واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هفتمين اجلاس كميسيون مشترك ايران و آذربايجان گشايش يافت
"المار محمدياراف" وزير امور خارجه آذربايجان و "منوچهر متكي" وزير امور خارجه كشورمان هفتمين اجلاس كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور را در باكو افتتاح كردند.
به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ايرنا به نقل از اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، "محمد ياراف" با اشاره به چشم انداز مناسبات دو كشور، اظهار داشت: مناسبات دو كشور چشم انداز رو به رشد و پيشرفت داشته و ظرفيت فراواني در زمينه نفت و گاز وجود دارد و اجراي طرح هاي متنوع پروژه هاي نفتي و خطوط اشتغال آن از جمله زمينه هاي همكاري هاي فيمابين را فراهم مي سازد.
به گفته وزير امور خارجه آذربايجان، در زمينه ارايه تسهيلات رواديد و سرمايه گذاران مشترك، طرف آذري آمادگي ارايه خدمات بيشتر را دارد.
محمدياراف برگزاري اجلاس سران اكو در تهران را فرصت نويني فراروي مناسبات دو كشور دانست و افزود: توافق براي امضاي موافقتنامه اجتناب ماليات مضاعف و سرمايه گذاري مشترك ازجمله اهداف مهم اين سفر است كه بايد با امضاي آن، تحقق اهداف بلند را ميسر ساخت.
وزير امور خارجه كشورمان نيز با تشريح اهداف، فرصتها و ظرفيت هاي موجود فراروي مناسبات دو كشور، برگزاري هفتمين اجلاس كميسيون مشترك همكاري هاي اقتصادي ايران و جمهوري آذربايجان را فرصت مناسبي براي اتخاذ تصميمات مشترك در جهت كاهش آثار سوء بحران مالي جهاني در بخش هاي مختلف دانست.
"منوچهر متكي"، اهم موارد توافق شده در اين اجلاس را تشكيل گروه كاري انرژي و صنايع حهت توسعه همكاري هاي مشترك، بررسي امكانات همكاري در زمينه هاي اكتشاف، استخراج، پالايش، انتقال و فروش نفت و گاز و ورود مشترك به بازارهاي جديد، آموزش و تعليم متخصصان در زمينه هاي نفت و گاز به منظور افزايش سطح حرفه اي آنان و مبادله متقابل متخصصان و ساير توافقات در زمينه هاي صنعت، انرژي برق، آب، بازرگاني، بانكي و بيمه اي، فرهنگ و گردشگري، بهداشت و آموزش فني و حرفه اي برشمرد و تاكيد كرد: عملياتي شدن اين تفاهمات نياز به عزم جدي و تلاش فراوان دارد.
متكي با اشاره به اينكه ، امسال ، اقدام ها و پيگيري هاي قابل توجهي جهت پيشبرد توافقات انجام شده و گسترش روابط دو جانبه از سوي مسئولان و كارشناسان دو كشور به عمل آمده افزود: لازم است اين تلاش ها به طور مستمر جهت تحقق اهداف تعيين شده در بخشهاي مختلف ادامه يابد تا به عنوان دو اقتصاد مكمل از ظرفيت هاي موجود بهره برداري كنيم.
وزير امور خارجه كشورمان سپس با اشاره به همكاري هاي بازرگاني دو كشور، گفت: بررسي آمار مبادلات بازرگاني بين دو كشور نشان مي دهد روابط تجاري به سرعت در حال رشد بوده و جمهوري آذربايجان يكي از شركاي تجاري مهم ايران در بين كشورهاي مشترك المنافع است.
متكي اظهار داشت: طبق آمار، حجم روابط تجاري دو كشور در سال 1386 رقمي در حدود 650 ميليون دلار بوده و پيش بيني مي شود حجم مبادلات تجاري ايران و جمهوري آذربايجان تا پايان سال 87 به 700 ميليون دلار برسد.
وي تصريح كرد: با توجه به ظرفيت هاي موجود اقتصادي در دو كشور كه امكان تبديل به دو اقتصاد مكمل را دارند، اين ارقام راضي كننده نبوده و بايد تلاش مضاعفي را آغاز كنيم تا با آماده سازي زيربناهاي لازم و حمايت قاطع به ويژه از سرمايه گذاري هاي مشترك، حجم روابط اقتصادي دو كشور را به طور جدي و قابل ملاحظه ارتقا دهيم.
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه با اشاره به همكاري هاي ايران و جمهوري آذربايجان در بخش حمل و نقل، گفت: اجراي پروژه راه آهن جمهوري آذربايجان به ايران و اتصال ريلي دو كشور از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.
متكي، از آمادگي طرف ايراني براي پيگيري و عملياتي كردن احداث خط آهن آستارا - آستارا خبر داد و خاطر نشان كرد: با اتصال اين مسير، تسهيلات بسيار مناسبي در افزايش حجم ترانزيت كالا از مسير ريلي در خاك جمهوري آذربايجان به وجود خواهد آمد و با تكميل راه آهن قزوين - رشت - انزلي - آستارا گام بلندي در جهت فعال كردن كريدور شمال - جنوب برداشته خواهد شد.
وي با بيان آنكه هم اكنون راه آهن قزوين - رشت - انزلي - آستارا در مرحله احداث بوده و تا پايان سال 1388 به بهره برداري خواهد رسيد، افزود: مرحله ساخت قطعه رشت - انزلي - آستارا نيز با مشاركت كنسرسيوم سه جانبه روسيه - جمهوري آذربايجان و ايران ساخته و كريدور شمال - جنوب با حضور قدرتمند دو كشور ايران و جمهوري آذربايجان فعالتر خواهد شد.
وزير امور خارجه كشورمان اظهار داشت: در بخش حمل و نقل جاده اي نيز با توجه به افزايش مبادلات مرزي و تردد سالانه بيش از 50 هزار دستگاه كاميون و اتوبوس و وسايل نقليه شخصي، ايمني جاده هاي ترانزيتي از ضرورت بالايي برخوردار است.
متكي سپس يكي از مكانيزم هاي مهم زيرساخت ها و توسعه همكاري هاي اقتصادي دو كشور را ارتباطات بانكي خواند و گفت: بايد تلاش كنيم تا با بهره گيري از توانمندي هاي دو كشور در اين حوزه، خدمات موثرتري را براي افزايش سطح مبادلات ميان دو كشور ايجاد كنيم.
وزير امور خارجه كشورمان همچنين تلاش هاي صورت گرفته در زمينه احداث خط لوله انتقال گاز ايران به جمهوري آذربايجان و خطوط انتقال برق و نيروگاه برق آبي را ناكافي دانست و ابراز اميدواري كرد: با تلاش هاي بيشتر مديران اجرايي دو طرف، به زودي شاهد نتايج عملي پروژه هاي بخش انرژي ازجمله صادرات برق و طرح هاي مشترك حوزه نفت و گاز و پتروشيمي ميان دو كشور باشيم.
متكي در پايان، برگزاري هفتمين اجلاس كميسيون مشترك همكاري هاي اقتصادي ايران و جمهوري آذربايجان را فرصت مناسبي براي ايجاد تفاهمات مشترك در بخش هاي بازرگاني، بانكي، حمل و نقل، شهرسازي، صنعت، كشاورزي، انرژي، نفت و گاز و پتروشيمي، محيط زيست، فرهنگ و گردشگري، علمي، آموزشي و بهداشت خواند و تصريح كرد: عملياتي شدن اين توافقات، مستلزم عزم جدي ارگان هاي ذيربط دو كشور است.
در اين اجلاس، گزارش 5 كميته زيرمجموعه كميسيون مشترك اقتصادي ارايه شد. همچنين قرار است سند يادداشت تفاهم هفتمين اجلاس كميسيون مشترك اقتصادي ايران و آذربايجان توسط وزيران خارجه دو كشور امضا شود.
اقتصام ** 9134
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]