واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تاثير فناوري ارتباطات در جوامع به خوبي نمايان است
تهران / واحد مركزي خبر/ مكتوب 1387/11/30
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران گفت: فناوري اطلاعات و ارتباطات تغييرات زيادي در حوزه هاي مختلف و زندگي ما ايجاد كرده است.
به گزارش خبرنگار ما ، كمال خرازي در نشست علمي همايش تحولات دانشگاههاي ايران و چشم اندازي به سوي كارآفريني با ارائه مقاله اي در باره يادگيري الكترونيكي در نظام آموزش عالي ايران ، بستري براي كارآفريني افزود: اين اثرگذاري در زندگي و مشاغل افراد و در زمينه خلاقيت و نوآوري و ايجاد ارتباط ميان مردم مناطق مختلف جهان و صنايع نوين به خوبي مشاهده مي شود.
وي دولت الكترونيك ، بانكداري الكترونيك ، تجارت الكترونيك، يادگيري الكترونيك و گردشگري الكترونيك را از مصاديق كارآفريني برشمرد .
خرازي افزود: فضاي اينترنتي ، امكانات جديدي را براي ما در زمينه هاي دسترسي آسان به محتوا در هر زمان و مكان ، تامين ارتباطات متقابل بين كاربران و سازمان ها و تامين فضاي مجازي براي تمرين و شبيه سازي و مبادله الكترونيكي اسناد و اعتبارات مالي و ايجاد مشاغل و كارهاي جديد پديد آورده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران افزايش ميزان توليد ، افزايش سرعت، دقت و كيفيت توليد، كاهش هزينه توليد، كاهش حجم و فضاي مورد نياز براي توليداتي كه از فناوري اطلاعات و ارتباطات استفاده مي كنند و كاهش فساد اداري و سودجويي را از مزاياي فناوري اطلاعات و ارتباطات بيان كرد .
وي افزود: در زمينه تجارت الكترونيك با استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات تحول عظيمي در دنيا به وجود آمده است.
خرازي گفت: در سال 2001 ميلادي در 5 كشور صنعتي انگليس، فرانسه، آلمان، ايتاليا و اسپانيا 6 هزار و 171 ميليارد يورو تجارت الكترونيك صورت گرفته بود كه اين ميزان در سال 2007 به 31 هزار و 628 ميليارد يورو رسيد كه 5 برابر افزايش نشان مي دهد و سالانه 77 درصد رشد داشته است.
وي افزود: در آمريكا هم در سال 2002 حجم تجارت الكترونيك يك و شش دهم هزار ميليارد دلار بود كه پيش بيني مي شود اين رقم در سال 2009 به 13 و 7 دهم هزار ميليارد دلار برسد و اين حجم خيلي بزرگ و سنگيني است .
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران همچنين گفت: در ايران زمينه هاي لازم براي استفاده از فناوري اطلاعات در بخش كارآفريني وجود دارد .
كمال خرازي افزود: در ايران با 12 ميليون كاربرد اينترنتي و هزاران دانش آموخته در زمينه فناوري اطلاعات و ارتباطات وجود د ارد و در زمينه اطلاعات و ارتباطات به عنوان دو ابزار مهم كارآفريني سرمايه گذاري خوبي شده است.
وي با اشاره به اينكه استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات به سرمايه نسبتا كمي نياز دارد گفت: بنابراين در زمينه هايي كه دانش نو تلقي مي شوند ، خيلي سريع مي توان پيشرفت كرد و به رديف كشورهاي توسعه يافته رسيد.
خرازي افزود: براي ارائه آموزش هاي الكترونيكي الزاماتي وجود دارد كه آماده بودن زيرساخت هاي فني ، تربيت نيروي انساني متخصص، توليد محتواي الكترونيكي و بكارگيري اصول ياددهي و يادگيري از جمله آنهاست.
وي تصريح كرد: اگر اين نكات تامين نشود ، ممكن است آموزش الكترونيكي با شكست مواجه شود.
وي گفت: در بسياري از كشورها در اثر نبودن اين شرايط آموزش الكترونيكي از نظر زيرساخت و نداشتن نيروي انساني با مشكلات مختلفي مواجه شده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران تاكيد كرد: در ايران طي سال هاي گذشته در دانشگاه هاي دولتي و خصوصي تلاشهاي خوبي در زمينه ارائه تك درس هاي الكترونيكي ، ارائه دوره هاي كامل آموزش الكترونيكي و استفاده كمك آموزشي از فناوري اطلاعات و ارتباطات صوروت گرفته است.
كمال خرازي گفت: در مجموع مي توان گفت ما در آغاز راه آموزش الكترونيكي هستيم.
وي در پايان با بيان اينكه آموزش الكترونيكي مي تواند سرمنشا كارآفريني شود افزود: امروز در دنيا در زمينه هاي آموزش الكترونيكي اهداف خيلي بلندي وجود دارد .
خرازي تصريح كرد: دانشمندان به دنبال طراحي سيستم هاي هوشمندي هستند كه درقبال عواطف و احساسات افراد هوشمند است.
---
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]