واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توليد طلاي تركيه روبه افزايش است
آنكارا - تركيه كه تا سال 2001 ميلادي معادن طلاي خود را مورد ارزيابي قرار نداده بود، با دادن مجوزهاي استخراج طلا به بخش خصوصي و سرمايه گذاران خارجي، به صورت يكي از توليدكنندگان طلا در جهان درآمده است.
به گزارش ايرنا، توليد طلاي تركيه سال 2008 ميلادي به 12 تن رسيد كه انتظار مي رود اين رقم در سال آينده به حدود 38 تن برسد.
بررسي آمارهاي سازمان خزانه داري تركيه نشان مي دهد، در حال حاضر سه شركت ترك و خارجي در به استخراج معدن در تركيه مشغول هستند كه انتظار مي رود تا سال 2010 ميلادي سه شركت ديگر در اين زمينه فعاليت خود را در اين كشور شروع كنند.
تركيه كه يكي از بزرگترين مصرف كنندگان طلا در دنياست و براساس آمار شوراي طلاي دنيا نيز از نظر ميزان خريد سرانه طلا در جهان در صدر جدول قرار دارد، در سال هاي اخير با آزاد سازي تجارت طلا، شاهد تحولات قابل توجهي در اين زمينه شده است.
درحالي كه توليد طلا در تركيه به سرعت روبه افزايش مي باشد، واردات طلا نيز به ارقام بسيار بالايي در اين كشور رسيده است.
براساس آمار بانك مركزي تركيه واردات طلاي تركيه در سال گذشته ميلادي به 222 تن رسيد.
تركيه سال گذشته بيش از 5/6 ميليارد دلار براي واردات طلا هزينه كرد كه بيشترين هزينه ارزي اين كشور بعداز نفت و گاز مي باشد.
آمار سازمان بورس طلاي تركيه نشان مي دهد فقط در پنج سال گذشته تركيه در مجموع 1108 تن طلا وارد كرده است.
آمار شوراي طلاي جهان نشان مي دهد تركيه با توليد 12 تن طلا و پالايش آن در تنها پالايشگاه طلاي اين كشور در صدر كشورهاي اروپايي قرار گرفته است.
كل توليد طلاي دنيا در سال دو هزار و 500 تن مي باشد كه چين، آمريكا ، آفريقاي جنوبي و استراليا هركدام سالانه با بيش از 250 تن طلا بزرگترين كشورهاي توليد كننده طلا در دنيا مي باشند.
توليد طلا در اتحاديه اروپا بين 25 تا 30 تن درسال است . تركيه اكنون با رساندن توليد خود سالانه به 12 تن به صورت بزرگترين توليد كننده طلا در اروپا درآمده است.
آمارهاي سال 2007 ميلادي نشان مي دهد بيشترين تقاضا به طلا در دنيا به ترتيب در هندوستان، تركيه، آمريكا، ايتاليا و چين مي باشد.
تركيه در سال هاي اخير با توسعه دادن صنايع زيورآلات خود توانسته است رقيب جدي براي ايتاليا شده و با بيش از دو ميليارد دلار در مقام دومين كشور بزرگ صادر كننده زيور آلات در جهان قرار گيرد.
درااين ميان فقط صاردات زيور آلات طلاي تركيه در سال گذشته در حدود 5/1 ميليارد دلار بود.
براساس آمار اتاق طلا و جواهر فروشان استانبول، 150 كارخانه و حدود 2500 كارگاه طلاكار و سازنده زيورآلات و حدود 25 هزار فروشگاه طلا و جواهر فروش در تركيه فعال هستند.
با توسعه بخش صنايع زيورآلات تركيه، اين بخش به صورت يكي از مراكز اشتغال زا در آمده به طوري كه اكنون براي حدود 250 هزار نفر ايجاد اشتغال شده است.
تركيه در صنايع تبديلي طلا بعد از هندوستان در مقام دوم در جهان قرار دارد.
براساس آمار شوراي جهاني طلا، هندوستان در سال حدود 700 تن طلا را در صنايع تبديلي خود مورد استفاده قرار مي دهد.
تركيه نيز با بيش از 200 تن در سال در مقام بعدي و كشورهاي ايتاليا، چين و ژاپن نيز در رديف هاي بعدي جاي دارند.
پروفسور " گونگور اوراس " مفسر اقتصادي روزنامه مليت تركيه در خصوص توسعه صنايع طلاسازي تركيه مي نويسد، تركيه بعداز هزاران سال دوباره اهميت طلا را كشف كرده و در صدد احياي پيشينه درخشان خود در اين زمينه است .
او مي گويد، تحقيقات باستان شناسي نشان مي دهد در عصر ليديا ( سرزمين تركيه فعلي) و پادشاهي كروسوس كه به داشتن گنج فراوان اشتهار يافته بود، مردم آن زمان به اهميت طلا پي برده و معادن طلا را فعال كرده بودند.
اوراس گفت : كروسوس 630 سال پيش از ميلاد اولين سكه هاي طلا را به عنوان پول رايج كرده بود.
مي توان گفت كه بانك مركزي تركيه نيز طلا را به عنوان يكي از اندوخته هاي مهم خود مورد ارزيابي قرار مي دهد.
اندوخته هاي طلاي بانك مركزي تركيه اكنون در حدود 116 تن مي باشد.
گفته مي شود كل اندوخته هاي طلاي بانك هاي مركزي جهان در حدود 31 هزار تن مي باشد.
آمريكا با داشتن هشت هزار تن اندوخته طلا در صدر كشورهاي جهان قرار دارد.
آلمان، صندوق بين المللي پول، فرانسه و ايتاليا هر كدام با داشتن حدود سه هزار تن اندوخته طلا در رديف هاي بعدي جاي دارند.
خاورم**2011**230**1373
دوشنبه|ا|28|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]