واضح آرشیو وب فارسی:موج: شيشه و مواد روانگردان به سرعت جايگزين مخدرهاي سنتي ميشوندخبرگزاري موج -
۲۵ دي ۱۳۹۰ (۹:۵۲ق.ظ)
شيشه و مواد روانگردان به سرعت جايگزين مخدرهاي سنتي ميشوند
خبرگزاري موج - فرمانده نيروي انتظامي كشور گفت: محيط زيست، جمعيت و مواد مخدر ۳ چالش جهاني در دهه آينده است و در كشور ما نيز هر چقدر كه مواد مخدر سنتي را بيشتر كشف و ضبط ميكنيم، شيشه و مواد روانگردان جايگزين آن ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، سردار اسماعيل احمديمقدم امروز در كنگره كشف و آناليز مواد مخدر در ابتدا با اشاره به ترور دانشمند هسته اي ايران گفت: دشمن به دنبال حذف دانشمندان ايراني است و پيشرفت علمي كشور را نشانه گرفته است.
وي با اشاره به اينكه شهداي عرصه علم و دانش در امتداد حركت عاشورا و كربلا قرار دارند، گفت: كربلا صرفاً يك داستان تاريخي نيست بلكه عبرتهايي است كه بايد با استفاده از آنها در جامعه كنوني گام به سوي اصلاح برداشت.
احمدي مقدم گفت: دشمن نميتواند پيشرفتهاي علمي كشور را مشاهده كند لذا با سياست ترور، بزرگان علمي كشور را مورد هدف قرار داده است. دشمن به خوبي درك كرده است كه قدرت علمي شالوده تمام قدرتهاي سياسي، اقتصادي، نظامي و دفاعي است.
اين فرمانده ارشد انتظامي اظهار داشت: دشمن به درستي درك كرده كه ايران پلههاي ترقي علمي را طي كرده است اما اين نكته را نميداند كه با شهادت احمد روشنها هيچ خدشهاي به عزم و اراده ايران وارد نخواهد شد.
وي گفت: امروزه دهها هزار نفر به مانند شهيد روشن در عرصه علمي كشور حضور دارند لذا حذف يكي از بزرگان علمي راه را براي ما مسدود نميكند و بدنه بزرگ علمي كشور را مورد ضربه قرار نخواهد داد.
اين فرمانده ارشد انتظامي با اشاره به رشد روزافزون علم در كشور گفت: سياست ترور باعث شده تا ما بسياري از دانشهاي خود را در اختيار ديگران قرار ندهيم چرا كه سرويسهاي جاسوسي در حال فعاليت هستند و دانشمندان ما را مورد هدف قرار دادهاند لذا با قدرت ميتوان گفت كه رشد علمي كشور ايران بيش از رقم 20 درصد ساليانه است.
احمديمقدم بيان داشت: روشهاي دشمن باعث شده تا بسياري از كشورها دستاوردهاي خود را به صورت رايگان در اختيار ديگر كشورها قرار ندهند و بيش از اين خود را در معرض آسيب قرار ندهند.
سردار اسماعيل احمديمقدم با اشاره به تهديدات جامعه جهاني و با بيان اينكه محيط زيست، جمعيت و مواد مخدر 3 تهديد پيش روي جامعه جهاني در دهه آينده محسوب ميشود، گفت: مواد مخدر تهديدي پيش رونده، عميق و رو به گسترش است كه عليرغم تمام جانفشانيهاي صورت گرفته در عرصه جهاني تلفات بسياري را از جامعه بشري گرفته است.
وي گفت: افراط در كامجويي باعث شده تا بشر به دامن مواد مخدر و روانگردانها پناه ببرد و با اين زيادهخواهيها هيچ چشماندازي از بهبود شرايط در جامعه جهاني مشاهده نشود.
وي گفت: در سالهاي گذشته مبارزه با مواد مخدر به صورت محوري، انفعالي و جزيرهاي بود اما هم اكنون در ايران مبارزه با مواد مخدر به يك راهبرد همه جانبه و علمي تبديل شده است كه در آن پيشفرضها و فرضيهها هيچگونه جايگاهي ندارد.
احمديمقدم اظهار داشت: مواد مخدر يا مواد توهمزا در كشورهاي افغانستان، آمريكاي لاتين و آمريكاي جنوبي توليد ميشدند اما هم اكنون با وجود تمام تلاشهاي بينالمللي صورت گرفته، لابراتوارهاي كوچكي در كشورهاي مختلف و حتي شهرهاي كوچك ايجاد شده و مود مخدر صنعتي را در گستره عظيم و با حجمي بالا در اختيار مصرفكننده قرار ميدهد.
وي ادامه داد: مواد صنعتي برخلاف خشخاش و كوكائين كه به راحتي با ماهواره به صورت متر به متر مورد بررسي و كشف قرار ميگيرد قابليت توليد در مكانهاي كوچك را دارد كه اين مبارزه را با دشواري روبهرو كرده است.
وي با اشاره به ضرورتهاي برخورد همه جانبه با توليد، توزيع و مصرف مواد مخدر گفت: متأسفانه برخي كشورها به اشتباه و با سادهانگاري مقابله را رها و تنها با تقاضا برخورد ميكنند كه اين رفتار نادرست باعث شده تا همين كشورها به بزرگترين توليدكنندگان مواد مخدر و روانگردانها تبديل شوند.
