واضح آرشیو وب فارسی:فارس: چامسكي: اوباما منتقد لفظي و حامي واقعي جنايات اسرائيل است
خبرگزاري فارس: استاد فلسفه، فعال سياسي و نويسنده و استاد "امآيتي " آمريكا اعلام كرد: با وجود انتقادهاي شفاهي و لفظي رئيسجمهور آمريكا از اسرائيل، واشنگتن حامي واقعي تلآويو است.
![](http://media.farsnews.com/Media/8706/Images/jpg/A0495/A0495241.jpg)
به گزارش فارس، "آورام نوام چامسكي "، نظريهپرداز معروف آمريكايي در مصاحبه با هفتهنامه فرانسوي زبان "الاهرام " درباره راهبرد "باراك اوباما "، رئيسجمهور آمريكا براي حل و فصل مناقشه اسرائيل و فلسطين اعلام كرد: «ما از طريق منابع اسرائيلي مطلع شدهايم كه تهاجم اخير اسرائيل به نوار غزه كاملا سازماندهي شده و از پيش طرحريزي شده بوده است و قرار بوده درست پيش از ورود رئيسجمهور جديد آمريكا به كاخ سفيد و با وارد كردن حداكثر آسيب به غزه به پايان برسد تا اين امكان براي اوباما بوجود آيد كه اين مسائل را كاملا به دست فراموشي بسپارد.»
وي افزود: «در تمام طول جنگ، اوباما به اين بهانه كه "آمريكا فقط يك رئيسجمهور دارد "، سكوت اختيار كرد اما بايد بدانيم كه سركار بودن بوش مانع اظهار نظر اوباما درباره مسائل متعدد مربوط به سياست داخلي و بينالمللي آمريكا نبود. باراك اوباما پس از آغاز دوران رياستجمهورياش در كاخ سفيد تنها از كشتهشدن نظاميان و غيرنظاميان اسرائيلي و فلسطيني در جريان جنگ غزه ابراز تأسف كرد و نخستين مداخلهاش در سياست خارجي آمريكا تنها چند روز پس از روي كار آمدنش درباره مناقشه اسرائيل و فلسطين و انتصاب "جورج ميچل " به سمت فرستاده آمريكا در خاورميانه رقم خورد.»
چامسكي گفت: «در آن زمان اوباما بار ديگر دفاع از اسرائيل را به عنوان يكي از اولويتهاي خود مطرح كرد و خواستار برقراري صلح ميان كشورهاي عربي و اتحاديه عرب با اسرائيل شد. اوباما در ادامه به طور شفاهي اقدامات اسرائيل در غزه را مورد انتقاد قرار داد اما واقعيت اين است كه وي از اقدامات جنايتكارانه اسرائيل در سرزمينهاي اشغالي حمايت ميكند. اين همان نتيجهگيري است كه ما ميتوانيم با نگاهي به اقدامات اوباما پيش و پس از انتصابش به رياستجمهوري آمريكا، به آن دست يابيم.»
وي درباره تفاوتهاي اصلي موجود در دولتهاي "جرج بوش " و اوباما درباره نوع برخورد با مناقشه اسرائيل و فلسطين افزود: «مسلما تفاوتهايي در شيوه برخورد آنها وجود دارد. اگرچه دولت بوش با عدم توجه به نظرات نزديكترين متحدان آمريكا، به "خودخواهي نامحدود " مشهور شد و مورد تحقير افكار عمومي بينالملل قرار گرفته، اما اوباما بي شك از نوعي سخنوريهاي قابلقبولتر و خوشايندتري استفاده خواهد كرد. اين در حالي است كه "كاندوليزا رايس " وزير خارجه سابق آمريكا نيز پيشتر اعلام كرد كه نوع برخورد اوباما با مناقشه اسرائيل و فلسطين همچون نوع برخورد بوش در دوران دوم رياستجمهوري وي است.
