واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *انتخاب نمايندگان جديد كارگران در مجامع تصميمگيرنده* هيات مديره جديد كانون عالي شوراهاي اسلامي كار كشور مشخص شدند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كار و اشتغال
در انتخابات هيات مديره كانون عالي شوراهاي اسلامي كار سراسر كشور 11 عضو جديد هيات مديره اين كانون مشخص شدند.
به گزارش خبرنگار كار و اشتغال خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) انتخابات هيات مديره كانون عالي شوراهاي اسلامي كار سراسر كشور، روز گذشته (جمعه) در سالن 17شهريور وزارت كار بدون حضور و دعوت از خبرنگاران برگزار شد.
در اين انتخابات كه به گفته نمايندگان كارگري، با حضور مسوولان مربوطه وزارت كار برگزار شد 251 نماينده شوراهاي اسلامي كار كشور حضور داشتند كه از 27 كانديد، 11 نفر به عنوان هيات مديره جديد كانون عالي شوراهاي اسلامي كار كشور انتخاب شدند.
در اين انتخابات نفر اول اولياء عليبيگي از كرمانشاه با 200 راي، نفر دوم هوشنگ درويشي از خوزستان با 173 راي، نفر سوم حسين شجاعي از كرمان با 158 راي، نفر چهارم رسولي از مازندران با 148 راي، نفر پنجم و ششم به ترتيب احمدي و پارسا از قزوين و گيلان با 148 و 144 راي، نفر هفتم و هشتم به ترتيب صالحي و عبدي از تهران و تبريز با 144 و 141 راي و نفرات نهم و دهم نيز به ترتيب دهقاننژاد و معين از اصفهان و لرستان با 142 و 134 راي انتخاب شدند.
اولياء عليبيگي ـ عضو هيات مديره كانون عالي شوراهاي اسلامي كار كشور ـ نيز در اين مورد به خبرنگار ايسنا گفت: اين انتخابات در صحت و سلامت كامل برگزار شد و افراد تا يك هفته حق اعتراض نسبت به اين انتخابات را دارند و بعد از آن، انتخابات داخلي هيات مديره برگزار ميشود تا رييس و نايب رييس و منشي و خزانهدار جديد كانون عالي مشخص شوند.
به گزارش ايسنا، شكل گيري و فعاليت شوراهاي اسلامي كار به ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي برميگردد. زماني كه كميتههاي اعتصاب كارخانجات با ايفاي نقش خود در كمك به سقوط حكومت پهلوي درصدد راهاندازي مجدد چرخ اقتصادي كشور بودند. به اين شكل كه از درون اين كميتهها افرادي پيشقدم شده و شوراي اسلامي در كارخانجات را تشكيل دادند.
هدف از اين تشكلها حفظ و تداوم فعاليت كارخانجاتي بود كه مديران و صاحبان آنها به لحاظ تغيير در ساختار سياسي به خارج از كشور گريخته بودند. از اين رو شوراهاي اسلامي كار در واحدهاي نظير شركت پارس خودرو و شركت اكباتان راهاندازي شدند.
براي نظاممند كردن فعاليت اين شوراها نيز اولين مقررات، توسط شوراي انقلاب در سال 1359 به تصويب رسيد كه مطابق آييننامه اجرايي اين قانون در واحدهاي صنعتي، كشاورزي و خدمات داراي بيش از پنجاه نفر شاغل، شوراي اسلامي قابل تشكيل بود.
شوراي اسلامي كار كه در اين قانون به اختصار شورا ذكر شده است، عبارت است از «تشكلي مركب از نمايندگان كارگران و ساير كاركنان به انتخاب مجمع عمومي و نماينده مدير كه براي تامين قسط اسلامي، همكاري در تهيه برنامهها و ايجاد هماهنگي در پيشرفت امور در كليه واحدهاي توليدي، صنعتي، كشاورزي و خدماتي كه داراي بيش از 35 نفر شاغل دائم دارند تشكيل ميشود.»
اما با وجود اين هرچند در اين قانون ذكر نشده كه اين تشكل به عنوان تشكلي كه تنها نماينده كارگران است، ميتواند فعاليت كند ولي در سالهاي اخير نمايندگان اين تشكل به عنوان نمايندگان كارگران در مجامع عالياي مانند شوراي عالي كار يا شوراي عالي تامين اجتماعي حاضر شدهاند كه البته اعتراضات نمايندگان انجمنهاي صنفي و كارگران ديگر را نيز در پي داشته، اما به هرحال آنچه اكنون اجرا ميشود آن است كه در مجامع مهمي كه براي كارگران تصميمگيري ميشود نمايندگان همين كانون عالي شوراهاي اسلامي كار بايد حاضر باشند.
انتهاي پيام
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]