تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اجراى حدود و احكام خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با ضايع كردن آن بدبخت نمى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827701017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي:


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي:
خبرگزاري فارس: رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي در فهرست آثار ملي از ثبت مراسم چوپاني در اولين روز پاييز در كوه سلطان سهند در فهرست ميراث ناملموس آثار ملي كشور خبر داد و گفت: اين مراسم نشانگر قدمت فرهنگ شكرگذاري در روستاهاي آذربايجان شرقي است.


به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي اظهار كرد: مردم روستاي عنصرود در نخستين روز پاييز به زيارت قبر اسامه ابن فرقد كه مردم وي را اسامه سلطان مي‌خوانند در قله كوه سلطان رفته و نذر و نياز مي‌كنند.
وي يادآور شد: با توجه به عناصر دخيل در اين آيين به ويژه روايت دختر گبري و آمدن اسامه ابن فرقد براي تبليغ دين اسلام، اين آيين يكي از رسوم با سابقه آذربايجان شرقي در شكرگزاري به شمار مي‌رود.
محمدي با اشاره به قدمت اين آيين تصريح كرد: تقدس كوه از زمان‌هاي قديم در ايران و مناطق كوهستاني به ويژه آذربايجان شرقي وجود داشته و كوه‌ها در فرهنگ مردم از جايگاه بالايي برخوردار بوده‌اند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: بسياري از آيين‌هاي شكرگزاري و درخواست‌ها در بالاي كوه‌ها صورت مي‌گرفته است كه آيين شكرگزاري از كوهستان با دام و گله، قدمتي معادل با دوره‌هاي آغازين دامداري دارد.
محمدي با اشاره به نحوه برگزاري اين مراسم گفت: مردم آبادي به خصوص دامداران از بعد از ظهر يك روز قبل آغاز پاييز، گروه گروه به سوي قله سلطان حركت كرده و هر كس كه بر ميعادگاه رسيد ابتدا ارادت قلبي خود را به زيارتگاه اعلام كرده و سپس براي اقامت شب جايي را مهيا مي‌كند.
وي تصريح كرد: پس از اسكان، همه اهالي به طواف سلطان مي‌پردازند به طوريكه نوحه‌خوان محلي نوحه خوانده و مردان تا فرا رسيدن صبح عزاداري مي‌كنند و پس از نماز صبح، مردم خود را آماده كرده و منتظر گله‌هاي گوسفندان مي‌شوند كه آنها هم شب را در نزديكي‌هاي زيارتگاه به سر برده‌اند.
محمدي افزود: گله‌ها يكي يكي به نوبت از سمت غرب از ميان مردم كه در دو صف مقابل هم ايستاده و نظاره‌گر گله‌اند عبور كرده، به سوي زيارتگاه مي‌روند و پس از طواف از سمت غرب خارج مي‌شوند.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان در فهرست آثار ملي اين آيين را منحصر به فرد و بدون نمونه عنوان كرد و گفت: در پايان اين مراسم، در حين عبور يكي از چوپان‌ها در جلو گله حركت كرده و مردم با ديدن گله ماشاءالله گويان از چوپان قدرداني مي‌كنند.
محمدي با اشاره به ارزش‌هاي شاخص يا منحصر به فرد مراسم چوپاني تاكيد كرد: رسم سلطان داغي يكي از معدود آيين‌هاي كهن به يادگار مانده است كه امروزه با وجود اينكه بيشتر آيين‌هاي ايراني در طول زمان فراموش شده‌اند، با قدرت به حيات خود در اين عصر ادامه مي‌دهد.
وي خاطرنشان كرد: از آنجايي كه اين آيين در بخشي از كوهستان سهند برگزار مي‌شود و اين كوهستان يكي از قطب‌هاي گردشگري منطقه به حساب مي‌آيد، اين رسم از ارزش منحصر به فردي در استان برخوردار است.
محمدي رسم سلطان داغي را يكي از جاذبه‌هاي گردشگري روستاي عنصرود عنوان كرد و گفت: در راستاي حفظ اين آيين، همه ساله از سوي مردم روستا براي تعمير و مرمت سكونتگاه‌هاي موقت و مقبره سلطان كه بر اثر برف و باران تخريب مي‌شود اقداماتي صورت مي‌گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه لازم است اين رسوم با صرف توان مادي و غير مادي حفظ شوند، اظهار داشت: ثبت ملي اين اثر زمينه‌ساز حمايت معنوي و مادي از برگزار كنندگان رسم با تشريح اهميت اين ميراث معنوي در تحكيم هويت آنان و كمك در دسترسي آسان شركت‌كنندگان در آيين با ايجاد راه مناسب جهت دسترسي خواهد بود.
انتهاي پيام/آ30

چهارشنبه|ا|21|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن