تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836261747
گزارش ويژه مهر/جايگاه اربعين در فرهنگ اهل بيت(ع)
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش ويژه مهر/جايگاه "اربعين" در فرهنگ اهل بيت(ع)
جايگاه "اربعين" در فرهنگ اهل بيت(ع)
پيشوا - خبرگزاري مهر: واژه "اربعين" در متون ديني و مجموعه هاي حديثي از ارزش والايي برخوردار است؛ آثار حفظ 40 حديث، اخلاص عمل در 40 روز و دعاي عهد در 40 صبح، كمال عقل در 40 سالگي، دعا براي 40 مؤمن، شهادت 40 مؤمن براي ميت، برگزاري عبادت در 40 شب چهارشنبه براي ديدار حضرت وليعصر(عج) و بعثت اغلب انبيا در 40 سالگي، از جمله مواردي است كه ارزش و جايگاه اين اصطلاح اسلامي و عرفاني را مشخص مي سازد.
به گزارش خبرنگار مهر، "اربعين" از اعدادى است كه در اِعراب، به جمع مذكر سالم شبيه است يعنى در حالت رفعى "اربعون" و در حالت نصبى و جرّى "اربعين" به كار مى رود.
اربعين در چهار آيه قرآن كريم و در سه موضوع
اين واژه در چهار آيه قرآن كريم و مرتبط با سه موضوع ديده مى شود: 1- در آيه 15 احقاف از 40 سالگى انسان يادشده و اينكه خداوند به همه انسانها درباره نيكى به پدر و مادر سفارش كرده است اما فقط نيكوكاران به اين سفارش الهى عمل و به پدر و مادر خود نيكى مى كنند و اين نيكى را تا رسيدن به رشد كامل خود و رسيدن به 40 سالگى ادامه مى دهند؛ آنگاه در 40 سالگى دعا مى كنند و از خدا توفيق مىطلبند تا در برابر نعمتهايى كه خود و پدر و مادرشان از آن برخوردار بودهاند، شكرگزار او باشند.
2- در آيه26 سوره مائده از 40 سال ممنوعيت ورود بنى اسرائيل به سرزمين مقدس و 40 سال سرگردانى آنها در قطعه اى از زمين خبر داده است: «قالَ فَاِنَّها مُحَرَّمَةٌ عَلَيهِم اَربَعينَ سَنَةً يَتيهونَ فِى الاَرضِ فَلاتَأسَ عَلَى القَومِ الفـسِقين». اين ممنوعيت پس از آن بود كه موسى(ع) به قومش براى ورود به سرزمين مقدس فرمان داد اما بنى اسرائيل به اين دليل كه در آنجا مردمى جبارند، از اطاعت موسى(ع) سر باز زدند و گفتند: تا آنان از آنجا بيرون نروند، ما هرگز وارد آن شهر نمىشويم.
3- آيه 51 سوره بقره نيز از ميقات 40 شبه موسى(ع) خبر مى دهد: «واِذ واعَدنا موسى اَربَعينَ لَيلَةً» كه در آيه 142 سوره اعراف به اين صورت تفصيل داده شده است: «و وعَدنا موسى ثَلـثينَ لَيلَةً و اَتمَمنـها بِعَشر فَتَمَّ ميقـتُ رَبِّهِ اَربَعينَ لَيلِةً». مفسران برآنند كه آن 40 شب در 30 شب ذى القعده و دهه اول ذى الحجه بوده است چنانكه رواياتى از امامصادق(ع) نيز بر اين تعيين دلالت دارد اما "آلوسى" بدون استناد به دليلى، اين احتمال را كه ميقات در 30 روز ذى الحجه و دهه اول محرم بوده نيز نقل كرده است؛ ميقات 40 روز و 40 شبه موسى در تورات آمده است.
به هر تقدير، "اربعين" از اصطلاحات رايجي است كه در متون اسلامي كاربرد زيادي دارد، مثلاً در برخي از روايات به عنوان نماد كمال، حدي براي تصفيه باطن و ... قلمداد شده است كه در اين نوشتار به مناسبت روز اربعين شهادت امام حسين(ع) برخي از موارد كاربرد اين واژه ارزشمند كه در فرهنگ اسلامي به مناسبتهاي گوناگون از آن ياد شده و گاهي پيامهاي اخلاقي و دستورهاي الهي با آن همراه شده، با اشاره به 30 نكته بيان مي شود.
