واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: شهادت سرباز ايراني با 14 گلوله مرزبانان آذربايجاني
فرمانده مرزباني كشور با اشاره به استفاده از پهپادهاي داخلي براي كنترل مرزها تاكيد كرد: تست برخي از پهپادها انجام شده است و كارآيي آنها مورد تاييد مرزباني قرار گرفته است. نيازها و خواسته هاي خودمان را به سازندگان پهپاد اعلام كرده ايم و ارتباط خود را نيز با صنعت برقرار كرديم.
توضيح درباره دستگيري 3 مرزبان توسط پاكستان، شهادت سرباز ايراني با 14 گلوله مرزبانان آذربايجاني، برنامه تامين معيشت مرزنشينان، نجات شناور ايراني توسط آمريكاييها و استفاده از پهپاد ايراني براي كنترل مرز مهمترين اظهارات فرمانده مرزباني نيروي انتظامي است.
به گزارش مهر، سردار حسين ذوالفقاري صبح دوشنبه در نشست خبري با اشاره به كشف 50 تن مواد مخدر از سوي ماموران مرزباني در 9 ماهه امسال اظهار داشت: اين ميزان كشفيات نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد افزايش داشته است. همچنين كشفيات سلاح قاچاق نسبت به مدت مشابه سال گذشته 73 درصد افزايش يافته است.
به گفته ذوالفقاري، ميزان كشفيات مشروبات الكلي امسال 80 درصد افزايش يافته است اين در حاليست كه ميزان درگيري با اشرار 17 درصد و سوخت قاچاق يك درصد كاهش داشته است.
فرمانده مرزباني نيروي انتظامي از كاهش 24 درصدي كشف گيرنده ماهواره خبر داد و افزود: به نظر مي رسد طرح جمع آوري ماهواره در داخل كشور و برخورد با توزيع كنندگان عامل كاهش كشفيات گيرنده هاي ماهواره است. همچنين در اين مدت ميزان دستگيري متجاوزان مرزي به دليل بهبود كنترل ها 26 درصد و تردد عابران غير مجاز از كشور 16 درصد كاهش يافته است.
احداث 300 كيلومتر جاده مرزي با بودجه سال 89
وي با بيان اينكه همزمان با تخصيص بودجه سال 89 طرح انسداد مرز 300 كيلومتر جاده مرزي آغاز شد تاكيد كرد: همچنين در اين مدت 90 كيلومتر سيم خاردار، 106 كيلومتر كانال، 20 كيلومتر ديوار بتني و 249 واحد مرزي ايجاد شد. ضمن اينكه تعداد زيادي رادار و دوربين هاي ديد در شب نيز به تجهيزات مرزباني اضافه شد.
بهبود وضعيت برخورد با قاچاقچيان همزمان با تصويب قانون جديد مبارزه با قاچاق
فرمانده مرزباني نيروي انتظامي با بيان اينكه قانون جديد مبارزه با قاچاق تا پايان امسال نهايي مي شود، تاكيد كرد: با تصويب اين قانون مبارزه با قاچاقچيان وضعيت بهتري پيدا مي كند و دستاوردهاي خوبي در اين زمينه خواهيم داشت. ضمن اينكه طرح جامع مرز در شوراي عالي امنيت ملي مطرح شده است و شوراي مرز نيز به زودي تشكيل شده و تمام برنامه هاي مرزي در اين شورا مطرح و در رابطه با آن تصميم گيري مي شود.
اجراي طرح ملي مانيتورينگ مرز
سردار ذوالفقاري از اجراي طرح ملي مانيتورينگ مرز خبر داد و افزود: در اين طرح مرز در مركز كشور و مركز شهرستانها به صورت زنده رصد مي شود.
طرح مكانيزاسيون معابر رسمي
به گفته فرمانده مرزباني ناجا، طرح مكانيزاسيون معابر رسمي كشور به زودي اجرايي مي شود و طي آن 30 معبر رسمي براي تردد خودروها، تشخيص هويت و تردد افراد مكانيزه مي شود.
استفاده از تجهيزات جديد درياباني
ذوالفقاري از استفاده از تجهيزات جديد درياباني و جذب نيروهاي متخصص در رشته هاي الكترونيك و مكانيك خبر داد و گفت: امسال جذب نيرو در درياباني به صورت تخصصي انجام مي شود ضمن اينكه ساخت شناور گلف توسط متخصصان داخلي در دستور كار قرار گرفته است. اين در حاليست كه مهندسي رزمي نيز به منظور حفظ امنيت مرزها و نگهداري از تجهيزات مرزي به زودي راه اندازي مي شود.
استفاده از پهپادهاي داخلي براي كنترل مرز
فرمانده مرزباني كشور با اشاره به استفاده از پهپادهاي داخلي براي كنترل مرزها تاكيد كرد: تست برخي از پهپادها انجام شده است و كارآيي آنها مورد تاييد مرزباني قرار گرفته است. نيازها و خواسته هاي خودمان را به سازندگان پهپاد اعلام كرده ايم و ارتباط خود را نيز با صنعت برقرار كرديم.
نجات شناور ايراني از دست دزدان دريايي سومالي توسط شناور آمريكايي
وي در خصوص نجات يكي از شناورهاي صيادي ايران توسط آمريكايي ها، گفت: در يك ماه گذشته يكي از شناورهاي صيادي ايران كه به سمت اقيانوس هند در حركت بود توسط دزدان دريايي سومالي در باب المندب با 13 خدمه دزديده شد. ضمن اينكه دزدان دريايي از اين شناور براي ساير سرقت هاي خود استفاده مي كردند. در چند روز گذشته يكي از شناورهاي آمريكا در اقيانوس اطلس با دزدان دريايي مواجه مي شود و طي يك درگيري موفق مي شوند اين شنارو را از دست دزدان دريايي نجات داده و 13 خدمه اين شناور سالم به كشور بازگشتند.
تداوم رايزني ها براي آزادي سه مرزبان دستگير شده در پاكستان
سردار ذوالفقاري در پاسخ به سئوال خبرنگاري در مورد دستگيري 3 مرزبان ايراني در داخل خاك پاكستان، تاكيد كرد: چندي قبل ماموران مرزباني در عمق 5 كيلومتري ايران با سه دستگاه خودرو حامل مواد مخدر درگير و موفق شدند يك خودرو از آنها را متوقف كنند. همچنين يكي از قاچاقچيان در درگيري با ماموران كشته، 2 نفر دستگير و يك نفر نيز مجروح شد. در ادامه ماموران با تعقيب 2 دستگاه خودرو فراري به تعقيب يكي از خودروها در روستاي صيادان پرداختند و خودرو ديگر كه در منطقه مرزسر كه نصف آن در مرز ايران و نصف ديگر در مرز پاكستان است مورد تعقيب ماموران قرار گرفت كه سه نفر از ماموران به صورت سهوي، 50 متر وارد خاك پاكستان شده و مرزبانان آنها را دستگير مي كنند.
وي ادامه داد: در بررسي هاي اوليه مشخص شد قاچاقچي كشته شده ايراني بوده كه پدر و مادرش در قسمت ايراني روستاي مرز سر سكونت دارند اما پدربزرگ اين فرد كه در قسمت پاكستاني زندگي مي كند با اعلام شكايت بر عليه مرزبانان باعث شد تا مرزبانان همچنان در اختيار نيروهاي پاكستاني باشند. تا روز گذشته سه مرحله مذاكرات ميان دو طرف انجام شد و با توجه به اعلام رضايت پدر و مادر فرد كشته شده و با توجه به قرارداد سال 1339 با پاكستان در مورد عودت نيروها و مردمي كه به صورت سهوي وارد خاك دو كشور مي شوند اميدواريم اين نيروها به زودي آزاد شوند.
شهادت مرزبان ايراني با 14 گلوله / جمهوري آذربايجان رفتار دوگانه دارد
سردار ذوالفقاري در پاسخ به سئوال خبرنگاري در مورد اظهارات مقامات آذربايجاني مبني بر قاچاق مواد مخدر از مرز ايران، گفت: چندي قبل كه ماموران مرزباني آذربايجان به صورت مسلحانه وارد خاك ايران شده بودند و يكي از آنها به حالت تهاجمي در پي نزديكي به ماموران مرزباني بود با اخطار نيروهاي ما دو مرزبان آذربايجاني اسلحه خود را زمين گذاشته اما يكي از آنها به صورت تهاجمي در حال نزديكي به ماموران بود كه مرزبان ما به قصد زدن پاي اين افسر آذربايجاني گلوله اي را شليك مي كند اما گلوله به اشتباه به شكم اين فرد برخورد و فوت مي كند. مرزباني آذربايجان در ابتدا ادعا مي كند كه درگيري در داخل خاك آن كشور بوده است اما نيروهاي ما جنازه را به مرز ايران منتقل كرده اند.
وي به شهادت مامور مرزباني توسط نيروهاي آذربايجاني اشاره كرد و افزود: پس از حادثه مرگ مرزبان آذربايجاني نيروهاي اين كشور يك سرباز غير مسلح ما را با 14 گلوله به شهادت رساندند كه نشان از تيراندازي عمدي ماموران آذربايجاني دارند. اگر آنها ادعاي تعامل و همكاري دارند رفتار و گفتار آنها نبايد متفاوت باشد.
به گفته ذوالفقاري، اتهامات وارده به ايران مبني بر قاچاق اعضاي بدني توسط هلال احمر از اين كشور و ترانزيت مواد مخدر از ايران ادعايي كذب بيش نيست و شايسته مسئولان يك كشور نيست كه چنين اتهاماتي را وارد كنند. شهادت 4 هزار نفر در مرزهاي شرقي براي جلوگيري از مواد مخدر تنها يكي از سندهاي ايران براي مقابله با مواد مخدر است. همه كشورها پس از ايران در نقشه مديون ما هستند.
فرمانده مرزباني كشور ادامه داد: نمي توانيم ادعاي دوستي آذربايجاني ها را با اين رفتارهاي دوگانه بپذيريم. آنها بايد بدانند كه ما اجازه مي دهيم با خودروهايي كه فاقد ايمني هستند آذوقه و سوخت را به نخجوان منتقل كنند.
تيراندازي افغانها به ماموران مرزباني و كشاورزان
سردار ذوالفقاري در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد اختلافات مرزي با افغانستان اين مشكل را از سمت كارشناسان افغاني دانست و تاكيد كرد: هم اكنون مشكلاتي در مرزهاي ميلك، دو كوهانه و دوقارون وجود دارد كه ما از افغان ها خواستيم براي بررسي خط مرزي و روشن شدن ادعاهاي خود كارشناساني را به مرز اعزام كنند اما طي 2 سال گذشته افغان ها هيچ اقدامي در اين رابطه انجام ندادند ضمن اينكه تا كنون مذاكرات دو جانبه در سطح مرزباني، استانداران، وزارت امور خارجه انجام شده است اما تا كنون كارشناسي براي تعيين خط مرز اعزام نشده است. البته يك بار چندي پيش كارشناساني به مرز آمدند اما پس از قرار دادن شاخص در نقطه مرزي حاضر نشدند صورتجلسه را امضا كنند.
وي ادامه داد كه روز پيش نيز سفير ايران اعلام كرد افغان ها به دنبال تهيه و تامين هليكوپتر براي اعزام كارشناسان هستند اما نمي دانيم يك هليكوپتر تا كنون براي آنها مهيا نشده است. خواسته ايران يك خواسته حقوقي است كه بايد يك روز مورد پذيرش قرار گيرد و با ثبت قرارداد مشكلات حل شود. اگر آنها مرز را قبول دارند نمي دانيم چرا به سمت كشاورزان و افسران ما تيراندازي مي كنند؟ نمي دانيم با چه زباني با افغانها حرف بزنيم؟ از نظر ما جايي كه خاك جمهوري اسلامي ايران است ما نيز حضور داريم و به زودي بر اساس اعلام سازمان جغرافيايي و مقامات سياسي هركجا كه خاك ما باشد اعمال حاكميت مي كنيم.
مهلت 6 ماهه عامل افزايش قاچاق سلاح به كشور
ذوالفقاري مهلت 6 ماهه براي تحويل سلاح شكاري و اعطاي مجوز را يكي از عوامل افزايش قاچاق سلاح به كشور دانست و گفت: اصل اهداف قانون در اين رابطه روشن است ولي مدت 6 ماهه انگيزه خوبي براي برخي سودجويان به منظور قاچاق سلاح به كشور است.
تهيه طرح كنترل قاچاق و تامين معيشت مرزنشينان
فرمانده مرزباني نيروي انتظامي در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار مهر در مورد تامين معيشت مرزنشينان گفت: ساماندهي بازارچه هاي مرزي، توجه به معيشت مرزنشينان و امتيازات و تسهيلاتي كه براي ملوانان و غير ملوانان مرزي در نظر گرفته شده است 3 موضوع مهم در امر ورود كالا و تبادلات مرزي است. معيشت مرزنشينان با امنيت مرز گره خورده است و ما از هر برنامه ريزي قانوني كه بتواند به معيشت مرزنشينان كمك كند حمايت مي كنيم. اگر نيازهاي حداقلي مرزنشينان تامين نشود انگيزه خوبي براي انجام اقدامات خلاف قانون ايجاد مي شود. با توسعه استحكامات مرزي و كنترل مرز و نصب سيم خاردار سعي مي كنيم تا از ورود كالا قاچاق جلوگيري كنيم اما سيم خاردار نمي تواند جلوي شكم گرسنه را بگيرد.
وي تاكيد كرد: اخيرا وزير كشور از سوي رئيس جمهور مامور شده است كه با حضور دستگاه ها و استانهاي مرزي راه هاي حمايت از مبادلات قانوني را بررسي و ظرف 6 ماه براي تامين معيشت و كنترل قاچاق طرح كاملي را اجرايي كند.
ذوالفقاري در پايان با اشاره به همكاري هاي مناسب ايران با كشورهاي همسايه تاكيد كرد: هم اكنون همكاري هاي خوبي با كويت، قطر، امارات، عربستان و عمان داريم و نشست هاي گارد ساحلي به صورت مداوم برگزار مي شود ضمن اينكه سعي مي كنيم ارتباط بي سيم ميان ايران و كشورهاي حوزه خليج فارس را افزايش دهيم. ضمن اينكه در حوزه مرزباني با عراق نيز در عاليترين نقطه قرار داريم.
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]