واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شطرنج با شيطان-۱
خبرگزاري فارس: امروزه فرقههاي نوپديد معنوي با شعار رسيدن به آرامش و معنويت جامعه را مجذوب خود ميكنند و به روشهاي مختلفي به تبليغ فرقه خود ميپردازند، شيوههايي كه شخص را تا مرحله سرسپردگي محض سوق ميدهد.
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه فارس، عرفانها و فرقههاي جديد، ابتدا با تعبيري به روز از دين و به عنوان راهي شيرينتر و هموارتر براي رسيدن به خدا و ايجاد آرامش در بين مردم، معرفي ميشوند، ولي همين راههاي جديد به سوي خداوند، زنگ خطر جدي از سوي سازمانها و جامعهشناسان و دينشناسان را به صدا در آوردهاند، از اين رو مدتي است راديو تهران با برنامهاي تحت عنوان «شطرنج با شيطان»، روزهاي پنجشنبه از ساعت 13:30 تا 14:30 به بررسي فرقههاي نوظهور، راههاي نفوذ ميان گروههاي مختلف و سرانجام اين فرقهها ميپردازد.
آنچه پيشرو داريد گزيدهاي از نخستين برنامه «شطرنج با شيطان» است كه با حضور «سيد كاظم موسوي» به عنوان مجري ـ كارشناس، نمازي و حسينزاده كارشناسان برنامه به موضوع چگونگي تبليغ و شيوههاي جذب فرقهها پرداخته است كه متن آن به ابتكار خبرگزاري فارس منتشر ميشود:
فرقهها از دو شيوه تبليغي «اجتماعي» و «پنهان» سود ميبرند
نمازي درباره دو شيوه تبليغ فرقهها، اظهار داشت: فرقهها يك شيوه تبليغ پنهان براي جذب فرد دارند و شيوه ديگرشان تبليغ اجتماعي است كه نشان از حيات و فعاليت فرقه در بدنه جامعه دارد، بايد توجه داشت كه اين دو روش تبليغ با هم فرق دارند، در تبليغ عام فرقه صحبتي از اقدامات خلاف نيست، براي همين وقتي از برخي اقدامات خلاف رهبر فرقه و اهداف شوم آن، براي مريد عام فرقه تشريح ميشود، قبول نميكنند.
وي با اشاره به اينكه مخاطبان فرقهها با استناد به كتابها و سخنرانيهاي رئيس فرقه كه به ظاهر سخنان زيبا و صحيحي را بيان ميكند، افزود: فرقهها در تبليغات عامشان، بعضي از اهداف و مسائل مورد نظر خود را بيان نميكنند و در تبليغات پنهان به ويژه حلقههاي اول و دوم، به صراحت هدفهاي خودشان را مطرح ميكنند.
فعاليت به ظاهر قانوني فرقهها در آشكار، فعاليت شيطاني در پنهان
حسينزاده با بيان اينكه فرقهها در وهله اول با طرح بازگويي مباحث فرهنگي، رواج تفكر فرهنگي و به ظاهر ايجاد جريان فرهنگي صحيح در جامعه، به فعاليت خود وجهه قانوني ميدهند، ابراز داشت: فرقهها با تاسيس مؤسسههايي با ظاهر قانوني به برگزاري جلسات موسيقي و فيلم ميپردازند و يا سفرهاي اردويي را برگزار ميكنند، به طوري كه در ظاهر خود را فرهنگي نشان ميدهند، اما در پنهان ميبينيم، اين گونه نيست.
وي با اشاره به اينكه فرقهها در اجتماع خود را رئوف، مهربان و انسان دوست جلوه ميدهند، ادامه داد: مثلاً فرقه بهائيت چهرهاي رئوف، مهربان و انسان دوستانه از خود به جامعه نشان ميدهد، همچنين فرقه از طريق نفوذ آرام آرام تشكيلات به لايههاي بيروني مثل سازمانها و ارگانها رسوخ پيدا ميكنند و براي اينكه خود را موجه جلوه دهند، به سراغ ثبت مؤسسات از طريق روشهاي قانوني ميروند، هر چند كه در پشت اين حركت، اهداف فرقهاي خود را دنبال ميكنند، مانند «انجمن متفكران» و نشرياتي مثل «نشر تعاليم حق» در اين رابطه شاهد هستيم.
شعار فريبنده رسيدن به آرامش و حقيقت توسط رهبر فرقه/ تا رسيدن به نابودي فاصلهاي نيست
نمازي با بيان اينكه فرقهها با شعار تعادل، سازندگي، مراقبه و رسيدن به آرامش و حقيقت، به دنبال نفوذ در جامعه هستند، خاطرنشان كرد: هر چند كه ظاهر فعاليت آنها در اجتماع برگزاري كلاس است و در اين كلاسها درسهايي داده ميشود، ولي در باطن قضيه فردي كه كلاس را اداره ميكند، مادر روحاني است!، اين فرد، جوانها را به اردوهايي ميبرد، دختر و پسر را بياذن پدر و مادر به عنوان ازدواج معنوي، متصل ميكند و دستورالعملهايي ميدهد كه هيچ كس نبايد از آن خبر داشته باشد!.
وي با اشاره به اينكه اهداف پنهان فرقه هيچگاه براي مريد بيان نميشود، افزود: رئيس فرقهها با خارج از كشور ارتباط دارند و بعضي از افرادشان را به خارج از كشور -به ويژه آمريكا- ميفرستند تا دورههايي را در آنجا داشته باشند، حرفهاي اصلي رهبر فرقه را بشنوند و از او تبعيت محض كنند و سرسپردگيشان را به حد تمام برسانند! اين مسئله چيزي نيست كه هر كسي وارد كلاسهاي آنها شود، به راحتي متوجه شود، لذا در مرحله سرسپردگي است كه مريد وارد مراحل پنهان ميشود.
طرح ترور فيزيكي افراد معترض در مرحله سرسپردگي ابزاري براي پنهان كاري فرقههاست
نمازي در خصوص اينكه مريد چقدر زمان لازم دارد تا به مرحله سرسپردگي برسد، بيان داشت: ظرفيت افراد متفاوت است، برخي افراد سرعت شتابشان بالاست؛ يعني خود ليدر، بعضي مواقع احساس ميكند، زن خانهدار يا دانشجو زودتر ميتواند، به درجه و مقام سرسپردگي برسد، آزمايشهايي است كه بايد معلوم شود، آيا طرف سرسپرده است يا نه؟ در 10 تا 12 مرحله بايد انجام شود! از مقدماتي تا عالي، اگر فرد گناه كرده باشد، ديگر همه چيز را از دست داده است!، حالا هر چه او بيشتر تسليم اوامر رئيس فرقه شود، خود را به لحاظ روحي و فكري زودتر به سرسپردگي ميرساند.
اين كارشناس عرفانهاي نوظهور با بيان اينكه در مرحله سرسپردگي هر كاري كه رئيس فرقه بگويد، مريد بايد انجام دهد يا رئيس هر كميته وقتي وظيفهاي را بيان كند، مريد نه نميتواند بگويد، ادامه داد: البته همين جاست كه خطرناك ميشود! زيرا درخواست خطرناك هم در اين موقعيت اتقاف ميافتد، به طوري كه در بعضي از فرقهها شاهد ترور بودهايم.
شيوه اعتراف، براي نابودي شخصيت مريد فرقه به كار گرفته ميشود
حسينزاده با تاكيد بر اينكه فرقهها با بزرگ جلوه دادن اينكه زندگي بيرون از فرقه، تاريك و ظلماني است، اما زندگي داخل فرقه اميد بخش و روشن است و در نهايت فرقه ميتواند گذشته فرد وارد شده را پاك كند! در خصوص استفاده از شيوه اعتراف از مريدان، گفت: اعتراف همان شيوه پاك كردن گذشته فرد است!، اعتراف در هر فرقهاي وجود دارد، منتها اشكال آن متفاوت است، در يك سري از فرقهها اعتراف مكتوب و در ديگري، اعتراف رفتاري است، به بيان ديگر اعتراف يعني هويت قبلي فرد را پاك ميكند! به طور مثال بارزترين فرقهاي كه از همان اول انقلاب از شيوه اعتراف استفاده كرد، منافقين ميباشند.
نمازي در خصوص تخليه اطلاعاتي فرد در فرقه، بيان داشت: از لحظه ورود فرد به فرقه، گام به گام اطلاعات كامل از زندگي فردي او ميگيرند و اين اطلاعات را در نهايت در اختيار سركرده فرقه قرار ميدهند كه براي ايجاد باور بيشترِ فرد، روزي كه سركرده در جلسه حضور دارد، مثلاً نام اين تازه وارد را ميبرد و ميگويد: آقاي فلان، شما كه خانهات به خانه اين فرد نزديك است او را تا منزلش ببر، اينجا فرد تازه مريد شده، احساس ميكند كه اين سركرده از درون او با خبر است، لذا باور و پايبندياش به اين فرقه افزون ميشود، در حالي كه پيشتر سركرده فرقه، فيلم زندگي اين فرد را ديده و همه اطلاعات درباره او را از طريق كميتهها به اطلاعش رسيده است.
رئيس فرقه ادعاي انتساب به عالم غيب را مطرح ميكند
حسينزاده با بيان اينكه رهبران فرقهها به دنبال قدرت، ثروت و شهوت هستند، اظهار داشت: خط مشي فرقه اين است كه وقت و زمان مريد در فرقه پر شود، چرا كه فرد در فرقه نميتواند بيكار باشد، لذا تواناييهاي آنها شناسايي ميشوند و متناسب با آن تواناييها در گامهاي تبليغاتي استفاده ميكنند.
وي ادامه داد: آخرين نكته در ارتباط با رهبري و سركردگي اين فرقهها، موضوع شخصيت كاريزما داشتن اين افراد است، نوعي كاريزماي كلامي و جذبه، حالا چه استعدادي و چه اكتسابي كه با استفاده از تكنيكهايي كه دارند، خود را منتسب به عالم غيب ميدانند و ميگويند كليد حل مشكلات و سؤالات جامعه ما و كل جهان در دست ماست.
انتهاي پيام/ك
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]