واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /بررسي گزارش وضعيت پيادهراههاي تهران در شوراي شهر/ شكيب: با اين وضعيت سه سال بعد بايد پيادهروها را تخريب كنيم دانشجو: نگهداري پيادهراهها متولي ندارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
رييس كميسيون عمران شوراي شهر تهران ضمن ارائه گزارشي در خصوص وضعيت پيادهراهسازي در شهر تهران تاكيد كرد: وضعيت فعلي پيادهراههاي ساخته شده مناسب نيست و اگر شرايط اينگونه پيش برود سه سال بعد ناچار به تخريب اين پيادهراهها با لودر ميشويم.
به گزارش خبرنگار«شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حمزه شكيب در جريان چهار صدوسي و چهارمين جلسه علني شوراي شهر تهران با بيان اينكه چهار سال از نهضت پيادهروسازي در خيابان وليعصر(عج) ميگذرد، به هزينههاي اجراي اين پروژه اشاره كرد و گفت: مصالح كفپوش پيادهرو وليعصر (عج) سنگهاي مكعبي و موزاييك رنگي است كه براي نصب آن زيرسازي كافي انجام نشده است.
وي همچنين به شكستگي بخشي از اين سنگها در مسير پيادهرو 18 كيلومتري خيابان وليعصر (عج) اشاره كرد و افزود: برخي از اين مسيرها از كاربري اصل ي خود خارج شده و هماكنون به عنوان محل عبور و مرور خودروها و يا توقفگاه موتورسيكلت از آنها استفاده ميشود.
به گفته وي در برخي موارد حتي به منظور بارگيري و باراندازي محلي از پيادهراههاي ساخته شده در حاشيه خيابان وليعصر(عج) استفاده ميشود.
رييس كميسيون عمران شوراي شهر تهران همچنين به محصور شدن درختان حاشيه خيابان وليعصر(عج) توسط بتن و سنگ اشاره كرد و گفت: در مسير خيابان وليعصر(عج) به صورت سليقهاي با درختان برخورد شده و در برخي نقاط به شكل نادرستي اين درختان محصور شده است.
شكيب همچنين به استفاده نكردن از ملات مناسب و جداشدگي مصالح بر اثر اين موضوع اشاره كرد و افزود: علاوه بر اين در نقاطي كه ترميم پيادهرو صورت ميگيرد، مصالح همگون استفاده نميشود و بعضا با سيمان يا بتنريزي بخشي از پيادهرو ترميم ميشود.
به گفته وي، مراقبت و نگهداري نكردن از دريچههاي تعبيه شده بر روي مسير پيادهرو از ديگر مواردي است كه ميتواند براي شهروندان مشكلاتي به دنبال داشته باشد.
رييس كميسيون عمران شوراي شهر تهران با بيان اينكه مشكلات پيادهرو خيابان وليعصر(عج) در برخي پيادهروهاي بهسازي شده ديگر همچون خيابان "خيام" و مسير "انقلاب ـ آزادي" نيز وجود دارد، خاطرنشان كرد: يكي از مواردي كه كارشناسان و اساتيد دانشگاهي در ارتباط با پيادهروسازي مطرح كردهاند، نامعلوم بودن علت ايجاد سكو و بلند كردن كف در كناره برخي پيادهروها است.
وي خواستار توجه شهرداري تهران به نگهداري از پيادهروهاي ساخته شده متناسب با استانداردهاي موجود شد و گفت: اگرچه بخشي از مشكلات مربوط به زيرسازي نامناسب در هنگام عمليات اجرايي است، اما به نظر ميرسد، ميتوان از هماكنون با نگهداري بهتر از پيادهراههاي ساخته شده عمر آنها را افزايش داد.
دانشجو:
متولي براي نگهداشت معابر در شهرداري وجود ندارد
به گزارش ايسنا، مهدي چمران ـ رييس شوراي شهر تهران ـ هم در اين رابطه با تاكيد بر ضرورت نحوه اجراي پيادهرو به گونهاي كه امكان فعاليت احتمالي تاسيسات زيرساختي نظير شركت آب و فاضلاب فراهم شود، توضيح داد: قرار بود، كفپوشهاي پيادهراهها به گونهاي ساخته شود كه امكان برداشتن و نصب مجدد آن در مواقع لزوم وجود داشته باشد، اما در عمل چنين امكاني فراهم نشده است.
به گفته چمران، نصب لوزيشكل موزاييك در بخشي از خيابان وليعصر(عج) كار را براي شركتهاي زيرساختي مثل آب و فاضلاب دشوار كرده است.
به گزارش ايسنا، در همين رابطه خسرو دانشجو ـ سخنگوي شوراي شهر تهران ـ هم با تاكيد بر ضرورت دوام نهضت پيادهروسازي در تهران، يادآور شد: شهرداري بايد در ارتباط با نگهداري معابر خود چارهاي بينديشد.
وي با بيان اينكه پيش از اين اداره كل نگهداري در ساختار شهرداري تهران وجود داشت، عنوان كرد: اين در حاليست كه هماكنون هيچ متولي براي نگهداشت معابر در شهرداري وجود ندارد.
وي با بيان اينكه در برخي موارد خودروهاي متعلق به شهرداري تهران وارد پيادهرو ميشوند، عنوان كرد: اين موضوع حاكي از اين است كه هر اندازه براي پيادهروسازي هزينه شود باز هم تا زماني كه متولي نگهداري وجود نداشته باشد، اين پيادهروها آسيب ميبيند.
وي خواستار پيشبيني فرمول مديريتي براي نگهداري از پيادهروهاي تهران شد.
ابتكار:
اقدامات مديريت شهري با سياستهايي كه دنبال ميكنيم، همخواني ندارند
به گزارش ايسنا، در همين رابطه معصومه ابتكار ـ رييس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران ـ هم روند توسعه پيادهروهاي تهران را نسبت به سالهاي گذشته روبه بهبود توصيف كرد و با اشاره به نقش پيادهراهسازي در سلامت و ارتقاء محيط زيست شهر تهران يادآور شد: شايد لازم است، اداره كلي براي نگهداري از پيادهروها در شهرداري تهران تشكيل شود.
ابتكار نيز همچون دانشجو خواستار پيشبيني ساز و كار مديريتي موثر و اعتبارات كافي براي حفاظت از تسهيلات شهر تهران به عنوان شهري انسانمحور شد.
رييس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران با اشاره به توسعه روزافزون بزرگراهها و معابر تردد خودرو در تهران اظهار كرد: از يك سو مردم را به حمل و نقل عمومي توصيه ميكنيم، اما در عمل گسترش بزرگراهها را دنبال ميكنيم و به نظر ميرسد، برخي اقدامات مديريت شهري با سياستهايي كه دنبال ميكنيم به لحاظ نظري همخواني ندارند.
احمدينژاد:
برخي شكستهاي سنگفرش پيادهروها به دليل نامرغوب بودن مصالح به كار رفته است
به گزارش ايسنا، پروين احمدينژاد ـ عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ نيز در ارتباط با گزارش وضعيت پيادهروهاي بهسازي شده شهر تهران اظهار كرد: اگرچه تاكيد اين گزارش در موضوع نگهداري و بهرهبرداري از پيادهروها است، اما بايد به موضوع مهمتري نظير كيفيت مصالح نيز توجه كرد.
به گفته وي، برخي مشكلات و شكستهاي سنگفرش پيادهروها مربوط به كندن زمين از سوي ادارات گاز و آب و فاضلاب است، اما بخشي از آن به دليل مشكلات زيرساختي و نامرغوب بودن مصالح به كار رفته است.
احمدينژاد توصيه كرد كه اگر قرار است در بهرهبرداري دچار چنين مشكلاتي شويم، بهتر است، شهرداري از مصالح ارزانقيمت استفاده كند تا دچار خسران سنگين نشويم.
معاون حقوقي شهردار تهران:
پروندههاي بسياري وجود دارد كه مردم به خاطر وضعيت پيادهروها از شهرداري شكايت و ادعاي خسارت كردهاند
به گزارش ايسنا، تقوي ـ معاون حقوقي شهردار تهران ـ براي پاسخگويي به سوالات و نقطه نظرات نمايندگان مردم در شوراي شهر تهران، حاضر شد.
نخستين خواسته تقوي كه به گفته خودش براي چندمين بار مطرح ميشد، اين بود كه پيش از ارائه اين گزارشها نسخهاي در اختيار شهرداري تهران قرار گيرد.
وي با اشاره به ضرورت پيادهروسازي در تهران كه از 23 سال قبل مطرح بوده است، عنوان كرد: پروندههاي بسياري وجود دارد كه مردم به خاطر وضعيت پيادهروها از شهرداري شكايت و ادعاي خسارت كردهاند.
