تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 26 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816051193




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران: مواضع ايران اهتمام به تحكيم و تقويت ثبات و امنيت در منطقه قفقاز است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران: مواضع ايران اهتمام به تحكيم و تقويت ثبات و امنيت در منطقه قفقاز است
مسكو- "منوچهر متكي" وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در مصاحبه با خبرگزاري ريانووستي روسيه، امنيت و ثبات منطقه قفقاز را مهم و حايز اهميت دانست و گفت: سياست ايران در راستاي اهتمام به تحكيم و تقويت ثبات در اين منطقه است.


به گزارش ايرنا از مسكو، وزير امور خارجه ايران درباره واكنش ايران به تلاش هاي اتحاديه اروپا براي متنوع ساختن مسيرهاي ارسال منابع انرژي از طريق مناطق درياي خزر و آسياي مركزي گفت: جمهوري اسلامي ايران به عنوان دومين كشور دارنده ذخاير گاز طبيعي در جهان علاقمند است در جهت تامين نيازهاي كشورهاي متقاضي با آنها همكاري كند.
وي افزود: ايران آماده بررسي هرگونه پيشنهاد براي همكاري در مورد انرژي با كشورها و مناطق مختلف است و اتحاديه اروپايي نيز از اين قضيه مستثني نيست.
وزير امور خارجه ايران گفت: آنچه كه ما با آن مخالف هستيم، سياسي كردن مسايل انرژي است و معتقديم اين كار به ضرر كشورهاي مصرف كننده تمام خواهد شد.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران از موقعيت بسيار ممتازي جهت صادرات و ترانزيت منابع انرژي به سمت غرب برخوردار است و ما به دلايل زيست محيطي و فني با احداث هرگونه خط لوله سراسري نفت و گاز از عرض درياي خزر مخالف هستيم و معتقديم اصولاً دليلي براي اين كار وجود ندارد، زيرا هر گونه خط لوله نفت و گاز از شرق خزر به سمت غرب مي تواند از طريق مسير ايران انتقال يابد.
وزير امور خارجه ايران درخصوص توافقات در حل و فصل رژيم حقوقي درياي خزر گفت:
مسايل رژيم حقوقي درياي خزر هم اكنون در عالي ترين سطوح در بين كشورهاي ساحلي درياي خزر در حال مذاكرات است.
وي افزود: در جريان اجلاس سران كشورهاي ساحلي درياي خزر در تهران در سال گذشته روساي جمهوري در جوي كاملاً سازنده و دوستانه به تفاهمات خوبي رسيدند و قرار شد ادامه اين مذاكرات در شهر باكو انجام شود و اميدواريم جمهوري آذربايجان در اسرع وقت مقدمات برپايي اجلاس وزراي امور خارجه و سپس اجلاس سران كشورهاي ساحلي در اين كشور را فراهم كند.
متكي گفت: اين اميدواري وجود دارد كه در جريان اجلاس باكو توافقات بيشتري از جمله در خصوص مسايل امنيتي و انتظامي درياي خزر حاصل شود و معتقديم كه در اين زمينه توجه به توافقات قبلي بين همسايگان اين دريا، يعني ايران و شوروي و نيز توجه به اصول پذيرفته شده بين المللي، مثل اصل انصاف، مي توانند راهگشا باشند.
وي گفت: در هر حال تصميم نهايي در خصوص چگونگي تقسيم بستر درياي خزر بايد منتج به نتيجه اي منصفانه براي تمام كشورها شود.
وزير امور خارجه ايران در ارتباط با عضويت ايران در سازمان همكاري شانگهاي گفت:
جمهوري اسلامي ايران در راستاي سياست راهبردي خود مبني بر همكاري با تشكل هاي منطقه اي و بويژه سازمان همكاري شانگهاي، علاقمند به عضويت كامل در سازمان مذكور به منظور ارتقاي سطح تعاملات و مشاركت خود در فعاليت هاي اين سازمان است.
وي گفت: در اين خصوص درخواست رسمي ايران به اين سازمان ارايه شد و اميد است در دوره رياست فدراسيون روسيه بر اين سازمان، موضوع ارتقاي سطح عضويت ايران از وضعيت ناظر به كامل و نهايي تحقق يابد.
متكي در مورد دورنماي همكاري ايران با شركتهاي نفت و گاز روسيه؛ "گازپروم" و "لوك اويل" گفت: جمهوري اسلامي ايران بطور اصولي از گسترش همكاري هاي خود با ديگر توليد كنندگان نفت و گاز از جمله شركتهاي روسي استقبال مي كند.
