واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اعلام حمايت همهجانبه تاجيكستان از تلاشهاي صلح آميز هستهاي ايران
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت امور خارجه تاجيكستان اظهار داشت، اين كشور از هر نوع تلاش جمهوري اسلامي ايران براي استفاده از انرژي هستهاي با مقاصد صلح آميز پشتيباني ميكند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در دوشنبه، "دولت نذرياف" اين مطلب را در نشست گراميداشت بيستمين سالگرد آغاز روابط سياسي ايران با تاجيكستان اعلام كرد.
وي افزود: دولت تاجيكستان در گذشته نيز بارها اين موضع خود را واضح بيان كرده و حالا نيز اعلام ميداريم كه صرف نظر از سر و صداهاي برخي از كشورهاي غربي، ما از برنامه صلحآميز هستهاي ايران حمايت ميكنيم.
وي با اشاره به موضعگيري برخي از كشورها در زمينه برنامههاي صلح آميز ايران تاكيد كرد: همه مشكلاتي كه در ميان كشورهاي عضو سازمان ملل متحد به وجود ميآيد از طريق گفتوشنود بايستي حلوفصل شوند.
به گفته وي، تاجيكستان كشور همزبان وهم فرهنگ ايران را شريك استراتژيِك خود دانسته و روابط 2 جانبه در 20 سال گذشته را با رعايت اصل درك متقابل، احترام به منافع يكديگر و به نفع تقويت ثبات اين كشورها ميداند.
نذرياف معتقد است: روابط 2 كشور در تمامي بخشها در سطح عالي بوده و امضاي بيش از 100 سند همكاري زمينه خوبي براي چنين مناسباتي بودهֱاست.
اين مقام رسمي وزارت امور خارجه تاجيكستان همكاريهاي رو به توسعه در عرصه اقتصاد را بستر مهمي براي رشد روابط حسنه ايران و تاجيكستان دانست و افزود: اكنون با حضور سرمايه ايران، طرحهاي زيربنايي بزرگي در تاجيكستان مورد اجرا قرار گرفته است.
وي گفت: حدود 160 شركت ايراني در اجراي طرحهاي اقتصادي و اجتماعي مناطق مختلف تاجيكستان سرمايهگذاري كرده و فعاليت اين شركتها نيز در امر بهبود وضع اقتصاد اين كشور مساعدت ميكند.
وي با اشاره به ميزان رو به افزايش مبادلات مالي بين تاجيكستان و ايران تصريح كرد: طي سال گذشته اين ميزان بيش از 180 ميليون دلار را تشكيل داده و ايران در رديف كشورهاي عمده در روابط تجارتي خارجي اين كشور قرار گرفت.
سخنگوي وزارت امور خارجه تاجيكستان سهم ايران در توسعه روابط اتحاد 3 كشور فارسي زبان ايران، تاجيكستان و افغانستان را نيز مهم خوانده و گفت: با توجه به اين كه نشست 3 جانبه سران كشورهاي فارسيزبان در حاشيه برنامه جشن نوروز آينده در دوشنبه برگزار ميشود اين حدس را ميتوان زد كه روساي جمهوري ايران و تاجيكستان و افغانستان با بررسي مسائل مورد علاقه كشورهاي خود طرحهايي تازهاي را در زمينه همكاري بررسي و تدوين ميكنند.
اين مقام رسمي وزارت امور خارجه تاجيكستان در اين نشست همچنين با اشاره به سابقه روابط سياسي ايران و تاجيكستان تاكيد كرد: بيست سال پيش سندي از سوي مقامات وزارت امور خارجه 2 كشور در زمينه آغاز روابط ديپلماتيك امضا شد كه آن 2 كشور پس از 70 سال سلطه كمونيسم، خود را به نزديك تر ديدند.
وي گفت: ايران اولين كشوري بود كه استقلال تاجيكستان را در ماه سپتامبر سال 1991 ميلادي به رسميت شناخت و بر پايه يادداشت تفاهمي كه بين وزرات خانههاي خارجي امضا شد در ماه مارس سال 1992 سفارت خود را در دوشنبه تاسيس كرد.
اين مقام وزارت امور خارجه تاجيكستان نقش "مجتهد علياشرف شبستري" نخستين سفير جمهوري اسلامي ايران در تاجيكستان را در ايجاد زمينه مناسب همكاريهاي سودمند 2 جانبه مهم دانست.
نذري اف در پايان، سهم و جايگاه ايران را در اجراي برنامه هاي رشد اقتصاد ملي كشورش چشمگير دانسته تونل استقلال، نيروگاه سنگتوده 2 را كه با سرمايه ايران احداث شده اند از نمونههاي برجسته اين همكاري عنوان كرد.
انتهاي پيام/م
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]