واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: معاون وزير صنايع و معادن خبر داداجراي 143 طرح معدني با اعتبار بيش از 31 هزار ميليارد تومان
معاون وزير صنايع و معادن در امور معدني گفت: طي سال جاري و ماههاي ابتدايي سال آينده، 143 طرح معدني و صنعتي با اعتبار بيش از 31 هزار و 682 ميليون تومان اجرا و به بهرهبرداري خواهد رسيد.
به گزارش ايلنا، مسعود سميعينژاد در مراسم افتتاح نمايشگاه معدن و صنايع معدني و متالوژي با بيان اين مطلب گفت: با توجه به ذخيره قطعي 37 ميليون تني در بخش معدن و ذخيره 57 ميليون تني صنايع معدني در كشور، مزيت نسبي براي سرمايهگذاري در اين زمينه وجود دارد. وي افزود: استفاده از مزيت نسبي و قطعي ايران در ذخاير معدني ميتواند يكي از اساسيترين راهكارها براي كاهش وابستگي اقتصاد ايران به نفت باشد.
سميعينژاد افزود:صادرات محصولات معدني ميتواند منابع قابل توجهي را براي كشور در برداشته باشد و در كنار نفت، نوسانات هر دو محصول را به حداقل برساند. وي با بيان اينكه تكيه بر منابع معدني ميتواند قدرت كشور را در برابر صنايع زيرزميني افزايش دهد، اظهار داشت: به خاطر پيوند صنعت و معدن، زمينه توليد اقتصادي در كشور فراهم شده است، به طوري كه در سياستها و چشمانداز بيستساله و برنامه پنج ساله پنجم توسعه به بهرهّبرداري از معادن و توسعه صنايع معدني تاكيد شده است.
معاون وزير صنايع و معادن ادامه داد: طي سه دهه اخير پيشرفتهاي بسيار خوبي در بخشهاي مختلف معدني و صنعتي صورت گرفته است، بهطوريكه با تطبيق مزيتهاي انرژي در كشور شاهد رشد چشمگير در بخش توليد و صنايع معدني بودهايم.
سميعينژاد تصريح كرد:طي سه دهه اخير ظرفيت توليد فولاد كشور از 370 هزار تن به 15 ميليون تن، ظرفيت سيمان از شش و نيم ميليون تن به 64 ميليون تن، ظرفيت مس كاتد از صفر تن به 260 هزار تن و آلومينيوم از 25 هزار تن به 475 هزار تن تا پايان سال جاري خواهد رسيد.
وي تصريح كرد: همچنين ظرفيت شيشه جام از 90 هزار تن به 270 هزار تن، كاشي و سراميك از يك ميليون مترمكعب به 360 ميليون مترمكعب و فرآوري سنگ تزئيني از 500 هزار تن به 83 ميليون تن تا پايان سال 87 خواهد رسيد.
سميعينژاد خاطر نشان كرد: با توجه به نگاه دولت به معدن طي 40 ماهه اخير سرمايهگذاري كلاني در بخش معادن كشور انجام شد، به طوري كه 93 طرح معدني و صنايع معدني با مجموعه سرمايهگذاري 25 هزار و 682 ميليون تومان در اين مدت افتتاح و به بهرهبرداري رسيد. وي تصريح كرد: 43 طرح معدني و صنايع معدني در سال جاري و اوايل سال 88 با اعتبار 6 هزار ميليارد تومان به بهرهبرداري ميرسد.
معاون وزير صنايع و معادن افزود: با افتتاح اين طرحها ظرفيت فولاد كشور به 15 ميليون تن، كنستانتره سنگ آهن به بيش از 25 ميليون تن، ذغالسنگ بيش از دو ميليون تن، گندله به 21 هزار تن، آلومينيوم به 457 هزار تن و مس كاتد به 360 هزار تن ميرسد.
سميعينژاد ادامه داد:پس از افتتاح اين طرحها رتبه ايران در فولاد از 20 به 18، آلومينيوم از 25 به 22، مس از 21 به 18 خواهد رسيد.
معاون وزير صنايع ومعادن افزود: در ادامه راهاندازي طرحهاي 93 گانه تا سال 92 ظرفيت توليد فلزات اساسي در كنستانتره سنگ آهن به بيش از 52 ميليون تن، فولاد به 42 ميليون تن، آلومينيوم 790 هزار تن، مس كاتد به 360 هزار تن ميرسد.
سميعينژاد افزود:طي 40 ماهه اخير ظرفيت توليد فولاد 20 درصد، مس كاتد 32 درصد، آلومينيوم 12 درصد،آلومينا 52 درصد، كنستانتره سنگ آهن 70 درصد رشد داشته است.به گفته وي، طي چند سال اخير بخش معدن و صنايع معدني رتبه اول را در تخصيص سهميه ارزي صندوق حساب ذخيره ارزي و رتبه اول بخش صادرات غيرنفتي را از آن خود كردهاند.
سميعينژاد افزود: طي اين مدت 45 درصد ارزش بازار بورس به صنايع معدني اختصاص داشت به طوري كه بخش معدن در اين مدت به عنوان موتور محركه و شاخص بورس در سالهاي اخير عمل كرد.
وي با بيان اينكه معدن توانست طي اين مدت پنج درصد توليد ناخالص داخلي را از آن خود كند، تصريح كرد:رشد ارزش افزوده بخش معدن در سال 86 به 7/17 درصد رسيد. اين در حالي بود كه طبق برنامه چهارم توسعه اين رشد تنها 12 درصد پيشبيني شده بود.
سميعينژاد سرمايهگذاري در بخش تحقيق و توسعه را اصليترين عامل رشد بخش معدن خواند و تصريح كرد: شكستن انحصارات موجود و بوميسازي تكنولوژي ميتواند ضمن رفع وابستگي در شرايط فعلي امكان صدور خدمات فني را فراهم كند.
وي ادامه داد: ركود اقتصادي اگرچه موجب ركود بخش معدن نيز شده است، ولي ميتوان با مديريت صحيح اين تهديدها را به فرصت تبديل كرد و با گسترش صادرات محصولات غيرنفتي و جايگزين كردن محصولات نهايي به جاي مواد اوليه جلوي خام فروشي را گرفت.
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]