واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: رضا آشتياني:سينماي انقلاب همواره با قرآن عجين بوده است
گروه هنر: رضا آشتياني عقيده دارد كه سينماي ايران در طي سي سال گذشته هيچگاه خارج از ارزشهاي ديني ما حركت نكرده است و به مفاهيم قرآني وفادار بوده است.
«رضا آشتياني»، تهيهكننده و بازيگر سينما، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، با بيان اينكه سينماي بعد از انقلاب با مفاهيم قرآني ارتباطي نزديك برقرار كرده است، اظهار كرد: سينماي ايران به يمن انقلاب اسلامي توانسته براي خود اعتباري ارزشمند در سطح جهاني كسب كند و اين مهم نيز به اين دليل حاصل شده كه آثار ما از ضد ارزشهايي كه اخلاق انساني را مورد هجوم قرار داده بري شده است.
وي افزود: آثار ما از پيروزي انقلاب اسلامي تا به امروز هر كدام به نحوي به مفاهيم قرآني وفادار بودهاند، حتي آن آثاري كه در ظاهر، فيلمهايي گيشهاي بودهاند به نوعي به معيارهاي اسلامي وفادارند.
البته در اين عرصه هر فيلم به نحوي به مفاهيم ديني يا قرآني توجه داشته است، براي نمونه آثاري بودهاند كه با روايت داستاني تاريخي سعي داشتهاند كه ارزشهاي اسلامي را ترسيم كنند، اما فيلمهايي ديگر با مفاهيم خود ارزشهاي اسلامي را اشاعه دادهاند.
بازيگر و تهيهكننده فيلم «خاك سرد» اضافه كرد: در مورد اين كه كداميك از پرداختهاي سينمايي توانسته در توجه به قرآن و مفاهيم ديني موفق عمل كند، بايد گفت كه اينگونه توليدات معمولاً به واسطه زمان ساخت آثار هر كدام به نحوي در اشاعه مفاهيم موفق بودهاند.
آشتياني در ادامه بحث مثال زد: براي نمونه در اوائل انقلاب اسلامي بيشتر آثار با شكلي انقلابي ارزشها را در خود لحاظ ميكردند و با توجه به شرايط آن زمان اينگونه توليدات نيز براي خود مخاطب وسيعي كسب ميكرد. كه در اين ميان ميتوان از آثاري چون توبه نصوح، دو چشم بيسو و... به عنوان مثالي بارز نام برد.
وي متذكر شد: با گذشت زمان توجه به مضامين اسلامي در سينماي شكلي متفاوت به خود گرفت، بدين نحو كه اينگونه مفاهيم در قالب داستاني معناگرا به مخاطب منتقل ميكند و ديگر به شكل مستقيم كمتر بدان پرداخته ميشد. زير نور ماه، بيد مجنون و... از جمله اين توليدات است كه توانست مخاطبان وسيعي را به سوي خود جذب كند.
اين سينماگر تصريح كرد: ذكر اين نكته ضروريست كه سينماي دفاع مقدس به شكلي مستمر در طي اين سي سال ارزشهاي انقلاب و اسلام را مورد توجه قرار داده است، زيرا دفاع مقدس ما جيزي جدا از اعتقادات ما نيست به همين دليل ميتوان گفت كه اين گونه سينمايي در پرداختن به ارزشهاي قرآني يكي از ژانرهاي موفق است.
اين سينماگر در پاسخ به اين پرسش كه آيا ميتوان بين سينماي ديني و قرآني تفاوتي قائل شد؟، اظهار كرد: سينمايي كه به ارزشهاي انساني و مفاهيم معنوي توجه داشته باشد در حقيقت به مضامين قرآن توجه داشته است، زيرا كلامالله مجيد معجزهاي است كه شيوه زندگي را به انسان آموخته است، زندگي كه در آن اخلاقيات و رفتار انساني جايگاهي ويژه دارد.
بازيگر فيلم «مجروح جنگي» در ادامه مطلب فوق افزود: با توجه به توضيح فوق بايد بگويم كه دستهبندي كردن اينگونه توليدات به نامهاي مختلف در حقيقت محدود كردن آثاري اينچنيني است، بنابراين سينماي معناگراي كه امروزه از آن صحبت ميشود، ميتواند دربرگيرنده تمامي توليدات ارزشي باشد.
وي در پايان اين بحث نقش مسئولان را در اعتلاي سينماي ارزشي مثبت ارزيابي كرد و گفت: مسئولان سينمايي كشور در اين سي سال با حمايتهاي خود نشان دادهاند كه به اعتلاي اينگونه آثار اهميت ميدهند، چرا كه حمايت از اين دسته توليدات گامي به سوي شكوفايي آثار ارزشي در سينماست.
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]