هاي مشابه ملل ديگر
ـ ترجمه و ادبيات داستاني دفاع مقدس

5ـ جريان‌شناسي و موضوع‌شناسي
ـ تبارشناسي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ ميراث‌هاي عرفاني و اسطوره‌هاي اسلامي در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ حماسه اسطوره و قهرمان‌پروري در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ فرهنگ شهادت و ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ نقش دين و مذهب در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ نقش عناصر مربوط به هويت ملي و ديني در ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ بومي‌گرايي و شاخصه‌هاي بومي ـ اقليمي و ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ زن و ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ سنخ‌شناسي و ادبيات داستاني دفاع مقدس

6ـ آسيب‌شناسي
ـ نقد نقدهاي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ سياست‌زدگي و ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ سفارشي شدن و ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ فرصت‌ها و چالش‌هاي پيش‌روي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ نقش كتابخانه‌ها و بانك‌هاي اطلاعاتي در كتاب‌شناسي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ ادبيات داستاني دفاع مقدس و مسئله بين رشته‌اي

7ـ راهبردها و راهكارها
ـ تعامل پژوهش‌هاي مربوط به ادبيات داستاني دفاع مقدس و تحقيقات دانشگاهي
ـ چگونگي افزايش سطح كمي و كيفي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ راهبردهاي تحقق جهاني دشن ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ سوژه‌شناسي ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ عملكرد نهادهاي فرهنگي و علمي در حوزه ادبيات داستاني دفاع مقدس
ـ عملكرد جشنواره‌ها در تبيين ارزش‌هاي ادبيات داستاني دفاع مقدس

وي در خاتمه سخنان خود اضافه كرد: در دوران جنگ ادبيات جنگ تابع خود جنگ است، وقتي جامعه‌اي در حال جنگ است عمق و اولويت جنگ موجب مي‌شود همه مسائل پيرامون جنگ هم اولويت يابد و مهم شود، لذا در دهه 60 عموم افرادي كه به داستان‌نويسي وارد شدند يا سرباز و يا بسيجي بودند و تلاش آنها گزارش‌نويسانه و خاطره‌محور بود.

** جعفري: موضوع ادبيات پايداري مساوي با امنيت ملي است

احمد جعفري در ادامه اين نشست اينگونه خود را معرفي كرد كه، از دهه 60 كار خود را در مشهد آغاز كردم، براي ادامه تحصيل و كار به تهران آمدم و در خبرگزاري جمهوري اسلامي مشغول فعاليت شدم البته در ادامه كار خبر چند سالي در مالزي به كار خبر مشغول شدم.

جعفري ضمن اشاره به ورود خود به عرصه خبر و اينكه از چه هنگامه‌اي و بر اساس چه دغدغه‌اي وارد عرصه خبر شد افزود: شايد بدون اغراق يكي از دغدغه‌هاي ورود بنده به كار رسانه موضوع دفاع مقدس بود.

وي به آغاز فعاليت رسانه‌ها اشاره و خاطر نشان كرد: در ابتدا و در دوره جنگ خبرگزاري پارس آغاز به فعاليت كرد كه هم‌اكنون سني در حدود 74 سال دارد، اين خبرگزاري در زمان خود اخبار و اطلاعات را نشر مي داد اما از سال 80 به بعد عصر خبرگزاري‌هاي كوچك و انبوه را شاهديم كه با مصوبه شوراي شهر فعاليت موضوعي خود را آغاز كردند از اينگونه خبرگزاري‌ها مي‌توان به خبرگزاري زنان(وفا) و خبرگزاري قرآني (ايكنا) اشاره كرد.

اين عضو رسانه در ادامه با تاكيد بر ضرورت‌هاي تاسيس خبرگزاري‌هاي انبوه ادامه داد: در زماني در ابتداي فعاليت خبرگزاري‌ها، خبرگزاري جمهوري اسلامي تنها خبرگزاري بود كه در آن هنگامه اگر تلكس خبري آن قطع شده و يا با مشكل مواجه مي‌شد روزنامه ها بدون خبر مي‌ماندند.

به گفته جعفري چمازكتي، بايد ديد آيا خبرگزاري‌ها درباره ادبيات داستاني و پايداري ورود درخور و شايسته‌اي داشته‌اند كه مناسب اين فرهنگ ناب و مقدس باشد؛ بايد بگويم انتظار متوليان اين جلسه از خبرگزاري‌ها زياد است چرا كه خبرگزاري‌ها به معناي اخص كلمه كار خبر مي‌كنند.

اين كارشناس رسانه بيان كرد: به معناي اخص كلمه حوزه ادبيات تخصصي است و تخصص در اين حوزه بخصوص را در خبرگزاري ها به ندرت شاهديم، چرا كه سرعت، دقت و صحت در امر خبر براي آنها در اولويت است و تحليل و تفسير كمتر مد نظر قرار مي‌گيرد و اين تحليل را به روزنامه‌ها سپرده‌اند.

وي گفت: در عصر سايبر روزنامه‌ها هم ديگرخبري نيستند و به معناي اخص كلمه در پي تفسير هستند؛ اگر روزنامه‌ها هم به شكل امروزين تنها به امر خبر بپردازند ريزش مخاطبرا خواهند داشت چرا كه مخاطب در پي تحليل از خبر است، براي حوزه‌هايي چون ادبيات اين فرصت است تا با توليد بيشتر و هدفمند اين خلل موجود را پوشش دهد.

احمد جعفري يادآور شد، زماني مي توانيم بگوئيم حوزه‌اي توانسته در كار خود مفيد و تاثيرگذار باشد كه نوع تعامل و ارتباط خود را با رسانه‌ها دوسويه و بدون تعارف معمول انجام دهد.

وي با اشاره به اينكه امروز رسانه ها نقش بي‌بديلي دارند اضافه كرد: هركه بتواند از اين ابزاري با برنامه ريزي عمل كند، در حوزه اغناي افكار عمومي موفق‌تر خواهد بود.

اين فعال رسانه‌اي در ادامه ضمن اشاره به فقر آموزشي در رسانه‌هاي كشور بيان كرد: اين امر تنها مختص خبرگزاري‌ها نيست بلكه روزنامه‌ها را نيز در بر مي‌گيرد، حوزه ادبيات يك حوزه تخصصي است و اين تخصص در رسانه بخصوص خبرگزاري‌ها وجود ندارد.
وي به ارزش خبري شهرت اشاره و اظهار داشت: عادت شده تا در رسانه ها ارزش خبري بر مبناي شهرت باشد از اين رو به اخبار اقبال به شكل جامع صورت نمي‌گيرد.

وي در خاتمه سخنان خود با تاكيد بر اينكه يكي از مشكلات رسانه‌ها بحث آموزش است؛ موضوع ادبيات پايداري را مساوي با امنيت ملي دانست.
انتهاي پيام/

دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن