واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: ابراهيم حقيقي: طراحي پوستر تئاتر بسيار دشوارتر از سينماست
ابراهيم حقيقي، با طرح مسئله دشواريهاي طراحي پوستر تئاتر نسبت به پوسترهاي سينماي، طراحان پوستر تئاتر را به بازتاب برداشت شخصيشان از اجرا نمايش دعوت كرد.
ايلنا: ابراهيم حقيقي، داور بخش پوستر سي امين جشنواره تئاتر فجر گفت: همان طور كه در بيانيه اين بخش نيز نوشتم، امسال تعداد پوسترهاي حرفهاي رسيده به دبيرخانه جشنواره كم بود. نميدانم چرا آثار گرافيكي بسياري از كارگردان هاي خوب به دبيرخانه نرسيد.
وي ادامه داد: در مواردي هم پوسترهاي خيلي خوبي به دست ما رسيد كه به دليل تاييد نشدن از سوي كارگردان، به ناچار آنها را از رقابت خارج كرديم. جايگزين شدن اين پوسترهاي حرفهاي با نمونههاي جايگزين در سال گذشته، دربردارنده پيام مهمي براي كارگردانهاي تئاتر كشور است. آنها بايد بدانند، بهتر است در كار طراحان حرفهاي اعمال سليقه نكنند و به آنها اعتماد داشته باشند.
او بيان اين نكته كه استقبال جوانها از اين مسابقه نيز در جاي خود قابل تقدير است، توضيح داد: برخي از آثار رسيده، تابع مدگرايي موجود در بازار آثار گرافيكي در كشور هستند. اين آثار به دليل آن كه به موضوع تئاتر، كه دليل شكل گيري اين رقابت است بيتوجهي كرده بودند از دور مسابقه كنار گذاشته شدند.
حقيقي تصريح كرد: آن دسته از آثاري كه به مرحله نهايي رسيدند و براي نمايش در نمايشگاه پوستر سي امين جشنواره تئاتر فجر انتخاب شدند، پوسترهايي هستند كه تلاش كرده اند تصوير سازي را با عكاسي همراه كرده و به بازتاب نمايشنامه در طرح خود بپردازند.
ابراهيم حقيقي، طراحان پوستر تئاتر را به بازتاب برداشت شخصي خود از اجرا دعوت كرد و گفت: طراحي پوستر تئاتر با طراحي پوستر سينما بسيار متفاوت است. در سينما، عمده كار طراح، كنار هم قرار دادن چهره هنرپيشگان است. اما نحوه كار در تئاتر متفاوت است، زيرا طراح بايد در طرح خود، خط كلي نمايش را به اجرا بگذارد. مخاطب پوستر، بايد با ديدن آن متوجه شود با يك نمايش تراژيك مواجه است يا كمدي و يا اجتماعي.
اين گرافيست، نقاش و عكاس پيشكسوت با اشاره به اين كه بخش پوستر جشنواره تئاتر فجر، در مطرح كردن هنر طراحي پوستر، به عنوان بخش مهجور مانده اي از پروسه ساخت تئاتر بسيار موثر است، گفت: هنوز خيلي از طراحان پوستر به خاطر علاقه شخصي به سراغ طراحي براي تئاتر مي روند و از اين راه درآمدي ندارند.
اين هنرمند با سابقه هنرهاي تجسمي كشور، به نصب نشدن پوسترهاي تئاتر در سطح شهر نيز اشاره كرد و گفت: پوستر تئاتر در تهران جايگاهي ويژه براي نصب ندارد. اين بسيار غيرحرفهاي است كه علاقمندان به تئاتر، تنها بعد از شنيدن خبر يك اجرا و مراجعه به سالن نمايش، ميتوانند پوستر تئاتر مورد نظرشان را از نزديك ببينند. بنابراين پوستر تئاتر هيچ جنبه تبليغاتي براي نمايش ندارد.
ابراهيمي حقيقي در پايان از مديران و هنرمندان تئاتر كشور دعوت كرد، آثار به نمايش درآمده از برترين پوسترهاي تئاتر در سال گذشته را بازديد كنند تا ذهن و چشم شان با آثار برجسته و هنري در اين زمينه آشنا شود.
سيامين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر از تاريخ 5 تا 22 بهمن سال جاري به دبيري رحمت اميني برگزار ميشود.
پايان پيام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]