تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827923579




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ميرحسين موسوي مطرح كرد:تشكل و تحزب مسئله حياتي و مهم امروز ماست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ميرحسين موسوي مطرح كرد:تشكل و تحزب مسئله حياتي و مهم امروز ماست
ميرحسين موسوي گفت: «تشكل و تحزب» همچون وضعيت حاكم بر روز‌هاي ‌آغازين انقلاب اسلامي مسئله حياتي و مهم امروز ماست و چگونگي پرداختن به اين مسئله براي نيروهاي ارزشي اهميتي اساسي دارد.

به گزارش خبرگزاري مهر، مير حسين موسوي در همايش "شهيد بهشتي، تشكل و تحزب" كه در موسسه دين و اقتصاد به مناسبت 29 بهمن، سي امين سالگرد اعلام موجوديت حزب جمهوري برگزار شد با تسليت اربعين حسيني اظهارداشت: موضوعي كه امروز با عنوان «تشكل و تحزب» براي اين همايش انتخاب شده‌ است همچون وضعيت حاكم بر روز‌هاي ‌آغازين انقلاب اسلامي مسئله حياتي و مهم امروز ماست و چگونگي پرداختن به اين مسئله براي نيروهاي ارزشي اهميتي اساسي دارد.

وي با بيان اينكه رجوع به روشي كه شهيد بزرگوار و سالار شهيدان انقلاب اسلامي دكتر بهشتي در پرداختن به مسئله تحزب داشت اهميت فوق‌العاده‌اي براي ما دارد افزود: هنگام پيروزي انقلاب به دليل ناگهاني بودن و سرعت بسيار زياد اين پيروزي و نبود سازماندهي قبلي‌اي كه افراد را براي برخورد با وضعيتهاي جديد بپروراند تمام شخصيتها و افراد اعم از مخالف و موافق به يكباره در نظام جديد خود را در موقعيتي جديدي يافتند. در اين ميان بسياري آمادگي برخورد با مسائل جامعه جديد را نداشتند. برخي روحيه روستايي داشتند، برخي ديگر زمان پيروزي انقلاب را با تغييراتي كه در جهان اتفاق افتاده بود يا وضعيتهاي بسيار قديمي مقايسه مي‌كردند و نتايجي نامعمول مي‌گرفتند.

ميرحسين موسوي با اشاره به اينكه برخي ديگر وضعيت انقلاب به خصوص يكسال نخست آن را با يكسال قبل از پيروزي حزب كمونيست در شوروي مقايسه مي‌كردند يادآور شد: در موقعيت جديدي كه پديد آمده بود افراد كمي بودند كه به معناي واقعي معاصر باشند و شرايط را همانگونه كه هست درك كنند، علائم را به خوبي دريافت كنند و با تجزيه و تحليل صورت واقعي مسائل و طبقه‌بندي درست مشكلات بدانند كه نظام جديد جامعه ايراني با چه مسائلي روبرو است.اين همزماني و معاصر بودن و درك واقعي زمان و مكان، براي افراد برجسته آن دوران كه به نوعي جلودار حركتهاي اجتماعي بودند، نكته بسيار مهم و تعيين كنند‌ه‌اي بود.

وي افزود: شهيد بهشتي جزو معدود كساني است كه از يك فضاي قديم به فضاي نو پرتاب نمي‌شود بلكه او خود را در محيطي مي‌يابد كه مسائل و اهميت آن را به خوبي درك مي‌كند، مشكلات و سختي‌ها را مي‌بيند. در عين برخورداري از ارزشهاي سنتي و اجتهاد در اين زمينه، توانمندي ارائه يك نگاه نو نسبت به مسائل موجود جامعه را دارد. وسعت مسائلي كه ايشان در دوران اول انقلاب به آن مي‌پردازند حيرت‌آور است. گرچه قبل از انقلاب هم ايشان به مسائلي پرداخته كه نگاه نويي را نسبت به جامعه نشان مي‌دهد و به همين دليل شهيد بهشتي به عنوان يك روحاني بسيار پيش رو در آن دوران مطرح مي‌شود.در عين حال هيچكس در اجتهاد ايشان در متون اسلامي شك نداشت. بروز و ظهور نگاه و ديد ايشان نسبت به مسائل گوناگون بعد از انقلاب و تحليلها و اظهارنظر‌هاي ايشان در آن دوران امروز براي ما حيرت‌آور است.

