واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي صورت گرفتگزارش سخنگوي وزارت خارجه در خصوص درگيريها در منطقه پاراچنار پاكستان
نائب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي از ارائه گزارش حسن قشقاوي سخنگوي وزارت خارجه در ارتباط با درگيري هاي صورت گرفته در منطقه پاراجنار پاكستان در اين كميسيون خبر داد.
حسين سبحاني نيا كه در گفتگو با خبر نگار خانه ملت سخن مي گفت ، افزود:قشقاوي در گزارش خود به نمايندگان اطمينان داد كه برخي گزارشهاي منتشر شده در رسانهها در خصوص درگيري در اين منطقه مربوط به زمان حال نيست بلكه در گذشته صورت گرفته است.
اين گزارش مي افزايد:منطقه پاراچنار در ايالت سرحد شمالي پاكستان و در منطقه مرزي با افغانستان قرار داد و حدود 500 هزار شيعه در اين منطقه زندگي ميكنند. سيستم اين منطقه قبايلي است و نظارت دولت مركزي بر اين منطقه پايين ميباشد.
نماينده مردم نيشابور در مجلس افزود: در هفته هاي اخير مسايلي در خصوص كشتار شيعيان در پاراچنار توسط افراطيون سني منتشر شده بود كه اين مساله موجب نگراني افكار عمومي و برخي از شخصيتها و مراجع كشور شده بود.
نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينكه سخنگوي وزارت امور خارجه گزارش مفيدي را در خصوص اين مسايل به نمايندگان ارايه كرد، گفت: اين گزارش حاكي است كه به رغم درگيريها در چهار ماه گذشته، هماكنون مسير تفاهم بين قبايل و نيروهاي قبيلهاي در منطقه كاهش يافته است و انتظار ميرود كه با در نظر گرفتن مصالح جهان اسلام روند مثبت تعامل در اين منطقه در آينده نيز تداوم يابد.
سبحاني نيا تاكيد كرد: منابع مطلع برخي گزارشهاي اغراق آميز در خصوص كشتار شيعيان در اين منطقه را غير واقعي ميدانند و بر اين باورند كه انتشار اين اخبار زمينه را براي سوء استفاده قدرتهاي فرا منطقهاي در جهت ايجاد شكاف بين مسلمين فراهم ميكند.
وي اظهار داشت: در اين جلسه مقرر شد تا تصوير روشني از واقعيتهاي منطقه پاراچنار براي تنوير افكار عمومي و مراجع عظام تهيه شود تا نگراني آنان برطرف شود.
ارجاع يك طرح و لايحه به مجمع تشخيص مصلحت
نائب رئيس كمسيون امنيت ملي و سياست خارجي در ادامه به بررسي طرح اصلاح مواد (35) و (55) قانون انتخابات رياست جمهوري اسلامي ايران مصوب 1364 و اصلاحات بعدي آن در كمسيون اشاره كرد و افزود: با توجه به اصرار نظر كمسيون بر روي اين طرح ، براي تعيين تكليف نهايي به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارجاع شد.
سبحا ني نيا گفت:نظر شوراي نگهبان اينست كه با توجه به اينكه اصل 115 قانون اساسي در مقام بيان شرايط رئيس جمهور آن را احصاء كرده و تبصرههاي (1) و (3) ماده (1) شرايط مذكور را تظييق يا توسعه داده است و بند 9 اصل 110 قانون اساسي نيز تائيد صلاحيت داوطلبان را ازنظر دارا بودن شرايطي كه در قانون اساسي آمده به عهده شوراي نگهبان محول نموده است، بنابر اين تبصرههاي مزبور مغاير اصول فوقالذكر تشخيص داده شده است.
نائب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي خاطر نشان كرد همچنين شوراي نگهبان بر اين باور استكه علاوه بر تبصره 1 نسبت به كساني كه در حد اشخاص مذكور در مصوبه يا بالاتر از آن هستند در مواردي تبيعيض ناروا و مغاير بند 9 اصل 3 قانون اساسي است.
نماينده نيشابور تصريح كرد: بنابر اين با توجه به اصرار اعضائ كميسيون اين طرح براي اعلام نظر نهايي به مجمع تشخيص مصلحت فرستاده مي شود.
وي همچنين از بررسي لايحه قانوني "حفظ و گسترش فضاي سبز در شهرها" كه از سوي شوراي نگهبان رد شده بود در جلسه امروز كمسيون خبر داد و گفت: در اين لايحه نيز اصطلاح "باغچه" براي تامين نظر شوراي نگهبان حذف شد اما علي رغم وجود ابهامامات باقيمانده، اين لايحه نيز براي تعيين تكليف نهايي به مجمع تشخيص مصلحت فرستاده شد.
نشست كميته حقوق بشركمسيون با مسئولين قوه قضائيه و وزارت خارجه
نائب رئيس كمسيون امنيت ملي و سياست خارجي در ادامه از برپايي يك نشست مشترك كميته حقوق بشر اين كمسيون با حضور رئيس اداره حقوق بشر، قوه قضائيه ومسولين وزارت خارجه خبر داد.
وي افزود در اين نشست به اين موضوع پرداخته مي شود كه ما در قانون گذاري به گونه اي رفتار كنيم كه بهانه به دست بهانه جويان ندهيم.
يکشنبه|ا|27|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]