واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: تنها 20 درصد از كشور تحت پوشش طرح تفكيك پسماند است
مديركل دفتر خدمات شهري وزارت كشور:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: مديركل دفتر خدمات شهري سازمان شهرداريها و دهياريهاي وزارت كشور گفت: براساس طرح جامع مديريت پسماندها، تا سال 1390 بايد طرح تفكيك پسماند در مبدا توليد به طور صددرصد در همه شهرها و روستاهاي كشور به اجرا درآيد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "مسعود احمدي" در آيين افتتاحيه بيست و سومين نشست كميته معاونان خدمات شهري كلانشهرها اظهار داشت: دستورالعمل طرح جامع مديريت پسماند در شهرها و روستاها از سال گذشته ابلاغ شده كه اميدواريم بر اساس آن تا سه سال آينده، حداقل 60 درصد جمعيت كشور زير پوشش طرح تفكيك پسماند در مبدا قرار گيرند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر در قالب نقاط كشور اعم از شهري و روستايي دفع پسماند به صورت سنتي انجام ميشود كه مشكلات بسيار زيادي از لحاظ بهداشتي و زيست محيطي دارد و تنها 20 درصد جمعيت شهرهاي كشور زير پوشش طرح تفكيك پسماند قرار دارند.
اين مقام مسئول در مورد وضعيت و شاخصهاي موجود درزمينه فضاي سبز كشور به ويژه كلانشهرها گفت: ميانگين سرانه فضاي سبز شهرها 11 مترمربع و استاندارد جهاني آن 25 تا 50 مترمربع به ازاي هرنفر است و در اين زمينه از استانداردها فاصله زيادي داريم.
احمدي با اذعان به اينكه ميانگين سرانه فضاي سبز در كلانشهرها از اين رقم بسيار كمتر و حدود هفت تا هشت مترمربع است، بخشي از علت مشكل را مربوط به محدوديتهايي در تامين زمين در كلانشهرها دانست و راهكار آن را ايجاد و توسعه فضاي سبز عمودي عنوان كرد.
مديركل دفتر خدمات شهري سازمان شهرداريها و دهياريهاي وزارت كشور از جمله سياستگذاريهاي اين دفتر را تاكيد بر انجام مطالعات امور خدماتي، آموزش كارشناسان و مديران خدمات شهري و استفاده از مشاوران توانا عنوان كرد و گفت: در سال جاري 5 ميليارد تومان اعتبار براي انجام هزار و 100 پروژه مطالعاتي در زمينه خدمات شهري به شهرداريهاي كشور اختصاص يافته است.
احمدي افزود: استفاده از مشاوران متخصص در خدمات شهري لازمه ارتقاي سطح كيفي خدمات شهرداريها و كاهش هزينههاي آنهاست اما متاسفانه مشاوران خدمات شهري از توانايي بالايي برخوردار نيستند و به ناچار در برخي مواقع به كارگروههاي تخصصي كلانشهرها براي استفاده از نظرات و ديدگاههاي آنها به جاي مشاوران مراجعه ميشود.
همچنين شهردار اهواز در اين آيين يكي از بزرگترين دلايل مشكلات شهرداريها را گستردگي خدمات و وظايف در بخش خدمات شهري عنوان و تصريح كرد: صرف ارائه خدمات به شهروندان در اين بخش، كافي نيست بلكه شهرداريها بايد بتوانند كيفيت خدمات ارائه شده را روز به روز ارتقا دهند.
محمدرضا شمسايي با اشاره به اينكه برونسپاري و واگذاري كارها در شهرداري به بخش خصوصي، موفقيتي در كاهش هزينهها و نيروي انساني نداشته است، افزود: در بخش خدمات شهري شهرداري اهواز در طول چهار تا پنج سال گذشته با وجود واگذاري كارها به بخش خصوصي و پيمانكاري، تعداد پرسنل اين بخش بيش از سه برابر افزايش يافت و كيفيت بهتري هم در ارائه خدمات حاصل نشد كه اين، برخلاف اهداف اوليه برون سپاري است.
وي با تاكيد بر اهميت مطالعات در پروژههاي خدمات شهري گفت: عمده كارهاي خدمات شهري شهرداريها بر اساس تجربه و نظرات شخصي مديران صورت ميگيرد اين در حالي است كه با انجام مطالعه قبل از اجرا، كارها اصوليتر، با هزينه كمتر و در زمان تعيين شده اجرا ميشوند.
بر اساس اين گزارش، در نشست يك روزه معاونان خدمات شهري كلانشهرها مسائل مرتبط با حوزه فعاليت خدمات شهري، اجراي مصوبات نشست قبلي اين كميته، برنامهريزي براي سال آينده مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
انتهاي پيام//
پنجشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]