واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: در حاشيه نشست ملي صادرات كالاها و خدمات دانش بنيان انجام شدرونمايي از ۱۰۰ محصول برتر دانش بنيان آماده صادرات
روز گذشته در حاشيه نشست ملي صادرات كالاها و خدمات دانش بنيان ۱۰۰ محصول توليد محققان كشور مبتني بر فناوري هاي برتر كه به مرحله صادرات و تجاري سازي رسيده است، رونمايي شد. نشست ملي صادرات كالاها و خدمات دانش بنيان روز گذشته با حضور معاون اول رئيس جمهور، معاون علمي رئيس جمهور، وزير امور خارجه، وزير صنعت، معدن و تجارت و معاون امور بين الملل رياست جمهوري در سالن همايش هاي بين المللي سازمان صدا و سيما برگزار شد. در اين نشست علاوه بر ۱۰۰ محصول فناورانه ، سامانه «ديپلوتك» (ديپلماسي فناوري) نيز با حضور معاونان رئيس جمهور و وزير امور خارجه رونمايي شد.در حاشيه اين نشست براي نخستين بار بيش از ۱۰۰ محصول و كالاي مبتني بر فناوري هاي نوين كه به مرحله صادرات رسيده است و بسياري از آن ها هم اكنون به كشورهاي مختلف صادر مي شود، با حضور معاون اول رئيس جمهور، معاون امور بين الملل و معاون علمي رئيس جمهور و هم چنين وزراي امور خارجه و صنعت، معدن و تجارت رونمايي شد. جزئيات شماري از اين كالاها به شرح ذيل است:
سامانه راداري ثبت تخلفات سرعت
اين سامانه كه بر پايه فناوري داخلي توليد شده و هم اينك به مرحله صادرات رسيده است، قابليت اندازه گيري و ثبت هم زمان سرعت تمامي خودروهاي عبوري را كه در خطوط مختلف حركت مي كنند، دارا بوده و قادر است به صورت آنلاين عكس ها و شماره پلاك اتومبيل ها را به مركز كنترل ارسال كند. طراحي و ساخت اين سامانه با بهره گيري از آخرين فناوري هاي روز جهان انجام شده و هم اينك ۲۰۰ مورد از اين دستگاه ها در شهر تهران نصب و مورد بهره برداري قرار گرفته است. كشورهاي هدف براي صادرات اين محصول دبي، عراق، بلژيك و سوريه هستند.
دستكش ثبت حركت
از ديگر محصولات ارائه شده در اين نمايشگاه كه آماده صادرات به تمامي كشورهاي حوزه خليج فارس، تركيه، سوريه، اندونزي، مالزي و كشورهاي حوزه درياي خزر است، «دستكش ثبت حركت» است كه در حوزه ساخت انيميشن و به طور كلي در صنعت پويانمايي قابليت استفاده دارد. اين سامانه با به كارگيري ۵ تا ۲۰ حسگر خمشي ويژه، حركات انگشتان دست را با دقت بالا اندازه گيري و ديتاي حاصله به روش بي سيم و يا كابلي را به رايانه منتقل مي كند كه توسط نرم افزار ويژه طراحي شده حركات به صورت سه بعدي و به هنگام روي كاراكتر انتخابي كاربر اعمال مي شود و طي آن به راحتي مي تواند كاراكتر را به حركت درآورد.
نرم افزار تشخيص هويت از طريق عنبيه چشم
اين محصول كه هم اينك به كشورهاي سوريه، ونزوئلا و اوگاندا صادر مي شود با هدف تشخيص هويت از طريق عنبيه طراحي شده است به نحوي كه اين نرم افزار از تصاوير مادون قرمز اخذ شده از چشم استفاده مي كند و پس از تعيين موقعيت دقيق عنبيه و اجراي تبديلات خطي دوبعدي روي يك بردار ويژگي هاي عنبيه را استخراج و در مرحله مقايسه ، اقدام به تشخيص دقيق هويت افراد مي كند.
