واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اعلام مواضع پكن درباره كره شمالي به رييس جمهوري كره جنوبي
پكن - "لي ميونگ باك"، رييس جمهوري كره جنوبي روز دوشنبه با ورود به خاك چين، يك بار ديگر بخت خود را براي تاثيرگذاري در مواضع رهبران پكن در قبال كره شمالي به امتحان گذاشت.
به گزارش ايرنا، زماني كه "كيم جونگ ايل" حدود سه هفته قبل درگذشت، استراتژيست هاي چيني به مقام هاي كشورشان پيشنهاد كردند كه بايد بزودي رفتاري نشان دهند تا جهان متوجه شود كه پكن هرگز دست از حمايت از كره شمالي برنمي دارد.
اين پيام زماني محقق شد كه در يك اقدام شگفت انگيز همه مقام هاي ارشد حزب حاكم چين از جمله "هو جين تائو" براي عرض تسليت در سفارت كره شمالي در پكن حاضر شدند.
بدون شك اين پيام براي دو دولت آمريكا و كره جنوبي كه دشمنان سرسخت كره شمالي هستند، تلخ و ناگوار بود.
بر همين اساس محافل كارشناسي و رسانه هاي دولتي چين در آستانه ورود "لي ميونگ باك" به پكن روز دوشنبه نوشتند يكي از اصليترين محورهاي گفت و گوي وي با مقام هاي چين مساله كره شمالي خواهد بود.
اگر چه دو طرف در اين مذاكرات درباره راه هاي تعميق مناسبات دوجانبه، توافقنامه تجارت آزاد، افزايش مبادلات اقتصادي و تقويت همكاري هاي سياسي نيز صحبت مي كنند، اما اصليترين محور آنها تحولات سياسي در كره شمالي و مساله هسته اي شبه جزيره كره پس از مرگ "كيم جونگ ايل" و شنيدن مواضع دولتمردان چين از نزديك است.
سئول مي داند كه چين روابط بسيار نزديكي با كره شمالي دارد و در ميان مقام هاي پيونگ يانگ صاحب نفوذ است .
به همين سبب كره جنوبي تاكنون نتوانسته است چين را با سياست هاي خود براي فشار بر كره شمالي همراه كند، بلكه بر عكس چين از منتقدان سياست هاي سوول و واشنگتن در قبال پيونگ يانگ بوده و رزمايش ها و اقدام هاي تنش زا آنان را تهديدي براي شبه جزيره كره دانسته است.
"لي كيو هيونگ"، سفير كره جنوبي در چين در همين ارتباط خواستار آن شده كه به چين گوشزد شود بايد اقدامات نظامي كره شمالي عليه كره جنوبي را محكوم كند.
در سال 2010 ميلادي كره جنوبي از اينكه چين حاضر نشد مساله غرق شدن يك ناوچه رزمي كره جنوبي را محكوم كند، بشدت از پكن انتقاد كرد.
سئول مي گويد اژدري كه كره شمالي پرتاب كرده بود باعث غرق شدن ناوچه و مرگ 46 ملوان آن شد اما چين چنين اعتقادي نداشت و آن را نپذيرفت.
اكنون سفير كره جنوبي در چين با استفاده از فرصت سفر رييس جمهوري كشورش به پكن گفته است كه اين بار بايد از چين خواسته شود تا از رفتارهاي كره شمالي حمايت نكند.
وي مي گويد كه چين بايد كره شمالي را براي "تصحيح" سياست هايش تحت فشار بگذارد.
اين مقام كره اي خاطرنشان كرد كه سئول را در اين خصوص با چين رايزني و اين كشور براي اين منظور ترغيب خواهد كرد.
اما تاريخ نشان داده است كه چين همواره در مقابل سياست هاي نظامي سئول و واشنگتن ايستادگي كرده و كره شمالي را متحد استراتژيك خود مي داند.
ناظران معتقدند با توجه به روي كار آمدن "كيم جونگ اون" در كره شمالي بعيد است چين حاضر به تغيير سياست هاي خود و دست كشيدن از حمايت پيونگ يانگ شود.
چين در طول جنگ كره در سال هاي 1950 تا 1953 ميلادي از حاميان كره شمالي در برابر آمريكا بود كه در حمايت از كره جنوبي مي جنگيد .
اين در حاليست كه آمريكايي ها هنوز 28 هزار نيروي نظامي در كره جنوبي مستقر كرده اند و نشانه اي دال بر پايان اين تهديد براي كره شمالي ديده نمي شود.
امسال مصادف با بيستمين سالگرد برقراري روابط رسمي دو كره جنوبي و چين است و سفر "لي" نيز بنا به دعوت "هو جين تائو" همتاي چيني وي انجام شده است.
وزارت خارجه چين و كاخ رياست جمهوري كره در بيانيه هايي آورده اند كه رهبران دو كشور در مذاكرات خود درباره روابط دوجانبه، حفظ صلح و ثبات شبه جزيره كره و همكاري هاي نزديكتر اقتصادي بحث و تبادل نظر خواهند كرد.
لي ميونگ باك شش بار به چين سفر كرده است كه دو بار اخير آن در مقام رياست جمهوري بوده است.
با اين حال سفر تازه وي به دليل آنكه پس از مرگ رهبر كره شمالي انجام مي شود از اهميت ويژه اي برخوردار شده است.
هفته گذشته "كورت كمپل" معاون وزير خارجه آمريكا پس از ديدار از پكن و سئول گفت كه واشنگتن به اقدامات خود در منطقه در چارچوب مهار كره شمالي ادامه خواهد داد.
همزمان كره جنوبي نيز از چين خواست تا به هر شكل كره شمالي را مهار كرده و اجازه عمليات خصمانه عليه سئول به اين كشور ندهد.
"خوانگ يوفو"، رييس اداره مطالعات كره در دانشگاه "مينزو" چين در اين باره مي گويد: دولت چين در انديشه از سرگيري مذاكرات هسته اي شش جانبه است و به همين سبب مواضع تهاجمي اتخاذ نمي كند.
وي با اشاره به اينكه چين مشكلي با تثبيت اوضاع در منطقه شبه جزيره كره ندارد، افزود: اگر رييس جمهوري كره جنوبي خواستار نفوذ چين در پيونگ يانگ است، بايد كاملا به سياست هاي پكن آگاه بوده و تلاش اين كشور براي كاستن از تنش ها را درك كرده و خود نيز سهمي ادا كند.
"جانگ ليانگ گويي"، استاد مركز تحقيقات راهبردي بين المللي حزب حاكم چين نيز در اين باره گفت: چين از اصل عدم مداخله در امور داخلي كشورها پيروي مي كند. اين كشور مسير خود را براي تعامل با منطقه شبه جزيره كره دنبال مي كند كه اين ممكن است با خواسته هاي رييس جمهوري كره جنوبي يكسان نباشد.
وي ابراز عقيده كرد بعيد است چين و كره جنوبي مذاكرات اساسي و سازنده اي درباره كره شمالي داشته باشند.
وي خاطرنشان كرد كه چين نيز در خصوص آبهاي منطقه و ماهيگيري در آن با كره جنوبي اختلافاتي دارد كه بايد مورد بررسي قرار گيرد.
نيروهاي كره جنوبي دو هفته قبل يك ماهيگير چيني را به دليل ورود غيرقانوني به آبهاي آن كشور بازداشت كردند و به دنبال آن گزارش شد كه ماهيگير چيني با گارد ساحلي كره درگير شده و يكي از آنها را از پاي درآورده است.
اين يكي از تازه ترين تنش ها در روابط چين و كره جنوبي بوده است.
كارشناسان مي گويند، از ديگر مباحثي كه در جريان سفر "لي ميونگ باك" رييس جمهوري كره جنوبي مورد بررسي قرار مي گيرد احتمالا مساله توافقنامه تجارت آزاد چين ، كره و ژاپن خواهد بود.
در اين خصوص ظاهرا چين و كره مشكلي ندارند .
كره جنوبي پس از اروپا، آمريكا و ژاپن بزرگترين شريك تجاري چين است.
كره جنوبي سال گذشته ميلادي بيش از 148 ميليارد دلار كالا به چين صادر كرد .
با اين حال كارشناسان با اشاره به تحولات هفته هاي اخير در منطقه و حساسيت پكن پس از اعلام راهبرد نظامي جديد آمريكا براي منطقه آسيا و اقيانوس آرام پيش بين مي كنند "لي " در اين سفر دستاورد ويژه اي دراتباط با مسايل كره شمالي بدست نخواهد آورد.
از ديدگاه آنان شايد مهمترين دستاورد اين سفر تفهيم شدن وي درباره مواضع چين و انتقال آن به واشنگتن باشد.
به گفته تحليلگران كره جنوبي چاره اي ندارد در كنار حفظ روابط امنيتي قوي با آمريكا، استراتژي درازمدت همكاري جامع را با چين حفظ كند.
آساق ** 275 ** 2100**1479
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30756086
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]