تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838152356




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

استاد دانشگاه علامه طباطبايي در همايش اخلاق در اقتصاد: ريشه بحران مالي اخير آمريكا يك مساله اخلاقي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: استاد دانشگاه علامه طباطبايي در همايش اخلاق در اقتصاد: ريشه بحران مالي اخير آمريكا يك مساله اخلاقي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد

استاد گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي در همايش اخلاق در اقتصاد كه امروز در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد ريشه بحران مالي اخير آمريكا را يك مساله اخلاقي اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايسنا، دكتر منوچهر عسگري در تشريح چگونگي وقوع بحران مالي اخير در آمريكا با تاكيد بر اينكه وقوع اين بحران حاصل وقوع بي‌اخلاقي در اقتصاد آمريكا بود گفت: در سال 1999 شركت‌هاي اينترنتي اين كشور ورشكسته شدند. نرخ بهره‌ كاهش يافت و دولت براي اينكه از ركود اقتصادي جلوگيري كند باعث رونق بازار مسكن شد. در سال 2004 بازار مسكن در حال رونق بود و تقريبا اشباع شد به طوري كه همه‌ كساني كه مي‌توانستند خانه بخرند صاحب خانه شدند و مازاد مسكن در اين كشور به وجود آمد.

وي با بيان اينكه دولت براي فروش خانه‌هاي باقي مانده به دنبال راه‌حل جديدي بود گفت: خانواده‌هاي كم درآمد كه توانايي پرداخت پول براي خريد خانه نداشتند از طريق دولت صاحب خانه شدند. شركتي در كاليفرنيا مقادير زيادي وام با نرخ بهره حدود پنج درصد كه سه تا چهار درصد بيش از نرخ بهره‌ عادي بود به مردم كم درآمد براي خريد خانه پرداخت كرد. سپس بانك‌هاي سرمايه‌گذاري وام‌هاي در دست مردم را به اوراق بهادار تبديل كردند و به اين شكل بازار دسته دومي در حوزه مسكن ايجاد شد.

او با اشاره به اينكه اين اوراق بهادار اعتبار خوبي نداشتند افزود: به اين طريق با بيمه شدن وام‌ها مشروعيتي براي آنها ايجاد شد. اقتصاد آمريكا در اين وضعيت در حال رونق بود كه دولت براي جلوگيري از افزايش تورم نرخ بهره را كاهش داد.

وي در ادامه با اشاره به اينكه افراد كم درآمد كه در ابتدا بايد چيزي حدود 1000 دلار در ماه به عنوان قسط مسكن پرداخت مي‌كردند در اقتصاد بحران زده‌ آمريكا به پرداخت ماهيانه چهار هزار دلار براي قسط مسكن مجبور شدند گفت: در چنين شرايطي وام‌ها معوق شد و خانه‌ها به مصادره درآمد. فشار نقدينگي در كشور ايجاد و به بحران مالي منجر شد.

او به جنبه‌هاي غير اخلاقي بحران مالي اخير آمريكا اشاره كرد و گفت: دولت به كساني وام داد كه توانايي پرداخت حتي يك قسط را هم نداشتند. كساني با درآمد سالانه 14 هزار دلار به سراغ خريد خانه‌هاي 700 هزار دلاري رفتند كه البته دولت در اين زمينه براي چنين افرادي يك تا دو سال معافيت از پرداخت اقساط قائل شد.

او ادامه داد: بنگاه‌هاي معاملات ملك كه پيش از اضافه آمدن خانه‌هاي موجود در كشور حتي به خريداران كم درآمد نگاه هم نمي‌كردند در چنين شرايطي به در خانه‌افراد رفته و از آنها مي‌خواستند كه خانه بخرند.

وي در پايان گفت: به نظر مي‌رسد وجود چنين روابط و اقدامات غير اخلاقي در اقتصاد آمريكا بيش از هر چيز ديگري به وقوع بحران مالي منجر شد.

دكتر سروش دباغ كه با عنوان تاملي پيرامون تعارضات اخلاقي در تصميم‌گيري اقتصادي سخنراني مي‌كرد با بيان اينكه در دنياي واقعي انسان با اصناف مختلف مسائل اقتصادي و تعارضات مربوط به آن حوزه سر و كار دارد. با ذكر مثال‌هايي در اين رابطه گفت: عبور كردن يك اتوبان كه مي‌تواند تسهيلات زيادي براي مردم و دولت ايجاد كند و راه‌هاي طولاني را كوتاه كند از ميان يك جنگل كه ملتزم تخريب محيط زيست است يك تعارض اخلاقي در يك اقدام اقتصادي است.

وي افزود: وقتي يك سازمان به دلايل مختلف مي‌خواهد نيروهاي خود را تعديل كند از طرفي به اقدامي اقتصادي يعني بقاي سازمان خود مي‌انديشد اما از سويي با اخراج كاركنان باعث آزار آنها و خانواده‌هايشان مي‌شود همچنين وقتي دولت مي‌خواهد با يارانه‌اي كردن كالاها عدالت را در ميان افراد برقرار كند به نوعي جلوي توسعه كشور را مي‌گيرد.

دباغ با بيان اينكه انسان‌ها در چنين تعارضاتي ميان اخلاق و اقتصاد به انتخاب يكي از اين دو الزام دارند گفت: براي اتخاذ تصميم در چنين مواقعي گريزي از نظريه‌هاي اخلاق هنجاري نيست.

او ادامه داد: از يك موضع با نگاه وظيفه‌گرا و التزام به وظايف اخلاقي و عقلاني سر و كار داريم و با اين نگاه به آثار اعمال هيچ توجهي نمي‌شود و فقط وظيفه اخلاقي و عقلاني مهم است. در موضع ديگر كه نتيجه‌گرايانه است كار متضمن سود بيشتر و كمينه كردن درد و رنج است در واقع در ابتداي امر تعارض اخلاقي در چنين مواقعي مشاهده مي‌شود.

او با تاكيد بر اينكه اخلاق مورد توجه "راس" بهتر مي‌تواند به شهودهاي اخلاقي متعارف كه كثرت‌گرايانه است بيانجامد افزود: وي معتقد است كه تنها با فايده‌گرايي نمي‌توان به نتيجه رسيد و سعي مي‌كند درعين حال به نتيجه هم نگاه كند. وي وفاداري، مهرباني، عدالت، بهبود نفس، جبران، سپاسگذاري و اخلاق را وظايف انساني مي‌داند كه مي‌تواند در ساحت هدف‌ها، شاخص‌ها و محدوديت‌ها به رفع تعارضات اخلاقي كمك كند و انسان از طريق آن مي‌تواند تصميم موجه‌تري اتخاذ كند.

انتهاي پيام

جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن