واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: همزمان با ديدار دو نماينده كنگره آمريكا از منطقهرئيس كميته روابط خارجي سنا وارد نوارغزه شد
تهران- خبرگزاري كار ايران
«جان كري»، سناتور دموكرات و رئيس كميته روابط خارجي سنا روز پنجشنبه وارد نوارغزه شد.
به گزارش "ايلنا" به نقل از بيبيسي، سفر «جان كري»، رئيس كميته روابط خارجي سنا به غزه در همان روزي صورت گرفته است كه «برايان بيرد»، نماينده دموكرات واشنگتن و «كيث اليسن»، نماينده دموكرات ايالت «مينيسوتا» نيز در اين منطقه به سر ميبرند.
گفتهشده كه كري در نخستين اقدام از يك مدرسه آمريكايي كه در جريان حملات گسترده 22 روزه رژيمصهيونيستي در غزه ويران شده بود، ديدار كرد.
بنا براين گزارش، كري با تاكيد براينكه سفرش به غزه نشانگر هيچگونه تغيير رويكردي نسبت به مساله خاورميانه نيست، گفت: «رهبران سياسي منطقه بايد درك كنند هر كشوري كه شهروندانش در معرض تهديد باشند، واكنش نشان خواهد داد.»
گفتهشده احتمالا جان كري با مسئولان سازمان ملل كه در غزه حضور دارند نيز ديدار خواهد داشت.
در اين گزارش آمده است كه نامزد دموكراتها در انتخابات رياستجمهوري سال 2004 ميلادي ايالات متحده، پيش از ورود به خاك غزه در «سدروت»، مناطق اشغالي كه هممرز با غزه است، گفت كه سفر وي به غزه نشانگر «اقدامات ما براي گوش دادن و مطلع شدن» است. سدروت يكي از اهداف حملههاي راكتي حماس در سالهاي گذشته بوده است.
جان كري همچنين افزود: «آنچه به روشني بايد تغيير كند توسل مدام به ابزارهاي ترور است.»
همچنين در گزارش ديگري از بيبيسي آمده است كه روز پنجشنبه 2 قانونگذار آمريكايي در اقدامي كمسابقه به نوارغزه سفر كردند. اين نخستين هيات از كنگره آمريكا است كه از نزديك به 2 سال پيش كه حماس در نوارغزه به قدرت رسيد، از اين منطقه ديدار ميكند.
بنا بر اعلام كنسولگري آمريكا در بيتالمقدس «برايان بيرد» و «كيث اليسن» نمايندگان دموكرات در نخستين ساعات روز پنجشنبه وارد غزه شدند.
«ميكلا شوآرتزر بلوم»، سخنگوي كنسولگري آمريكا در بيتالمقدس، ضمن اعلام اين خبر گفت كه اين 2 نماينده آمريكايي در غزه با مقامهاي سازمان ملل ديدار خواهند داشت.
سخنگوي كنسولگري آمريكا افزود كه اين 2 قانونگذار آمريكايي برنامهاي براي ديدار با مقامهاي حماس ندارند.
پس از سال 2003 ميلادي كه بر سر راه يك هيئت ديپلماتيك آمريكايي در نوار غزه بمبي منفجر شد و طي آن سه نفر كشته شدند، ديدار مقامهاي آمريكايي از غزه به ندرت اتفاق افتاده است. هيچيك از گروههاي عمده فلسطيني و از جمله شبهنظاميان حماس، جهاد اسلامي و گردان شهداي الاقصي در سال 2003 ميلادي مسئوليت اين انفجار را به عهده نگرفتند. از سال 2006 ميلادي نيز كه غزه به دست حماس افتاد هيچ نماينده آمريكايي به اين منطقه نرفته است.
در اين گزارش آمده است كه «باراك اوباما»، رئيسجمهوري آمريكا يكي از برنامههاي سياستخارجي خود را بهبود مناسبات با جهان اسلام اعلام كرده است. باراك اوباما در نخستين مصاحبه خود كه با شبكه «العربيه» انجام داد تصريح كرد كه به «جورج ميچل»، نماينده ويژه خود در خاورميانه گفته است كه ابتدا به سخنان طرفهاي درگير «گوش كند» به جاي آنكه به آنها «ديكته» كند.
گروهي از تحليلگران معتقدند كيث اليسن -كه نخستين مسلمان راهيافته به كنگره آمريكاست- ميتواند نقش مهمي در پيشبرد سياستهاي اوباما در منطقه خاورميانه بازي كند.
رژيمصهيونيستي مدعي شده بود كه هدف از عمليات سه هفتهاي به غزه را كه با واكنشهاي گسترده جهاني مواجه شد، قطع حملات موشكي حماس بوده است. در اين حملهها نزديك به يكهزار و 300 فلسطيني به شهادت رسيده و هزاران نفر بيخانمان شدند.
پايان پيام
كد خبر: 475442
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]