واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ابلاغ پروانه وايمكس تا دو هفته ديگر ؛كاربران خانگي دل نبندند
به گفته كارشناسان اين فناوري به عنوان گزينه ارزان نسبت به ديگر گزينه هاي موجود در كشورهاي در حال توسعه به منظور راه اندازي شبكه هاي اينترنت پر سرعت مطرح شده است ...
حامد شفيعي: به باور كارشناسان اينترنت، زماني كه ديگر شبكه هاي كابلي محبوبيت خود را در بخش فناوري اطلاعات كشور از دست دادند و همچنين افزايش تعداد كاربران و تنوع خواهي آنان نسبت به سرويس هاي ارائه دهنده اينترنت در كشور، وايمكس- خدمات اينترنت پرسرعت بي سيم - به عنوان يك راه چاره پيش روي حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات قرار گرفت به اين اميد كه بتواند جايگزيني براي DSL يا شبكه هاي كابلي باشد، به عبارتي از وايمكس به عنوان وسيله اي براي افزايش سرعت باند پهن در مناطقي كه از نظر اقتصادي با مشكل روبه رو هستند، استفاده مي شود. به گفته كارشناسان اين فناوري به عنوان گزينه ارزان نسبت به ديگر گزينه هاي موجود در كشورهاي در حال توسعه به منظور راه اندازي شبكه هاي اينترنت پر سرعت مطرح شده است از همين رو وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات سال جاري تصميم گرفت كه با برگزاري مزايده اي زمينه استفاده از اين فناوري را در كشور فراهم آورد اما به نظر مي رسد برگزاري اين مزايده همانند برخي ديگر از مزايده هاي اين وزارتخانه با انتقادهايي مواجه بوده است به نحوي كه دبير انجمن كارفرمايان شبكه هاي اينترنتي (ISP ) برگزاري مزايده وايمكس را خلاف اصل 44 قانون اساسي مي داند و اين در حالي است كه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به عنوان نهاد متولي صدور پروانه هيچ اظهارنظري در اين زمينه ارائه نكرده و تنها در اخباري، زمان اعطاي مجوز به برندگان را اعلام داشته است. پيشتر هم كه قرار بود اين مزايده سوم دي ماه پايان يافته و به جمع بندي نهايي برسد به دليل پاره اي از مشكلات پيش آمده بر سر راه برندگان مزايده براي تحويل مدارك و اسناد مورد نياز براي صدور پروانه همچنان در مرحله سير مراحل اداري به سر مي برد از طرفي روياي اينترنت پرسرعت در كشور براي كاربران در حال حاضر تبديل به سرابي در كوير براي آنان شده است زيرا تا زماني كه حداكثر ارائه پهناي باند به كاربر خانگي K 128 باشد، كاربر خانگي چگونه مي تواند نسبت به ورود فناوري وايمكس در كشور - كه اينترنت پرسرعت را فراهم مي آورد- اميدوار بماند.
دردسرهاي يك مزايده
23بهمن ماه امسال رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اعلام كرد پرونده برندگان مزايده وايمكس تكميل شده و متن پروانه در حال تهيه است كه بعد از تكميل به زودي ابلاغ خواهد شد. تنها به فاصله سه روز از انتشار اين خبر يعني در 26 بهمن ماه محمود خسروي از ابلاغ پروانه برندگان مزايده وايمكس تا دو هفته آينده خبر داد، به عبارتي ابلاغ پروانه بايد تا تاريخ 10 بهمن ماه صورت پذيرد. اين در حالي است كه از 13 آبان ماه سال جاري كه پرونده مزايده خدمات فناوري وايمكس مشخص شد و چهار شركت ايرانسل، اسپادان، رايانه دانش گلستان و كنسرسيوم پايا- مبين برندگان آن شناخته شدند، همچنان در حال رسيدگي است. نكته جالب اينكه در مراحل برگزاري اين مزايده مجري برگزاري هيچ فرصتي را مبني بر تمديد فرصت ارائه شده به شركت كنندگان در مزايده ارائه نداد اما به نظر مي رسيد بعد از مشخص شدن نتايج مسوولان برگزاري مزايده در برابر تحويل مدارك از سوي برندگان كمي از خود انعطاف نشان دادند.
به گفته كارشناسان انعطاف سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي برابر برندگان به اين دليل است كه آنها بتوانند تعداد انگشت شمار برندگان اين مزايده را حفظ كنند. براساس مفاد مطرح شده در اسناد اين مزايده، مهلت قانوني تحويل اسناد و مدارك و همچنين پرداخت حق ليسانس اين مزايده به پايان رسيده است. در عين حال عدم پرداخت به موقع حق ليسانس به معني انصراف از مزايده است و بايد ضمانتنامه آنان ضبط شود كه اين امر تحقق نيافته و سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي مهلت يك ماهه اي را به آنان داده است كه اين مهلت نيز به پايان رسيده و با توجه به اظهارات محمود خسروي قرار است كمي بعد از پايان مهلت داده شده پروانه ابلاغ شود. همچنين هنوز از انصراف يا عدم انصراف شركت هايي كه برنده اين مزايده شده اند خبري نيست، از طرفي شواهد نشان مي دهد كه تنها ايرانسل اسناد و مدارك و حق ليسانس اپراتوري خود در استان هاي برنده را پرداخت كرده است كه اين هم به دليل تجربه اپراتوري اين شركت در انعقاد قراردادهايي با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است. بنابر اظهارات لطف الله سبوحي، معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي زمان صدور پروانه وايمكس شش سال بوده كه پنج سال قابل تمديد است و برندگان بعد از ¹ ماه بايد 80 درصد مناطق شهري و استان را تحت پوشش قرار دهند. بدين ترتيب شركت هاي برنده پس از دريافت پروانه شش ماه فرصت دارند اين خدمات را در مركز استان ها ارائه دهند در غير اين صورت مشمول پرداخت جريمه خواهند شد. اگرچه محمود خسروي رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارائه پروانه اپراتوري وايمكس را ظرف دو هفته آينده بيان كرد اما اين اتفاق در حالي رخ مي دهد كه مسوولان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات معتقدند به دليل بازار رو به گسترش خدمات رساني در حوزه اينترنت به صورت وايمكس و همچنين ارزش بالاي باند فركانسي آن محدود كردن اين حوزه به شركت هاي PAP كه تاكنون تقريباً عملكرد ناموفقي در حوزه ADSL داشته اند، باعث خواهد شد كه گسترش وايمكس در ايران با كندي روبه رو شود. حق ليسانس پروانه اي به گفته رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي براي استان تهران 209 ميليارد ريال و براي استان هاي خراسان جنوبي، كهگيلويه و بوير احمد و ايلام چهار ميليارد ريال در نظر گرفته شده است. بر همين اساس برخي مديران سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بر اين عقيده اند كه براي صدور پروانه هاي جديد اپراتوري وايمكس بايد تصميمي در خصوص شركت هايي كه پيش از اين در اين حوزه فعاليت داشتند، گرفته شود.
دل خوش سيري چند
برگزاري مزايده وايمكس در تابستان و پاييز امسال منجر به اعطاي مجوز به چهار شركت ايراني شد؛شركت هايي كه با وجود برنده شدن در مزايده دل نگراني ها و دلمشغولي هايي را در اين زمينه مطرح كردند. تامين زيرساخت هاي لازم براي توسعه شبكه وايمكس كشور يكي از همين دلمشغولي هاست كه برندگان اين مزايده خواستار تهيه تجهيزات مناسب براي توسعه هستند. همچنين افزايش پهناي باند مورد نياز از ديگر نگراني ها بود كه به اعتقاد آنان بايد در نظر گرفته شود. در عين حال محدوديت سرعت اينترنت (K 128) براي كاربران نيز از جمله مسائلي است كه از سوي برندگان مزايده مطرح مي شود. سرانجام موضوع دريافت اعتبارات و تسهيلات بانكي به عنوان يك دغدغه مالي از سوي آنان عنوان شد. از طرفي اظهارات مديران وزارت ارتباطات حاكي از آن است كه مسوولان حوزه ارتباطات كشورمان در تلاش هستند به زودي يكي از فناوري هاي جديد در زمينه ارائه خدمات اينترنت را به كشور وارد كنند تا ما شاهد تحولات شگرف در حوزه اينترنت باشيم. فناوري وايمكس كه به گفته مديران وزارت ارتباطات قرار است به سرعت و ضريب نفوذ اينترنت را معنايي نو ببخشد، فناوري اي است كه سرعت استفاده از اينترنت را افزايش مي دهد. در واقع از وايمكس اين انتظار مي رود كه سرعت دانلود و استفاده پهناي باند را حتي به سه مگ در ثانيه برساند اما چندان هم نبايد به اين اتفاق دلخوش بود زيرا نبايد فراموش كرد كه در ايران به حكم يك ابلاغيه بي نظير سرعت اينترنت براي كاربران خانگي به 128 كيلو بيت محدود شده است حالا اينكه وايمكس مي خواهد سرعت 512 كيلو يا حتي هزار مگابيت داشته يا ارائه دهد، چه فرقي به حال كاربر خانگي دارد. زماني كه مسوولان حوزه ارتباطات دست كاربران را بسته اند، ديگر احتياجي به سرويس هاي پرسرعت نداريم از سوي ديگر وقتي كه وزير ارتباطات و معاون فناوري اطلاعات معتقدند همين سرعت 56 كيلوبيتي براي كاربران خانگي كافي است پس ديگر چه احتياجي به سرويس هايي مانند وايمكس است؟ بنابراين زماني استفاده از فناوري هاي جديد در توسعه و افزايش موثر خواهد بود كه سرعت اينترنت كشور تنها از كشوري مانند افغانستان بيشتر نباشد. اگر مسوولان تنها به فكر افزايش ضريب نفوذ و ارائه آمارهايي براي بيان در برخي مجامع داخلي هستند پس همين سرعت k 56 نيز كافي است اما اگر به واقع خواهان توسعه اينترنت و بالا بردن كيفيت شبكه و هم سطح شدن با كشورهاي ارائه دهنده اينترنت با پهناي باند مطلوب هستند بايد ديدگاه هاي خود را درخصوص ميزان پهناي باند ارائه شده به كاربران خانگي تغيير داده تا شاهد گسترش و استقبال اينترنت در كشور باشند.
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]