واضح آرشیو وب فارسی:ايران: تشكيل صندوق حمايت از سازندگان تجهيزات نفت
وزير نفت با تشريح سه عامل تأخير در اجراي طرحهاي نفت و گاز ايران از تشكيل صندوق حمايت از سازندگان داخلي تجهيزات صنعت نفت خبر داد و گفت: در نفت پروژههايي داريم كه پس از 15 سال هنوز تكميل نشدهاند.
رستم قاسمي در جمع سازندگان تجهيزات صنعت نفت ايران در تشريح مهمترين سياستهاي وزارت نفت براي حمايت از پيمانكاران و سازندگان داخلي تجهيزات صنعت نفت گفت: در حال حاضر شوراي سياستگذاري ساخت داخل در وزارت نفت به منظور حمايت بيشتر از صنعتگران داخلي صنايع نفت و گاز تشكيل شده است.
وزير نفت با اعلام اين كه اين شورا تمام نيازهاي صنعت نفت ايران را احصا كرده و نقشه راه «داخليسازي» در بخش انرژي را تهيه و در حال تدوين دارد، از صدور يك مصوبه جديد به منظور حمايت از سازندگان داخلي تجهيزات صنعت نفت خبر داد. به گفته اين عضو كابينه دولت دهم در قالب بودجه سال آينده، صندوقي تعبيه شده تا 70 درصد مبلغ كل هر پروژه به صورت پيش پرداخت و به عبارت ديگر، وام بدون بهره در ابتداي كار به پيمانكاران داخلي پرداخت شود. اين مقام مسئول هدف از صدور اين مصوبه را كمك و حمايت از پيمانكاران صنايع بالادستي صنايع نفت و گاز عنوان كرد و افزود: پيشبيني ميشود نمايندگان مجلس با اين لايحه دولت موافقت كنند تا سرعت كارها افزايش يابد.
تعيين تكليف توسعه ميادين مشترك نفت تا 4 سال آينده
وي در ادامه با بيان اين كه تا چهار سال آينده توسعه تمامي ميادين مشترك نفت و گاز ايران تعيينتكليف ميشود، تأكيد كرد: بر اين اساس پيشبيني ميشود تا پايان برنامه پنجم توسعه تمامي ميادين مشترك نفت و گاز با حداكثر ظرفيت در مدار توليد قرار داشته باشند. قاسمي با يادآوري اين كه شرايط فعلي به بهترين فرصت براي سازندگان داخلي جهت دستيابي به دانش بومي و افزايش توانمنديها تبديل شده است، بيان كرد: امروز شرايط انرژي كشور با وجود محدوديتهاي نظام سلطه عليه ايران بويژه در صنعت نفت كشورمان، در وضع خوبي قرار دارد. وزير نفت عبور از تنگناها و پيروزي در قبال محدوديتها و تحريمهاي غربيها را حاصل نتايج كاري متخصصان و سازندگان داخلي برشمرد و يادآور شد: بايد به سرعت، هرگونه وابستگي به شركتهاي غرب را در بخش انرژي كاهش داده و خودكفايي در صنعت نفت را جشن بگيريم.
اين عضو كابينه دولت دهم كيفيت، سرعت و اقتصادي كاركردن را سه شاخص اصلي فعاليتهاي سازندگان داخلي صنعت نفت برشمرد و افزود: اين كه به كالايي در خارج نياز داشته باشيم و در عين حال، توانايي ساخت در داخل را داشته باشيم، ارجح اين است كه كالاي ساخت داخلي را در اولويت كاري خود قرار دهيم. اين مقام مسئول همچنين تزريق نگاه جديد به مديريت پروژهها بويژه در صنايع بالادستي را خواستار شد و گفت: افزايش كيفيت و كاهش زمان ساخت در صنايع بالادستي، اولويت اصلي وزارت نفت در سپردن كار به پيمانكاران است.
3 عامل تأخير در اجراي طرحهاي نفت
به گزارش مهر، قاسمي همچنين با تأكيد بر تجميع شركتهاي كوچك در يك مجموعه بزرگ براي سپردن پروژههاي نفتي به اين شركتها اظهار داشت: اگر سازندهاي بتواند نمونهسازيهاي آزمايشي را هم در بخش نفت، گاز و پتروشيمي در دستور كار قرار دهد، وزارت نفت از اين سازنده حمايت مادي و معنوي انجام ميدهد.
وي همچنين با تأكيد بر اين كه مهندسي پايه در صنعت نفت را بايد ايراني كنيم، تصريح كرد: مهندسان ايراني از شرايط تحريم، فرصتهايي درست ميكنند كه نتيجه آن، ساخت كالاي با كيفيت، ارزان و بومي خواهد بود. اين مقام مسئول با تأكيد بر اين كه نبايد زمان را خيلي طولاني كنيم، تبيين كرد: امروز زمان اجراي پروژههاي كشور خيلي طولاني است به طوري كه در بخش صنعت پروژهاي داريم كه بيش از 15سال است هنوز اجرايي نشده و بيش از 10 سال است كه براي استخراج يك ميدان 30 هزار بشكهاي كار ميشود كه اين منطقي نيست.
قاسمي در پايان خاطرنشان كرد: زمان معقول اجراي پروژهها بايد حداكثر سه تا چهار سال باشد، بخشي از اين تأخيرها براي ساخت كالا، بخشي به خاطر واردات كالا و بخشي به خاطر مديريت دولتي است.
پنجشنبه|ا|22|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]