تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828028268




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بازتاب گزارش مهر/جلوگيري مجدد از تخريب كلوتها/ ثبت جهاني كلوتها در ابهام فرو رفت


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بازتاب گزارش مهر/جلوگيري مجدد از تخريب كلوتها/ ثبت جهاني كلوتها در ابهام فرو رفت
جلوگيري مجدد از تخريب كلوتها/ ثبت جهاني كلوتها در ابهام فرو رفت
شهداد - خبرگزاري مهر: با پيگيريهاي مستمر رسانه اي براي دومين بار طي هفته گذشته از فعاليتهاي عمراني در كلوتها جلوگيري شد اما به دليل شدت خسارات به كلوتها ثبت جهاني اين پديده هاي منحصر به فرد در هاله اي از ابهام فرو رفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، پيگيريهاي مستمر خبرگزاري مهر و همكاري ميراث فرهنگي براي دومين بار در هفته جاري سبب شد كه فعاليتهاي عمراني در منطقه گردشگري كلوتهاي كرمان متوقف شد.

داستان از آنجايي شروع شد كه چهارشنبه هفته گذشته خبرگزاري مهر در گزارشي از تخريب بخش قابل توجهي از كلوتهاي شهداد به وسيله ماشينهاي سنگين در يكي از زيباترين مناطق گردشگري استان كرمان خبر داد پس از انتشار اين گزارش كارشناسان ميراث فرهنگي شهداد به منطقه اعزام شدند و از فعاليت پيمانكار شركت مخابرات كه در حال نصب دكل مخابراتي بر روي يكي از بلندترين و زيباترين كلوتها كوير بود جلوگيري شد.

در اين مرحله كارشناسان ميراث فرهنگي از تخريب و صدمه شديد به طبيعت بكر منطقه خبر دادند و خواستار مكان يابي دقيق محل دكل شدند اما دو روز بعد از توقف اين پروژه بار ديگر عمليات عمراني آغاز شد كه بار ديگر خبرگزاري مهر در گزارشي تصويري وسعت تخريب و عمليات صورت گرفته در عمق كوير را به تصوير كشيد.

در اين عكسها نمايان بود كه جاده اي به طول تقريب يك كيلومتر در عمق كوير براي دسترسي به دكل مخابراتي احداث شده است و بخش قابل توجهي از يك كلوت 100 متري نيز براي رسيدن جاده به قله كلوت تخريب شده و تسطيح قابل توجهي در اين منطقه صورت گرفته است.

با انتشار اين تصاوير و گزارش دوم خبرگزاري در خصوص آغاز مجدد تخريبها عصر سه شنبه يگان حفاظت محيط زيست با همكاري نيروي انتظامي در محل پروژه حاضر شدند و از ادامه تخريبها جلوگيري كردند.

جاده اي يك كيلومتري و كلوت تخريب شده در يكي از بكرترين نقاط زمين

اما هم اكنون آنچه كه به جا مانده است جاده اي يك كيلومتري در بكرترين و زيباترين منطقه كوير است كه تا قبل از اين تخريبها كوچكترين دخالت غير طبيعي را به خود نديده بود و يكي از زيباترين مناظر جهان دستخوش دخالتهاي انساني شده و كلوتي 100 كيلومتري با لودر و ماشينهاي سنگين تخريب شده است.

اين درحالي است كه پرونده ثبت ملي و جهاني كلوتهاي شهداد نيز با ايجاد اين تغييرات در هاله از ابهام قرار گرفته است زيرا اين تغييرات انساني در كوير بكر شهداد موجب شده است شاخصهاي مورد نظر براي ثبت اين منطقه مورد ترديد قرار گيرد.

شهر پريان در چنگال لودرها

كلوتهاي شهداد در حاشيه جنوبي كوير لوت قرار دارند و كوير لوت را از شهر باستاني شهداد جدا مي كنند در عمق كوير كه هيچ چيز جز شن ديده نمي شود عارضه هايي با اشكال عجيب و متفاوت در طول ميليونها سال به دليل فرسايش شكل گرفته است كه مستشرقين به دليل ابهت و وهمي كه اين آثار در دل بيننده ايجاد مي كنند از كلوتها به عنوان شهر پريان ياد مي كنند.

تا حدود پنج سال قبل اين منطقه جز معدود مناطقي از جهان بود كه پاي كمتر انساني به آن باز شده بود و هر كس كه به اين منطقه سفر مي كرد جز جاي پاي خود عامل غير طبيعي ديگري در كوير نمي ديد اما با احداث جاده شهداد - نهبندان براي اتصال استان كرمان به استان خراسان جنوبي اين امر هم اكنون به خاطره تبديل شده است.

با احداث اين جاده در زماني كوتاه دكلهاي برق نيز در حاشيه جاده ايجاد شد و كمپهاي گردشگري نيز براي رفاه حال بازديد كنندگان ساخته شد در كنار اين عوامل غير طبيعي لوله كشي آب نيز به طول 50 كيلومتر در حاشيه اين جاده انجام شد و دكلي نيز در كيلومتر 45 جاده نصب شد.

هر چند ايجاد زير ساخت در منطقه گردشگري و ارتقا خدمات رفاهي در رونق اين منطقه گردشگري نقش دارد اما اين سوال مطرح مي شود كه در انجام اين امور حفظ طبيعت منطقه در اولويت چندم مسئولان قرار دارد و چرا تاكنون اقدامي براي ثبت ملي و جهاني اين منطقه و قرار گرفتن زير چتر قانونها حفاظتي ميراث فرهنگي صورت نگرفته است.

ميراث فرهنگي با تخريب كلوتها برخورد قانوني مي كند

مدير رسانه اي ميراث فرهنگي استان كرمان در گفتگو با خبرنگار مهر با تاكيد بر لزوم حفاظت از كلوتها به عنوان يكي از زيباترين مناطق گردشگري جهان گفت: موضع ميراث فرهنگي در اين خصوص جلوگيري از هر گونه آسيب و تخريب در اين منطقه گردشگري و اقدام سريع در راستاي ثبت ملي و جهاني اين آثار منحصر به فرد طبيعي است.

محمد مهدي افضلي تصريح كرد: با همكاري يگان حفاظت ميراث فرهنگي و نيروي انتظامي براي دومين بار طي هفته گذشته از تخريب كلوتها جلوگيري شد.

بخش قابل توجهي از كلوتها آسيب ديده است

وي گفت: در حال حاضر بخش قابل توجهي از كلوتها صدمه ديده است و جاده اي به طول يك كيلومتر در منطقه ساخته شده است اما در ادامه كار در مرحله زير سازي از ساخت اين جاده جلوگيري شد.

اين مسئول ادامه داد: همچنين از پيمانكار شركت مخابرات در خصوص عدم آغاز مجدد فعاليت در منطقه تعهد گرفته شده است.

افضلي گفت: در منطقه اي كه نبايد كوچكترين دخالت انساني ايجاد شود براي ايجاد دكل مخابراتي بر روي يكي از مرتفع ترين كلوتها شهداد از ماشينهاي سنگين همچون بولدوزر، لودر، تراكتور، تانكر آب پاش استفاده شده است.

وي ادامه داد: حجم خسارات وارد كه به كلوتها در كيلومتر 95 بسيار گسترده است.

پرونده ثبت كلوتها آماده است

وي در خصوص ثبت كلوتها نيز گفت: پرونده ثبت آماده است اما اين اقدام داراي معيارهاي مشخص است كه اين امر به ويژه براي ثبت جهاني با حساسيت بالايي دنبال مي شود و هر گونه دست اندازي به طبيعت بكر و زيباي منطقه اين امر را با تاخير مواجه مي كند.

افضلي با اشاره به اينكه گفته مي شود اين فعاليتهاي عمراني با مصوبه صورت گرفته است گفت: اين امر هنوز مسجل نشده اما اگر مصوبه اي هم باشد بايد با مكان يابي صحيح و كمترين آسيب به منطقه انجام شود نه اينكه بيشترين آسيب به اين منطقه گردشگري ايجاد شود.

مديررسانه اي ميراث فرهنگي استان كرمان ادامه داد: در حقيقت مكان يابي غير صحيح براي نصب دكل موجب بروز اين خسارتها شده است و در صورتيكه با ميراث فرهنگي هماهنگ مي شد ما هم همكاري مي كرديم و مكاني مناسب براي اين امر در نظر مي گرفتيم.

وي از همه دستگاههاي مجري طرحهاي مختلف در اين منطقه خواست قبل از انجام هر اقدامي با ميراث فرهنگي هماهنگي لازم را انجام دهند.

وي اضافه كرد: ايجاد زيرساختها موجب رونق گردشگري كلوتها مي شود و ما هم موافق توسعه زير ساختها به عنوان مثال آنتن دهي تلفن همراه در اين منطقه و جاده نهبندان هستيم اما اين امر بايد با كمترين آسيب همراه باشد.

يگان ميراث فرهنگي فعاليتهاي عمراني منطقه را تحت نظر دارد

اين مسئول تاكيد كرد: يگان ميراث فرهنگي به دقت فعاليتهاي صورت گرفته در منطقه را تحت نظر دارد و با هر گونه تخريب در منطقه برخورد قانوني خواهد كرد.

