واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تشويق به موقع موجب پيشرفت تحصيلي دانش آموزان مي شود
تهران - عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس تهران گفت: تشويق به موقع والدين، منجر به يادگيري بيشتر و در نهايت پيشرفت تحصيلي دانش آموزان مي شود.
دكتر "محسن ايماني" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: والدين براي آگاهي از پيشرفت تحصيلي فرزندان به عواملي چون ميزان نمره، مطالعه، تلاش و علاقه وي به يادگيري توجه مي كنند.
وي در ادامه با بيان اينكه نمره خوب، نشان دهنده استعداد دانش آموز در يك رشته و درس خاصي است، اظهار داشت: از طرفي نمره بيانگر ميزان تلاش دانش آموز نيز است، بنابراين وقتي دانش آموز نمره خوب دريافت مي كند بايد از سوي والدين مورد تشويق قرار گيرد.
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس به تشويق به موقع دانش آموزان اشاره كرد و يادآور شد والدين نبايد براي تشويق فقط نمره 20 را ملاك قرار دهند بلكه وقتي دانش آموز نمره خود را در يك درس از 14 به 17 ارتقا مي دهد نيز شايسته تشويق است.
ايماني با با بيان اينكه والدين اول بايد به نمرات خوب كارنامه توجه كرده و از تلاش هاي دانش آموز قدرداني كنند، به آنان توصيه كرد كه در مورد نمرات متوسط و ضعيف فرزند خود، آسيب شناسي كرده و به رفع آن بپردازند.
وي با يادآوري اين نكته كه هميشه نمره پايين نشانه ضعف تحصيلي نيست، خاطر نشان كرد بايد به جايگاه نمره در كلاس توجه كرد چرا كه ممكن است امتحان در سطح دشواري برگزار شده و بالاترين نمره 12 باشد كه اين به معناي همان 20 است.
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس اضافه كرد: گاهي نيز سطح سوالات يك درس آنقدر پايين است كه حتي دانش آموزان ضعيف هم 20 مي گيرند و اين نمره به معناي 12 است.
ايماني با تاكيد بر اينكه والدين بايد به جايگاه نمره در كلاس درس توجه كنند، گفت: در بعضي موارد جايگاه دانش آموز در كلاس نيز در كارنامه تحصيلي درج مي شود كه والدين با توجه به رتبه دانش آموز در كلاس مي توانند به ارزيابي درستي از پيشرفت تحصيلي فرزند خود برسند و بي دليل دانش آموز را مورد سرزنش قرار ندهند.
وي با بيان اينكه برخي از دانش آموزان نيز شيوه مطالعه را بلد نيستند، افزود: براي مثال برخي از دانش آموزان مدت زيادي بدون استراحت به مطالعه مي پردازند و يا كنار ضبط و جلوي تلويزيون كتاب هاي درسي را مطالعه مي كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس در ادامه ضعيف بودن پايه دانش آموز در سال هاي قبل را از ديگر عوامل افت تحصيلي دانش آموزان عنوان كرد و يادآور شد بايد در كلاس هاي فوق العاده و جبراني، ضعف هاي درسي اين دسته از دانش آموزان برطرف شود.
وي تصريح كرد اختلالات رواني چون افسردگي و اضطراب نيز موجب مي شود تا دانش آموزان از پيشرفت تحصيلي باز بمانند كه با درمان آن مي توان وضعيت تحصيلي وي را بهبود بخشيد.
اجتمام ** 1788 **1569**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30755973
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 344]