نظريهپرداز صاحبنام آمريكايي در ادامه درباره امكان تعقيب قضائي مسئولان اسرائيلي به جرم ارتكاب به جنايات جنگي در غزه و اينكه آيا در صورتي كه اين امر به شوراي امنيت ارجاع داده شود، با وتوي آمريكا روبرو خواهد شد يا خير خاطرنشان كرد: «چنانچه چنين درخواستي به شوراي امنيت ارجاع داده شود، آمريكا مطمئنا از حق وتوي خود استفاده خواهد كرد اما احتمال طرح چنين شكايتي از اسرائيل در شوراي امنيت، بسيار بعيد است. چنانچه چنين شكايتي در شوراي امنيت مطرح شود، آمريكا نيز بايد مورد تعقيب قرار گيرد چرا كه جنگ غزه عملياتي مشترك ميان اسرائيل و آمريكا بوده است. جدا از حمايتهاي ديپلماتيك و سياسي واشنگتن از اسرائيل، سلاحهاي به كار رفته در جنگ غزه، آمريكايي بوده و در مغايرت با قوانين آمريكا و حقوق بينالمللي استفاده شدهاند. اما آمريكا همواره خود را از هرگونه محاكمه قضايي بينالمللي در دادگاه كيفري بينالمللي و دادگاه عدالت بينالمللي دور نگه داشته است. قانون سرسخت بينالمللي ميگويد كه قدرتها هميشه به دنبال مجازات جرائم ديگران هستند و خود را دور از دسترس ميدانند.»
چامسكي در عين حال درباره تأثير جنگ غزه بر صحنه سياسي اسرائيل تصريح كرد: «پاسخ كاملا روشن است و آن نتيجه انتخابات پارلماني اسرائيل است كه در آن اغلب مردم به سوي راستگرايان افراطي و نژادپرستان متمايل شدند.»
وي همچنين درباره اختلافنظر فتح و حماس و احتمال بروز نقاط مشترك ميان آنها يادآور شد: «از ماه ژوئن 2007 تاكنون ابتكارات زيادي براي ايجاد وحدت ملي در فلسطين وجود داشته است و به احتمال زياد نقض آتشبس توسط اسرائيل در نوامبر 2008 تلاش براي جلوگيري از تحقق تمايلاتي بوده كه احتمال داشته به ايجاد دولت وحدت ملي در فلسطين منجر شود. از سوي ديگر، آمريكا بلافاصله در واكنش به نتايج اين انتخابات، اقدام به مجازات فلسطينيان بخاطر رأي به حماس در انتخابات 2006 كرد. من فكر ميكنم كه آمريكا باز هم به همين شيوه به تشكيل دولت وحدت ملي در فلسطين واكنش نشان خواهد داد.»
چامسكي در ادامه درباره پيشنهاد اوباما براي مذاكره با ايران و سوريه تأكيد كرد: «احتمال مذاكره اوباما با سوريه زياد است اما تمايل وي براي مذاكره با ايران از سخنوري پوچ وي منشأ ميگيرد. "جو بايدن " معاون اول باراك اوباما، طي سخنانش در كنفرانس بينالمللي امنيتي مونيخ موضع وي را آشكار كرد. بايدن طي اين سخنان مدعي شد كه ايران بايد از برنامه هستهايش صرفنظر كند. در واقع بايدن با اين اظهارات برنامه غنيسازي اورانيوم ايران را كه كاملا قانوني و مطابق اصول پيمان منع گسترش سلاحهاي هستهاي است، زير سؤال برد. زماني كه بايدن از حمايت از تروريسم سخن ميگويد به حزبالله و حماس اشاره ميكند. اما اين مسئله هيچ ربطي به آمريكا ندارد زيرا اين كشور حمايت عظيمي از تروريسم ميكند و خود نيز اقدامات تروريستي بسياري را انجام داده است. آنچه بايد موجب نگراني آمريكا شود، اقدامات جنايتكارانه خود و متحدانشان است. اما به دور از اين موارد برنامه آمريكا براي مذاكره فقط شامل برنامه هستهاي ايران و حمايت اين كشور از حزبالله و حماس است.»
چامسكي همچنين درباره اينكه آيا اوباما به نفع دموكراسي و آزاديهاي بنيادين در جهان عرب اقدام خواهد كرد گفت: «هيچ چيز تاكنون تحقق چنين مسئلهاي را بيان نكرده است. به نظر مي رسد كه اوباما همان خط مشي سنتي آمريكاييها يعني حمايت از رژيمهاي استبدادي و كسانيكه مخالف دموكراسي هستند، را در پيش بگيرد و تنها از انتخاباتي كه نتايج آن مورد نظر آمريكاست حمايت كند كه انتخابات فلسطين تصويري غمانگيز از اين مدعاست.»
انتهاي پيام/.
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]