واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گوانتانامو؛ بازي دشوار اعداد براي آمريكا
تهران - خبرگزاري فرانسه روز شنبه در گزارشي از شمار زندانيان گوانتانامو، حضور اين زندانيان را بازي دشوار اعداد براي دولت آمريكا توصيف كرد.
![](http://img.irna.ir/1390/13901018/30754787/T30754787-2155203.jpg)
به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، هنگامي كه 10 سال پيش زندانيان وارد پايگاه دريايي آمريكا در گوانتانامو شدند، دونالد رامسفلد، وزير دفاع وقت آمريكا زندان گوانتانامو را "بدترين بدترين ها" توصيف كرد.
بيشتر 779 مردي كه در زندان گوانتانامو محبوس هستند، آزاد و يا به مكان هاي ديگر منتقل شدند ، اما مشكلات مربوط به مواجهه با زندانياني كه همچنان در اين زندان به سر مي برند به قوت خود باقي است.
598 زنداني به كشورهاي ديگر منتقل شده اند. بر پايه اعلام وزارت دفاع آمريكا، 25 درصد زندانياني كه آزاد شده اند، پس از آزادي "بار ديگر در فعاليت هاي تروريستي يا شورشي شركت داشته اند و يا مظنون به انجام چنين فعاليت هايي هستند." از ميان اين افراد، 13 تن كشته شدند، 45 نفر در زندان به سر مي برند و 83 تن نيز هنوز دستگير نشده اند.
بر پايه آماري كه در ماه مه 2011 منتشر شد، 171 مرد از 20 كشور همچنان به عنوان زنداني در زندان گوانتانامو نگهداري مي شوند. نزديك به نيمي از اين افراد اهل يمن و ساير افراد تبعه كشورهاي افغانستان، الجزاير و عربستان سعودي هستند.
ارتش آمريكا با انتقال 89 زنداني فعلي در گوانتانامو موافقت كرده است، اما از آن جا كه هنوز كشوري براي انتقال اين زنداني ها كه بيشتر آن ها اهل يمن هستند، يافت نشده است، اين افراد هنوز در گوانتانامو زنداني هستند.
باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا در ژانويه 2010 براي انتقال اين شمار از زنداني ها مهلت قانوني تعيين كرده بود.
آزادي شش چيني مسلمان كه عضو اقليت ايغور اين كشور هستند، تائيد شده است، اما اين افراد هنوز در گوانتانامو به سر مي برند و در كمپ "ايگوانا"، كه كمپي كوچك در گوانتانامو است، در شرايط آزادي نسبي قرار دارند.
همچنين، انتقال 48 زنداني به دليل آن كه بسيار خطرناك توصيف مي شوند و آزادي آن ها ممكن نيست، تائيد نشده است، اما در عين حال، به علت نبود مدارك كافي نمي توانند بيشتر تحت پيگرد قانوني قرار بگيرند.
در ميان اين افراد 14 زنداني "ارزشمند" قرار دارند كه در كمپ شماره 7 زندان گوانتانامو نگهداري مي شوند.
شش زنداني نيز در يك دادگاه نظامي محاكمه و محكوم شدند. 2 تن از اين افراد به دليل آن كه به جرمشان اعتراف كردند، به كشور متبوع خود منتقل شدند و انتظار مي رود نفر سوم يعني عمر خضر كه تبعه كانادا است، به زودي منتقل شود.
يك قاضي فدرال سال گذشته احمد الغيلاني، زنداني اهل تانزانيا را به علت دست داشتن در بمب گذاري هاي سال 1998 در سفارت خانه هاي آمريكا در تانزانيا و كنيا به حبس ابد محكوم كرد.
هفت زنداني از جمله خالد شيخ محمد و چهار تن ديگر كه به دست داشتن در حملات تروريستي يازدهم سپتامبر متهم هستند، براي محاكمه به يك دادگاه ويژه نظامي ارجاع داده شده اند.
عبدالرحيم النشيري، متهم عربستاني كه گفته مي شود در بمب گذاري ناوشكن آمريكايي "يو اس اس كول" (USS Cole) در اكتبر سال 2010 نقش داشته است، نيز در يك دادگاه ويژه نظامي محاكمه خواهد شد.
اين در حالي است كه به گزارش سازمان عفو بين الملل، شش تن از هفت زنداني كه به اعدام محكوم شده اند، در معرض بدرفتاري قرار دارند.
مترجمام**9154** 1506
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30754787
يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]