1- شهادت 40 مؤمن
امام صادق(ع) فرمود: "هرگاه يكي از اهل ايمان بميرد و بر جنازه او 40 نفر از مؤمنين حضور يابند و گواهي دهند كه پروردگارا! ما به جز خوبي و نيكي از اين شخص نديده ايم و تو از ما داناتر هستي"، خداوند متعال مي فرمايد: "من نيز شهادت شما را پذيرفتم و آنچه از بديها و گناهان از او مي دانستم كه شما بي اطلاع بوديد، همه را بخشيدم ."
2- دعا براي 40 مؤمن
پيشواي ششم امام جعفر صادق(ع) يكي از مهمترين عوامل استجابت دعا را تقديم ديگر مؤمنين در هنگام دعا مي داند . آن حضرت مي فرمايد: "هر كس 40 نفر از مؤمنين را در دعا كردن بر خود مقدم بدارد، سپس حاجات خود را بطلبد، دعاي او به اجابت خواهد رسيد." آن حضرت تأكيد مي فرمايد: "كه اگر اين گونه دعا كردن در نماز شب و بعد از آن باشد، تاثير بيشتري خواهد داشت." همچنين دعا كردن 40 مؤمن در قنوت نماز "وتر" در دل شبهاي تار، اجابت دعا را نزديكتر و سريعتر مي كند.
3- دعاي 40 نفره
دعا كردن هميشه خوب و يكي از سلاحهاي مؤمن و وسيله ارتباط با پروردگار عالميان است. امام صادق(ع) در يكي از رهنمودهاي حكيمانه خويش ما را به دعاي دسته جمعي فرا مي خواند و مي فرمايد: "اگر گروهي 40 نفره جمع شوند و خداي خويش را بخوانند، مطمئناً دعاي آنان مستجاب خواهد شد و اگر 40 نفر نبودند گروه چهار نفره، 10 بار خدا را بخوانند كه همين اثر را دارد و اگر بيش از يك نفر نباشد و 40 بار خدا را صدا بزند، خداي عزيز و جبار خواسته او را برآورده خواهد كرد."
4- آمرزش 40 گناه
حضرت باقر(ع) يكي از حقوق واجب مسلمانان بر عهده همديگر را حضور در تشييع جنازه آنان مي شمارد و با توجه به اهميت آن، تأثير معنوي اين حضور را نيز بيان مي كند: "كسي كه جنازه اي را از چهار طرف حمل كند، خداوند متعال 40 گناه كبيره او را خواهد بخشيد."
5- كمال در 40 سالگي
از مهمترين نكاتي كه در زندگي انسان وجود دارد و در مرحله تكامل معنوي و شخصيت وي مؤثر است، رسيدن به مراتبي از سن و سال است كه انسان كاملتر و پخته تر مي شود. خداوند متعال در اين زمينه 40 سالگي را اوج كمال انساني مي داند و مي فرمايد: "....تا زماني كه به كمال قدرت و رشد برسد و به 40 سالگي بالغ شود، مي گويد: پروردگارا! مرا توفيق ده تا شكر نعمتي را كه به من و پدر و مادرم دادي، به جا آورم و كار شايسته اي انجام دهم كه از آن خشنود باشي و فرزندان مرا صالح گردان! من به سوي تو باز مي گردم و توبه مي كنم و از مسلمانان مي باشم."
6- آثار 40 روز اخلاص
امام رضا(ع) از پيامبر گرامي اسلام(ع) چنين نقل فرمود: "هيچ بنده اي 40 روز اعمال خود را خالصانه به درگاه حضرت حق انجام نمي دهد، مگر اينكه خداوند متعال چشمه سارهاي حكمت را از قلب او به زبانش جاري مي سازد."
