واضح آرشیو وب فارسی:تلنا: فاز نخست شبكه ملي، خرداد سال آينده به بهرهبرداري ميرسد
تا 3 ماهه نخست سال 91 فاز نخست شبكه ملي اطلاعات تكميل و به بهرهبرداري ميرسد.
تا 3 ماهه نخست سال 91 فاز نخست شبكه ملي اطلاعات تكميل و به بهرهبرداري ميرسد.
رضا تقيپور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به لزوم پاسخگويي معقول به نياز مشتركان داخلي در زمينه پهناي باند و اينترنت با لحاظ كردن چارچوبهاي عقلائي و منطقي اظهار داشت: از همان ابتداي ورود اينترنت به كشور بين دو مفهوم اينترنت و شبكه يك نوع اختلاط بوجود آمد كه سبب شد اين دو مقوله به صورت يكسان در نظر گرفته شوند.
وي افزود: به تناسب توسعه خدمات شبكهاي در دنيا و لزوم توسعه اين شبكهها در كشور، اقدامي كه در كشور انجام شد اين بود كه شبكههاي مذكور به صورت عمدتاً نامتجانس روي بستر اينترنت طراحي شده و شكل گرفتند.
به گفته تقيپور، اين در حالي بود كه بسياري از ارائه كنندگان اين خدمات و نيز مصرف كنندگان در داخل كشور بودند و عملاً نيازي به استفاده از پهناي باند بينالمللي نداشتند.
وي در ادامه با اشاره به هزينههاي خريد پهناي باند يادآور شد: با توجه به اينكه خريد پهناي باند از مبادي ورودي هزينههاي خاص خود را دارد، اين اقدامات سبب افزايش هزينهها و بروز برخي مشكلات شده است.
وزير ارتباطات تصريح كرد: البته به نظر من اصطلاح "اينترنت ملي" هم تركيب درست و متجانسي نيست چرا كه اينترنت، يك شبكه جهاني است و با ملي بودن همخواني ندارد.
تقيپور با اشاره به تعهدات دولت و اين وزارتخانه در برنامه پنجم توسعه براي ارتقاء سطح كمي و كيفي پهناي باند كشور يادآور شد: مهمترين اقدام ما طراحي و اجراي شبكه ملي اطلاعات است كه در آن تفكيك ارائه خدمات الكترونيك در داخل كشور از نياز به پهناي باند بينالمللي صورت خواهد گرفت.
به گفته وزير ارتباطات، شبكه ملي اطلاعات در واقع زير ساخت اصلي خدمات دولت الكترونيك است كه با راه اندازي اين شبكه 3 مشكل سرعت گردش اطلاعات، هزينه خريد و تهيه پهناي باند و در نهايت امنيت شبكه و حفظ محرمانگي اطلاعات مرتفع خواهد شد.
وي در ادامه با انتقاد از نگهداري و ميزباني برخي خدمات كشور توسط شركتها و كشورهاي خارجي يادآور شد: مشكل اصلي در اين زمينه در درجه اول حفظ امنيت اين اطلاعات در مسير رفت وبرگشت مراجعه و كسب اطلاعات و در درجه دوم هزينه آن است؛ چرا كه براي دسترسي به اين اطلاعات كه مربوط به خودمان است بايد متحمل اين هزينهها شويم.
تقيپور تصريح كرد: از سوي ديگر شايد مراجع و منابع نگهداري اين اطلاعات در خارج كشور هم چندان امن نباشند، با تعريف شبكه ملي اطلاعات كه يك شكبه چند لايه ابري و گسترده در كل كشور با ظرفيت بسيار بالا و البته امن است، به تمام اين نيازها پاسخ خواهيم داد.
وزي ارتباطات با اشاره به تكليف اين وزارتخانه در تكميل شبكه مذكور تا پايان برنامه پنجم يادآور شد: البته اين بدان معنا نيست كه در پايان برنامه پنجم، استفاده از اين برنامه را آغاز خواهيم كرد. اين شبكه به مرور در حال طراحي و ايجاد است و اميدواريم تا پايان برنامه پنجم تكميل شود، در حال حاضر طراحيهاي اصلي اين شبكه انجام شده و در بسياري از استانها حدود 25 استان از 6 استان كشور اين شبكه آماده و در 6 استان ديگر در حال آماده سازي است.
به گفته وي، البته هنوز هيچ استاني زيربار اين شبكه نرفته و بايد تمام استانها به يكباره زير بارشبكه بروند، اميدواريم تا 3 ماهه نخست سال 91 فاز نخست اين شبكه به بهرهبرداري برسد. در فاز نخست در واقع ظرفيت مراكزي كه وظيفه حفظ و نگهداري اطلاعات را دارند ايجاد و تكميل شده و به مرور وارد شبكه ميشوند.
وزير ارتباطات تصريح كرد: از آنجا كه اين شبكه، يك شبكه ملي است تمام نهادها و سازمانها بايد اطلاعات خود را به اين مراكز تحويل داده و ميزباني دادههاي خود را از خارج كشور به داخل منتقل نمايند.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]