تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827926015




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چرايي برقراري امنيت در پايتخت اقتصادي سوريه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چرايي برقراري امنيت در پايتخت اقتصادي سوريه
حلب - برخي از شهرهاي مركزي و مرزي سوريه از 10 ماه پيش شاهد بروز ناآرامي در سطوح مختلف است و اين امر با توجه به بافت جمعيتي هر شهر و همچنين ميزان نزديكي و فاصله آن با كشورهاي همسايه سوريه مرتبط است.


با مراجعه به موقعيت جغرافيايي سوريه بر روي نقشه مي توان دريافت كه بيشتر شهرهاي ناامن سوريه اكنون به نوعي با برخي كشورهاي همسايه مانند لبنان ، اردن و تركيه فاصله كمي دارند و روي همين اصل بسياري از آگاهان و كارشناسان سياسي در منطقه و سوريه معتقدند كه بين اين دو موضوع ارتباط مستقيمي وجود دارد.

براي مثال شهري مانند حمص به لبنان نزديك است ، منطقه درعا در جنوب سوريه نيز با توجه به بافت عشيره اي آن ارتباط زيادي با برخي مناطق مرزي اردن دارد و استان ادلب و منطقه جسر الشغور نيز در مناطق مرزي شمال غرب سوريه و در نزديك تركيه واقع شده است.

در اين ميان شهر حلب در شمال سوريه و به عنوان پايتخت اقتصادي اين كشور با وجود نزديكي به تركيه و حساسيت موقعيت اين شهر از نظر تجاري و اقتصادي از امنيت و آرامش خاصي برخوردار است و همين امر موجب مهاجرت شمار زيادي از افراد اطراف آن و همچنين ساكنان شهرهاي ناامن مانند حماه و حمص به حلب شده و برخي مشكلات اجتماعي را براي مردم آن فراهم كرده است.

فاصله شهر حلب تا مرز تركيه 25 تا 30 كيلومتر است و بين اين شهر و تركيه دو گذرگاه مرزي به نام هاي باب الهوي و دارالسلامه وجود كه اكنون و با توجه به مسايلي كه بين سوريه و تركيه پيش آمده است ، گذرگاه باب الهوي بسته است و رفت و آمد مسافران و خودروها به خصوص زايران ايراني كه زميني به سوريه سفر مي كنند از طريق گذرگاه دوم صورت مي گيرد.

كمبود نان و تلاش براي جبران آن با اختصاص سهميه آرد اضافي به نانوايي ها و ساعات پخت بيشتر ، از رونق افتادن فعاليت تاكسي هاي شهرحلب، گران شدن اجاره منزل، برگزاري تظاهرات محدود و گذرا در مناطق مهاجر نشين و نظير آن مشكلاتي است كه شهر حلب در ماه هاي اخير به علت مهاجر پذيري با آن مواجه بوده است.

اكنون به نظر مي رسد مخالفان نظام سوريه با توجه به موفق نشدن در حول محور سياسي، بيشتر در زمينه اقتصادي و تلاش براي ضربه زدن به اقتصاد سوريه و فلج كردن آن تلاش مي كنند.

در چنين وضعيتي آنچه كه بيش از همه مي تواند در دو بعد داخلي و خارجي در ارتباط با مسايل اقتصادي سوريه مورد نظر قرار گيرد ، ايجاد اخلال در ارتباط با روند فعاليت بخش هاي اقتصادي سوريه و مراكز اصلي آن و همچنين اعمال تحريم هاي اقتصادي به صورت منطقه اي و جهاني و تلاش براي گسترش آن در ابعاد مختلف است.

در ارتباط با بعد اقتصاد داخلي سوريه يكي از محورهاي اصلي براي تحت فشار قراردادن اين كشور فلج كردن چرخ هاي صنايع آن با انواع اقدامات نظير ايجاد ناآرامي ، اعتصاب ، خرابكاري حمله و تهديد كارگران است تا اين بخش نتواند آنچنان كه سوريه در شرايط كنوني به آن نياز مبرم و حياتي دارد ، پاسخگوي آن باشد و در اين ارتباط بيش از همه حلب به عنوان پايتخت اقتصادي مورد نظر است .

با وجود همه اين مسايل و مشكلات و چنين موقعيتي براي حلب اين شهر اكنون به عنوان يكي از مناطق امن سوريه در كنار شهرهايي مانند سويدا ، لاذقيه ، رقه ، قامشلي ، طرطوس و برخي شهرهاي ديگر مطرح است و در اين ارتباط ديدگاه ها و نظرات مختلفي از سوي مردم ، كارشناسان اجتماعي ، تحليلگران و افراد ديگر مطرح مي شود.

به طور كلي در يك نگاه گذرا مي توان هوشياري و حساسيت مردم و ساكنان حلب به امنيت و آرامش اين شهر ، تلاش براي مقابله با هرگونه زمينه براي بروز ناامني در آن از سوي مردم و مسوولان ، بافت جمعيتي شهر حلب از نظر ديني و قومي ، نبود گروه هاي سياسي در آن ، اقتصادي بودن شهر و ملاحظات خاص دست اندركاران تجاري براي حفظ امنيت آن و اقدامات دولت در سطح وسيع براي حفظ امنيت حلب را از عوامل اصلي وجود آرامش در اين شهر ذكر كرد.

*** هوشياري و حساسيت مردم و ساكنان حلب به امنيت و آرامش اين شهر

اولين علت برقراري امنيت در حلب را بايد هوشياري مردم و حساسيت آنان به هرگونه وجود ناآرامي در اين شهر دانست .

مردم حلب هنگام سخن گفتن مثال هايي مانند وضعيت ده سال گذشته عراق ، وضعيت حال ليبي ، مصر و ديگر كشورهاي مشابه را براي مخاطب خود مطرح مي كنند و نمي خواهند تا وضعيت شهرشان مانند آنها شود.

يك تاجر اهل حلب در اين ارتباط تاكيد كرد مردم اين را به خوبي مي دانند كه اگر نظام سوريه سرنگون شود ، وضعيت سوريه بدتر از عراق خواهد شد چرا كه طايفه هاي زيادي در سوريه حضور دارند.

وي افزود: در حال حاضر 99 درصد از تظاهركنندگان عليه نظام سوريه در حلب اهالي ادلب هستند كه مردم به آنان در منطقه صلاح الدين پناه داده اند و اكنون اقدام به ناآرامي در اين شهر مي كنند و رقم آنان نيز بسيار اندك است.

اين تاجر سوري تاكيد كرد : دشمنان بايد بدانند كه با آگاهي مردم حلب امكان برهم زدن آرامش و امنيت در اين شهر وجود ندارد و اگر همه سوريه خراب شود ، حلب خراب نمي شود چون مردم به نظام سوريه و شخص بشار اسد رييس جمهوري سوريه اعتماد دارند.

وي ادامه داد: بشار اسد بسياري از مشكلات مردم حلب را حل كرد و بر اساس شنيده ها وي اعلام كرده است كه حلب در چشم من جاي دارد و مردم حلب نيز وي را دوست دارند.

يكي ديگر از اهالي حلب به خبرنگار اعزامي ايرنا به اين شهر در ارتباط با علت وجود امنيت در حلب گفت : مردم حلب با توجه به ناآرامي در برخي شهرهاي سوريه دقيقا اوضاع را درك كرده اند و نمي خواهند با برخي اقدامات نابخردانه وضعيت استان خود را برهم زنند و يا جنگ فرقه اي راه بيندازند و روي همين اصل امنيت الان در حلب برقرار است.

هوشياري مردم حلب همچنين موجب شده است تا آنان نسبت به رسيدگي به مشكلات يكديگر كه ناشي از تحولات اخير در اين كشور است ، اهتمام بيشتري داشته باشند.

يك شهروند حلبي كه به حرفه تعمير لوازم خانگي در اين شهر مشغول است در اين ارتباط گفت : در شهر حلب مردم هواي يكديگر را دارند و حتي در بحران اخير و كم شدن گازوئيل مردم در صورت داشتن گازوئيل اضافي آن را به ديگر شهروندان مي دهند تا از اين مرحله و مشكلات موجود عبور كنند و همه اينها نشان از آگاهي و هوشياري اين مردم در برابر توطئه ها است.

*** تلاش مردم و مسئولان براي مقابله با هرگونه ناامني

وجود چنين نگاهي از سوي مردم حلب موجب شده است تا آنان با حساسيت و هوشياري نسبت به حفظ امنيت شهر خود اقدام كنند و با هرگونه زمينه براي بروز ناامني در ابتدا از باب تذكر و در مرحله دوم با آن مقابله كنند.

يكي از راننده هاي تاكسي در شهر حلب در اين ارتباط گفت : 90 درصد مردم حلب با دولت هستند و اگر كسي بخواهد در اين شهر شلوغ كند با توجه به اين كه ما همه اهل يك شهر هستيم و امنيت مي خواهيم با وي برخورد مي كنيم و نمي گذاريم تا كسي شهر ما را كه خانه ما در آن واقع است ، ناامن كند.

