واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تحزب در جامعه از نگاه قرآن/9مصطفي كواكبيان:اعمال امر به معروف و نهي از منكر اجتماعي بدون حزب امكانپذير نيست
گروه سياسي: دبيركل حزب مردمسالاري معتقد است اساسا در يك جامعه اسلامي نميتوان بدون تشكيل حزب امر به معروف و نهي از منكر اجتماعي را انجام داد و در واقع حزب مقدمهاي براي انجام اين واجب اجتماعي است.
مصطفي كواكبيان، دبيركل حزب مردمسالاري در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) درباره معيارهاي تشكيل حزب در يك جامعه اسلامي گفت: ما در قرآن سه نوع حزب داريم؛ حزبالله، حزبالشيطان و ديگري «حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ».
وي افزود: قرآن در دو جا بر پيروزي حزبالله تأكيد دارد؛ «حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ»، «إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» و در نقطه مقابل هم تأكيد ميكند كه حزبالشيطان نيز در خسران و نابودي هستند؛ «إِنَّ حِزْبَ الشَّيْطَانِ هُمُ الْخَاسِرُونَ»
نماينده مردم سمنان در مجلس با بيان اينكه احزابي كه فرصتطلبانه به دنبال منافع خود هستند مصداق «حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ» هستند و در واقع از چيزي كه در نزد آنها وجود دارد، خوشحال هستند و همهچيز را براي خود ميخواهند.
كواكبيان با تأكيد بر اينكه براساس آيات قرآن صفآرايي بين حزبالله و حزب شيطان مطرح است، ابراز كرد: البته اين مسئله بدين مفهوم نيست كه برخي بتوانند شعار اول انقلاب را مبني بر «حزب فقط حزبالله» به معناي اينكه جمهوري اسلامي بايد تكحزبي باشد، تعبير كنند؛ چرا كه منظور از اين شعار اين بود كه همه احزاب بايد در خط خدا باشند و اين احزاب ميتوانند اسامي مختلفي داشته باشند ولي فقط بايد در خدمت منويات الهي قرار گيرند.
وي با اشاره به اصل 26 قانون اساسي جمهوري اسلامي يادآور شد: اين اصل كاملا به شكلي صريح تفسير كرده كه تمامي جمعيتهاي سياسي، تشكلها و احزاب آزاد هستند مشروط به اينكه تمامي قوانين جمهوري اسلامي را رعايت كرده و خلاف امنيت و موازين شرع اقدام نكنند و از اين نظر احزاب در جمهوري اسلامي به رسميت شناخته شدهاند.
اين نماينده مجلس هشتم ناموفقبودن احزاب را در جامعه ناشي از ضعف ساختارهاي سياسي كشور دانست و توضيح داد: ما در ساختاري عمومي كشور در اين زمينه مشكلي نداريم و در آموزههاي قرآني و ديني ما نيز هيچ اشكالي بر وجود مجموعه احزابي كه در خط خدا حركت ميكنند، وجود ندارد و حتي در روايات نيز تأكيداتي در اين زمينه داريم كه امامان معصوم يك سري اصحاب سر داشتند كه در حقيقت حزب آنها محسوب ميشدند.
اين فعال سياسي با نقل روايتي از امام كاظم (ع) درباره مطلب فوق خود تأكيد كرد: معتقدم كه نه در روايات و نه در آموزههاي ديني و نه احكام عقلي هيچ شبههاي در مورد فعاليت احزاب ديده نميشود.
دبيركل حزب مردمسالاري در ادامه اين گفتوگو با بيان اينكه اساسا بدون حزب در فرهنگ ديني نميتوان امر به معروف و نهي از منكر اجتماعي را انجام داد در تشريح اين نظر خود تصريح كرد: ما يك امر به معروف فردي داريم كه ميتوان جداگانه نسبت به هرشخصي اعمال كرد ولي وقتي مسئله جنبه اجتماعي پيدا ميكند، اين سؤال مطرح ميشود كه چطور يك ملت هفتاد هشتاد ميليوني ميتواند مسئولان را امر به معروف و نهي از منكر كند و اين امر تنها از قالب تشكلها، گروههاي مردمي و احزاب امكانپذير است.
كواكبيان ادامه داد: بدين ترتيب در اين ارتباط يا بايد گفت كه امر به معروف و نهي از منكر اجتماعي را نميخواهيم يا بايد مقدمات آن را تهيه كرد و تعبيري كه فقها دارند كه مقدمه واجب، واجب است در اين مورد نيزمطرح است و اگر امر به معروف و نهي از منكر اجتماعي واجب است وجود احزاب هم به عنوان مقدمه اين امر واجب است.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به آيه 104 سوره آلعمران؛ «وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» اظهار كرد: خداوند در اين آيه امر ميكند كه بايد از ميان شما گروهى [مردم را] به نيكى دعوت كنند و به كار شايسته وادارند و از زشتى بازدارند و تأكيد دارد كه بايد اين افراد جمعي حركت كنند.
وي در پايان اين بخش از اين گفتوگو خاطرنشان كرد: در آيه 110 سوره آلعمران نيز خداوند ميفرمايد شما بهترين امت هستيد چون امر به معروف و نهي از منكر ميكنيد؛ «كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ» بدين ترتيب براي اينكه ما برترين امت باشيم وجود حزب به عنوان مقدمهاي براي اعمال امر به معروف و نهي از منكر اجتماعي امري لازم است ولي متأسفانه در كشور كسي كه اين امر را انجام ندهد توبيخ نميشود.
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 307]