واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مبارزه مؤثر با قاچاق كالا، نيازمند نگاه بلندمدت است
رئيس كل گمرك ايران به همراه تني چند از معاونين و مديران ستادي از معاونت حقوقي گمرك تهران بازديد كرد.
وي در اين بازديد با اشاره به اهميت بحث قاچاق و مقابله اصولي با آن گفت: نگاهها در اين بخش بايد نگاه بلندمدت باشد، چراكه با نگرش كوتاهمدت نميتوانيم برنامهريزي مناسبي داشته باشيم.
دكتر عباس معمارنژاد افزود: معاونت حقوقي و آن بخشي كه تحت عنوان مبارزه با قاچاق مواد مخدر و پولشويي فعاليت دارد، بايد مطالعهاي انجام دهد و ببيند دنيا در اين زمينه چگونه عمل ميكند. يعني آيا در حال حاضر از سگهاي موادياب استفاده ميشود يا از تجهيزات و امكانات جديدتر؟
به گزارش خبرنگار ما، رئيس كل گمرك ايران تأكيد كرد: بايد براي مديريت سازمان مشخص شود آيا اين رويكردي كه ما در توسعه سگهاي موادياب داريم، رويكردي مبتني بر تجارب روز جهان است يا نه. علاوه بر اين يك گزارش توجيهي براي اين كار لازم است كه مشخص كند مثلاً ما يك مركز آموزش با 500 مترمربع مساحت 50 تا اتاق و چهار دستگاه ويدئو پروژكتور و محوطه براي سگها نياز داريم.
دكتر معمارنژاد اظهارداشت: خوشبختانه دولت و مجلس به گمرك عنايت دارند و ما حداقل براي تجهيز و تأمين امكانات در تنگنا نيستيم.
رئيس كل گمرك خطاب به مسئولان حقوقي گفت: الان در بحث بودجه تملك، مشكلي نداريم، شما مكانيابي كنيد و طرح بدهيد كه مثلاً اين ساختمان بازسازي شود، بالاخره هر كسي از اينجا عبور كند، تابلوي گمرك را ميبيند و آبروي گمرك هم همين ساختمانها است.
وي افزود: انشاءالله با تصويب نهايي لايحه جديد قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز، بخشي از گرفتاريهاي فعلي برطرف خواهد شد. البته فقط سازمان گمرك نيست كه در اين زمينه با مشكلاتي روبهرو است، ساير سازمانهاي مرتبط هم همين وضع را دارند.
دكتر معمارنژاد خاطرنشان ساخت: نكته ديگري كه در اين قانون وجود دارد، بحث يگان ويژه حفاظت گمركات است كه اميدواريم به تصويب برسد. رئيس اين يگان را مسئول گمرك تعيين ميكند و به نظر ميرسد ميتوانيم از اين مزيت استفاده كنيم. من خواهشم اين است كه آقاي نقدي با تعامل گمركات، گزارشي از سطح كشور تهيه كند كه معلوم شود حجم پروندهها و تناسب آنها با مبالغشان چيست. در گمركات اصلي هم كه در حوزه قاچاق فعال هستند، به تفكيك مشخص شود چه حجم از پروندهها مربوط به گمرك است و چه تعداد مربوط به نيروي انتظامي.
وي گفت: نكته ديگر اينكه قبلاً تصميم داشتيم يك مجتمع قضايي درست كنيم كه نيروي انتظامي و قاضي و دادستان تعزيرات هم بيايند در آن مستقر شوند. اين را بهطور جدي پيگيري كنيد و طرح آن را بياوريد.
رئيس كل گمرك در ادامه با اشاره به وجود فضايي فيزيكي مناسب در گمرك تهران اظهارداشت: انصافاً در ستاد مشكل جا و مكان داريم و با بهسازي محيط گمرك تهران، به راحتي ميتوان برخي از ادارات كل را در اينجا مستقر و از همين جا كارها را پيگيري كرد.
دكتر معمارنژاد افزود: بايد در گمركات چرخش نيرو داشته باشيم و بهطور جدي دنبال اين هستيم كه بين ستاد، گمرك تهران و فرودگاه حضرت امام نيروها در چرخش باشند. بعضي از همكاران ما كه سالها است در ستاد نشستهاند، خوب است بيايند ببينند در گمرك اجرايي چه خبر است. همين چرخش نيرو خودش پويايي ايجاد و از خمودگي جلوگيري ميكند.
علي ناصرمدديجهرمي، معاون حقوقي گمرك ايران هم در اين بازديد طي سخناني گفت: آنچه كه ما از مسئولان انتظار داريم حمايت و پشتيباني است و انصافاً كاركنان گمرك در اينجا با وجود مشكلات فراوان با علاقهمندي و جديت به فعاليت مشغول هستند.
وي افزود: ما جزو سازمانهايي هستيم كه با استفاده از تكنولوژي ميتوانيم ظرف 30 ثانيه ماهيت مواد را تشخيص دهيم و اين تكنولوژي الان در گمركات امانات پستي، شيراز و فرودگاه امام(ره) موجود است، منتها در حال حاضر تمركزمان روي سگهاي موادياب است. اين سگها در مورد موادمخدر سنتي خوب عمل ميكنند، اما در مورد موادمخدر صنعتي مشكل دارند. در نتيجه به فكر اصلاح تكنولوژي هستيم و آنطور كه گفته شده، در پي خريد دستگاهي هستند كه هم طلا را كشف كند، هم مواد مخدر را.