آخرين نخست وزير كشورمان با بيان اينكه شهيد بهشتي در رابطه با مسائل اقتصادي و حساس‌ترين مسائلي كه جامعه با آن روبروست نظرات و پيشنهاداتي دارند و همواره افراد را براي بررسي مسائل جديد تشويق مي‌كنند تصريح كرد: مسائلي از قبيل بانكداري، بيمه، توليد، تورم، بيكاري و تمامي آنچه كه مي‌تواند در شرايط ويژه‌اي كه يك نظام نوپا، پس از پيروزي انقلاب با آن مواجه شده است اهميت ويژه و فوق‌العاده‌اي داشته باشد كه شهيد بهشتي همواره به آن نظر ويژه اي داشت مسئله‌هايي كه عدم توجه به آنها ميتوانست مشكلات اساسي ايجاد كند.

وي ادامه داد: شهيد بهشتي همچنين توجه ويژه‌اي به مسائل مديريت در دوران نخست انقلاب دارند. بحث مكتب و مديريت يكي از مهمترين مسائل مورد نظر ايشان بود. اين كه آيا مدير بايد تخصص كافي داشته باشد، يا از تعهدي مكتبي برخوردار باشد و يا از هر دو، مسئله‌اي مهم در آن دوران بود.ايشان اين موضوع را بارها براي بحث در حزب جمهوري اسلامي انتخاب كردند و نظرياتي كه ايشان در اين باره ارائه كردند، بسيار راهگشا بود. بايد بگويم شناخت شهيد بهشتي از مسائل سياسي و بين‌الملل يك استثنا در كشور ما بود همه ما به ياد داريم كه ايشان ارتباطات و ملاقاتهاي وسيع و موفقي با شخصيتهاي خارجي داشتند. در واقع مي‌توان گفت كه سياست‌ خارجي كشور ما با نگاهها و تجربياتي كه ايشان ارائه دادند شكل گرفت. دامنه نظريات ايشان حتي به علوم سياسي و فلسفه سياسي گسترش داشته است و ما هنوز مي توانيم از تحليل ايشان در مورد ليبراليسم استفاده هاي فراواني ببريم.

ميرحسين موسوي با بيان اينكه در تمامي جريانهاي اوايل پيروزي انقلاب شخصيت شهيد بهشتي تأثيرگذار و راهگشا براي انقلاب بود، گفت: نوع رويكرد همه‌جانبه شهيد بهشتي در پرداختن به مسائل فرهنگي و اجتماعي آن دوران نيز صادق است.اين كه حضرت امام از ايشان به تنهايي به عنوان يك ملت نام مي‌برد، شايد ناظر بر همين ويژگيهاي شخصيت ايشان باشد.در واقع بيان امام خميني به نوعي اشاره به همه‌جانبگي ذهن ايشان در مورد مسائل گوناگون دارد. شايد بتوان گفت كه يكي از بزرگترين برجستگيهاي شهيد بزرگوار بهشتي، آگاهي از زمان و مكان بود. ما ممكن است افراد زيادي را پيدا كنيم كه داراي دانش فراواني باشند، اما حساسيت و توجه آنها نسبت به مقتضيات زمان و مكان دوران خود كم باشد.

وي اشاره كرد كه در واقع رويكرد شهيد بهشتي به مسئله حزب را بايد از اين زاويه مورد بررسي قرار داد كه ايشان فردي آگاه به مسائل و زمانه بوده و مي‌دانست كه در چه نقطه‌اي از زمان و فضاي جغرافيايي ايستاده است. شهيد آگاهي كامل داشت كه نظام ما با چه مسائلي روبرو است. رويكرد ايشان به حزب، رويكردي فردي نبود كه در موقعيت جديدي قرار مي‌گيرد و در پي يافتن ياراني باشد كه بخواهد به قدرت برسد؛ به بيان ديگر تشكيلات را براي رسيدن به قدرت تعريف نمي كرد.اگر نحوه‌ برخورد ايشان با حزب و چگونگي پيش‌بيني تشكيلات آن درمي‌يابيد كه ايشان داراي رويكردهايي بسيار نو و پيشتازانه بود؛ البته اين برخورد پيشتازانه، به هيچ وجه نافي استفاده ايشان از امكانات و تجربيات بومي و ارزش‌هاي اسلامي نبود.

آخرين نخست وزير كشورمان به سخناني از شهيد بهشتي درباره حزب، جامعه، قدرت، مردم و جوانان اشاره و تاكيد كرد: به نظر نمي‌آيد گذشت 30 سال از انقلاب هنوز اين درس را كهنه كرده باشد.« يك تشكيلات كار خود را با آموزش و سازندگي، كلاس‌ها و حوزه‌هاي سازنده در ابعاد عقيدتي و آگاه كننده در زمينه‌هاي ايدئولوژيك و سياسي و تمرين‌دهنده در ابعاد معنوي و اخلاقي آغاز مي‌كند و راه را ادامه مي‌دهد. به بيان ديگر در انديشه شهيد بهشتي موارد يادشده، بخش اصلي فعاليت تشكيلات است. به طور طبيعي تشكيلات بخش اصلي توان خود را روي بيان مواضع ايدئولوژيك خود متمركز مي‌كند.

وي اضافه كرد: ازمنظر شهيد بهشتي ايجاد گفتمان بر گرفتن قدرت اولويت دارد؛ نه اينكه گرفتن قدرت بعد ساختن گفتمان متناسب با اين قدرت. ايشان ايده ساختن يك حزب براي رسيدن به دولت صالح را مطرح مي‌كنند، نه تشكيل يك دولت و احزابي دولت ساخته براي حمايت از آن با هر انگيزه و سياستي. اين دو راه كاملاً دو راه متفاوت از يكديگر است. مي‌توان گفت اين فكر،‌ انديشه پنجاه و هفتي است، اما من گمان مي‌كنم اين فكر از انديشه‌هايي است كه مي‌تواند و ارزش آن را دارد كه به طور دائم سرلوحه‌ي توجه‌هاي نيروهاي سياسي قرار گيرد و اين بحثي است كه خيلي براي زمان امروز راهگشا است.

مير حسين موسوي با ابراز تاسف از اينكه امروز نوعي شكاف ميان نيروهاي سياسي كشور پديد آمده است، خاطرنشان كرد: اصولي كه در اول انقلاب براساس آن عمل و تبليغ مي‌شد مواضع حزب، در جهت كم كردن اختلافات با احزاب رقيب بود.اگر چه اين مواضع 100 درصد و در همه موارد موفق نبود، اما در ميان مردم و گروه اسلامي معتقد، فعال و مخلص در خط امام موفقيت ‌آميز بود و با اين گروه‌ها رابطه برادرانه وجود داشت. بدين معنا كه نوعي مراقبت و مدارا بين احزاب و گروه‌هاي رقيب مسلمان وجود داشت و همين كافي بود كه نشان داده شود كه كسي خلاف اعتقاداتي كه ريشه‌ شرعي و ريشه در مصلحت‌هاي عمومي جامعه دارد، عمل نمي‌كند.

وي اظهارداشت: شهيد بهشتي همواره تلاش داشت تا هر نوع فضاي جنگ قدرتي را بين گروه‌‌هاي مذهبي از بين ببرند. اگر انقلاب اسلامي در كشور پايدار شد و گسترش پيدا كرد به دليل حضور چنين روحيه‌اي در آغاز انقلاب بود. ايشان در تقسيم‌بندي ديگري كه به اين موضوع هم ارتباط پيدا مي‌كند سه شاخصه مهم درباره حزب جمهوري مطرح مي‌كنند. اولين شاخصه بحث حضور مكتب، اسلام و فقيهان در درون حزب است، مشخصه دوم، سازمان و تشكيلاتي است كه متعلق به همه مردم اعم از جوان،‌ پير، شهري، روستايي و ... باشد. يعني تشكيلاتي كه نشانگر توده به پا خواسته اجتماعي باشد. تركيب شوراي مركزي حزب دقيقاً بازنمايي چنين نگاهي بود و اين مسئله‌اي است كه هيچ‌كدام از گروه‌هاي سياسي ديگر چه اسلامي و چه غيراسلامي نتوانستند آن را دوباره تكرار كنند، اين ويژگي در اوايل انقلاب حاكم بود.البته تشكيل چنين شورايي كار ثقيل و سختي بود. چه بسا نارضايتي و ناراحتي در بين برخي از دوستان مجموعه ايجاد مي‌كرد مبني بر اينكه چرا كساني باشند و چرا كساني نباشند.

آخرين نخست وزير كشورمان افزود: متاسفانه بعضا شاهديم كه امروز عده اي از نيروهاي مختلف مملكت دور هم جمع شده و در حالي كه بخش كوچكي از جامعه هستند، خود را نمونه ملت و سليقه خود را مساوي سليقه يك ملت بزرگ مي دانند.اين افراد نمي‌توانند آغوش خود را آنچنان وسيع و گسترده بگيرند كه آحاد و سليقه هاي بيشتري را در بر بگيرد. اين يكي از امراضي است كه ما به آن دچار هستيم. ايده‌اي كه ايشان براي حزب داشت و براي آن اقدام عملي كرد، تشكيل حزب به گونه‌اي بود كه برشي از همه جامعه باشد و با خط ‌دهي كه در احزاب صورت مي‌گرفت و با آموزشي كه در درون حزب براي پيدا كردن نگاه وسيع‌تر در جهان دنبال مي‌شد، تلاش‌ها بر اين بود كه در اين چارچوب ملي تقوا و مهارت هاي تشكيلاتي ارتقا يابد.

وي با بيان اينكه چه بسا اگر ما گروه‌ها و دسته‌هايي را شكل مي‌دهيم و به آن ها به گونه‌اي نگاه مي‌كنيم كه گويي همه ملت را در بر مي‌گيرند، گفت: در نتيجه اين كار ما از تنوع موجود در كشور غافل مي‌شويم و شايد بخش قابل توجهي از مشكلات ما در رابطه با سياست‌هاي اقتصادي، سياست‌هاي داخلي و خارجي معطوف به اين قضيه است كه ما درك روشني از مفهوم ملت نداريم.

ميرحسين موسوي ويژگي سوم حزب جمهوري از ديدگاه شهيد بهشتي را اين دانست كه "اين حزب در عين فراگيري و وسعت نبايد انحصارطلب بود"، يادآوري كرد كه به نظر مي‌آيد اين مسائل نه تنها براي حزب، كه براي جامعه فعلي ما هم اهميت دارد و دوباره بايد به آن رجوع كرد. ايشان مي‌گويند: يكي از اصول تشكيلاتي كه در جزوات آموزشي حزب جمهوري اسلامي منتشر شده آن است كه حزب جمهوري اسلامي مجموعه‌اي است از عناصر معتقد به اسلام و مبارز كه خواستار ارزش‌هاي عالي اسلامي باشند به طوري كه براي هر كاري جستجو كرده و صالح‌ترين را انتخاب كنند، فارغ از آنكه عضو اين تشكيلات باشد يا خير . هنوز اين توصيه و نصيحت، سي سال گذشته را شكافته و پيام خود را به عنوان يك مسئله روز حساس و در آستانه انتخابات به ما مي‌رساند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: در مجموعه سخنان شهيد بهشتي در مورد تشكيلات ما به اين گونه فراز هاي بلند، فراوان برخورد مي كنيم كه همه آنها ارزش ارزيابي مجدد براي معرفي به نسل‌هاي جديد را دارد؛ هم براي يافتن راه و هم براي معرفي آنچه كه در انقلاب گذشت و فهم اين مسئله كه چرا نام شهيد بهشتي همچون نامي قدسي براي ملت ما باقي مانده است. عليرغم آن كه 30 سال از آن زمان فاصله گرفته‌ايم، باز نام ايشان بسيج كننده همه نيروهاي مؤمن است. ما هنوز صداي گرم ايشان را مي شنويم كه مي گويد: «ما شيفتگان خدمتيم نه تشنگان قدرت» و آيا اين جمله بزرگترين رهنمود براي نيروهاي علاقه مند به اسلام و مصالح ملي نيست؟

سه|ا|شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن