واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: رييس سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران تاكيد كرد: وظايف ديگران را هم در حوزه حمل و نقل، شهرداري به دوش مي كشد
گرايش شهروندان به حمل و نقل عمومي به نوعي راهكار اصلي حل بحران ترافيك و آلودگي هواي شهر تهران خواهد بود. در آستانه اجرايي شدن مرحله دوم هدفمندي يارانه ها به طور قطع استفاده شهروندان از ناوگان حمل و نقل عمومي بيشتر خواهد شد، در حالي كه بيم آن مي رود نهادهاي دولتي و سازمان هاي تابعه همان طور كه در مرحله اول قانون هدفمندي يارانه ها به تعهدات خود به طور كامل عمل نكردند، اين بار هم اتفاقي مشابه رخ دهد.
جعفر تشكري هاشمي، رييس سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران با پرداختن به مرحله دوم هدفمندي يارانه ها به شهرنوشت گفت: اجرا شدن مرحله دوم هدفمندي يارانه ها تقاضا براي حمل و نقل عمومي را افزايش مي دهد و متعاقب آن هزينه ها نيز افزايش مي يابد. با اين وجود ما با تجاربي كه به دست آورده ايم تصميم گرفته ايم كه ديگر به جاي آنكه تكليف ديگر سازمان ها و نهادها را ياد آوري كنيم خود بار وظايفشان را به دوش بكشيم.
اينكه شهروندان به حمل و نقل عمومي گرايش پيدا كنند همان هدفي است كه ما دنبال مي كنيم اما بايد در نظر داشت كه در اين راه لازم است تا ساختارهاي مورد نياز فراهم شود. اين رويه اي است كه ما به آن عادت كرده ايم و از اين پس هم به آن ادامه مي دهيم. در طي سه دوره با سهميه بندي سوخت، افزايش نرخ و نيز اجراي قانون هدفمندي يارانه ها تقاضا براي حمل و نقل عمومي افزايش پيدا كرد و در حالي كه قرار بود از محل درآمد اجراي اين قوانين سهمي براي دستگاه هاي اجرايي در نظر گرفته شود، هيچ رقمي پرداخت نشد. به طوري كه مي توانم بگويم شهرداري در اجراي تعهدات به مردم تنها بود. تشكري هاشمي در ادامه با پرداختن به بحث تحريم ها و عدم عقد قرارداد با شركت هاي خارجي براي تامين قطعات يدكي مترو و اتوبوس ها، به خودكفايي سازندگان داخلي در اين زمينه، افزود: تجربه نشان داده كه تحريم ها در دوره هاي مختلف سبب شده است كه ما در زمينه هاي گوناگون به خودكفايي برسيم. امروز ما در بخش عمراني مترو خودكفا هستيم و در بخش واگن سازي و تجهيزات نيز در آستانه خودكفايي قرار داريم و فقط چند گام مانده است. منطق شهرداري اين است كه زمينه فعاليت شركت هاي سازنده بخش هاي مختلف، زمينه مشاركت آنها و نيز توليدات آن ها را فراهم كند و امروز اين اقدام در شهر تهران صورت مي پذيرد. موضوعاتي مانند سيگنالينگ، ساخت قطعات پيچيده ترمز، سيستم پاور و هواكش ها موضوعاتي است كه صددرصد داريم در حال بومي سازي آنها هستيم. لازم به ذكر است در اتوبوسراني هم به همين صورت دارد عمل مي شود. توليد اتوبوس هاي دوكابين در داخل كشور شروع شده است و نتايج خوبي هم داشته اما اين باعث نمي شود نهاد و سازمان هاي ذيربط چشم بر حق طبيعي شهروندان ببندند.
تشكري هشمي همچنين به بحث جايگزيني موتورسيكلت هاي برقي در پرداخت و ابراز داشت: موتورسيكلت ها امروز يك معضل جدي براي شهر به شمار مي روند. يك موتورسيكلت شش تا هشت برابر يك خودرو آلودگي توليد مي كند و 50 درصد كشته ها و مجروحان تصادفات اختصاص به موتورسيكلت سواران دارد و يا حداقل يك طرف حادثه راكب موتورسيكلت قرار دارد. به اين مشكلات آلودگي صوتي اين وسيله نقليه را هم اضافه كنيد. متاسفانه موتورسيكلت ها امروز فرهنگ شهر را نيز تحت تاثير قرار داده اند. از اين رو لزوم تمركز به اين موضع بسيار ضروري است. در مواقعي مي توان با انجام يك اقدام ده ها مشكل را حل كرد و توجه به مشكلات ايجاد شده توسط راكبان موتورسيكلت هم از اين دست اقدامات است. ما اگر بتوانيم موتورسيكلت هاي برقي را جايگزين موتورسيكلت هاي بنزيني كنيم، بسياري از اين مشكلات را برطرف خواهيم كرد. البته به طور قطع اين پيشنهاد را در برنامه هاي سال 91 به شوراي اسلامي شهر تهران ارائه خواهيم كرد و انتظار داريم دولت هم ما را ياري كند. رياست سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران با بيان مزاياي موتورسيكلت هاي برقي گفت: موتورسيكلت هاي برقي سرعت و شتاب موتورسيكلت هاي بنزيني را ندارند. بنابراين امكان وقوع حوادث كمتر مي شود. ضمن اينكه امكان بزهكاري با اين موتورها پايين مي آيد. همچنين استفاده از اين موتورسيكلت ها در كاهش آلاينده هاي زيست محيطي هم موثر خواهد بود. لذا به اعتقاد من اگر استفاده از موتورسيكلت هاي برقي به عنوان يك سياست از سوي مسئولان دولتي دنبال شود، شاهد انضباط ترافيكي موتورسيكلت سواران و ساماندهي اين قشر خواهيم بود. اين اقدام در كشورهاي ديگر اجرا شده و جواب هم داده است.
سفير بلاروس در ديدار با معاون شهردار تهران:
مديريت كلان شهر تهران به دشواري اداره يك دولت است
سفير جمهوري بلاروس در كشورمان در ديدار با معاون شهردار تهران، اداره شهر بزرگي مانند تهران را كاري دشوار دانست و گفت: مديريت كلان شهر تهران به دشواري اداره يك دولت است. ويكتور ريباك افزود: به رغم تشديد تحريم هاي غرب عليه جمهوري اسلامي ايران، روابط في ما بين در حال گسترش است و به زودي يازدهمين اجلاس همكاري هاي مشترك دو كشور در مينسك برگزار مي شود. وي از آمادگي كشورش براي صدور كاميون و كاميونت، اتوبوس و اتوبوس برقي و نيز ماشينآلات خدمات شهري به كشورمان خبر داد و اعلام كرد: به موازات روابط رو به گسترش جمهوري اسلامي ايران و جمهوري بلاروس، از گسترش روابط تهران و مينسك نيز استقبال و حمايت مي كنيم. سفير بلاروس با تاكيد بر اين كه توليدات صنعتي جمهوري بلاروس به عنوان قطب صنعتي شوروي سابق از كيفيت قابل قبولي برخوردار است، گفت: با توجه به حساسيت مديريت شهري تهران در زمينه ارائه خدمات كيفي به شهروندان، اطمينان مي دهيم پاسخگوي كيفيت مورد انتظار شما باشيم. معاون حمل ونقل و ترافيك شهرداري تهران نيز در اين ديدار روابط صميمي دو كشور را نشانه علاقه مندي طرفين براي توسعه مناسبات في مابين دانست و گفت: ما در افق بلندمدت به همكاري هاي موثرتر تهران و مينسك مي انديشيم و بر اين اساس حمل و نقل شهري از ظرفيت بالايي براي توسعه اين همكاري ها برخوردار است. مهندس سيد جعفر تشكري هاشمي استفاده از توانمندي جمهوري بلاروس در خصوص توليد اتوبوس هاي برقي و ديزلي را از جمله زمينه هاي همكاري دو طرف بر شمرد و افزود: براي اداره وضع موجود ناوگان اتوبوسراني تهران، ساليانه به يك هزار دستگاه اتوبوس جديد نياز داريم. وي با اشاره به سياست ها دولت جمهوري اسلامي ايران در توسعه حمل و نقل عمومي، گسترش كيفي و كمي اين بخش را مورد تاكيد قرار داد و اظهار كرد: علاوه بر همكاري در خصوص حمل و نقل شهري و ناوگان اتوبوسراني، آمادگي داريم تا در زمينه حمل و نقل ريلي و شبكه مترو نيز با مينسك همكاري كنيم. معاون شهردار تهران با بيان اين كه بخش اعظم نيازمنديهاي كشورمان در بخش مترو از جمله ساخت ريل و واگن سازي در داخل كشورمان تامين مي شود، تصريح كرد: در حال حاضر تا 70 درصد قطعات واگن هاي مترو را خودمان توليد مي كنيم اما در اين زمينه نيز آماده ايم تا با جمهوري بلاروس همكاري نماييم. معاون شهردار تهران مردم كشورمان را شايسته دريافت با كيفيت ترين كالاها و خدمات دانست و اعلام كرد: به اين منظور آماده ايم تا آن دسته از توليدات صنعتي جمهوري بلاروس در حوزه حمل و نقل شهري كه از سطح كيفي قابل رقابت با محصولات روز دنيا برخوردار باشد را به كار گيريم. مهندس تشكري هاشمي با تاكيد بر اين كه مديريت شهري در صدد است انتظارات مردم را بالا ببرد، اضافه كرد: هر چه مطالبات مردم بالاتر برود، وظايف و تكاليف مسئولان شهري در ارائه خدمات به آنها سنگين تر مي شود و اين موضوع موجب ارتقاي صنعت و صنعتگران داخلي و اطمينان بيشتر مردم نسبت به توليدات كشورمان مي شود. وي در پايان با اعلام آمادگي تهران براي انتقال دانش فني در زمينه مترو در دو بخش ساخت ريل و واگن سازي به مينسك، خاطرنشان كرد: همچنين در بخش هاي ديگر از جمله سيستم هاي هوشمند حمل و نقلي، مديريت و كنترل هوشمند ترافيك و نظارت تصويري بر معابر شهري نيز آماده انتقال تجربيات خود هستيم.
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]