واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: نگاه هفته
هفته گذشته در ميان اخبار بين الملل، "اوضاع سياسي عراق" و "واكنش هاي غرب به راه اندازي سايت هسته اي فردو" از مهمترين عناوين خبري بودند. ادامه نابساماني هاي امنيتي و سياسي در عراق همچنان ادامه دارد و انجام بمب گذاري هاي اخير، تاكنون جان نزديك به صد نفراز مردم عادي را گرفته است. ادامه ناامني ها در عراق پس از خروج نظاميان آمريكايي و با بالاگرفتن اختلافات سياسي ميان احزاب تشكيل دهنده قدرت ، افزايش يافت.
پس از افشاي پرونده اتهامات طارق الهالشمي مبني بر دست داشتن در عمليات هاي تروريستي، دولت عراق و قوه قضاييه اين كشور وي را تحت پيگرد قرار داد. الهاشمي با عزيمت به اقليم كردستان از حاضر شدن در دادگاه قضايي بغداد سرباز زد و مقامات كردستان هم از تسليم وي به دولت عراق سرباز زدند. احزاب مستقل عراق اعلام كرده اند كه بايد پرونده الهاشمي از وضعيت قضايي خارج شده و جنبه سياسي داشته باشد. اما دولت عراق اين پيشنهاد را نپذيرفته و بر رسيدگي بدون قيد و شرط به اتهامات الهاشمي تاكيد دارد.
اما هدف از اين اقدامات تروريستي در عراق، جريحه دار كردن وجهه دولت كنوني نزد افكار عمومي است تا با نا امن جلوه دادن كشور، دولت را ضعيف و وادار به عقب نشيني نمايند. اما تاكنون مردم عراق از دولت حمايت كرده اند و اين اقدامات را وابسته به گروه هاي تكفيري و بعثي مي دانند كه از سوي احزاب مستقل و آمريكا حمايت مي شوند.
اما هفته گذشته شاهد حضور بشاراسد رييس جمهور سوريه در بين هواداران خود و ايراد سخنراني براي آنها بوديم. وي كه درميان مردم سخنراني مي كرد، ملت و دولت سوريه را منسجم و همراه هم خواند و ناامني ها و درگيري هاي اخير را منتصب به گروه هاي مداخله گر و تروريستي بيگانه دانست. وي نا آرامي هاي اخير سوريه را اقدامي از سوي برخي كشورهاي عربي و اسرائيل دانست كه هدفي جز ضربه زدن به سوريه و مقاومت را ندارند. اسد اعلام كرد براي تحقق وعده هاي اصلاحي خود عزمي جدي دارد و اجازه نخواهد داد تا بيگانگان اوضاع كشورش را نا امن جلوه دهد. درهمين راستا ناظران اتحاديه عرب همچنان در سوريه به سر مي برند تا اوضاع اين كشور را از نزديك رصد كنند.
10 ماه از انقلاب بحرين مي گذرد و مردم اين كشور همچنان به اعتراضات خود عليه رژيم آل خليفه ادامه مي دهند. افزايش خشونت هاي نيروهاي امنيتي در سركوب معترضين در حالي صورت مي گيرد كه تاكنون هيچ يك از مجامع بين المللي و داعيه داران حقوق بشر عكس العملي از خود در برابر كشتار و سركوب مردم از خود نشان نداده اند. رژيم آل خليفه در پيروي از سياست هاي آل سعود بحرين را به عنوان استاني از عربستان تبديل كرده است و همين امر مردم اين كشور را درجهت احقاق حقوقشان مصر كرده است.
اما هفته گذشته در پاكستان هم شاهد بمب گذاري و كشته شدن 35 نفر از مردم اين كشور بوديم. گفته شده است كه هدف مهاجمان، نيروهاي شبه نظامي وابسته به دولت بوده است و بيشتر كشته شدگان را اين افراد تشكيل ميدهند. پاكستان اين روزها علاوه بر ناآراميها، گرفتار تنشهاي سياسي داخلي و خارجي است. در داخل، برخي دولتمردان ازجمله آصف زرداري رئيسجمهور اين كشور متهم به سوءاستفاده است و گفته ميشود سفر چند هفتهاي وي به امارات نيز در همين رابطه بوده است. از سوي ديگر، اختلافات ميان سياستمداران و نظاميان نيز تشديد شده است و حتي چندي پيش برخي گزارشها حاكي از آن بود كه دولتيان پاكستان از وقوع كودتا ابراز نگراني كردهاند. در كنار اين مسائل، تنش ميان پاكستان و آمريكا نيز تشديد شده است و روابط اسلام آباد - واشنگتن به پايينترين سطح طي يك دهه گذشته رسيده است.
اما موضوع "راه اندازي سايت هسته اي فردو" از مهمترين عناوين خبري بود كه تمامي رسانه هاي خبري دنيا به بازتاب آن پرداختند. پس از اعلام رسمي كشورمان مبني بر راه اندازي سايت هسته اي فردو بسياري از كشورهاي غربي منجمله آمريكا،روسيه و بسياري از كشورهاي اروپايي واكنش نشان دادند. وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد كه ايران با اين كار قطعنامه هاي شوراي امنيت را ناديده گرفته و اين امر به افزايش نگراني هاي جهاني در مورد پرونده هسته اين كشور افزوده است. درهمين حال روسيه نيز اين اقدام ايران را باعث افزايش نگراني دانست و درعين حال راه حل اين موضوع را در گرو مذاكرات و گفتگوهاي ديپلماتيك دانست. انگليس،ايتاليا، فرانسه ، آلمان و... نيز اين اقدام ايران را محكوم كردند و خواستار افزايش فشارها بر ايران شدند. اين واكنش هاي درحالي است كه آژانس انرژي اتمي اعلام كرده است كه تمامي فعاليت هاي سايت فردو تحت نظارت بازرسان اين نهاد صورت گرفته است .
شنبه|ا|24|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]