7- ياران حضرت مهدي(عج)
هنگامي كه حضرت مهدي(عج) ظهور مي كند هر يك از ياران و شيعيان آن حضرت معادل نيروي 40 مرد قدرت روحي و بدني خواهد داشت. امام سجاد(ع) فرمود: "هر گاه قائم ما قيام كند، خداوند متعال از شيعيان ما آفت، بلا و سستي را دور خواهد كرد و دلهاي آنان را همانند پاره هاي آهن قوي و محكم مي كند و نيروي هر يك از آنان را معادل نيروي 40 مرد قرار خواهد داد."
8- 40 روز عزاي مؤمن
رسول گرامي اسلام(ص) در سفارشهاي خويش به جناب ابوذر غفاري به اهميت و جايگاه والاي مؤمن در جهان اشاره كرده و فرموده است: " اي ابوذر! هنگامي كه مؤمني از دنيا مي رود، زمين تا 40 روز براي فقدان او گريان و عزادار است." ممكن است منشأ مجالس اربعين براي اموات مؤمنين همين روايت نبوي است.
9- زندگي 40 ساله
هنگامي كه فرزدق شاعر، قصيده معروف خود را در مدح حضرت امام سجاد(ع) در حضور خليفه ستمگر عباسي، هشام بن عبدالملك، با رشادت تمام قرائت كرد و قصيد معروف اين چنين بود كه: "يعني، اين آقايي است كه گامهاي او را سرزمين بطحاء، بيت خدا و حل و حرم مي شناسد؛ خليفه بر او خشم گرفت و دستور داد تا فرزدق را علاوه بر قطع حقوق، به جرم دفاع از اهل بيت(ع) زنداني كنند؛ اما بعد از گذشت مدتي به دعاي امام چهارم(ع) آزاد شد.
امام زين العابدين(ع) براي كمك به فرزدق مبلغي را كه 40 سال مخارج زندگي اش را كافي بود به حضورش فرستاد و فرمود: "اي فرزدق! اگر مي دانستم بيش از 40 سال زنده خواهي بود، بيشترمي فرستادم." علي بن يونس بياضي
مي نويسد: دقيقاً بعد از 40 سال از آن تاريخ فرزدق به ديار باقي شتافت و صداقت و كرامت امام چهارم(ع) بر همگان روشن شد.
10- بعثت انبيا در 40 سالگي
در روايت آمده است كه اكثر انبيا در 40 سالگي به رسالت مبعوث شده اند. همچنان كه رسول گرامي اسلام(ص) نيز در 40 سالگي به رسالت مبعوث شد. امام باقر(ع) فرمود: "پيامبر اكرم(ص) در 63 سالگي از دنيا رفت، كه آخر سال دهم هجرت بود. آن حضرت بعد از تولد خويش هنگامي كه 40 سالش كامل شد، به پيامبري رسيد و 13 سال ديگر در مكه بود كه در 53 سالگي به مدينه هجرت كرد و بعد از ده سال در مدينه به سراي جاويدان منتقل شد."
11- حفظ 40 حديث
حضرت رسول اكرم(ص) در زمينه پاسداري از فرهنگ و معارف اسلام مي فرمايد: "هر كس از امت من 40 حديث از احاديث ديني مورد نياز جامعه را حفظ كند خداوند متعال او را در روز قيامت به عنوان فقيه و دانشمند محشور خواهد كرد."
بر اساس همين حديث، دانشمندان بزرگ شيعه تلاش كرده اند كه كتابهايي را به نامهاي الاربعين و 40 حديث از خود به يادگار بگذارند تا شايد مشمول اين كلام نوراني رسول گرامي اسلام(ص) بشوند، نظير: اربعين شيخ بهائي، اربعين شهيد اول، اربعين مجلسي دوم، اربعين جامي و 40 حديث امام خميني(ره)
12- آثار گناه تا 40 روز
آثار گناهاني كه انسان مرتكب مي شود تا 40 روز در روح و روان او باقي است. امام صادق(ع) فرمود: "كسي كه از شراب و مسكرات حرام استفاده كند تا 40 روز نمازش پذيرفته نمي شود، مگر اينكه حقيقتا توبه كند."
13- اصلاح تا 40 سالگي
رسول خدا(ص) در اين زمينه به مسلمانان هشدار داده و فرموده است: "هنگامي كه شخص به سن 40 سالگي پا
مي گذارد و كارهاي نيك او از اعمال زشتش بيشتر نباشد، شيطان پيشاني او را بوسيده، مي گويد: اين چهره اي است كه ديگر روي سعادت و خوشبختي را نخواهد ديد."
و در حديث ديگري آن حضرت افراد 40 ساله اي را كه به سوي صلاح گام برنمي دارند از دوزخيان به شمار مي آورد و مي فرمايد: "فرد 40 ساله اي كه در انديشه كارهاي نيك نباشد، براي ورود به آتش جهنم خود را آماده كند كه نجات او مشكل است."
14- هشدار به 40 ساله ها!
امام زين العابدين(ع) فرمود: "هرگاه شخصي به سن 40 سالگي برسد فرشته اي از سوي خداوند در آسمان ندا مي دهد كه هنگام سفر نزديك است، زاد و توشه سفر را مهيا كن و در گذشته هنگامي كه فردي به 40 سالگي مي رسيد، با نفس خود محاسبه مي كرد." و از رسول گرامي اسلام(ص) نقل است كه "خداوند فرشته اي را مأمور كرده است تا در هر شب صدا بزند: "اي كساني كه 40مين بهار عمر خود را سپري مي كنيد! براي ملاقات با پروردگارتان چه چيزي آماده كرده ايد و چه پاسخي داريد؟!"
15- تغذيه و اربعين
پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد: "هر كس 40 روز از خوردن گوشت خودداري كند، اخلاقش بد خواهد شد."
16- 40 نفر هسته اوليه
زماني كه برخي از ياران امام حسن مجتبي(ع) از وي درخواست كردند كه در مقابل ظلم و ستم زمامداران جور به ويژه معاويه قيام و مبارزه نكند، امام حسن(ع) فرمود: "الگوي من در رهبري امت، جدم رسول خدا(ص) است، آن حضرت تا زماني كه تعداد يارانش به 39 نفر رسيده بود، مخفيانه و غيرعلني خدا را عبادت مي كرد و به مبارزه و تبليغ علني روي نياورد؛ اما از موقعي كه خداوند متعال تعداد مسلمانان را به 40 نفر رساند، تبليغ دين خدا را آشكار كردند و اگر با من هم به تعداد آنها باشد، در راه خدا به جهاد و مبارزه شايسته دست مي زنم."
17- دريغ از 40 ياور راستين!
امام علي(ع) نيز با شكايت از مظلوميت و غربت خويش فرمود: "من بارها از مردم ياري خواستم اما به غير از چهار نفر زبير، سلمان، ابوذر و مقداد كسي جواب مثبت به من نداد." سپس افزود: "اگر من در روز بيعت 40 ياور گوش به فرمان و راستين داشتم، با آنان مقابله و مجاهده مي كردم."
18- حقوق همسايه
رسول خدا(ص) به منظور سالم سازي و ايجاد روحيه اعتماد و اطمينان به همديگر و همچنين تقويت وحدت و انس و الفت در جامعه اسلامي درباره حدود همسايگي و رعايت حقوق آنان مي فرمايد: "تا 40 خانه از چهار سوي منزل يك مسلمان، از روبه رو، پشت سر، از سمت راست و از سمت چپ، همسايه يك مسلمان به شمار مي آيد."
پيامبر(ص) ضمن بيان اين پيام حكيمانه، به حضرت علي(ع) و سلمان و ابوذر و مقداد دستور داد كه در ميان مسلمانان ندا دهند كه اي مردم! اين حدود همسايگي است و " كساني كه همسايگانشان از شر و آزار آنان در امان نيستند، ايمان ندارند."
19- مهلت تا 40 روز
پيامبر اكرم(ص) فرمود: "هر گاه مردي در محيط خانواده خود عمل ناپسند و زشتي را مشاهده كند و در مورد آن حساسيت و غيرت ديني از خود نشان ندهد و اعضاي خانواده اش را از ارتكاب گناه و معصيت باز ندارد و در صدد اصلاح برنيايد، خداوند متعال پرنده اي سفيد را مأمور مي كند كه 40 صبح بر در خانه وي پرهايش را بگسترد و هنگام ورود و خروج آن مرد مسامحه كار، بگويد: اصلاح كن! اصلاح كن! غيرت داشته باش! غيرت داشته باش! اگر خانواده اش را اصلاح كرد كه چه بهتر وگرنه آن پرنده سفيد بالهايش را به چشمهاي او مي كشد و بعد از آن او وارونه مي بيند؛ يعني خوبيها را خوب نمي بيند و بديها را بد نمي بيند."
20- بهداشت فرزندان
پيامبر بزرگوار اسلام(ص) با اشاره به لزوم ختنه كردن نوزادان پسر مي فرمايد: "نوزادان خود را در روز هفتم ختنه كنيد، اين عمل براي پاكيزگي و سلامت و رشد آنان تأثير فراوان دارد و زمين از بول فردي كه ختنه نشده تا 40 روز آلوده مي ماند."
21- تسبيح حيوانات
امام صادق(ع) فرمود: "حضرت داوود(ع) در يكي از شبها با حال خوشي زبور را تلاوت مي كرد و از حالات معنوي خود لذت مي برد. آن شب به نظرش آمد كه شب زنده داري خوبي داشته است و از اين جهت شگفت زده شد. در آن حال قورباغه اي از زير صخره اي از سوي خداوند متعال به سخن آمد و گفت: " اي داوود! آيا از شب زنده داري ات به شگفت آمده اي؟ من 40 سال است كه در زير اين صخره زبانم به ذكر الهي مترنم است."
22- كرامت نام حضرت محمد(ص)
حضرت علي(ع) در ضمن روايتي طولاني در منقبت حضرت خاتم الانبيا(ص) فرمود: "روزي يكي از علما يهود به حضور پيامبر(ص) آمد و سئوالات متعددي از آن حضرت پرسيد و پاسخهاي وافي دريافت كرد و مسلمان شد. سپس الواحي بيرون آورد و در مقابل پيامبر(ص) قرار داد و گفت: اين از جمله صفحات توراتي است كه به حضرت موسي بن عمران(ع) نازل شده است. من فضائل تو را در آنها مي خواندم و شك مي كردم و 40 سال تمام نام تو را پاك
مي كردم؛ اما قسم به آن خدايي كه تو را به حق و راستي مبعوث فرموده است، هر گاه نامت را از تورات پاك كردم، دوباره آن را در آنجا ثبت شده مي يافتم."
23- اربعين در قرآن
در برخي از آيات قرآن به واژه "اربعين" اشاره شده است، مانند فرازي از قصه حضرت موسي(ع) كه مي فرمايد: " به ياد آوريد آن هنگامي را كه با موسي(ع) براي يافتن پيامهاي آسماني 40 شب وعده قرار گذاشتيم." نيز مي فرمايد: "و ما با موسي سي شب وعده گذاشتيم، سپس آن را با ده شب ديگر تكميل كرديم. به اين ترتيب، ميعاد پروردگارش با 40 شب تمام شد."
قرآن كريم در مورد نافرماني بني اسرائيل از حضرت موسي(ع) و سرپيچي آنان از دستورات الهي و مجازات آن گروه از يهوديان با 40 سال سرگرداني، مي فرمايد: "اين سرزمين مقدس تا 40 سال بر آنها ممنوع خواهد بود و آنان همواره در مدت 40 سال در اين بيابان سرگردان هستند، پس تو درباره سرنوشت اين جمعيت گناهكار ناراحت نباش!"
24- مجاهد دار به دوش
دعبل بن علي خزاعي، از شاعران متعهد و شجاع اهل بيت(ع) است كه از دست مبارك حضرت رضا(ع) به كسب مدال افتخار و عطاياي مادي و معنوي نائل شد. او وصيت كرد قصيده معروف خود به نام "مدارس آيات" را كه مورد تأييد اهل بيت(ع) قرار گرفت در كفنش بنويسند. زبان گوياي وي آن چنان برنده بود كه حكمرانان ستمگر را به هراس مي انداخت.
ابن مدبر مي گويد: "روزي به دعبل گفتم: من مردي بي باك و با شهامت مثل تو نديده ام كه اين چنين بي پروا در اشعار خود به زمامداران ستمگري، مثل مامون مي تازي و حقائق را در قالب شعرهاي گويا و بليغ به گوش مردم مي رساني. دعبل در مقابل هشدار ابن مدبر، با صلابت خاصي كه از عشق او به اهل بيت(ع) ريشه مي گرفت، چنين گفت: "اي ابا اسحاق! من چوبه دار خودم را 40 سال است كه با خود حمل مي كنم، اما هنوز كسي را نيافته ام كه مرا بر آن بياويزد."
25- ارزش عدالت گستري
امام موسي بن جعفر(ع) در تفسير آيه "يحيي الارض بعد موتها" فرمود: "خداوند زمين را با قطرات باران احيا
نمي كند، بلكه با مردان عدالت گستر زنده مي گرداند. و اين عمل از منافع مادي 40 روز باران بهتر و پربارتر است."
26- هشدار به محتكران!
امام صادق(ع) به تاجراني كه براي منافع مادي خود اجناس مورد نياز مردم را انبار كرده، با قيمتهاي گزاف
مي فروشند، شديداً هشدار مي دهد و مي فرمايد: "مدت احتكار جنسهاي مورد نياز مردم در روزگار فراواني، 40 روز است و در روزهاي سخت فقط سه روز. اگر بازرگاني در ايام فراواني جنس، بيش از 40 روز و در هنگام دشواري بيش از سه روز انبار كند، لعنت خدا بر او باد."
27- چله نشيني براي حاجت
مولاي متقيان علي(ع) فرمود: خداوند متعال به حضرت داوود وحي كرد: "اي داوود! اگر از بيت المال تغذيه نمي كردي و از دست رنج خودت امرار معاش مي كردي، چقدر بنده خوبي بودي!"
حضرت داوود 40 صبح با ناله و زاري به درگاه احديت استغاثه كرد و از خداوند خواست تا مشكل او را رفع كند. خداوند متعال نيز مقدمات آهنگري را در اختيار او گذاشت به اين ترتيب، حضرت داوود، به كار زره سازي پرداخت. او هر روز يك زره مي ساخت و به هزار درهم مي فروخت تا اينكه با ساختن سيصد و شصت زره كه به مبلغ سيصد و شصت هزار درهم فروخت، سرمايه اي به دست آورد و از بيت المال بي نياز شد.
28- زيارت اربعين از نشانه هاي ايمان و تشيع
امام حسن عسگري(ع) فرمود: " نشانه هاي مؤمنان"شيعيان" پنچ چيز است: خواندن 51 ركعت نماز در هر روز
"17 ركعت واجب و 34 ركعت نافله"، زيارت اربعين امام حسين(ع)، داشتن انگشتر در دست راست و ساييدن پيشاني به خاك و بلند خواندن بسم الله الرحمن الرحيم در نمازها" است.
29- 40 روز گريه بر امام حسين(ع)
امام صادق(ع) در روايتي به بيان گريه موجودات عالم بر سالار شهيدان پرداخته، به زراره مي فرمايد: "اي زراره! آسمان 40 روز بر حسين(ع) خون گريه كرد و زمين 40 روز براي عزاي آن حضرت گريست به تيره و تار شدن و خورشيد با كسوف و سرخي خود 40 روز گريست و ملائكه الهي براي آن حضرت 40 روز گريستند."
30- فرازي از زيارت اربعين
صفوان بن مهران جمال مي گويد: مولايم حضرت صادق(ع) زيارت اربعين را به من آموخت و فرمود: "در روز اربعين جدم حسين(ع) را اين چنين زيارت كن: السلام علي ولي الله وحبيبه ...» در بخشي از آن زيارت كه با مضامين عالي عرفاني و معنوي بيان شده است، چنين مي خوانيم: " وبذل مهجته فيك ليستنقذ عبادك من الجهاله وحيره الضلاله؛ "خداوندا! من شهادت مي دهم كه حضرت حسين(ع) جان را در راه تو تقديم كرد تا بندگان تو را از جهالت و بي خبري رها سازد و از حيرت و سرگرداني و گمراهي نجات دهد."
...........................................
گردآوري: عليرضا مهدي زاده
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|24|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]
-
گوناگون
پربازدیدترینها