*** بافت جمعيتي شهر حلب از نظر ديني و قومي

شهر حلب داراي شش ميليون نفر جمعيت است و تركيب اين جمعيت نيز از نظر مذهبي و قومي با توجه به تجاري بودن حال و هواي شهر و وجود صنايع مختلف در داخل و خارج شهر يك دست نيست و ساكنان آن سني ، علوي ، شيعه ،مسيحي ، ارمني ، آشوري ، كرد و عرب هستند.

از ديدگاه برخي كارشناسان مسايل اجتماعي در سوريه وجود پيروان مذاهب و اديان مختلف در اين شهر موجب شده است تا ديدگاه ها و نگاه هاي آنان نسبت به برخي مسايل مختلف بوده و روي همين اصل نسبت به هر اقدامي ملاحظات خاص خود را دارند.

يكي از ساكنان حلب با اشاره به به حضور اقوام و پيروان مذاهب مختلف در اين شهر و زندگي مسالمت آميز آنان در كنار يكديگر گفت تقريبا همه اين افراد حتي كردهاي حلب اكنون طرفدار اسد هستند .

وي افزود : علوي هاي مقيم حلب بيشتر در مشاغل دولتي ، اداري و نظامي مشغول هستند.

*** اقتصادي بودن شهر و ملاحظات خاص دست اندركاران تجاري براي حفظ امنيت آن

در كنار عوامل مزبور به عنوان علت و زمينه وجود امنيت و آرامش در حلب برخي نيز معتقدند كه نگاه اقتصادي مردم اين شهر موجب شده تا آنان از هرگونه اقدامي كه به نوعي موجب ناامني و برهم خوردن آرامش شود ، پرهيز كنند.

در اين ميان بايد در نظر داشت كه وجود زمينه هاي گردشگري و كارخانه هاي ريسندگي و بافندگي ، حمل و نقل ، معادن سنگ ، توليد پوشاك ، صنايع چوبي ، كشاورزي و دامپروري در شهر حلب در شمال سوريه موجب شده است تا اين شهر با شش ميليون نفر جمعيت از 23 ميليون نفر جمعيت سوريه داراي موقعيت اقتصادي منحصر به فردي در بين شهرهاي سوريه شود به طوري كه بسياري اين شهر را به منزله قلب مي دانند كه خون را در رگ هاي جامعه جاري مي كند و از دمشق به عنوان سر و مركز فرمان نام مي برند.

حلب از نظر تاريخي نيز با توجه به قرار داشتن در مسير جاده ابريشم و توليد انواع پارچه به خصوص حرير و ابريشم شهرت جهاني دارد.

در اين استان سالانه بيش از 635 هزار تن پنبه برداشت مي شود و همين امر موجب شده است تا حدود 500 كارخانه ريسندگي و بافندگي و كارخانه هاي مرتبط با آن در اطراف اين شهر ايجاد شود و با توجه به وجود فرصت هاي شغلي متعدد، بيكاري در آن كمتر از ساير شهرها است .

وجود چنين زمينه اي براي توليد پنبه ، نخ و پارچه و همچنين چرم در حلب همچنين موجب برقراري ارتباط تجاري اين شهر با كشورهاي مختلف جهان از جمله تركيه ، آلمان ، ايتاليا ، اسپانيا، فرانسه ، روسيه ، مصر و شمار ديگري از كشورهاي جهان شده است .

*** اقدامات دولت در سطح وسيع براي حفظ امنيت حلب

برقراري آرامش و امنيت در حلب علت ديگري نيز دارد و آن به برنامه هاي دولت سوريه براي حفظ آرامش در آن باز مي گردد.

با حضور در خيابان ها و كوچك ترين اقدامي كه موجب حساسيت اهالي و ماموران محسوس و غير محسوس شود بايد فرد نسبت به عمل خود به ماموران توضيح دهد.

گشت هاي غير محسوس از نيروهاي امنيتي با لباس ها و خودروهاي شخصي براي كنترل اوضاع شهر حلب در خيابان هاي مختلف اين شهر به صورت گسترده وجود دارد و در صورت بروز هرگونه اقدامي اين افراد بسرعت حاضر مي شوند و دو مرتبه نيز از گروه اعزامي ايرنا درخواست مجوز براي فعاليت در سطح اين شهر كردند.

يك شهروند سوري در حلب نيز گفت اگر امروز ما شاهد سقوط قذافي هستيم به خاطر اين است كه 10 درصد از نيروهاي امنيتي اين كشور نيز از وي حمايت نكردند و در نهايت وي سقوط كرد ولي اين موضوع در سوريه بسيار متفاوت

است و دولت سوريه و نيروهاي نظامي و امنيتي آن قوي هستند.

علاوه بر اين بازرسي ها در پنج نقطه از مبادي شهر حلب با استقرار نيرو همراه با سلاح هاي سبك و نيمه سنگين و ايجاد سنگر با استفاده از كيسه هاي شن براي كنترل خودروها و برقراري امنيت بيشتر در حلب صورت مي گيرد و بر اساس اعلام مردم حلب روزهاي جمعه ورود افراد به حلب به خصوص از سمت ادلب ممنوع است .

ارتش نيز در اطراف اين شهر حضور دارد و نيروهاي امنيتي نيز بخشي از توان خود را براي حفظ امنيت حلب گذاشته اند و مي دانند كه اگر اوضاع حلب خراب شود ، مشكل در سراسر سوريه دو چندان خواهد بود و در چنين اوضاع و احوالي بسياري از مخالفان نظام براي برهم زدن امنيت حلب تلاش كرده اند ولي موفق نشده اند.

شركت هواپيمايي سوريه نيز براي تسهيل در رفت و آمد مسافران در اين مسير هر روز چهار پرواز به شهر حلب برقرار كرده است.

با توجه به اوضاع شهر حلب و اقدامات و تدابير لازم براي حفظ امنيت آن نيز پرواز با هواپيما از هر شهري به حلب تابع مقررات خاص است و با هر فردي كه قصد ورود به حلب را دارد ، از نظر اداري و كنترل مانند يك مسافرت خارجي برخورد مي شود.

در دمشق قبل از پرواز و بعد از دريافت كارت پرواز مدارك مسافر با كارت پرواز كنترل مي شود و مهري نيز در پشت اين كارت زده مي شود و قبل از سوار شدن به هواپيما نيز كارت ملي افراد سوري و گذرنامه افراد خارجي كه قصد سفر به حلب را دارند ، دريافت و در حلب نيز پس از پياده شدن و قبل از عبور از باجه هاي كنترل تحويل داده مي شود.

در اين محل نيز مدارك افراد با كارت هاي پرواز كنترل شده و مهري به پشت كارت پرواز افراد زده مي شود و از فرد در ارتباط با هدف سفر به حلب ، محل اقامت ، شماره تماس و غيره سوالاتي مي شود و در صورت خارجي بودن حتي از گذرنامه فرد نيز رونوشت گرفته مي شود و همين امر موجب ايجاد صف جهت دريافت كارت ، عبور از باجه كنترل ، انتقاد مسافران و غيره شده و حتي ساك هاي مسافران كه در دمشق كنترل و با هواپيما به حلب منتقل شده است بار ديگر در حلب از طريق دستگاه هاي ايكس ريل كنترل مي شود.

*** حمايت اكثريت ساكنان حلب از دولت سوريه

به گفته برخي از اهالي حلب بيشتر افرادي كه اقدام به راه اندازي برنامه هاي اعتراضي در شهر حلب مي كنند از دانشجويان حمص و حماه و ادلب مقيم در حلب هستند و با تشكيل برخي تشكل ها چنين اقدامات را سازماندهي مي كنند.

به گفته شهروندان حلب در مقابل چنين اقداماتي راهپيمايي هاي حمايت از نظام سياسي سوريه در حلب به صورت ميليوني برگزار مي شود و افراد معترض در مقايسه با چنين جمعيتي نمي توانند به حساب آيند.

يكي از بازاريان حلب در ارتباط با وجود مشكلات مزبور در اين شهر گفت : نظام سياسي سوريه قوي است و مي ماند و اوضاع نيز در آينده بهتر مي شود ولي نيازمند زمان است و چون شمار زيادي از مردم طرفدار نظام هستند و وضعيت در سوريه قابل مقايسه با ليبي و مصر نيست و استقبال مردم از انتخابات مجالس محلي (21 آذر ماه ) نيز چنين ديدگاهي را ثابت كرد و در اين دوره از انتخابات نسبت به گذشته افراد بيشتري شركت كردند.

بر اساس اعلام برخي از تجار حلبي به خبرنگار ايرنا در سوريه 75 درصد از تجار از بشار اسد حمايت مي كنند و اين امر در مركز شهر حلب به مراتب بيش از اطراف آن است.

به گفته اهالي ، در جريان دعوت مخالفان نظام از مردم اين شهر به اعتصاب عمومي ، مردم به اين امر بي توجهي كردند و اعتصابي در حلب انجام نشد و فقط چند مغازه اقدام به تعطيلي كردند كه بسيار ناچيز بود.

هم اكنون مخالفان به دنبال نااميدي از برپايي اعتصاب در اين شهر به برخي اقدامات ديگر مانند تهديد مدارس براي تعطيلي يا بستن جاده هاي منتهي به حلب روي آورده اند تا امور اين شهر را فلج كنند.

در هفته هاي اخير دو مورد آتش سوزي در يكي از كارخانه هاي نساجي حلب رخ داد كه خسارت يك مورد به 5/6 ميليارد ليره سوريه (هر 60 ليره يك دلار) مي رسد و بيش از 4 هزار كارگر آنها بيكار شده اند.

با اين وجود مردم شهر حلب بارها با برگزاري تظاهرات در اين شهر به صورت ميليوني حمايت را از دولت و نظام سياسي اين كشور اعلام كردند.

خيمه هاي وفاداري به وطن نصب شده در ميدان بزرگ شهر يعني سعدالله الجابري نيز نشانه مخالفت با هرگونه ناامني و دخالت خارجي است و اكنون در حلب كميته هاي مردمي نيز تشكيل شده است تا نسبت به برگزاري برنامه هاي حمايتي از دولت اقدامات لازم را مانند برگزاري راهپيمايي انجام دهد و مردم نيز با تمام وجود در آنها شركت مي كنند.

بسياري از مردم شهر حلب در تلفن هاي همراه خود عكس هاي مختلفي از بشار اسد رييس جمهوري سوريه را با لباس ها و حالات گوناگون ذخيره كرده اند و حتي برخي نيز تظاهرات ميليوني در اين شهر را فيلمبرداري و براي نشان دادن ميزان وفاداري مردم اين شهر با خود همراه دارند.

در صورت سوال از يك تاجر يا كاسب حلبي در ارتباط با ميزان علاقه وي به اسد وي بسرعت تصاوير مختلفي را از وي نشان مي دهد و بايد تا چندين و چند دقيقه كل عكس ها و فيلم هاي موجود در آرشيو تلفن همراه وي را تماشا كرد تا فرد سوال كننده رضايت دهد كه وي حامي دولت است.

يك تاجر سوريه نيز در اين ارتباط گفت مردم حلب اعتماد زيادي به دولت دارند و هيچ كس ديگر به جز بشار اسد نمي تواند اين كشور را در مقطع كنوني اداره كند و اكنون برخي در حلب به برهان غليون (رييس شوراي ملي سوريه و از گروه هاي مخالف) مي خندند كه گفته است نظام سوريه تانك هاي خود را هنگام حضور ناظران اتحاديه عرب در خانه ها مخفي كرده است و بايد گفت كه چنين شخصي چگونه مي خواهد سوريه را اداره كند در حالي كه نمي داند يك تانك قابل مخفي كردن در خانه شخصي نيست.

*** رسيدگي و توجه دولت به اوضاع شهر حلب

در سايه وجود آرامش و امنيت در شهر حلب دولت سوريه نيز با برخي برنامه هاي خود اقداماتي را براي ادامه چنين روندي اجرا كرده و در دستور كار دارد.

تحويل سيلندر گاز در درب منازل و مغازه ها ، افزايش حقوق كارگران شهرداري و ماموران پليس را مي توان از جمله اين اقدامات ذكر كرد.

به گفته يك شهروند سوري ساكن حلب پيش از ناآرامي ها حقوق كارگران شهرداري 14 هزار ليره و پليس 16 هزار ليره بود و به دنبال ناآرامي ها در ديگر شهرهاي سوريه حقوق كارگران مزبور در حلب به 25 هزار ليره و نيروهاي پليس به 30 هزار ليره افزايش يافته است.

در سايه چنين آرامش و امنيتي اكنون مردم حلب تا ساعاتي از نيمه شب در خيابان ها ، مراكز خريد ، فروشگاه هاي بزرگ و حتي آرايشگاه ها حضور دارند.

و كلام آخر اين كه هم دولت سوريه و هم تجار و بازرگانان به اين موضوع مهم نيك واقف هستند كه هرگونه بروز مشكل و ناامني در اين شهر به عنوان پايتخت اقتصادي اثرات و پيامدهاي ناگوار و پيش بيني نشده اي را در پي دارد و بايد براي ادامه خون رساني به رگ هاي جامعه سوريه همچنان چرخ هاي اقتصادي حلب به مثابه قلبي كه خون را به تمام اعضاي بدن مي رساند در تپش باشد و هرگونه اخلال در عملكرد آن پيامدهاي مورد دلخواه مخالفان سوريه را در پي خواهد داشت .

از داود پورصحت

خاورم**1436 **1446

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30765003

يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7917]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن