واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: ايجاد سامانه پيشرفته اطلاعات 100 ساله صنعت نفت
مدير سامانه اطلاعات بالادستي شركت ملي نفت ايران از تهيه سامانه پيشرفته اطلاعات مربوط به اكتشاف تا توليد نفت در آيندهاي نزديك خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، "منصور لاري"با اشاره به حجم بالاي اين اطلاعات گفت: اين سامانه كه تمام اطلاعات از مرحله اكتشاف تا توليد را دربرميگيرد، ميتواند ضمن كمك به مطالعات مهندسي، مبنايي مناسب براي عملياتهاي جاري و طرحهاي توسعهاي در آينده باشد.
وي افزود: تمام اطلاعات يكصد ساله نفت در اين سامانه جمع آوري شده و با ثبت تمامي فعاليتهاي جاري و سازمان دهي مناسب آنها، دستيابي به اطلاعات مورد نياز در كوتاهترين زمان امكانپذير خواهد بود، ضمن آنكه ميتوان اين اطلاعات را در سامانه جديد مورد تجزيه و تحليل قرار داد.
مدير سامانه اطلاعات بالادستي شركت ملي نفت ايران، ديگر مزاياي اين سامانه را گردآوري روزانه اطلاعات و ذخيرهسازي آنها، امنيت بالاي اطلاعات ، بهبود شرايط تحليل اطلاعات و امكان استفاده از شيوههاي جديد بر مبناي work flow برشمرد و افزود: شيوه قديمي نگهداري اطلاعات كه به صورت مستندات كاغذي و تقريبا به قدمت صنعت نفت است، ديگر جوابگوي دنياي امروز نيست.
اين مقام مسوول با بيان اينكه نگهداري از اطلاعات ارزشمند به صورت مستندات كاغذي مي تواند همواره با خطراتي رو به رو باشد تصريح كرد: دسترسي مطمئن و مناسب به اين اطلاعات اولين هدف اين طرح به شمار مي رود ضمن آنكه تجزيه و تحليل آنها از طريق برنامههاي نرمافزاري، دقيقتر و سريعتر خواهد بود.
وي ادامه داد: از اين رو در نخستين گام موفق شديم طي سالهاي گذشته تمام اطلاعات بالادستي نفت در يكصد سال گذشته را به محيط اين سامانه تغذيه كنيم و در مرحله بعدي از آخرين روشها و برنامههاي موجود براي سازماندهي و تجزيه و تحليل آنها بهرهمند شويم.
مدير سامانه اطلاعات بالادستي شركت ملي نفت ايران افزود: هم اكنون اين طرح در شركت ملي نفت ايران به وسيله متخصصان بومي مراحل نهايي را طي ميكند و سال آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد كه به اين ترتيب مرجع تمامي تصميم گيريها و طرحهاي آتي صنعت نفت خواهد بود.
لاري اظهار داشت: سامانه اطلاعات بالادستي در 7 بخش اصلي شامل مهندسي زمينشناسي، مهندسي حفاري، پترو فيزيك، ژئوفيزيك، مهندسي بهرهبرداري، مهندسي مخازن و سطحالارض گردآوري شده كه در ويرايش جديد گزارشهاي ميانكاري به اين سيستمها اضافه ميشود، همچنين از پيشرفتهترين ابزار امنيتي و نقل و انتقال دادهها در آن استفاده خواهد شد.
وي با بيان اينكه با راهاندازي اين سامانه كاملا بومي كه در مراحل پاياني قرار دارد به يكي از بزرگترين دستاوردهاي نرمافزاري در صنعت دست خواهيم يافت گفت: از اين رو امكان هرگونه تغيير در آن ممكن خواهد بود ضمن آنكه هزينه بسيار كمتري نسب به نمونههاي مشابه خارجي ميپردازيم.
اين مقام مسوول در شركت ملي نفت ايران توضيح داد: براي 10 درصد اين اطلاعات در سال 80 مبلغي حدود 5/6 ميليون دلار ميپرداختيم و شركت فروشنده هر سال مبلغي معادل 20 درصد هزينه اوليه را براي به روز رساني آن دريافت ميكرد اما اين طرح هماكنون در داخل كشور انجام شده و براي پيادهسازي آن خودمان قادر به آموزش نيروها و حمايتهاي بعدي هستيم كه مبلغ چشمگيري صرفهجويي را به دنبال دارد.
دوشنبه|ا|28|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]