اين فرمانده ارشد انتظامي اظهار داشت: ما هر ميزان مواد مخدر سنتي در كشور كشف و ضبط كنيم جايگزين آن شيشه و روانگردان خواهد شد. متأسفانه در دهه قبل روانگردانها با قيمتي كيلويي 100 ميليون تومان به كشور وارد ميشدند ولي امروز اين مواد تنها با قيمت 8 ميليون تومان در كشور توليد ميشود و ايران را به عنوان يكي از توليدكنندگان مواد صنعتي در جهان معرفي مينمايد.
وي با اشاره به قانون جديد مبارزه با مواد مخدر گفت: از سال گذشته مواد مخدر صنعتي از نظر جرم با مواد سنتي همتراز شدهاند لذا ما اميدواريم با تشديد مجازاتها توفيقات شگرفي را در اين حوزه شاهد باشيم.
وي با اشاره به ضرورتهاي آناليز مواد مخدر گفت: ما اگر بتوانيم محمولههاي كشف شده را مورد آناليز قرار دهيم يقيناً ديگر نيازي به داشتن آدرس لابراتوارهاي توليدكننده مواد نيستيم چرا كه فرمولهاي به دست آمده ميتواند شبكه توليد، توزيع و مصرف را به خوبي نمايان سازد.
احمديمقدم با اشاره به اينكه هروئين و مواد مخدر سنتي داراي پروتكل درماني مشخص هستند، گفت: متأسفانه هيچ پروتكل درماني در زمينه مواد مخدر صنعتي در جهان وجود ندارد اين در شرايطي است كه توليد كنندگان و عرضهكنندگان اين مواد از سادهانديشي وناآگاهي مردم به ويژه جوانان در مورد اين مواد بهره ميگيرند و آنان را به دام خود مياندازند.
وي گفت: آموزش جامعه و پيشگيري از ابتلا، بسيار مهم و موازي با مقابله و درمان است. ما نياز به آموزش جامعه داريم تا قبل از اينكه هرگونه آثار منفي در كشور نمايان شود. كاري كنيم.
احمديمقدم اظهار داشت: در يك دهه اخير ما در هر سال شاهد رشد 2 برابري كشفيات و افزايش 2 برابر مصرف مواد بودهايم اما اين آمار نشاندهنده اين نيست كه ميزان مصرفكننده در كشور افزايش يافته است.
فرمانده ناجا با اشاره به نبود قانون مناسب در زمينه توليدكنندگان مواد مخدر صنعتي طي سالهاي گذشته گفت: خوشبختانه قانون مبارزه با مواد مخدر اصلاح شده و رئيس قوه قضائيه تأكيد ويژهاي در زمينه برخورد با فعالان اين بخش دارد.
اين فرمانده ارشد انتظامي با بيان اينكه كنترل فرودگاههاي كشور با قدرت بيشتري صورت ميگيرد، گفت: سالهاي قبل برخي افراد با ناآگاهي اقدام به حمل مواد مخدر صنعتي به كشورهاي آسياي جنوب شرقي ميكردند و اين باعث ميشد تا كشورمان زير سؤال رود اما خوشبختانه با كنترلهاي صورت گرفته اين آمار با كاهش چشمگيري روبهرو شده است.
احمديمقدم بيان داشت: متأسفانه گمركات كشور ما به سيستم كشف مواد و دستگاههاي آشكار كننده مجهز نيستند.
وي ادامه داد: طي 9 ماهه اول سال جاري 30 تن انواع كشفيات توسط سگهاي موادياب حاصل شد اما متأسفانه ما به دليل نداشتن دستگاههاي آشكار ساز نميتوانيم حجم وسيعي از مواد را در كالاهاي ترانزيت شده كشف كنيم.
فرمانده ناجا گفت: ما در حوزه مواد مخدر نبايد از مجرمان عقب باشيم لذا ضروري است با كمك از دانشمندان ايراني راهها در اين زمينه تسهيل شود و ما يك گام از مجرمان جلوتر باشيم.
وي با اشاره به اينكه حدود 45 درصد از زندانيان كشور به جرم مواد مخدر در زندان به سر ميبرند گفت: از كل زندانيان موجود 70 درصد درگير با مواد مخدر هستند بنابراين مواد مخدر بزرگترين تهديد كشور محسوب ميشود كه در صورت عدم بكارگيري از روشهاي علمي ما را با چالش جدي روبرو خواهد ساخت.
احمديمقدم گفت: خوشبختانه ايران در عرصه درمان مواد مخدر گامهاي بزرگي را برداشته است چرا كه در سال 2010 توانست مقام اول درمان را در سطح جهان به دست آورد. اين در شرايطي است كه ما در 5 سال گذشته هيچ جايگاهي در سطح جهان نداشتيم.
وي گفت: كسب مقام اول جهاني در حوزه درمان نميتواند پايان تمام فعاليتهاي ما در حوزه درمان باشد چرا كه هر روز تعداد بسياري از ترككنندگان به مواد مخدر باز ميگردند.
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]