واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ثروتي در گفتوگو با فارس خبر داد: پيشنهاد قيمت 70 توماني گاز به كميسيون تلفيق
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در تشريح دو سناريوي تصويب شده اين كميسيون درباره هدفمند كردن يارانه انرژي، از پيشنهاد قيمت 70 توماني گاز، 50 توماني نفت كوره و گازوئيل، 350 توماني بنزين و عرضه برق به قيمت تمام شده به كميسيون تلفيق خبر داد.
موسي الرضا ثروتي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس گفت: كميسيون برنامه و بودجه دو سناريو را براي تعيين قيمت حاملهاي انرژي به كميسيون تلفيق پيشنهاد كرد كه براساس يكي از آنها تعيين قيمت انواع حاملهاي انرژي در اختيار دولت قرار مي گيرد و براساس سناريوي دوم قيمتها توسط مجلس تعيين مي شود.
وي اظهار داشت: در قانون بودجه سال 87 دولت مبلغ 8 هزار و 500 ميليارد تومان را بابت هزينه يارانه در نظر گرفته بود كه مبلغ 7 هزار ميليارد تومان آن بابت يارانه بنزين و گازوئيل بوده است كه در لايحه بودجه سال 88 كل كشور اين مبلغ حذف شده است.
وي با اشاره به حذف يارانه برق، آب و گاز در لايحه پيشنهادي بودجه 88 اشاره كرد: در سال گذشته دولت مبلغ 12 هزار ميليارد تومان را با عنوان شفاف سازي حامل هاي انرژي در بودجه ديده بود .
وي گفت: دولت در لايحه بودجه سال 88 كل كشور مبلغ 18 هزار ميليارد تومان به عنوان درآمد حاصل از حذف يارانه ها ديده است كه بر اساس سناريوي اول تصويب شده در كمسيون برنامه و بودجه اين مبلغ بايد حتما تامين شود كه براي تامين مبلغ فوق كميسيون تغيير در قيمتها را در اختيار دولت قرار داده است.
وي با اشاره به نقدي پرداخت نشدن يارانه ها از سوي دولت در اين سناريو خاطرنشان كرد: چند فاكتور در خصوص حمايت از بخش صنعت و كشاورزي ودهك هاي پايين جامعه گذاشته شده است كه آنها از اين افزايش و اصلاح قيمت ها آسيب چنداني نبينند.
وي افزود: بر اساس سناريوي دوم ماحصل درآمد حاصله از حذف يارانه ها 13 هزار ميليارد تومان مي شود و در اين بين ضمن آن كه يكسري از يارانه ها حذف مي شود بنزين به مبلغ 350 تومان، گازوئيل به مبلغ 50 تومان ، نفت كوره به مبلغ 50 تومان ،گاز 70 تومان و برق به قيمت تمام شده به فروش مي رسد.
وي با اشاره به مرعا گذاشته شدن ماليات نفتي و سهام شركت هاي نفتي گفت: هردوي اين سناريوها به كميسيون تلفيق پيشنهاد شده است و همچنين بايد اشاره كرد كه كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي قيمت هاي پيشنهادي كميسيون برنامه و بودجه را قبول كرده است.
وي بيان داشت: در كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي هدفمند سازي يارانه ها به جاي 3 سال 6 سال تصويب و از طرفي شيب افزايش قيمت ها كمتر شده است.
وي اظهار كرد:دولت معتقد است كه بايد باز توزيعي براي جلوگيري از آسيب پذيري اقشار ضعيف جامعه به صورت نقدي وجود داشته باشد اما كميسيون طرح تحول اقتصادي گفته است كه اين بازتوزيع بايد به صورت كارت هوشمند يارانه ها باشد و به همه دهك هاي جامعه تعلق گيرد.
انتهاي پيام/
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]