محمد جهانشاهي، فعال گردشگري استان كرمان نيز در اين خصوص مي گويد: بخشي از كلوتها كه منحصر به فردترين عارضه هاي بياباني دنيا محسوب مي شوند در حالي كه چند سالي از معرفي آنها در جامعه نمي گذرد به بهانه توسعه زيرساخت و خدمات بيشتر براي هميشه از تاريخ طبيعت لوت رخت بر بستند.

وي گفت: خبرها حاكي از حضور ماشين آلات سنگين در كيلومتر ۱۰۰ مسير شهداد - نهبندان دارد مكاني كه به احتمال قوي جهت نصب و راه اندازي دكل مخابراتي در نظر گرفته شده است، دكلي كه وجود آن با توجه به شرايط سخت و خشن منطقه ضروري است اما شكي نيست كه در اين بين مكان يابي صرفا از ديدگاه فني سازندگان دكل انجام شده است.

ارزشهاي گردشگري منطقه به بهانه توسعه زير ساخت از بين نرود

وي ادامه داد: ارزشهاي ميراث فرهنگي در اين اقدام در نظر گرفته نشده است، ارزشهايي كه هنوز اصالت و جايگاه آنها در روند توسعه و اجراي برنامه هاي ما جايگاه شايسته اي ندارند.

جهانشاهي گفت: از سال ۸۲ و با راه اندازي جاده ۲۹۹ كيلومتري كه به گونه اي مسيري شرقي - غربي در منطقه بود رفته رفته بر حجم عابران آن اضافه شد منطقه اي كه ميزبان داشته ها بسيار ارزشمند است كه در ساده ترين برداشت هر بيننده را محصور ايجاز و شگفتي هاي خود مي كند.

اين فعال گردشگري گفت: بيابان لوت يكي از خشك ترين گرمترين و نا شناخته ترين مناطق بياباني دنياست كه در كنار بيابانهاي شيلي، آمريكا، ليبي،عربستان، استراليا و چين مجموعه اي از مناطق بياباني و كويري كره زمين را شامل مي شوند كه همه در مسير بهره برداري اصولي از آنها همواره مورد توجه قرار دارند اما آنچه در اين ميان لوت را از وضعيت خاص تري برخوردار ساخته اشكال خاص زمين شناسي، گرماي بيش از حد، خشكي و نيز ناشناخته بودن آن به واسطه موانع سختي چون كلوتها و ريگهاي يلان در قسمتهاي غربي و شرقي لوت است كه چون دو ديوار و سد سخت عبور را سخت و گاه ناممكن مي سازند.

وي گفت: در اين شرايط و در حالي كه از لوت به عنوان يكي از كانديداهاي مهم گرمترين نقطه كره زمين ياد مي شود و در شرايطي كه مي توان يكي از بزرگترين و زيباترين ژئوپاركهاي بياباني دنيا را داشت اين مهم بدون هيچ برنامه و چشم اندازي مورد بهره برداري متداول قرار مي گيرد، رفت و آمدهايي كه هر روز و بدون هيچ برنامه مشخصي رو به افزون است در كنار بسياري برنامه ها كه در مسير توسعه منطقه و به دور از هرگونه توسعه پايداري به اجرا در مي آيند روز به روز بر آسيبهاي اين منطقه مي افزايد.

لزوم تاسيس ژئوپارك در كوير لوت

اين كارشناس گردشگري ادامه داد: نا مشخص بودن متولي آن و نيز نگاه حاكي از بي اهميتي نسبت به مناطق بياباني در مقابل طبيعت سبز و جاندار شايد اصلي ترين عامل جهت اين سرنوشت باشد اكنون كه تيغه فولادي گريدر چهره زيبا و ارزشمند يك كلوت را به نابودي مي كشد تا سطح خدمات را افزايش دهد آيا هيچ مشورت و يا استعلامي از جايي شده است؟ بي شك در اين شرايط ميراث فرهنگي و گردشگري مي توانست مورد پرسش قرار گيرد و اين حداقل كاري بود كه مي توانست يا مي تواند انجام شود تا نشان از احترام و درك مان از اين شكوه و اين فضاي بكر باشد كه اگر آنگونه بود بكري و نابي بخش شمالي كلوتها تحت تاثير عبور تيرهاي شبكه برق، كانال شبكه آب، دكل شبكه مخابرات، زباله جشنواره ها و پروژه هاي فيلم سازي و نيز آسيبهاي فراوان ديگري كه جمعيت رو به افزون گردشگران كه بعضا نگاه عميقي به اين شگفتي آفرينش ندارند قرار نمي گرفت.

..........................

گزارش: اسماء محمودي

عكس: حميد صادقي

© 2003 Mehr News Agency .

چهارشنبه|ا|21|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن