تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت ها فاسد باشد، بركت از ميان مى رود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837583627




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محدوديت اينترنت، سواي فيلترينگ و كاهش پهناي باند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: محدوديت اينترنت، سواي فيلترينگ و كاهش پهناي باند
ارتباطات > اينترنت - حميد ضيايي پرور، فتانه انفرادي:
اينترنت ملي، شبكه ملي اينترنت و بعضي مواقع شبكه ملي اطلاعات؛ اينها واژگاني است كه اين روزها به‌ويژه با توجه به كاهش محسوس سرعت اينترنت، زياد ميان مردم و كارشناسان شنيده مي‌شود اما به واقع اين شبكه ملي اطلاعات چيست؟ چه اجزا و لايه‌هايي دارد؟ زمان اجرا و تحقق اين شبكه كي است؟

مسئله نرم‌افزارها و سخت‌افزارهاي مورد نياز تحقق اين شبكه چگونه حل مي‌شود و جايگاه طرح‌هايي مانند اي‌ميل ملي، ديتا سنتر‌ملي، سيستم عامل ملي و پورتال ملي در اين ميان كدام است؟ اينها سؤالاتي است كه در گفت‌و‌گو با مهندس غلامرضا انصاري، معاون سازمان فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران پرسيده‌ايم.

* وضعيت فناوري اطلاعات درايران چگونه است؟

فضاي فناوري اطلاعات فضايي است كه در ابعاد مختلف زندگي مردم و به‌صورت كاربردهاي مختلف، جاري و ساري است و هر روز كه مي‌گذرد اين كاربري‌ها وسعت و عمق بيشتري پيدا مي‌كند. قطعاً تامين زيرساخت‌هايي كه براي توسعه فناوري اطلاعات كشور نياز است جزو ماموريت‌هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است. در حال حاضر در كشور مطابق برنامه عمل مي‌كنيم؛ يعني منابع تامين زير ساخت‌ها و توسعه زير‌ساخت‌هاي كشور از طريق قانون بودجه و مطابق برنامه براي وزارت ارتباطات تامين مي‌شود. البته اولويت‌هاي كشور به‌گونه‌اي است كه بعضي‌مواقع منابع مورد نياز براي توسعه زير ساخت‌هاي فناوري اطلاعات كشور و حوزه ارتباطات به ميزان مورد نياز تامين نمي‌شود و گاهي در اولويت‌بندي‌ها و تخصيص منابع، اين منابع به ميزان مورد نياز در قوانين بودجه تامين نشده و اين انتقادي بوده كه از دولت قبل دراين حوزه وجود داشته است.

آيا چيزي به‌عنوان شبكه ملي اينترنت يا اطلاعات مبناي قانوني داشت يا نه، و اساساً اين فكر از كجا توليد شد و از كجا نشات گرفت، تا به اينجا رسيد؟

ببينيد زماني كه دولت نهم كارش را شروع كرد برنامه چهارم توسعه، به‌صورت قانون ابلاغ شده بود و در آن شبكه ملي اينترنت مطرح نشده بود ولي در شوراي‌عالي فناوري اطلاعات اين موضوع مطرح شد.

* يعني قانون نبود؟

قانون نبود چون زماني كه دولت نهم شروع به كار كرد، قانون برنامه چهارم جاري و تكاليف آنجا تعيين شده بود ولي به جهت اينكه يكسري مطالعات فني و مهندسي همينطور امنيتي آنجا مطرح بود طرح شبكه ملي اينترنت يا اينترنت ملي مطرح شد. خب نقدهاي خيلي زيادي مي‌شد و بيشتر دوستان و رسانه‌ها نسبت به‌عنوان آن، نقد داشتند و مجامع علمي و دانشگاهي هم اين مسئله را داشتند و من فكر مي‌كنم در آن مقطع خيلي فرصت نشد اين موضوع تبيين شود. در هر صورت بعدها طبق برنامه نسبت به تدوين شبكه ملي اطلاعات اقدام كرديم و اين چيزي فراتر از طرح اوليه اينترنت ملي است، چرا كه يك مدل كامل‌تر و جامع‌تري نسبت به آن مدل قبل است.

* پس بالاخره زير فشار بار رسانه‌ها و كارشناسان رفتيد تا اسم را عوض كرديد؟ قبول داريد؟

من شخصاً اين اعتقاد را ندارم.

* پس چرا اسم عوض شد؟

ببينيد، اينترنت يك بستر است و همينطور از نگاه ديگر، يك سرويس است. براي تامين اقتضائات برنامه پنجم و نيازها و توقعات و انتظاراتي كه قانون برنامه پنجم از زيرساخت‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات مي‌خواست، عنوان اينترنت عنوان كاملي نبود. در دولت قبل مسئله ما، پهناي باند و توسعه ظرفيت‌ها بود ولي الان مسئله ما فراتر از اين شده، به‌رغم اينكه مسئله پهناي باند هميشه به‌عنوان نياز مطرح است ما يك مقدار از عبارات كامل‌تر و جامع‌تر استفاده كرديم به خاطر اينكه قانون برنامه پنجم تكاليفي فراتر از پهناي باند و شبكه از ما خواسته بود.

شبكه ملي اطلاعات، يك مدل چند لايه است كه لايه يك آن زيرساخت‌هاي ارتباطي است، زيرساخت‌هاي ارتباطي هم خودش به چند بخش تقسيم مي‌شود.

زيرساخت ارتباطي طبق تعريفي كه در قانون برنامه پنجم آمده بايد مبتني بر IP باشد و از پروتكل اينترنت بايد استفاده كند. خود اين شبكه از 4 لايه تشكيل مي‌شود : 1- هسته، 2-كور و سوپوكور، 3- لبه 4- دسترسي.

يكي از تكاليفي كه در برنامه پنجم در ماده 46 آمده اين است كه تمام دستگاه‌هاي دولتي و بنگاه‌هاي كسب و كار و خانواده‌ها بايد با پهناي باند مناسب به اينترنت متصل شوند.

* قانون، شاخص تعيين نكرده فقط گفته 60درصد دستگاه‌ها بايد به پهناي باند پرسرعت متصل شوند اما دست شما را باز گذاشته، درست است؟

بله 60 درصد و شاخص تعيين نشد و دست هم باز گذاشته شده است. يكي از نكاتي كه مد نظر است اينكه پهناي باند پر سرعت را روي شبكه‌اي باز كنيم كه محتوا و دسترسي به آن مديريت شده باشد. از نظر ما پرسرعت، نامحدود است؛ يعني از فناوري‌هاي ADSL و وايمكس كه امكان ارائه پهناي باند را حدود 2 مگابيت بر ثانيه و قدري بيشتر از آن مي‌دهد فراتر است.همانطور كه مي‌دانيد يكي از پروژه‌هايي كه در بخش دسترسي در وزارت ارتباطات مطرح است پروژه FTTX است. طبق برنامه‌اي كه وجود دارد بايد در پايان برنامه پنجم تقريبا شبكه از اين برنامه هم منتفع شود و ما امكان اتصال با پهناي باند بيشتر را براي تمام كاربران اعم از كاربران دولتي بخش خصوصي و خانگي فراهم ‌كنيم.

* اين فناوري FTTX چيست؟

فيبر نوري است؛ يعني ما يكي از محدوديت‌هايي كه روي سيم مسي داريم ظرفيت محدودي است كه مي‌توان روي سيم مسي براي انتقال پهناي باند برقرار كرد. فيبر نوري، اين ظرفيت و محدوديت را تقريبا بر‌مي‌دارد و ما مي‌توانيم با سرعت‌هاي بسيار بسيار بالا در حد نياز پهناي باند و سرعت ارائه دهيم. يكي از لايه‌هاي مدل شبكه ملي اطلاعات، لايه ارتباطي است و آن چيزي كه مردم مي‌دانند نيازشان را ارائه و مقايسه مي‌كنند ميزان دسترسي است، منتها نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه ما در شبكه ملي اطلاعات از نظر اتصال به منابع داخلي ديگر محدوديت نداريم اما براي اتصال به اينترنت جهاني محدوديت وجود دارد.

* آيا قبول داريد كه خود وزارت ارتباطات هم در اينكه موضوع اينترنت ملي مبهم بماند نقش داشته؟ يعني اطلاع‌رساني قوي نداشته و با رسانه‌ها و مجامع نخبگان تعامل نداشته است. ما بالاخره نفهميديم اين موضوع اينترنت ملي يعني چه؟ هيچ‌وقت يك توضيح درست و حسابي از طرف مسئولان وزارت ارتباطات داده نشد.

فكر مي‌كنم اطلاع‌رساني انجام شد منتها هجمه‌اي از طريق رسانه‌ها و كساني كه اساساً از سياسي كردن فناوري اطلاعات نفع مي‌بردند انجام شد درحالي‌كه موضوع فناوري اطلاعات مسئله فني است.

* آيا واقعا انتقادها سياسي بود؟

من حق مي‌دهم و تاييد مي‌كنم اطلاع‌رساني بايد انجام مي‌شد و تا حدي انجام شد ولي در آن هجمه‌اي كه وجود داشت صداها به هم نمي‌رسيد. من در دولت نهم بودم و براي خودمان روشن بود و بارها و بارها در مقاطع مختلف مسئولان وقت توضيح دادند ولي درحد مقدور و ميسر نبود.

* حتي مجلس هم توجيه نبود شايد آن سال‌هاي اول 86 يا 85 كه طرح اوليه براي تصويب بودجه به مجلس رفت و نمايندگان كميسيون صنايع گفتند نمي‌دانند اينترنت ملي يعني چه و علناٌ مصاحبه كردند، مشكل فقط رسانه‌ها نبود و در واقع فهم عمومي از يك مفهوم به‌وجود نيامد.

خب ببينيد مواقعي به‌نظر مي‌رسد طرح بعضي از مسئله‌ها زود است يا در نوع طرحش مقداري بايد بازنگري و تجديدنظر شود. براي شبكه ملي اطلاعات، مدل مفهومي را طراحي كرديم. لايه بعدي، لايه زيرساختي يا لايه اطلاعات است. زيرساخت‌هاي اطلاعاتي به دو بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار تقسيم مي‌شود. بخش سخت‌افزاري همان مراكز داده هستند كه نقش آنها بسيار مهم است، منتها در شبكه ملي اطلاعات به‌دنبال ايجاد خدمات فقط ميزباني نيستيم بلكه به‌دنبال يك ابر عمومي و اختصاصي رايانه‌اي هستيم.

* الان وضعيت ديتاسنتر ما چطور است، يعني آن چيزي كه سال‌ها تحت شبكه شارع مطرح بود تحقق پيداكرده يا نه، ما الان چند مركز داده داريم؟

شارع به‌عنوان يك ديتا سنتر دولتي مطرح شد بعدش هم در اختيار شركت زير ساخت قرار گرفت كه الان دارد نيازهاي داخلي‌اش را برطرف مي‌كند ولي ابتداي دولت نهم به 3ديتا سنتر مجوز داده شد. در ادامه راه اين شركت‌ها، چون بازار داخلي خيلي محدود و معدود بود مقداري در سرمايه‌گذاري و انجام تعهداتشان دچار مشكل شدند. بعدها برخي از شركت‌ها متقاضي ايجاد مركز داده بودند؛ يعني از يك‌طرف به‌عنوان يك الزام اعلام كرده بوديم كه تمام سايت‌هاي دولتي داخل كشور بيايند و از طرفي امكان سرمايه‌گذاري‌شان محدود بود و از طرف ديگر برخي شركت‌ها مي‌گفتند ما حاضريم اين كار را بكنيم. ما 3-2‌سال بعد از اينكه پروانه فعاليت را به اين سه تا ديتا سنتر داديم اعلام كرديم كه ايجاد ديتا سنتر محدوديت ندارد، هر شركت خصوصي كه بخواهد اين‌كار را بكند ما پروانه مي‌دهيم كه توسعه‌اي در آن مقطع انجام شد؛ يعني شركت‌هايي در آن مقطع آمدند و سرمايه‌گذاري كردند.

* يعني بدون مجوز هر بانك و مؤسسه‌اي مي‌تواند ديتاسنتر ايجاد كند؟

نه آن 3سال سپري شد؛ اعلام كرديم تا 3سال مي‌توانند در اين حوزه سرمايه‌گذاري كنند. مجوز نمي‌خواهد تا ما بتوانيم بازار را به‌ حالت تعادل درآوريم.

* كي اين فرصت تمام شد؟

الان تمام شده است. ما الان يك آيين‌نامه را تهيه كرديم و در شرف ارسال به كميسيون تنظيم مقررات است.

* چند درصد از محتوا و داده‌هاي فارسي وايراني روي مراكز داده ايران است؟ آيا برآوردي داريد؟

دولتي‌ها را چون تكليف كرده بوديم تقريبا نود و چند درصد داخل كشورند.

* برخي از بانك‌ها هنوز در خارج از كشور ميزباني مي‌شوند كه حساسيت زيادي هم دارد.

بانك‌هاي دولتي عموما داخل كشورند، شايد بانك‌هاي خصوصي درنظرتان هستند. دانشگاه‌ها، بانك‌ها و دستگاه‌هاي دولتي را بررسي كرديم، نسبت دستگاه‌هاي دولتي خيلي بيشتر بوده است. بانك‌ها شايد براي بك آپ از ميزبان خارجي استفاده كنند به‌خاطر اينكه اخلالي در سيستم‌شان به‌وجود نيايد. ببينيد زيرساخت اطلاعاتي، تكليف بند ب قانون است. آنجا موضوع اشتراك‌گذاري اطلاعات مطرح مي‌شود و تبادل اطلاعات كه وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات بايد برايش آيين‌نامه بنويسند. آيين‌نامه تهيه شده و در معاونت نظارت راهبردي نهايي شده است و مراحل تصويب و ابلاغش بايد طي شود وگرنه خود سند تمام شده، تمام دستگاه‌هاي مربوطه نظرشان را داده‌اند و كار انجام شده است.

* آيا هيات وزيران هم تصويب كرده يا نه؟

همه كار آن انجام شده و رفته براي تصويب. از نظر وزارت ارتباطات كار تمام شده و در اختيار معاونت نظارت راهبردي قرار گرفته است. در جلساتي كه در معاونت نظارت و راهبردي داريم شركت كرديم و تمام نظرات اعمال شده و در نوبت تصويب است.در لايه رو كه زيرساخت لايه اطلاعاتي است يك بخش سخت‌افزار و يك بخش نرم‌افزار وجود دارد. بخش سخت‌افزاري بيشتر مركز داده هستند و بيشتر زيرساخت بندب ماده 46 تلقي مي‌شوند. يك بخش ديگر، زير‌ساخت‌هاي نرم‌افزاري اطلاعات است كه پايگاه‌هاي اطلاعاتي و سيستم‌عامل در آن لايه تعريف مي‌شود. براي آن هم ما پروژه‌هاي متعددي داريم براي بومي‌سازي‌ و چون در تحريم هستيم بايد از آن نوع محصولات بومي استفاده كرده و زيرساخت اطلاعاتي مورد نياز را فراهم كنيم.

* در اين دو بخش تا چه حد جلو رفته ايم؟

شايد 50 درصد پيشرفت داشته‌باشيم ولي امكاناتي داريم كه به‌زودي از سيستم عامل بومي استفاده مي‌كنيم.

* براي راه‌اندازي سيستم عامل ملي آيا با دانشگاه‌ها يا كنسرسيوم خاصي قرارداد بسته‌ايد؟

بله ولي نمي‌توانيم به خاطر امنيت افرادي كه در آنجا كار مي‌كنند اسم ببريم.

* راجع به پايگاه‌هاي اطلاعاتي و بخش نرم‌افزار اطلاعاتي چطور؟

يكي دو پروژه هست كه به‌صورت سيستم عامل پيش مي‌رود. قبل از اينكه از لايه دو به لايه سه بروم نكته‌اي را عرض مي‌كنم. گاهي مواقع سؤال مي‌شود اين پروژه‌هايي كه مي‌گوييد، كي شروع شده، كي تمام مي‌شود؟ نكته اول اينكه ما 5سال در طول برنامه بايد اين كارها را بكنيم. براي اين 5سال ما در واقع كار را به 3كار تقسيم كرديم. فاز ساماندهي كه تا پايان سال90 و كمي بيشتر بايد تمام شود. فاز گذر و مهاجرت كه تا پايان سال91 بايد تمام شود، فاز مطلوب و تثبيت كه تا پايان برنامه پنجم است.درلايه زيرساخت ارتباطي كه لايه يك ما بود اصلاً ساماندهي‌ آي‌پي آدرس‌ها از پروژه‌هاي اصلي بود كه دارد انجام مي‌شود. شما مي‌دانيد كه يكي از منابع مهم اينترنتي‌ آي‌پي آدرس است. در همين لايه، زيرساخت ارتباطي لايه گذر به‌ آي‌پي نسخه 6 را داريم. اين يكي از پروژه‌هاي بسيار مهم است كه سند راهبردي و نقشه راه مهاجرت به‌ آي‌پي 6 خوشبختانه در وزارتخانه تصويب شده است.

* لطفا توضيح بيشتري در اين مورد بدهيد كه اهميتش چيست، چه تاثيري در رفتار كاربردارد؟

در حوزه منابع‌ آي‌پي آدرس ما در پايان سال90 ساماندهي مي‌كنيم و در سال91 به‌دنبال گذر هستيم در سال91 به بعد به‌دنبال تثبيت هستيم. آي‌پي نسخه چهارم جزو منابعي بود كه توزيع آن در دنيا در سال2010 تمام شده و بيش از 4ميليارد ‌ آي‌پي آدرس نسخه 4 از دهه80ميلادي توزيع شد. تقريبا از ابتداي دهه90 و تا ابتداي سال 2011 توزيع آن تمام شد و تقريبا مصرف آن تا يكي دو سال ديگر تمام مي‌شود. الان هر كس گرفته بايد مصرف كند؛ يعني الان ما سال گذشته 16كلاس‌ آي‌پي آدرس گرفتيم و هنور استفاده نشده كه احتمالا تا سال 2013 تمام مي‌شود.

* تعداد كل‌ آي‌پي ‌هاي مصرفي ايران را اگر محدوديتي نيست بگوييد؟

حدود 6 يا 7 ميليون‌ آي‌پي آدرس معتبر عددي اينترنتي استفاده كرده‌ايم و داريم به‌ آي‌پي آدرس نسخه 6 مهاجرت مي‌كنيم، اين مسئله كل دنياست. درهمه كشورهاي دنيا توزيع‌ آي‌پي آدرس نسخه 4 و مصرفش تمام شده لذا براي توسعه شبكه، شما نياز داريد كه از‌ آي‌پي آدرس‌هاي عددي جديدي استفاده كنيد.‌ آي‌پي ‌هاي نسخه چهارم كه تمام شده، نسخه4، دو به توان 32 بودند كه 4ميليارد مي‌شدند، آي‌پي ‌هاي عددي نسخه 6، 128 بيتي هستند و 2 به توان 128 هستند كه تقريبا مي‌توان گفت براي هميشه تاريخ‌ آي‌پي آدرس وجود خواهد داشت. در فناوري جديد ديگر گوشي‌هايتان‌ آي‌پي مي‌گيرند. مثلا اپراتور سوم كه آمده مصرف‌ آي‌پي آدرس دارد و اتفاقا در جلسات مهاجرت‌ها به‌ آي‌پي آدرس نسخه 6 شركت مي‌كنند. مثلا كشوري مثل كره‌جنوبي كه 40ميليون بيشتر جمعيت ندارد نزديك به 100ميليون‌ آي‌پي آدرس نسخه 4استفاده كرده كه الان كمبود دارد و حدود 10ميليون‌ آي‌پي نسخه 6 هم استفاده كرده است.كشورها براي اينكه شبكه‌شان و كاربرهايشان را توسعه دهند به منابع بيشتري نياز دارند، ديگر بايد مهاجرت كنند به‌ آي‌پي نسخه 6 و مهاجرت كردن به اين راحتي نيست.

* چند درصد از 6 يا 7ميليون‌ آي‌پي نسخه 4 كه به ايران اختصاص داده شده در وب فعال فارسي حضور دارند؟

ممكن است روي سروري كه با يك‌ آي‌پي بالا مي‌آيد شما تعدادي از سايت‌هاي مختلف را هاست بكنيد. پس تعداد آدرس‌ها نمي‌تواند شما را به تعداد وب‌سايت‌ها و پيچ‌ها رهنمون كند ولي با يك مهندسي ديگر مي‌توان اين كار را كرد. مثلا ما بالغ بر 250هزار آدرس با دامنه Ir و ضمائم آن داريم، از طرفي به همين ميزان آدرس‌هاي دات كام، دات ارگ و دات نت و ديگر داريم كه وب فارسي روي آن بالا آمده، وب ايراني يا فارسي خيلي تفاوتي ندارد. البته بيشترين مصرف آدرس‌هاي عددي توسط كاربران نهايي است. البته هاستينگ هم يكي از جاهايي از شبكه است كه با‌ آي‌پي آدرس مي‌شناسيم.

* آيا تعداد مصرفي‌ آي‌پي  ها ارتباطي با تعداد كاربران دارد؟ آيا مي‌توان از روي آن تعداد كاربران نهايي اينترنت در ايران را پيدا كرد؟

پروژه‌اي داشتيم و الان به ثمر رسيده و داريم استفاده مي‌كنيم. اول يك فرمول ضريب نفوذ داشتيم كه نهايي شده است. الان پورتال ضريب نفوذ روي سايت «متما» فعال است و همايشي تا اواخر دي‌ماه برگزار خواهيم كرد كه تمام استان‌ها و اپراتورها دارند اطلاعات خود را دراين سايت وارد مي‌كنند و به‌صورت دائم و مستمر تعداد كاربران و ضريب نفوذ را آنجا اعلام مي‌كنيم.

* چرا آمارهايي كه وزارتخانه درباره تعداد كاربران اينترنت در ايران اعلام مي‌كند كمي متفاوت است؟

علتش اين است كه ما از اطلاعات فرضي يا اطلاعات موجود خودمان استفاده كرديم و با آن همايشي كه در پايان ماه برگزار مي‌كنيم كساني كه يوزر و پسورد به آنها مي‌دهيم اطلاعات خودشان را مي‌بينند. البته راستي‌آزمايي هم داريم. مثلاً فرض كنيد اگر از تمام استان‌ها مي‌پرسيم كه تعداد مشتركان همراه اولتان را به ما بگوييد يك‌بار هم از همراه اول مي‌پرسيم و يك‌بار هم از سازمان تنظيم مي‌پرسيم كه اينها راستي‌آزمايي دقيق‌تري مي‌شود. به هر حال فرمول هست و فرمول تا امروز كامل بوده و تست‌هاي خودش را داده است.

* عدد كـاربران اينترنت در ايران را مي‌گوييد طبق آخرين فرمولي كه داريد؟

فرمول كامل زيربار نرفته، فرمول با اطلاعات موجود خودمان است، الان حضورذهن ندارم. ولي بايد صبر كنيم يكي دو ماهي از آن بگذرد تا اطلاعات با شرايط جديد وارد شود و به عدد دقيق‌تر برسيم.

* با آمارهاي‌ آي تي يو هم متناقضند. آمارهاي وزارتخانه با اين «متما» و آمارهاي‌آي تي يو سه‌چيز متفاوتند؟

اين طيفي است. آمارهايي كه ما مي‌دهيم از اين به بعد آمار به روز است. ‌اي تي يو گزارش سالانه مي‌دهد. مي‌دانيد كه ‌اي تي يو اطلاعاتي كه از ما مي‌گيرد امسال چاپ نمي‌كند، 2011 را2013 چاپ مي‌كند؛ يعني اطلاعات را از ما مي‌گيرد. از 190 تا220 كشور مي‌گيرد در آن گزارش سالانه خودش، يك‌سال ميلادي بعد چاپ مي‌كند.

* مرجع رسمي اعلام آمار كاربران اينترنت در ايران چه نهادي است؟

مركز متما است؛ مركز ملي توسعه مديريت اينترنت كشور مرجع رسمي ارائه ضريب نفوذ اينترنت در كشور است.

* و توضيح در باره لايه‌سه؟

درلايه سه يك مقدار بحث‌هاي كاربردي داريم كه يك بخش آن در حوزه وب است. 3كاربرد براي شبكه ملي اطلاعات تعريف كرديم؛ يكي كاربري عمومي در فضاي وب است. فضاي وب يك فضاي متنوع است. فضاي عمومي وب شامل فضاي آموزشي، فضاي تجاري، فضاي اجتماعي، شبكه‌هاي اجتماعي، رسانه‌هاي اجتماعي و كلاً سوشال مدياها، شيرينگ، چتينگ، گفت‌وگو به‌عنوان وب اجتماعي تعريف مي‌شود.يكي از كاربردهايي كه شبكه ملي اطلاعات دارد زيرساخت دولت الكترونيك است كه بند ب، ج و د ماده 46 را شامل مي‌شود، البته موضوع كارت هوشمند هم هست ولي بندهاي ب و ج را ملاحظه كنيد اشتراك‌گذاري، تعامل و تبادل اطلاعات همگي تكليف شد كه از طريق شبكه ملي اطلاعات انجام شود. پس دقيقاً مدل شبكه ملي اطلاعات را كلمه به كلمه و با عبارت‌هاي مختلف و تكليف‌هاي برنامه پنجم منطبق كرديم؛ پس لايه سه، هم به بحث بند ب، ج و د ماده 46 برمي‌گردد و زيرساخت شبكه ملي اطلاعات به عنوان يك فضاي اختصاصي توسعه دولت الكترونيك تعريف مي‌شود.يك كاربرد سوم شبكه ملي اطلاعات دارد و آن كاربردهاي چندرسانه‌اي است. الان يكي از تقاضا‌ها و درخواست‌هايي كه در دنيا از سال‌ها قبل شروع شده و رو به افزايش است و در كشور ما هم دارد پا مي‌گيرد بحث‌هاي چند رسانه‌اي است؛ مثل‌ آي‌پي تي وي، آي‌پي ‌مديا و بازي، سرگرمي و خريد و فروش اينترنتي كه در فضاي چندرسانه‌اي و غير وب و البته مي‌تواند در برخي از كاربردها روي وب هم كار كند و اينجاست كه در لايه اطلاعاتي و ارتباطي فشار مي‌آورد و كشش بازار به‌گونه‌اي خواهد بود كه اصلاً استفاده از فناوري ارتباطي امروزي پاسخگوي اين نياز نيست. يعني شما به مضاربي از مگا بيت نياز داريد تا بتوانيد فيلم درخواستي را براي كاربر نهايي ارائه كنيد.

* آيا شما اين امكان را داريد كه سرويس‌ آي‌پي تي وي به مردم بدهيد.

بله ما اين امكان را داريم. نيازي كه الان صدا وسيما دارد براي كاربرانش در حد آن 2 مگابيت است بنابراين به لحاظ فناوري و امكانات همين ADSL و وايمكس امكان ارائه پهناي باند به ميزان مورد نياز دارد. منتها با توجه به محدوديتي كه روي اينترنت بود اين محدوديت در اين قسمت وجود ندارد و البته بايد مراجع ذي‌صلاح هماهنگي‌هاي لازم را انجام بدهند و قطعاً انجام داده‌اند.

دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن