واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: همزمان با رشد 12درصدي توليد خودرو سواري در 10 ماه امسال رخ دادسبقت پارس و ريو، ترمز زانتيا و روآ
عكس: حميد جانيپورحميدرضا بهداد- خودروسازان داخلي با توليد 844هزار و 205دستگاه خودرو سواري طي 10ماه امسال، رشد 12درصدي را در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه كردند.
اين درصد رشد كه با توجه به آمار رسمي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران به دست آمده متعلق به آمار توليد 2خودروساز بزرگ و نيمه دولتي كشور يعني ايران خودرو و گروه سايپا است و ميزان توليد خودروسازان بخش خصوصي نقشي در آن ندارد. اين در حالي است كه در آمار اعلام شده، ايران خودرو با توليد 388هزار و 303دستگاه خودرو، رشد 6درصدي، سايپا با توليد 259هزار و 518دستگاه خودرو، رشدي 11درصدي و پارس خودرو زير مجموعه سايپا با توليد 196هزار و 384دستگاه خودرو، رشدي 25درصدي را طي 10 ماه امسال و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به دست آوردند. بيشترين تيراژ توليد در اين آمار به پرايد محصول توليدي گروه خودروسازي سايپا مربوط بوده و لقب كمتيراژترين خودرو سواري نيز به مرسدس بنز مونتاژي ايران خودرو اختصاص يافته است. بيشترين كاهش توليد نيز در حالي به پژو روآ اختصاص دارد كه اگر از مگان، تندر، سوزوكي و مرسدس بنز به عنوان خودروهايي كه طي
10 ماه سال 86 وضعيت توليد نامناسبي داشتند فاكتور بگيريم، بيشترين رشد توليد را طي 10 ماه امسال و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ريو در اختيار دارد.
پرايد ركوددار
هر چند بايد سايپا را در زمينه تحقق حدودا صد در صدي برنامه امسال توليد پرايد موفق دانست، اما وقتي نگاهي به كيفيت نازل اين محصول بيندازيم متوجه خواهيم شد رشد توليد پرايد از اين جنبه موجبات نگراني را براي صنعت خودرو كشور پديد ميآورد. اين در حالي است كه گروه سايپا در مجموع طي 10ماه امسال 403هزار و 153دستگاه پرايد را به توليد رسانده و اين آمار از افزايش 11درصدي توليد اين محصول در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته حكايت دارد. توليد اين ميزان پرايد تا پايان دي ماه در حالي رخ داده كه كل برنامه توليد اين خودرو تا انتهاي سال حدود 406هزار دستگاه در نظر گرفته شده است. پرايد همواره در جدول ردهبندي سطح كيفي خودروهاي توليد داخل، ردههاي انتهايي را در اختيار دارد.
بيشترين كاهش توليد براي روآ
ايران خودروييها حق دارند با توجه به بازار سرد و راكد پژو روآ، رغبتي به رشد توليد آن طي سال جاري نداشته باشند. روآ در حالي كاهش توليدي 20درصدي را طي 10 ماه امسال و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه كرده كه از اين حيث ميان كل خودروهاي سواري توليدي در مقطع زماني مذكور ركورددار محسوب ميشود. پس از روآ نيز سمند ديگر محصول ايران خودرو با كاهش توليد 7درصدي نسبت به 10ماه سال گذشته بيشترين كاهش توليد را تجربه كرده است. طبق برنامه بايد بيش از 100هزار دستگاه سمند تا پايان سال به توليد برسد.
رشد توليد پارس پرمصرف
در حالي كه اين روزها، مشتريان ايراني به دنبال خودروهاي كممصرف بوده و سال آينده نيز با توجه به افزايش قيمت بنزين، تقاضا براي اين نوع محصولات بالا ميرود، بيشترين رشد توليد ايرانخودرو به پژو پارس پرمصرف اختصاص يافته و پژو 206 كممصرف كاهش توليدي حدودا نيمدرصدي را طي 10 ماه امسال و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه كرده است. پژو پارس نيز در بازه زماني مذكور 25درصد رشد توليد را به دست آورده و طبق برنامه بايد تا پايان سال، بيش از 88هزار دستگاه از اين محصول به توليد برسد. از حدود 61هزار دستگاه پارس توليدي تا پايان ديماه، 10هزار و 31 دستگاه آن به ايرانخودرو خراسان مربوط ميشود.
رشد 20 درصدي توليد 405
پژو 405 كه اتفاقا به همراه پرايد جزو خودروهاي ناامن از ديد رييسپليس راهور ناجا خوانده شده، علاوهبر اينكه بيشترين برنامه توليد ايرانخودرو طي سالجاري پس از پرايد را در اختيار دارد، طي 10 ماه امسال در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته رشد توليدي 20درصدي را نيز تجربه كرد. 405 جزو محصولات پرفروش ايرانخودرو به حساب ميآيد و قرار است تا پايان سال بيش از 124هزار دستگاه از اين محصول به توليد برسد. از حدود 93هزار پژو 405 توليدي تا انتهاي ديماه سال جاري، حدود 8هزار و 300 دستگاه آن در سايت خراسان ايرانخودرو به توليد رسيده است.
شتاب گرند ويتارا
ايرانخودرو خراسان در حالي توليد 6هزار و 115 دستگاه گرند ويتارا را براي برنامه امسال خود در نظر گرفته كه تا پايان ديماه كمتر از نصف اين برنامه را محقق كرده است. البته ميزان توليد اين محصول شاسيبلند كه تحت برند سوزوكي ژاپن به مونتاژ ميرسد در مقايسه با 10 ماه سال گذشته تقريبا 3 برابر شده است.
از سوي ديگر مرسدسبنز كه كمتيراژترين خودرو توليدي كشور به حساب ميآيد و قرار است طبق برنامه 550 دستگاه از آن تا انتهاي سال مونتاژ شود، طي 10 ماه امسال 60 دستگاه بيشتر از مدت مشابه سال گذشته توليد داشته است.
حذف زانتيا، اندكاندك
سايپاييها از حالا كه حدود يكونيم سال ديگر تا وداع با ميهمان فرانسوي خود، زانتيا فرصت دارند، مقدمات حذف آن را فراهم آورده و ديگر تمايلي به رشد توليد اين محصول محبوب در سايپا ديده نميشود.
به نحوي كه زانتيا طي 10 ماه امسال و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته كاهش توليد 5/4درصدي را تجربه كرده است. اين در شرايطي است كه بايد طبق برنامه سايپا تا پايان سال 12هزار دستگاه از اين فرانسوي را به توليد برساند.
از سوي ديگر، ماكسيما محصول مونتاژي پارسخودرو كه اين يكي نيز زمزمههاي وداع آن به گوش ميرسد، طي 10 ماه امسال و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته كاهش توليد 5/4درصدي را تجربه كرده است.
ماكسيما طي 10 ماه امسال و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 23درصد رشد توليد را تجربه كرده است.
پارسخودرو قصد دارد تا پايان سال 2هزار و 200 دستگاه از مونتاژي ژاپني خود را به توليد برساند.
رشد 40 درصدي توليد ريو
ريو محصول مونتاژي سايپا هر چند اين روزها با كاهش تقاضا در بازار روبهرو شده و نرخ آن هفتهبههفته رو به ارزاني ميرود، اما رشد قابلتوجه 40درصدي را در توليد، طي 10 ماه امسال و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه كرده است، اين خودرو كرهاي كه در محدوده قيمتها 13 تا 15ميليون تومان بازار خودرو كشور با رقيباني همچون پژو 206 و 405 رقابت ميكند، برنامه توليدي را 16هزار دستگاهي را تا پايان امسال دارد.
توهم تندري
هرچند آمار توليد تندر-90 طي 10 ماه امسال از رشد فزايندهاي نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار است، اما قطعا برنامهاي را كه خودروسازان كشور براي توليد اين محصول طي سال جاري در نظر گرفتهاند، به هيچ وجه محقق نخواهد شد.
چراكه ايرانخودرو تا پايان ديماه تنها 62درصد از برنامه توليد 42هزار دستگاهي تندر را محقق كرده و پارسخودرو نيز در برنامهاي بلند پروازانه توليد 85هزار دستگاه تندر را براي امسال در نظر گرفته تا پايان ديماه تنها 25درصد از برنامه مذكور را جامهعمل پوشانده است.
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]