تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 26 اسفند 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند در بهشت هفتاد هزار قصر از يا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1865660809




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي عقلانيت و پرسشگري در آخرين شماره فصل‌نامه حوزه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي عقلانيت و پرسشگري در آخرين شماره فصل‌نامه حوزه
گروه انديشه: مقاله «عقلانيت و پرسشگري»، نوشته حسن جمشيدي، در آخرين شماره فصل‌نامه حوزه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، نويسنده در اين مقاله به ارتباط موضوع پرسشگري با مقوله عقلانيت پرداخته است. وي اين مقاله را در بخش‌هايي با عناوين نخستين پرسش، دومين پرسش، آغاز دوره احساس و عاطفه، اوج دوره عاطفي، دوره شكوفايي خرد انساني، دوره خردورزي، دوره خردگرايي، پرسش‌هاي پيروان ساير اديان و كفار از پيامبر(ص)، پرسش‌هاي خداوند، پرسش از قيامت، پرسش‌هايي كه خداوند ياد مي‌دهد و روش شناسي طرح پرسش،تدوين كرده است.

وي در مقدمه اين مقاله نگاشته است: سؤال در آيات قرآن به دو معني است: يكي به معناي درخواست و ديگري به معناي پرسيدن. به ديگر بيان، يكي به معناي پرسيدن از سر نداري است كه مي‌شود بيان خواسته و درخواست؛ و ديگري پرسيدن از سر نداري است كه مي‌شود پرسش. «يَسْأَلُهُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ»: هر كه در آسمان‌ها و زمين است از او درخواست مى‏كند. در اين آيه يساله به معناي پرسيدن و در پي پاسخ بودن نيست؛ بلكه به معناي درخواست و طلب است.

نويسنده اين مقاله، پرسش حضرت آدم(ع) را بعد از خلقت خود از خداوند، به نوعي جز اولين پرسش‌هاي زندگي مي داند و مي‌نويسد: آنجا كه صحبت از خلقت آدم ابوالبشر است، گفت‌وگو و مناظره بين خداوند و فرشتگان مطرح است و به نظر مي‌رسد نفي همين پرسش، آغاز زندگي جديد در عرصه تاريخ است.

در بخش آغاز دوره احساس و عاطفه، آورده است: بعد از اينكه خداوند، آدم را مي‌آفريند، اتفاق مهمي رخ مي‌دهد: «وَقُلْنَا يَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ وَكُلاَ مِنْهَا رَغَدًا حَيْثُ شِئْتُمَا وَلاَ تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الْظَّالِمِينَ»:و گفتيم اى آدم خود و همسرت در اين باغ سكونت گير[يد] و از هر كجاى آن خواهيد فراوان بخوريد و[لى] به اين درخت نزديك نشويد كه از ستمكاران خواهيد بود. در حقيقت آدم ابوالبشر، با دو حكم الهي روبرو بوده است كه يكي به صورت امري است و ديگري به صورت نهي. يكي خوردن از همه چيز براساس تمايل و خواسته، و ديگري نزديك نشدن به درخت خاص و آدم ابوالبشر دستور نخست را مي‌پذيرد و بدان تن در مي‌دهد ولي نسبت به دستور دوم گويا مهار نفس خويش را ندارد. خواسته‌ها بر عقلانيت و حقايق، سايه افكنده است و از طرف آدم ابولبشر هيچ پرسشي مطرح نمي‌شود كه چرا نبايد به آن درخت نزديك شوم.

وي در بخش نهايي اين مقاله، بعد از تقسيم‌بندي سؤالات مطرح شده در قرآن كريم، اينگونه نتيجه مي‌گيرد: از ميزان پرسش هاي مطرح شده در هر عصر و دوره مي‌توان ميزان رشد و توسعه فكري هر جامعه را مورد بررسي و ارزيابي قرار داد و به ميزاني كه از آفرينش انسان جلوتر مي‌آييم، به نظر مي‌رسد كه بر حجم پرسش ها افزوده مي‌شود و اوج و فراواني پرسش‌ها در دوره بسيار كوتاه زندگاني پيامبر خاتم(ص) است كه در آيات زيادي به طرح پرسش پرداخته شده است.

مقاله «عقلانيت و پرسشگري» در شماره 148، 149 نشريه حوزه، كه به موضوع آزادانديشي اختصاص دارد، منتشر شده است.

شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن