واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعي و فرهنگي:
خبرگزاري فارس: عليرضا افشار با بيان اينكه شيوه داوري فني فيلمها از جمله چالشهاي جشنواره فيلم فجر است و لزوماً توجهي به محتواي آثار ندارد، گفت: آثار جشنواره بايد با رويكرد انقلابي و اسلامي به قضاوت گذاشته شده و در رفع اين تناقض كوشيد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد خبري سيامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر عليرضا افشار با بيان اينكه سينما بايد در بحث امنيت اخلاقي جامعه الگوسازي نمايد، اظهار داشت: متأسفانه در اين شرايط تعدادي از فيلمها به جاي ايفاي نقش در كاهش آسيبهاي اجتماعي، در نقد مسائل اجتماعي سياهنمايي ميكنند.
وي توضيح داد: رويكرد وحدت، همبستگي ملي و نشاط اجتماعي در فيلمها مورد توجه قرار نميگيرد و حتي ميتوان ادعا كرد فيلمهاي سينمايي نقشي در كاهش تقاضاي مواد مخدر و روانگردان كه سلامت جامعه را تهديد كرده و لطمات جبران ناپذيري به اقتصاد كشور نيز وارد ميكند، ندارد.
وي با بيان اين كه سينماي كشور همپاي ساير عرصهها رشد نكرده است، تصريح كرد: در محورهايي از بخشهاي علمي، دفاعي، اقتصادي و رسيدگي به مناطق محروم كشور، داراي پيشرفت چشمگير، جهش و در مواردي رشد نسبي بودهايم اما در سينما شاهد جهش و تحول مورد انتظار نيستيم.
* عدم رشد مطلوب در سينما از كمبود سرمايهگذاري معنوي است
افشار علت عدم رشد مطلوب در سينما را كمبود سرمايهگذاري معنوي در اين بخش دانست و اظهار داشت: جهت كادرسازي و توليد فيلمهاي مطلوب با رويكرد نيازهاي جامعه، برنامهريزي مناسب صورت نگرفته است.
وي تغيير مديريتها و سلايق را در رشد سينما موثر دانست و گفت: هر يك از مديران با روش خودشان، سينما را مديريت كردهاند و تشتت و تفرقه بين هنرمندان و مديران و نبود انسجام و وحدت مورد انتظار، نيز در اين امر مؤثر بوده است.
قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعي و فرهنگي با اشاره به تعدادي از فيلمهاي فاخر و ارزشمند ساخته شده بعد از انقلاب اسلامي، افزود: البته فيلمهاي شاخصي در سطح ملي و بينالمللي ارائه شدهاند كه جاي تقدير دارد، اما اين فرآيند عمومي در عرصه سينماي كشور ما نبوده است.
وي به انطباق ميان سياستهاي راهبردي غرب به ويژه آمريكا به رويكرد سينماگران و توليد فيلمهاي با كيفيت بالا در هاليوود اشاره كرد و ادامه داد: اما در كشور ما خاصه در عرصه سينما، نه تنها اين موضوع ملموس نيست چه بسا در جهت معكوس، شاهد توليد فيلمهايي مخالف سياستهاي نظام و مصالح ملي كشورمان هستيم كه غالباً مورد استقبال دشمنان انقلاب نيز قرار ميگيرند.
وي با بيان اينكه از ظرفيت اثر بخش سينما در حوزههاي اجتماعي و فرهنگي بهره مطلوب را نميبريم، گفت: سينما امكاني براي ارتقاي فرهنگ عمومي، نشاط اجتماعي و پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي است اما در حال حاضر بعضي فيلمهاي سينمايي خود به ناهنجاريها دامن ميزنند.
افشار اظهار داشت: جشنواره فيلم فجر در سيامين دوره برگزاري با تابلو جديد اخلاق، اميد و آگاهي كه مقام معظم رهبري بر آن تأكيد دارند، فرصتي براي قضاوت و هدايت سينماي كشور است. اميدواريم آثاري كه ارائه ميشود با اين رويكرد منطبق باشند و اين جهتگيري با شهامت و شجاعت داوران و مديران اجرايي، به خوبي پيگيري شود.
وي با بيان اين كه جشنوارههاي فيلم فجر نكات قابل نقد بسياري دارند، خاطرشان كرد: شيوه داوري فني فيلمها از بازيگري تا كارگرداني و... از جمله چالشهاي جشنواره فيلم فجر است كه لزوماً توجهي به محتواي آثار ندارد. در حالي كه برگزاري اين جشنواره در دهه فجر انقلاب اسلامي، بايد با رويكرد انقلابي و اسلامي و ارزشهاي مورد علاقه مردم، به قضاوت گذاشته شود و بايد در رفع اين تناقض در جشنواره فيلم فجر كوشيد.
وي درباره برگزاري همزمان جشنواره فيلم فجر در استانها گفت: استفاده از ظرفيت استانها با اجراي بخشي از اين جشنواره كه سالهاي گذشته تا حدودي تجربه شده و حضور جمعيت بيشتري از سطح كشور به اين رويداد، جنبه ملي ميبخشد اما امسال با برگزاري نمايش فيلمهاي اكران نشده همراه با اجراي مراسم جنبي و بزرگداشت دهه فجر و برنامههاي متنوع فرهنگي و هنري در تعدادي از مناطق روستايي و عشايري، جشنواره را وسيعتر و مردميتر خواهد كرد.
وي با بيان اين كه جشنواره فيلم فجر با اجراي استاني خود به تنهايي نميتواند به شكوفايي استعدادهاي جوانان فيلمساز شهرستانها بيانجامد، خاطرنشان كرد: براي اين امر بايد توليدات استاني جداگانه مورد توجه قرارگرفته و زمينه تشويق سينماگران شهرستاني در رويكردي مستقل فراهم شود.
* قضاوت سينما از سوي مردم، در جشنواره فجر اتفاقي مبارك است
وي فرصت قضاوت سينما از سوي مردم در اين جشنواره را اتفاقي مبارك عنوان كرد و گفت: بايد بتوانيم اكثريت جامعه را وارد فضاي نقد و ارائه نقطه نظرات و ديدگاهها نماييم، چرا كه نظر سينماگران و حتي تماشاگران حرفهاي، نميتواند نظر همه مردم كشورمان راجع به عرصه سينما باشد.
افشار در پايان سخنان خود براساس ابلاغيهاي كه به استانداريهاي سراسر كشور شده است، اظهار اميدواري كرد كه در جشنواره سيام فيلم فجر نقش استانها ، قويتر از دورههاي گذشته جشنواره باشد.
* برگزاري مطلوب جشنواره در شهرستانها مستلزم تجهيز سالنهاي سينماست
سيدمحمد باقرحسيني نيز در گفتوگو با ستاد خبري سيامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر با بيان اين كه وضيعت سينماي ايران به ويژه در ژانر اجتماعي، داراي رشد محسوسي است، افزود: در رقابت با رسانههاي متعدد عصر حاضر و شبكههاي مختلف، با آنچه كه مطلوب جامعه اسلامي است، فاصله داريم.
وي به رعايت عدالت در زمينه برگزاري جشنواره فيلم فجر در استانها اشاره كرد و گفت: اگر مردم بتوانند با شركت در برنامههاي جنبي جشنواره، نمايش فيلمهاي خارجي و داوري فيلمها نيز در استانها حضور داشته باشند، قطعاً با سهيم شدن در روند جشنواره احساس خوشايندي برايشان ايجاد خواهد شد.
حسيني برگزاري مطلوب اين رويداد بينالمللي در شهرستانها را مستلزم زيباسازي و تجهيز سالن سينماها دانست و ادامه داد: در سالهاي اخير با حمايت مؤسسه سينماشهر و بعضي استانداريها مثل استانداري همدان برخي از سينماها بازسازي و نوسازي شده و اين روند، با سرعت روبهرو شده است كه اين موضوع، به استقبال مردم از فيلمها و چرخه اكران، كمك خواهد كرد.
وي به مجهز شدن سينماهاي همدان به سالنهايي با سيستم صداي دالبي و آپاراتها و پردههاي مدرن به خاطر برگزاري جشنوارههاي ملي از جمله جشنواره كودك و نوجوان اشاره و خاطرنشان كرد: جا دارد فيلمها به لحاظ تكنيكي ارتقا يابند و بدينوسيله فيلم سينمايي تفاوت خود را از سينماي خانگي با كيفيت صدا و تصوير عالي نشان بدهد و جايگاه خود را حفظ كند.
مدير حوزه هنري استان همدان جشنواره فيلم فجر را زماني مغتنم براي توده مردم عنوان كرد و توضيح داد: فيلمسازان جوان كه سينماگران آينده كشورند نيز در اين فرصت با حضور اهالي مطبوعات و رسانه و گفتگو و تبادل نظر با عوامل فيلمها احساس هويت مييابند و با آناليز نقاط ضعف و قوت فيلمها، احساس هويت مييابند و تماشاي فيلم مايه تشويقشان ميشود.
وي پيشنهاد داد: بهتر است همزمان با برپايي جشنواره فيلم فجر در استانها، جمعي شبيه اهالي رسانه در شهرستانهايي كه ظرفيت اين موضوع را دارند با حضور بعضي از عوامل فيلم، جلسات نقد و بررسي تشكيل دهند، فيلمهاي خوب بخش مسابقه به استانها راه يابند و فيلمها تنها محدود به آثار درجه دو و سه نشوند.
همچنين بايد چارهاي انديشيد تا از كپيهاي كمكيفيت استفاده نشود تا فيلمها توي ذوق مردم نخورد و برپايي جشنواره در استانها، مردم را ناراضي نكند.
حسيني ادامه داد: همچنين لازم است بخش بينالملل جشنواره آرام آرام به شهرستانها راه يابد كه به نظر من جشنواره سيام فيلم فجر ميتواند پايه گذار اين اتفاق و فرصتي براي محك زدن در اين زمينه باشد.
انتهاي پيام/ي
شنبه|ا|24|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]