دستگاه تشخيص بيماري مادرزادي قلبي كودكان
سامانه هوشمند كمك تشخيصي بيماري هاي مادرزادي قلبي كودكان با بهره گيري از تجهيزات سخت افزاري مجهز، ضمن دريافت سيگنال هاي صوت از قلب كودكان، سالم يا بيمار بودن قلب را به طور دقيق تشخيص مي دهد، اين سامانه قادر است با دقت بالاي ۹۲ درصد كودكان بيمار را از سالم تفكيك كند.
يونيت و صندلي دندان پزشكي
اين محصول در حال حاضر به ۲۵ كشور جهان صادر مي شود و كاملا با فناوري هاي روز جهان مطابقت دارد. يكي از ويژگي هاي اين يونيت و صندلي دندان پزشكي كيفيت بسيار بالاي آن در مقايسه با مشابه خارجي و مقرون به صرفه بودن آن است به نحوي كه قيمت تمام شده اين محصول ۵۰ درصد قيمت محصول خارجي است.
دستگاه آشكارساز موادمخدر
اين دستگاه قادر به شناسايي موادمخدر هروئين، مرفين، حشيش، ترياك، كوكايين، كدئين، شيشه، قرص هاي اكستازي است كه تشخيص موادمخدر توسط اين دستگاه برپايه فناوري نوين طيف سنجي تحرك يوني انجام مي شود.كشورهاي خليج فارس و آسياي ميانه، اروپا و آمريكاي جنوبي، كشورهاي هدف براي صادرات اين محصول به شمار مي روند.
رشد ۲۶۵ برابري صادرات محصولات دانش بنيان كشور
وزير صنعت، معدن و تجارت نيز در اين مراسم گفت: اگر بخواهيم ميراثي را براي نسل آينده باقي بگذاريم، اين ميراث نه نفت است و نه گاز بلكه فناوري است كه بتواند دانش را به خدمت بگيرد. غضنفري با ارائه آماري در زمينه اقتصاد مبتني بر فناوري در جهان افزود: در سال ۲۰۰۴ ارزش صادرات فناورانه 1.5 تريليون دلار در سال بود كه اين رقم در سال ۲۰۰۹ به 2.3 تريليون دلار رسيد كه حكايت از رشد بالاي ۸ درصد دارد.وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وضعيت صادرات محصولات دانش بنيان خاطر نشان كرد: طبق بررسي هاي انجام شده از سال ۷۵ تا سال جاري حجم سرمايه گذاري در حوزه فناوري هاي «هاي تك» سالانه ۱۰ درصد رشد داشته است.غضنفري خاطرنشان كرد: هم چنين بررسي ها نشان مي دهد كه نرخ رشد سالانه توليد محصولات هاي تك در كشور ۲۰ درصد بوده و ميزان توليدات صنايع با فناوري بالا در اين چند سال بيش از ۱۰ ميليارد دلار برآورد شده و حجم مصرف محصولات با فناوري هاي بالا در كشور نيز 7.8 ميليارد دلار بوده است كه نيمي از آن محصولات داخلي و نيم ديگر محصولات وارداتي بوده است.وي با بيان اين كه ميزان رشد مصرف محصولات با فناوري بالا در كشور 12.7 درصد اعلام شده است، گفت: در بحث صادرات محصولات دانش بنيان نيز رتبه ايران در بين ۸۰ كشور جهان رتبه ۳۹ است اين در حالي است كه تركيه رتبه ۲۷ را از اين حيث، به خود اختصاص داده است.غضنفري هم چنين با اعلام رشد ۲۲ درصدي صادرات محصولات دانش بنيان در سال هاي ۸۴ تا ۸۹ خاطرنشان كرد: بر اساس برآوردهاي انجام شده ارزش صادرات كالا با فناوري بالا از 2.3 ميليون دلار در سال ۷۵ به 612 ميليون دلار در سال ۸۹ رسيده كه بيانگر رشد ۲۶۵ برابري صادرات محصولات با فناوري بالا طي ۱۴ سال است.
تعداد مقالات ISI ايران از مرز ۲۱ هزار گذشت
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور در اين مراسم گفت: تعداد مقالات ISI ايران در سال ۲۰۱۱ با رشد ۳ هزار مقاله اي نسبت به سال پيش از آن، از مرز 2۱ هزار مقاله گذشت و ما را نخستين بار از اين نظر در جايگاه اول منطقه قرار داد. سلطانخواه با بيان اين كه بر اساس آخرين اطلاعات پايگاه اطلاعاتي ISI، تعداد مقالات ISI ايران در سال ۲۰۱۰، ۱۸ هزار و ۳۰۰ مقاله بود، افزود: با اين رشد جديد، فاصله ما با تركيه كه مقام اول منطقه را از لحاظ تعداد مقالات ISI دارد، كاهش يافته است.كشورمان در زمينه توليدات علمي در حوزه نانو نيز در سال ۲۰۱۱ با ۲ پله صعود در رتبه دوازدهم و در تعداد مقالات علمي زيست فناوري با ۱۴ پله صعود در جايگاه چهاردهم جهان قرار گرفت.وي گفت: يكي از هدف گذاري ها درباره سهم صادرات محصولات و خدمات دانش بنيان از كل صادرات غيرنفتي كشور است.سلطانخواه افزود: بر اساس اين هدف گذاري، سهم صادرات كالاها و خدمات دانش بنيان تا پايان برنامه پنجم توسعه بايد به ۸ درصد كل صادرات غيرنفتي و در پايان برنامه ششم به ۱۵ درصد و در افق ۱۴۰۴ به ۲۰ درصد كل صادرات غيرنفتي برسد.وي با بيان اين كه در حوزه آموزش عالي، سرمايه گذاري خوبي شده است، گفت: نظام آموزش عالي ما رشد كرده اما به علت بي توجهي به همگرايي لازم در اين زمينه،متأسفانه بخش هاي خدماتي به همين ميزان رشد نكرده است.اين وضع موجب مي شود دانش آموختگان دانشگاه هاي ما بيشتر جذب دانشگاه ها و موسسه هاي آموزش عالي و كمتر جذب صنعت شوند.براي تحقق اين همگرايي سعي شده است با تعامل ميان دستگاهي فعاليت هايي از جمله برگزاري اين نشست براي افزايش بازده در كشور انجام شود.معاون اول رئيس جمهور كه رياست شوراي عالي اشتغال و كارگروه هاي صادرات و توليد داخل را نيز بر عهده دارد، معاون امور بين الملل رئيس جمهور، رئيس صندوق توسعه ملي و وزير امور خارجه در نشست حضور دارند كه اين تركيب خود نشانه ايجاد همگرايي بيشتر است. وي افزود: از مصوبات كارگروه اشتغال اين است كه ۲۰ درصد منابع اشتغال استان ها به اشتغال دانش بنيان اختصاص داده شود و به همين منظور كارگروه هايي در استان ها در اين باره تشكيل شده است.
وزير امور خارجه در پاسخ به خراسان: اداره همكاري هاي علمي و فناوري در وزارت امور خارجه تشكيل شد
پارسا- وزير امور خارجه روز گذشته در نمايشگاه عرضه ۱۰۰محصول دانش بنيان با تشريح برنامه هاي وزارت امور خارجه براي توسعه ديپلماسي فناوري، از تشكيل اداره همكاري هاي علمي و فناوري در اين وزارت خانه خبرداد. صالحي در پاسخ به خراسان با بيان اين مطلب گفت: اداره همكاري هاي علمي و فناوري وزارت امور خارجه زمينه برقراري ارتباط ميان صنعتگران، صاحبان فناوري و دانشگاهيان را با همتايان خارجي تسهيل مي كند. وي در ادامه تصريح كرد: هر ايراني از ديدن توانمندي هاي عرضه شده در چنين نمايشگاه هايي احساس غرور و شعف مي كند. كشور در عرصه هاي مختلف و مهم علمي از جمله انرژي هسته اي، نانوفناوري، سلول هاي بنيادي و هوافضا قدم هاي بلندي برداشته است كه البته اين به اين معنا نيست كه به وضعيت فعلي بايد بسنده كنيم.صالحي همچنين در ادامه به اهداف سايت ديپلو تك اشاره كرد و گفت: اين سايت با هدف توسعه ديپلماسي فناوري شكل گرفته است كه اميدواريم در انتقال فناوري به داخل و خارج از كشور موثر باشد.
يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]