تقوي به تصاوير مستند ارائه شده از سوي كميسيون عمران در خصوص وضعيت پيادهراههاي شهر تهران اشاره كرد و گفت: بهتر است، اندازهگيري دقيقي صورت گرفته كه نشان دهد چه بخشي از پروژه 18 كيلومتر پيادهراهسازي در خيابان وليعصر(عج) دچار مشكل است.
معاون حقوقي شهردار تهران همچنين از تشكيل تيم مشتركي با حضور نمايندگاني از معاونت امور مناطق و معاون خدماتي شهري به منظور آسيبشناسي پيادهراههاي شهر تهران خبر داد و خواستار اختصاص زماني از سوي شوراي شهر به منظور ارائه گزارش تيم مذكور شد.
وي همچنين انتقاداتي مبني بر ناهمسان بودن مصالح به كار رفته براي ترميم يك پيادهرو را اينطور پاسخ داد: دپوي مصالح كمياب در شهرداري تهران پيشبيني شده و اگر در مواردي از سيمان استفاده شده، اقدامي موقتي بوده است.
با اين همه شكيب، از توضيحات تقوي قانع نشد و گفت: ترميم موقت با بتنريزي انجام نميشود!
شكيب، همچنين خواستار توجه به شاخصهاي فني در ساخت پيادهروهاي جديد شد و گفت: ميتوان با زيرسازي مناسب و استفاده از مصالح استاندارد پيادهراههاي بهتري ساخت و سپس بر مقوله نگهداري نيز تمركز كرد.
به گزارش ايسنا، از آنجا كه خواسته اصلي اعضاي شوراي شهر پيشبيني سازوكاري براي نگهداري از پيادهروها بود، چمران در اين رابطه توضيح داد: اگرچه موافق نيستيم كه شركتي نظير "عرف ايران" براي نگهداري از پيادهروها تشكيل شود، اما به هر حال مناطق نميتوانند راسا به اين موضوع ورود كنند چرا كه ممكن است، به دليل اختلاف سطح درآمدي دو منطقه، همساني لازم در عمليات اجرايي و ترميم پيادهروها صورت نگيرد و كيفيت مصالح به كار رفته در مناطق مختلف نيز متفاوت باشند.
بيادي:
ميتوانستيم هزينه پروژها را از كسبهاي كه منتفع ميشوند، دريافت كنيم
به گزارش ايسنا، در بررسي اين گزارش بيادي ـ نايب رييس شوراي شهر تهران ـ هم با بيان اينكه شهرداري تهران ميتوانست پيادهسازي در خيابان وليعصر(عج) را با همكاري كسبه و مردم محله انجام دهد، اظهار كرد: حتي ميتوانستيم هزينه اين پروژه عظيم را از كسبهاي كه منتفع ميشوند، دريافت كنيم.
به اعتقاد بيادي در صورتي كه ساخت و نگهداري پيادهراهها به مردم سپرده ميشد و شهرداري تنها به نظارت بسنده ميكرد، نتايج بهتري حاصل ميشد و شاهد تخريب پيادهراهها نبوديم.
وي خاطرنشان كرد: شهرداري تهران بايد بپذيرد كه برنامهاي براي نظارت پس از ساخت و نگهداري از پيادهراهها ندارد.
به گزارش ايسنا، در خاتمه بررسي اين گزارش در صحن علني شوراي شهر، شوشتري ـ رييس سازمان زيباسازي شهر تهران ـ با بيان اينكه اصلاحاتي در دست اقدام است، خواستار اختصاص زماني براي ارائه گزارشي در اين خصوص شد و گفت: گزارش سازمان زيباسازي قطعا از گزارش شوراي شهر كاملتر خواهد بود.
وي همچنين به ثبت ملي خيابان وليعصر(عج) از سوي سازمان ميراث فرهنگي اشاره كرد و گفت: به دنبال ثبت جهاني اين خيابان نيز هستيم.
به گزارش ايسنا، در نهايت مقرر شد كه سازمان زيباسازي شهر تهران در آيندهاي نزديك گزارشي از وضعيت پيادهروهاي شهر تهران و اقدامات اين سازمان براي ترميم و بهسازي اين پيادهروها و رفع مشكلات موجود ارائه كند.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]