اين گزارش حاكي است، رئيس كل گمرك ايران و هيأت همراه مركب از غلامرضا فاتحي معاون اداري- مالي، ابراهيم نقدي مديركل حقوقي و قضايي، موسوي رئيس كميته مباررزه با مواد مخدر و پولشويي و رنجبر مشاور معاون حقوقي گمرك، از بخشهاي مختلف معاونت حقوقي گمرك تهران ازجمله انبار قضايي، محل نگهداري سگهاي موادياب و نحوه آموزش و بهكارگيري آنها در كشف مواد مخدر بازديد كردند.
در اين بازديد همچنين حسن بقايي مديركل گمرك تهران گزارشي از فعاليتها و عملكرد 9 ماهه معاونت حقوقي اين گمرك در زمينه مقابله با قاچاق ارائه داد.
دكتر عباس معمارنژاد رئيس كل گمرك ايران سپس در بازديد از گمركات خراسان جنوبي، گفت: همه بايد دست به دست هم بدهيم و بتوانيم از مرزهاي اقتصادي محافظت كنيم.
به گزارش روابط عمومي گمركات خراسان جنوبي، وي افزود: گمرك خط مقدم جبهه جهاد و مرزباني اقتصادي كشور است و به همين دليل بايد آن را تجهيز كرد تا همكاران گمركي بتوانند به نحواحسن وظايف خود را انجام دهند.
رئيس كل گمرك در همين زمينه خواستار تخصيص اعتبار كافي و لازم براي تأمين هزينههاي جانبي گمركات خراسان جنوبي شد و استقرار آزمايشگاه مناسب، حضور فيزيكي نمايندگان سازمانهاي همكار وخدماترساني مطلوبتر به واردكنندگان و صادركنندگان را مورد تأكيد قرار داد.
در اين بازديد كه استاندار، سرپرست گمركات استان و تني چند از مسئولان محلي حضور داشتند، در مراسمي ساختمان اداري گمرك مرزي ماهيرود (ميل 78) كه با زيربناي 300 مترمربع و با180 ميليون تومان اعتبار ساخته شده است افتتاح شد.
همچنين از سوي رئيس كل گمرك ايران، كلنگ احداث ساختمان اداري بازارچه مرزي ماهيرود در زميني به مساحت 850 مترمربع و اعتباري بالغ بر 350 ميليون تومان به زمين زده شد.
در ادامه اين مراسم، رشيد قهرمان استاندار خراسان جنوبي اظهار داشت: امروز مرزها بهعنوان يك فرصت براي نظام محسوب ميشوند و خراسان جنوبي با داشتن 450 كيلومتر مرز مشترك با افغانستان، داراي مزيتهاي خوبي در اين زمينه است.
وي به مسير ترانزيت گمرك ماهيرود به استان فراه افغانستان اشاره كرد و افزود: مسير مواصلاتي مذكور تا گذر مرزي گمرك ماهيرود اسفالت شده و از مرز ماهيرود تا استان فراه افغانستان هم تمامي زيرساختها فراهم شده و هيچگونه مشكل اعتباري در اين مورد وجود ندارد.
استاندار خراسان جنوبي با بيان اينكه با بهرهبرداري از اين محور، مسير ترانزيتي كشورمان به افغانستان 500 كيلومتر كوتاهتر خواهد شد، تصريح كرد: براساس نظر مسئولان امنيتي، خراسان جنوبي امنترين استان كشور بوده و با داشتن 94 هزار كيلومتر مربع مساحت، از امنيت پايداري برخوردار است.
وي ادامه داد: با توجه به وضع خاص و استراتژيك استان خراسان جنوبي، اين استان ميتواند بهعنوان يك منطقه آزاد تجاري معرفي شده و مورد توجه قرار گيرد.
مسعود عاطفي، ناظر گمركات خراسان رضوي و سرپرست گمركات خراسان جنوبي در اين مراسم با ارائه گزارشي از عملكرد اين گمركات اظهار داشت: ميزان صادرات از بازارچه مرزي ماهيرود (ميل 78) در هشت ماهه امسال بالغ بر 121 ميليون دلار بوده كه نسبت به پارسال 300 درصد رشد داشته است.
وي همچنين نزديكي استان خراسان جنوبي به ولايت فراه افغانستان را از جمله دلايل درخواست مجوز ترانزيت براي گمركات اين استان بيان كرد و خواستار توجه بيشتر مسئولان شد.
برپايه اين گزارش، در پايان اين جلسه رئيس كل گمرك ايران با قدرداني از زحمات «احمد جانمحمدي»، سرپرست سابق گمرك ماهيرود و اهداي لوح تقدير به وي، «علياكبر كياني عليآباد» را بهعنوان رئيس گمرك ماهيرود معرفي كرد.
همچنين دومين كارگاه آموزش مديران و كاركنان گمركات افغانستان با مشاركت آژانس همكاريهاي بينالمللي ژاپن (جائيكا) و دفتر آموزش و تحقيقات گمرك ايران برگزار شد.
چهارشنبه|ا|21|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]