وي افزود: همكاري هاي دوجانبه با روسيه به عنوان يك كشور همسايه بر اساس اسناد و موافقتنامه هاي امضا شده و با ديدگاه بلند و رو به رشد و توسعه مي باشد و همكاري با شركت هاي روسي با توجه به ظرفيتهاي آماده و بر اساس منافع متقابل در همين چارچوب ادامه داشته و خواهد داشت.
وي در زمينه ي تاثيرگذاري فعاليت سازمان "اوپك گازي" در شرايط افت قيمتهاي مواد انرژي زا گفت: تاسيس اين سازمان مي تواند به هماهنگي سياستهاي گازي كشورهاي توليد كننده نفت و گاز كمك كند و ايران از بانيان طرح ايجاد اين سازمان است. البته بايد توجه داشت كه قيمتها تابع عرضه و تقاضاي بازار است، اما تشكيل چنين سازماني مي تواند به صورت كلي از منافع توليدكنندگان گاز حمايت كند.
وزير امور خارجه ايران در باره احتمال بهبودي مناسبات ميان تهران - واشنگتن افزود: مناسبات فعلي ايران و آمريكا داراي بستر و پيشينه تاريخي بسيار پيچيده اي است كه ريشه در رفتارهاي نامناسب دولت آمريكا نسبت به ملت بزرگ ايران از كودتاي 28 مرداد 1332 تا كنون و بويژه در دوران رياست جمهوري بوش و تيم نومحافظه كار وي دارد.
متكي گفت: اگر دولت جديد آمريكا كه با شعار تغيير روي كار آمده است، بخواهد تغييري در اين مناسبات ايجاد نمايد، ما بر اساس منافع ملي خود اين رفتارها را ارزيابي مي كنيم و متناسب با آن نيز پاسخ مناسبي خواهيم داد.
متكي اضافه كرد: البته ما مي دانيم كه گروه هاي هوادار صهيونيسم و مخالفين جمهوري اسلامي ايران در آمريكا و خارج از آمريكا همچنان در تلاش براي تاثير گذاري بر ديدگاه هاي دولت جديد آمريكا نسبت به جمهوري اسلامي ايران هستند، اما اين دولت آمريكاست كه بايد تصميم بگيرد چكونه مي خواهد رفتارهاي خود را براي برقراري تعامل محترمانه با ملت بزرگ ايران تنظيم كند.
وي، درباره پيشنهادات ايران براي تحكيم امنيت در منطقه قفقاز گفت: با توجه به همجواري قفقاز با جمهوري اسلامي ايران، تحولات اين منطقه براي كشورمان از اهميت و حساسيت زيادي برخوردار است. جمهوري اسلامي ايران امنيت و ثبات قفقاز را همواره مهم و حايز اهميت دانسته و در اين راستا به نقش و مسووليت خود واقف است.
وي گفت: در همين چارچوب، اقدامات مثبت، سازنده و موثري با كشورهاي اين منطقه صورت پذيرفته و مواضع متعادل ايران نيز حاكي از رويكرد و اهتمام به تحكيم و تقويت ثبات و امنيت در قفقاز است.
متكي خاطر نشان كرد: بحران اخير قفقاز ضرورت آسيب شناسي ريشه ها، زمينه ها و ابعاد چنين بحراني را دوچندان كرده است و بر اين اساس رايزني هايي با كشورهاي مختلف
انجام شد و در اين رايزنيها تلاش شده چارچوبي براي گفت وگو پيرامون ترتيبات امنيتي در قفقاز تعريف و سازماندهي شود.
وي گفت: زمينه ها و امكانات فراواني در منطقه براي پيگيري چنين مكانيزم هايي وجود دارند كه از جمله مي توان به همكاري براي ثبات و امنيت در منطقه، همكاري مشترك براي توسعه اقتصادي منطقه، همكاري در حوزه انرژي، حمل و نقل و غيره اشاره كرد.
وي در خصوص راه اندازي نيروگاه بوشهر نيز گفت: ما معتقديم كه تاخير در ساخت و راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر همزمان متاثر از مشكلات تكنيكي و ملاحظات سياسي بوده است.
وي افزود: با اينكه نيروگاه بوشهر در مراحل مختلف ساخت تحت نظر آژانس بين المللي انرژي اتمي است، لكن برخي قدرتهاي غربي كوشيدند ماهيت صلح آميز اين همكاري ها را زير سوال ببرند چرا كه انگيزه اين قدرتها بيشتر رقابت با روسيه بر سر بازار هسته اي ايران بوده و تلاش داشتند تا روسيه را از بازار ايران حذف كنند.
وي گفت: به لحاظ تكنيكي مي توانم بگويم كه تفاوتهاي صنعت هسته اي و ساخت نيروگاه در روسيه و آلمان موجب تاخيرهاي زيادي در تكميل ساخت نيروگاه بوشهر شده است.
شبد**اروپام**1773**1080**1456

سه|ا|شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن